-
Παιδιά, βοηθείστε λίγο την κατάσταση και δώστε μου έναν ή περισσότερους λόγους οι οποίοι θα με πείσουν να δώσω το 406 μου και να πάρω το Astra Elegance 1600 με easytronic!!!
-
Πω πω βρε παιδιά δεν προλαβαίνω να διαβάζω τις απαντήσεις σας
Τα παρακάτω πρέπει να συμβαίνουν:
α) Είμαι ανυπόμονος
β) Σκέφτεστε 'Μα καλά αυτός Opel θα πάει να πάρει;'
γ) Σκέφτεστε 'Μα καλά θέλει και ερώτημα; Απαξιώ να απαντήσω '
δ) Σκέφτεστε 'Καλά τόσο βλάκας είναι αυτός; Τόσα replays που υπάρχουν σε αυτό το πόστ δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα; Πάλι ρωτάει;'Κι εγώ σκέφτομαι 'Μα καλά μία γνώμη θέλω από αυτούς που έχουν πάρει το νέο Astra. Τόσο δύσκολο είναι πια!'
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
α) Είμαι ανυπόμονος
δ) Σκέφτεστε 'Καλά τόσο βλάκας είναι αυτός; Τόσα replays που υπάρχουν σε αυτό το πόστ δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα; Πάλι ρωτάει;'Κι εγώ σκέφτομαι 'Μα καλά μία γνώμη θέλω από αυτούς που έχουν πάρει το νέο Astra. Τόσο δύσκολο είναι πια!'
μηπως σκεφτηκες οτι μεσα στις 4 περιπου ωρες απο την πρωτη σου δημοσιευση δεν ετυχε κανεις που γνωριζει κατι σχετικο να την διαβασει για να σου απαντησει;;
μαλλον εισαι λιγο ανυπομονος!!!!!!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
α) Είμαι ανυπόμονος
μηπως σκεφτηκες οτι μεσα στις 4 περιπου ωρες απο την πρωτη σου δημοσιευση δεν ετυχε κανεις που γνωριζει κατι σχετικο να την διαβασει για να σου απαντησει;;
μαλλον εισαι λιγο ανυπομονος!!!!!!
Ναι
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Παιδιά, βοηθείστε λίγο την κατάσταση και δώστε μου έναν ή περισσότερους λόγους οι οποίοι θα με πείσουν να δώσω το 406 μου και να πάρω το Astra Elegance 1600 με easytronic!!!Για ποιους λόγους θέλεις να αλλάξεις το 406; Πόσων ετών είναι, πόσα πιάνει στην αγορά μεταχειρισμένων αυτή τη στιγμή, σου βγάζει προβλήματα, έχεις παράπονα από τον κινητήρα ή το στήσιμό του; Απάντησε σ'αυτά αν θέλεις και τότε θα δούμε τα υπέρ και τα κατά της μετάβασης σ'ένα astra 1600.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παιδιά, βοηθείστε λίγο την κατάσταση και δώστε μου έναν ή περισσότερους λόγους οι οποίοι θα με πείσουν να δώσω το 406 μου και να πάρω το Astra Elegance 1600 με easytronic!!!
Για ποιους λόγους θέλεις να αλλάξεις το 406; Πόσων ετών είναι, πόσα πιάνει στην αγορά μεταχειρισμένων αυτή τη στιγμή, σου βγάζει προβλήματα, έχεις παράπονα από τον κινητήρα ή το στήσιμό του; Απάντησε σ'αυτά αν θέλεις και τότε θα δούμε τα υπέρ και τα κατά της μετάβασης σ'ένα astra 1600.
Οι λόγοι είναι βασικά δύο:
α) Ψάχνω για κάτι πιο σπορ (το πεζό είναι full οικογενειακό και είμαι μόνο 29 ετών και ελεύθερος).
β) Θέλω κάτι πιο γρήγορο.Προβλήματα δεν μου έχει παρουσιάσει ποτέ μέχρι τώρα (εδώ και 4 χρόνια) και γι' αυτό δυσκολεύομαι στο να πάρω απόφαση να το δώσω!
Το Opel θα βγει τόσο αξιόπιστο;Αν πάρω απόφαση να το κρατήσω θα του βάλω ζάντες και μηχανή 1800, πράγμα που σημαίνει ότι θα δώσω 3 - 4000
-
Το να σου απαντήσει κάποιος στο ερώτημα 'θα βγει αξιόπιστο το τάδε νέο μοντέλο', είναι αρκετά δύσκολο και ριψοκίνδυνο. Εγώ ελπίζω να βγει βράχος, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Παραδοσιακά τα astra είναι αξιόπιστα, αλλά, απ' ό,τι έχω ακούσει, στα πρώτα 1-2 χρόνια του προηγούμενου μοντέλου είχαν εμφανιστεί ορισμένα προβλήματα. Εδώ είναι που μπαίνουν οι παράγοντες 'εγγύηση' και 'συμπεριφορά αντιπροσωπείας'. Το νέο Αstra έχει 6 χρόνια για μηχανικά μέρη, 2 χρόνια για 'μικρά' ηλεκτρονικά και 6 χρόνια για ηλεκτρονικό εγκέφαλο και δυναμό, 12 χρόνια για τη σκουριά στο αμάξωμα, ενώ οι αντιπροσωπείες της Opel έχουν γενικά καλή φήμη. Άρα ακόμα κι αν βγάλει κάποιο πρόβλημα το αυτοκίνητο, ο αγοραστής που πήρε το ρίσκο ν'αγοράσει νέο μοντέλο είναι καλυμμένος. Εγώ θα αισθανόμουν πιο άβολα αν είχα πάρει π.χ. το νέο golf, το C4 ή ακόμα και τη νέα Β-class με τα 2 έτη εγγύησης.
Πάμε παρακάτω.
Το 406 μάλλον το έχεις σε 1400-1600. Δεν ξέρω τι επιδόσεις έχει, πάντως πρέπει να είναι φτιαγμένο για ήρεμη οδήγηση. Αν δώσεις 3.000-4.000 ευρώ για αλλαγή κινητήρα και ζάντες, θα πληρώσεις (αν δεν κάνω λάθος) ~30-40% της τρέχουσας αξίας του αυτοκινήτου για ένα κάπως αμφίβολο αποτέλεσμα, αφού μάλλον θα χρειαστείς και αναρτήσεις-ελαττήρια για καλύτερη συμπεριφορά σε υψηλότερες ταχύτητες.
Από την άλλη το 1600άρι astra μη φανταστείς ότι είναι κανένα ταχύτατο αυτοκίνητο. Με 12,3' στα 0-100 χλμ βρίσκεται στο μέσο όρο των μικρομεσαίων, αλλά το γκάζι δεν είναι ο μόνος παράγοντας για γρήγορη οδήγηση (αν δεν θέλεις να τρέμεις σε κάθε στροφή). Τα δυνατά σημεία του είναι η οδηγική συμπεριφορά, το στήσιμο, η ασφάλεια, τα σύγχρονα ηλεκτρονικά και (για 'μένα) ο σχεδιασμός (μερικές φορές κάθομαι και το χαζεύω χωρίς λόγο ). Κάποιος είχε γράψει σε άλλο θέμα του φόρουμ ότι δεν του άρεσε που έβλεπε ένα 307 με μάσκα Opel. Σωστή παρατήρηση ως προς τις ομοιότητες, έλα όμως που εμένα πάντα μου άρεσε το 307, αλλά δεν τολμούσα να το αγοράσω λόγω της διετούς εγγύνσης και των γνωστών προβλημάτων αξιοπιστίας. Με το astra βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα: όμορφη εμφάνιση και αξιοπιστία συνοδευόμενη από πολυετή εγγύηση.Η τιμή του 1.600 Elegance νομίζω ότι είναι λίγο πάνω από 18.000 με το κλειδί στο χέρι. Δηλαδή εσύ ή θα δώσεις 3-4 χιλιάρικα για ενίσχυση του 406 ή 8-9 (αφαιρώντας την αξία του μεταχειρισμένου) για ένα σύγχρονο καλό αμάξι με χαρακτήρα πολυδιάστατο (και νεανικό και κυριλάτο κατά τη γνώμη μου). Δική σου η τσέπη, δική σου η απόφαση.
-
Θα συμφωνήσω με τον manosk στα 12.3' του Astra. Αν όντως θέλεις πιο γρήγορο θα πρέπει να κοιτάξεις αλλού.
Και σαν γνήσιος Ιάπων δράττωμαι της ευκαιρίας ( ) και προτείνω δεκαεξάρια Corolla, Civic με 10.2' αμφότερα. Το δε Civic βγαίνει και σε έκδοση Sport (δεν ξέρω τι αλλαγές έχει) με 9.9' αλλά και περίπου 19.000.
-
Οι τρελές επιδόσεις ποτέ δε με ενδιέφεραν μέχρι τώρα. Πιστεύω το 12,3 είναι πολύ καλύτερο από το 15,5 του 406 (1600 8v, 90 ίππων) και δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω.
Μέχρι τώρα πίστευα ότι γενικά δεν υπάρχει ποιότητα (στο υλικό) στα σημερινά αυτοκίνητα. Πήγα όμως και είδα από κοντά και το Astra και το Corolla.
Στο Corolla μου άρεσαν οι επιδόσεις του αλλά τίποτε άλλο. Το εσωτερικό του το θεωρώ 'φθηνό'. Επίσης δεν μου άρεσε ο συμπλέκτης (βαρύς) και το φρένο του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν είναι 'βράχος' αξιοπιστίας.
Στο Astra είδα φοβερή ποιότητα υλικών (εξωτερικά και εσωτερικά) καθώς και έναν χαρακτήρα που πιστεύω μου ταιριάζει περισσότερο.
Αποφάσισα να δώσω το 406 (δεν λέει να το πειράξω) και να πάρω το Astra. Η Γερμανία νίκησε! Πιστευώ θα μείνω ικανοποιημένος. -
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Οι τρελές επιδόσεις ποτέ δε με ενδιέφεραν μέχρι τώρα. Πιστεύω το 12,3 είναι πολύ καλύτερο από το 15,5 του 406 (1600 8v, 90 ίππων) και δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω.
Μέχρι τώρα πίστευα ότι γενικά δεν υπάρχει ποιότητα (στο υλικό) στα σημερινά αυτοκίνητα. Πήγα όμως και είδα από κοντά και το Astra και το Corolla.
Στο Corolla μου άρεσαν οι επιδόσεις του αλλά τίποτε άλλο. Το εσωτερικό του το θεωρώ 'φθηνό'. Επίσης δεν μου άρεσε ο συμπλέκτης (βαρύς) και το φρένο του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν είναι 'βράχος' αξιοπιστίας.
Στο Astra είδα φοβερή ποιότητα υλικών (εξωτερικά και εσωτερικά) καθώς και έναν χαρακτήρα που πιστεύω μου ταιριάζει περισσότερο.
Αποφάσισα να δώσω το 406 (δεν λέει να το πειράξω) και να πάρω το Astra. Η Γερμανία νίκησε! Πιστευώ θα μείνω ικανοποιημένος. -
Merikes erotiseis gia Opel:
To neo Astra exei pisw a3ona?
To Vectra 1.8 ti leei apo a3iopistia kai ws autokinito? Mallon to timoni einai nekro kai o epilogeas metrios.
Genika einai akribi h syntirisi twn Opel? Pia einai ta pio simantika problimata?
Auti h xrewsi gia PDI yparxei kai sta Astra? Einai kati pou plirwneis h sto kobei o pwlitis?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Merikes erotiseis gia Opel:To neo Astra exei pisw a3ona?
.....................itis?
ναι..........στις υπολοιπες ερωτησεις δεν γνωριζω να σου απαντησω!
-
Ειδατε το νεο Opel Astra 'HPC'?
240 ΑΛΟΓΑ!!!!!!!
-
Οντως πολυ ωραίο το Αστρα!!!
-
ευτυχειτε!
απο τα 24 του(σημερα αισιως στα 62) ο πατερας μου και αλλοι τρεις αδελφοι του αγοραζουν ΟΠΕΛ. Προσωπικα παροτι ολα τα μοντελα της εταιρειας με συγκινουν, το αυγο το λατρεψα( το εσκισα μεχρι να μαθω να οδηγω και δεν εβγαλε μιλια το σκασμενο) αλλα επειδη ειμαι ταυτοχρονα εδω και πολλα χρονια μοτοσυκλετιστης, εχω ιδιαιτερη αγαπη και ονειρο, το Frontera 5d tdi 2.2lt. Κριμα που δεν προχωρησαν οι μαγκες στο ρισελχαιμ σε μια εκ βαθρων ανανεωση στο Monterey. Και δυστυχως σαν Ιsuzu trooper, τουλαχιστον εδω στην ψωροκωσταινα ειναι πανακριβο.
Κατα τ'αλλα, εχω δει Zafira OPC να τα χωνει στα ισια σε Alfa GT.
Αυτα για αρχη. Καλη συνεχεια και προσοχη στον ηλιθιο που υπαρχει παντα στην απεναντι λωριδα..... -
(η αγαπημένη μου όψη)...
http://fr.auto55.be/content/fotospecial ... 0904/3.jpghttp://fr.auto55.be/content/fotospecial ... 0904/6.jpg
http://fr.auto55.be/content/fotospecial ... 0904/8.jpg
http://fr.auto55.be/content/fotospecial ... 0904/7.jpg
-
Ο πισινός είναι ομορφότερος από τον ήδη όμορφο του 5θυρου, αλλά η μάσκα κι ο μπροστινός προφυλακτήρας μου φαίνονται χειρότερα. Γενικά ωραίο αυτοκίνητο για 3θυρο, να δούμε και την τιμή.
-
-
Χαιρετώ όλα τα μέλη του Forum!
Είμαι ένας ακόμα (ευτυχής) ιδιοκτήτης astra g 1,4 που με συντροφεύει απροβλημάτιστα 5 χρόνια τώρα..(και ελπίζω κάμποσα ακόμα!)
Προχθές έβαλα bilstein κίρινα και το αυτοκίνητο κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε. Επίσης χθες αποχωρίστηκα μετα λύπης τα άριστα Pilot Exalto με μια τετράδα Pilot Primacy 195/60 R15 V (to V λόγω Michelin).
Ακόμα είναι νωρίς αλλά οι πρώτες εντυπώσεις για τον συνδυασμό είναι αρκετά καλές. Πολύ ψηλά όρια, μικρές κλίσεις και πολύ καλή για τα δεδομένα των αμορτισέρ άνεση!
Κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι ότι ενώ μόλις άλλαξα αμορτισέρ (έχοντας ακόμα τα παλιά λάστιχα) το τιμόνι απέκτησε σφιχτή υπέροχη αίσθηση με πιο γρήγορη επαναφορά, μόλις έβαλα τα καινούρια η αίσθηση αυτή χάθηκε και επανήλθαμε σε ένα πιο ελαφρύ τιμόνι με πιο αργή επαναφορά.Ξέρει κανείς που μπορεί να οφείλεται αυτό; Έχει να κάνει με το ότι τα λάστιχα είναι ακόμα καινούρια; Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζονται κάποια ειδική μεταχείριση,δηλ. λιγότερο ζόρισμα, τώρα στην αρχή. -
Μετά την αλλαγή ελαστικών/αμορτισερ έγινε ζυγοστάθμιση/ευθυγράμμιση?
Καλού-κακού κάνε μια σε σύγχρονο συνεργείο και για να σιγουρευτείς βρες μια καλή ευθεία και άνοιξέ το μέχρι τα 160 μήπως και τρέμει το τιμόνι ή μήπως σε τραβάει δεξιά-αριστερά...
OPEL FORUM