-
Να σας ζησει φιλε μου!!!!!
-
Να σας ζήσει!
-
Καλώς τα δεχτήκατε prof
Γερή να 'ναι και καλότυχη!! -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Kαλώς σας 'βρίσκω'. 'Διπλός' (επιτέλους, χρησιμοποιώ το 'διπλός' για κάτι άλλο εκτός των κιλών μου!) πλέον εδώ και λίγες μέρες. ........Τι να πώ...
Μου αρέσει που σκόπευα με το pm για τη γιορτή σου, να ρωτήσω 'πότε με το καλό τα γεννητούρια'!!!! Εκανα φαίνεται λάθος υπολογισμό για 2-3 εβδομάδες! Επομένως, αγαπητέ Professeur,..............Edit: Και για να μην χάνουμε χρόνο, τα Γαλλικά της δεσποινίδας (που το είδε ο Scotch??? ... ), θα αναλάβει η κόρη μου. Τιμή έκπληξη!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
(που το είδε ο Scotch??? ... )voici le lien (ανταγωνιστής )
-
To post το θυμόμουν, τη λεπτομέρεια την είχα ξεχάσει! .....
Αλτσχάιμερ.... -
Professeur να σας ζήσει! Γερό και καλότυχο να είναι
-
Kαλώς σας 'βρίσκω'. 'Διπλός' (επιτέλους, χρησιμοποιώ το 'διπλός' για κάτι άλλο εκτός των κιλών μου!) πλέον εδώ και λίγες μέρες.
........Welcome to the club......να σας ζήσει.....
Εμείς εδώ και 25 μέρες (τις πρώτες του υιού) είμαστε με βάρδιες τη νύχτα, ανά 2 ώρες τρώει (φτου-φτου).....με 3 δύσκολα στην αρχή....
-
Να προτείνω ένα βιβλίο για το μεγάλο θέμα του ύπνου το οποίο προσφέρει καλές συμβουλές και είναι και ευχάριστο στο διάβασμα. Αναφέρεται στον ύπνο από το 2ο-3ο μήνα και μετά όπου το παιδί αρχίζει και αφήνει τον 3ωρο-4ωρο κύκλο και μπαίνει σε ένα κύκλο κοντινό στις 24 ώρες των ενηλίκων.
http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0171782Prof το βιβλίο νομίζω υποστηρίζει τη μέθοδο 'cry-it-out'. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά αν είναι έτσι το βρίσκω λίγο βάρβαρο.
@ dbekos:
Μην ανησυχείς. Κι εγώ χρησιμοποίησα μία από τις βοήθειες για να το θυμηθώ -
Αν η μέθοδος σχετίζεται με αυτό που αναφέρει ο scotch, τότε είναι λανθασμένη βάσει της απλής λογικής.
Όταν λένε οι ειδικοί ότι στο παιδί κάνει καλό το γονικό ενδιαφέρον, η αγκαλιά, η αίσθηση της γονικής 'ζεστασιάς', αλλά λένε τώρα οι συγκεκριμένοι ότι είναι καλό να το αφήνεις να κλαίει μέχρι να το βουλώσει και να κοιμηθεί επειδή 'Οι συνέπειες είναι εμφανείς τόσο στα παιδιά -γίνονται ευερέθιστα, ανασφαλή και, ως εκ τούτου, καταλήγουν να έχουν προβλήματα στο σχολείο και στη δημιουργία σχέσεων με τους άλλους- [ΜΑΛΑΚΙΕΣ!], όσο και στους γονείς, οι οποίοι βλέπουν πως η εξάντληση και τα νεύρα βλάπτουν τη συζυγική τους ζωή [Ααα, τώρα μπαίνουμε στο νόημα... ]'.Να πούμε ότι το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι ΕΥΘΥΝΗ και ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ για τους γονείς. Το πρώτο ισχύει ούτως ή άλλως, το δεύτερο εξαρτάται από τους ανθρώπους.
Γενικά: ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να κάνεις παιδί. Αν το κάνεις, δεν έχεις δικαίωμα να του φερθείς σαν σε ενοχλητικό κατοικίδιο.
Θα ξενυχτίσεις, θα στερηθείς, θα νευριάσεις. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα βγουν αργότερα προβλήματα χαρακτήρα και προσωπικότητας (μακάρι όχι και υγείας). Λύσεις μοντέρνες επιπέδου Marie Claire ή Men's Health είναι και βλαβερές και -συχνά- απάνθρωπες. -
^+1
Scotch, (νομίζω) ότι δεν υποστηρίζει τη μέθοδο 'άστο να κλαίει' το βιβλίο. Η κεντρική του ιδέα είναι ότι πρέπει το παιδί να μάθει (από 3-4 μήνα και μετά) να συνδέει τον ύπνο με αντικείμενα/περιβάλλον (κούνια, πιπίλα, αρκουδάκι, δωμάτιο) που θα έχει κοντά του και όχι με το χάδι ή το νανούρισμα του γονιού. Εκτός αυτού γράφει ότι πρέπει να δρομολογείται μία ρουτίνα πριν το βραδινό ύπνο η επανάληψη της οποίας συντελεί και αυτή στο συνεχόμενο ύπνο. Κινείται κάπου στη μέση των δύο ακραίων προσεγγίσεων 'άστο μέχρι να πλαντάξει και να κοιμηθεί' και 'με το που θα κάνει κιχ πάρτο αγκαλιά και τραγούδα χαζοχαρούμενα'.
Ευχαριστώ άπαντες για τις ευχές.
-
Να σου ζήσει 'Προφέσορα'
-
Εμείς απ' την αρχή (από την πρώτη μέρα, λέμε) τ' αφήναμε να ξυπνήσουν όποτε ήθελαν, τα ταΐζαμε, ρεύονταν κ τα αφήναμε πάλι στο κρεβατάκι τους. Κανένα δεν έκλαψε πολύ, κανένα ποτέ δεν ζήτησε περισσότερη αγκαλιά - εκτός, εννοείται, απ' όταν είχαν πρόβλημα.
Η κόρη μας, από τη πρώτη μέρα, ξυπνούσε για φαγητό κάθε 6 ώρες, έτρωγε ελάχιστα κ έπαιρνε ... 5 γραμμάρια την ημέρα (έχω κ φωτορεπορτάζ). Γεννήθηκε με λώρο στον λαιμό, 2.400 γραμ κ άκρα πολύ αδύνατα. Κάνει ακόμα (από τα 6 της) ενόργανη γυμναστική κ πλέον προσέχει την διατροφή της, για ... να μην παχύνει.
Ο πρώτος γιος έτρωγε ανά 3 ώρες, το καταπέτασμα (σε σχέση με την μικρή). Άγχος, γιατί αν ξυπνούσε κ το φαγητό (δλδ ... η μάνα του) δεν ήταν εκεί κ έτοιμο, ξεσήκωνε το σύμπαν από τις φωνές.
Ο δεύτερος δεν έκλαψε ποτέ. Ξυπνούσε ανά 3ωρο κ περίμενε, μάλλον σκεπτόταν 'που θα πάει, θα με θυμηθούν'.
Ο τρίτος, πάλι, δεν θήλασε λόγω προβλήματος. Αλλά ξυπνούσε ανά ... 4 ώρες κ έτρωγε λιγότερο από το 'κανονικό', ενώ από τις 11 το βράδυ ξαναξυπνούσε στις 7 το πρωί.Να μας ζήσουν, να τα χαιρόμαστε όλοι κ ιδιαίτερες ευχές στους νέους μπαμπάδες (κ στον Μανώλη που θα μείνει νέος μπαμπάς για πολύυυυυυυυυυυυυυ καιρό ακόμη)...
-
Professeur να σας ζήσει και να είναι πάντα καλά. Και λιγότερο άγχος με τα παιδιά μας φίλοι μου. Όχι υστερίες και υπερβολές. μην ξεχνάτε ότι το τελευταίο παιδί που πέθανε από ασιτία στην Ελλάδα ήταν τον χειμώνα του 43 στην Αθήνα!!!
-
Καλησπέρα.
Δεν ήξερα που να το ποστάρω αυτό που ακολουθεί, αλλά μια και έχει να κάνει με παιδιά και έχει πολύ πλάκα ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον κόσμο των ενήλικων, το ποστάρω εδώΤο Σάββατο λοιπόν, σε δωμάτιο όχι του δικού μου σπιτιού αλλά ξαδέρφης της γυναίκας μου, παίζουν ο γιος μου ο Γιώργος (6 ετών, τυπικός πιτσιρικάς αυτής της ηλικίας αλλά συχνά πετάει φονικές ατάκες ), ο ξάδελφός του (5.5 ετών, ψιλοβαρύς και φιλοσοφημένος τύπος ) και η αδελφή του πενταμισάχρονου ( κοντά 4 ετών, ήσυχο κοριτσάκι με πολύ ήρεμη φατσούλα, από αυτά που στόμα έχουν και μιλιά δεν..)
Ασχολούνται με lego, άρα μαζί με τις κατασκευές υπάρχει χρόνος για κουβέντα μεταξύ τους.
Παρόντες ενήλικες, η γυναίκα μου και η ξαδέλφη της αλλά σε άσχετο με το δωμάτιο σημείο του σπιτιού.
Όταν εγώ κάποια στιγμή έφτασα στο εν λόγω σπίτι για να πάρω τους δικούς μου να φύγουμε, κάθισα λίγο με τα μεγάλα θηλυκά και πήγα κάποια στιγμή να δω πως και τι κάνουν τα πιτσιρίκια.
Πριν μπω λοιπόν στο δωμάτιο και χωρίς να δηλώσω την παρουσία μου σε αυτά, άκουσα την εξής μυθική στιχομυθία.ΞΑΔΕΛΦΟΣ. 'Γιώργο; Να σου πω τι ψήφισε η μάνα μου στις εκλογές;
ΓΙΩΡΓΟΣ. Ναι.
ΞΑΔΕΛΦΟΣ. ΚΚΕ.
ΓΙΩΡΓΟΣ. Α....
ΞΑΔΕΛΦΗ. Γιώργο εμένα η γιαγιά μου ψήφισε Αλέκα
ΓΙΩΡΓΟΣ. Α, ναι;
ΞΑΔΕΛΦΟΣ. Το χειρότερο όμως το ψήφισε ο παππούς.Ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είναι όλοι ψέυτες.
ΓΙΩΡΓΟΣ. Γιατί το λες αυτό;
ΞΑΔΕΛΦΟΣ. Μια φορά είχα δει έναν ΠΑΣΟΚ να λέει πως αύριο θα βρέξει και δεν έβρεξε.
ΓΙΩΡΓΟΣ. Καλά. Πάντως ο Καραμανλής πρέπει να πέθανε
ΞΑΔΕΛΦΟΣ. Γιατί το λες;
ΓΙΩΡΓΟΣ. Έχω πολύ καιρό να τον δω να μιλάειΜικρά ανθρωπάκια που σε εκπλήσσουν ευχάριστα συνέχεια.
Καλό βράδυ σε όλους. -
Ο Καραμανλής πρέπει να πέθανε ....
-
θεϊκές συζητήσεις
-
Νομικέ ήταν αλήθειες αυτά;
-
Θες να μάθεις αν η κουμπάρα του ψήφισε αλέκα ?
-
Βασικά αν τα 6χρονα είναι τόσο εξελιζέ σήμερα Ντιρεφτεράκο...
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...