-
Ο χρήστης fog έγραψε:
ΥΓ: επίσης έχω να προσθέσω πως είχα πάει ένα ταξίδι σε Βερολίνο με έξοδα του Υπουργείου Παιδείας ως υποτροφία για την επίδοσή μου στις πανελλήνιες, μεταξύ των 10 καλύτερων στη Θεσσαλονίκη κ στους 400 της Ελλάδας. Όλα πληρωμένα.
Με έξοδα λοιπόν δικά μου, που διαφωνώ με τις 'ελιτίστικες' (φασιστικές είναι ο ακριβής ορισμός) ιδέες σου και ίσως να μην 'ικανοποιώ' το κριτήριό σου να εκφέρω γνώμη και των ανθρώπων -χωρίς το iq που απαιτείς για να έχουν άποψη- που δουλεύουν να πληρώνουν τις 'σπουδές' ατόμων σαν και σένα.
Τροφή για σκέψη όσων νομίζουν ότι η 'μόρφωση' είναι κάποιο σπουδαίο προσόν ή 'φτιάχνει' ανθρώπους.
fog επειδή είναι ώρα για φαγητό, ας το λήξουμε εδώ
δεν είμαι φασίστας κ δεν ψηφίζω κόμματα από το κέντρο κ δεξία
ο διαγωνισμός ήταν προς όλους, δεν ήταν φωτογραφικός... οπότε κ 'εσύ' κ όποιος άλλος ήθελε, έβαζε τον κωλαράκο κάτω, διάβαζε λίγο, πήγαινε σε μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας από το σχολείο (πήγαινα κ σε αυτά, 3 παιδια ήμασταν όλοι κ όλοι) πρώτευε στις εξετάσεις κ έπαιρνε το έπαθλο... -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Φιλε μου ο ιδιωτης με το που του ειπα οτι ποναει το γονατο μου, μου εκανε 2 κινησεις και μου εφυγε το γονατο. Δεν χρειαζοταν την μαγνητικη ,αλλα την εβγαλα κιολας και εδειξε ολικη ρηξη προσθιου και αλλα πολλα(μηνισκο, κομματια απο χονδρο κ.τ.λ)
Ο γιατρος στο Ικα ειτε δεν ηξερε, ειτε δεν ηθελε να βγαλει την μαγνητικη. Εγω παντως εχω αποδειξεις για αυτα που λεω ,αφου στο βιβλιαριο μου εγραψε τα φαρμακα για την τενοντιτιδα. Σκεφτομαι να τον κυνηγησω τον τσαρλατανο ,γιατι μου πουλαγε και μουρη ''ε δεν μπορω να σου γραψω μαγνητικη γιατι κοστιζει 400 ευρο και ενταξει μωρε δεν φαινεται να εχεις κατι''
για αυτό σου λέω ότι είναι θέμα ενδιαφέροντος, εμπειρίας κτλ.
Ήξερα εξ αρχής ότι δεν έβγαλε μαγνητική. Δε γουστάρουν να δίνουν 300€, όμως σε ορισμένες καταστάσεις χρειάζεται για να επαληθευτεί η διάγνωση, αλλά κ για να ξέρει ο ιατρός την έκταση βλάβης κτλ...
Ή για να ρεζιλέψεις τον ιατρό που υποεκτιμά την κατάσταση. Πάνω απ' όλα όμως η κλινική εξέταση, μεταξύ των οποίων είναι ορισμένα τεστ σαν αυτά που έγραψα... Δες στο youtube πχ lachman test...Είχες κ έσω μηνίσκο? Συνήθως με ΠΧΣ συνυπάρχει κ ρήξη έσω μηνίσκου...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τάσο ας το λήξουμε εδώ...
Δεν έχει νόημα...
Δώξα τω Θεώ φαγητό είχαμε στην οικογένεια, παρόλες τις δυσκολίες...ΥΓ: Λόγω του διαδικτύου δε μπορώ να πω περισσότερα. Ίσως από κοντά σου εξηγούσα καλύτερα. 1-2 εδώ μέσα ξέρουν για εμένα.
Μη το ανάγεις σε προσωπική διένεξη, δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις, (αντιπαρέρχομαι την γελοιότητα της τοποθέτησης 'μη μου μιλάς έτσι, είμαι ιατρός' μιας και είμαι μπαμπάς σου ηλικιακά), δεν στη λέω προσωπικά, προσπαθώ να σου αποδείξω πως ζητάς δικαιώματα περισσότερα απο άλλους απλά επειδή κάποιος είχε λεφτά και πλήρωσε τις σπουδές σου. φτηνή η επιχειρηματολογία μου αλλά δεν θα κάτσω να σου κάνω και μάθημα στο θέμα δημοκρατία, πολιτική κλπ. Αυτό να το κάνεις μόνος σου όταν θελήσεις να συμπληρώσεις την 'μόρφωση' σου.
-
Φιλε μου ο ιδιωτης με το που του ειπα οτι ποναει το γονατο μου, μου εκανε 2 κινησεις και μου εφυγε το γονατο. Δεν χρειαζοταν την μαγνητικη ,αλλα την εβγαλα κιολας και εδειξε ολικη ρηξη προσθιου και αλλα πολλα(μηνισκο, κομματια απο χονδρο κ.τ.λ)
Ο γιατρος στο Ικα ειτε δεν ηξερε, ειτε δεν ηθελε να βγαλει την μαγνητικη. Εγω παντως εχω αποδειξεις για αυτα που λεω ,αφου στο βιβλιαριο μου εγραψε τα φαρμακα για την τενοντιτιδα. Σκεφτομαι να τον κυνηγησω τον τσαρλατανο ,γιατι μου πουλαγε και μουρη ''ε δεν μπορω να σου γραψω μαγνητικη γιατι κοστιζει 400 ευρο και ενταξει μωρε δεν φαινεται να εχεις κατι''
για αυτό σου λέω ότι είναι θέμα ενδιαφέροντος, εμπειρίας κτλ.
Ήξερα εξ αρχής ότι δεν έβγαλε μαγνητική. Δε γουστάρουν να δίνουν 300€, όμως σε ορισμένες καταστάσεις χρειάζεται για να επαληθευτεί η διάγνωση, αλλά κ για να ξέρει ο ιατρός την έκταση βλάβης κτλ...
Ή για να ρεζιλέψεις τον ιατρό που υποεκτιμά την κατάσταση. Πάνω απ' όλα όμως η κλινική εξέταση, μεταξύ των οποίων είναι ορισμένα τεστ σαν αυτά που έγραψα... Δες στο youtube πχ lachman test...Είχες κ έσω μηνίσκο? Συνήθως με ΠΧΣ συνυπάρχει κ ρήξη έσω μηνίσκου...
''Παρατηρειται εικονα παλαιας πληρους ρηξης προσθιου χιαστου συνδεσμου, οπως επισης και καθετου επιμηκους ρηξεως στα ορια λευκης ερυθρας ζωνης οπισθιου κερατος εσω μηνισκου. Διδεται η εντυπωση παρουσιας ελευθερου σωματιδιου διαμετρου περιπου 7χιλ. στον προσθιο αρθρικο χωρο ακριβως οπισθεν του λιπωδους σωματος του Hoffa. Οστεοχονδρικη κακωση παρατηρειται στην φορτιζουσα επιφανεια του μηριαιου κονδυλου και κνημιαιου πλατω οπου παρατηρειται μικρο ολικου παχους ελλειμμα χονδρου διαμετρου 5χιλ και αντιστοιχης εκτασης καθιζηση του υποχονδριακου οστου.Μικρη προς μετρια ενδαρθρικη συλλογη υγρου και μικρη συλλογη υγρου στην κνημοπερονιαια διαρθρωση''
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η μόρφωση πιθανώς όχι αλλά η παιδεία σίγουρα ναι.
Και συ παραείσαι ισοπεδωτική στο άλλο άκρο.Η παιδεία όμως παρέχεται αρχικά από την οικογένεια και κατόπιν από την πολιτεία. Με τη θέση που 'προβάλλεται' παραπάνω τι είδους παιδεία είναι ικανά να προσφέρουν άτομα που δεν πληρούν καν τις προϋποθέσεις να ψηφίσουν;
Για την ακρίβεια, με το παραπάνω σκεπτικό, μέχρι την προηγούμενη γενιά από τη δικιά μου, το 90% των ανθρώπων δεν θα είχαν ΚΑΝ δικαίωμα ψήφου, πόσο μάλλον να προσφέρουν 'ικανοποιητική' παιδεία.
Και αφού τότε δεν υπήρχαν οι 'καινοτόμες' ιδέες να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου, σημαίνει ότι και οι κυβερνήσεις, εκλεγμένες από αυτά τα άτομα, την ίδια 'μπαζοπαιδεία' προσέφεραν.Το άλλο άκρο και ο παραπάνω συλλογισμός είναι για να 'τονίσουν' ότι το να θεωρεί ο καθένας 'απόλυτο κριτήριο' διαφόρων πραγμάτων, τη ΔΙΚΗ του κατάσταση -πως να το κάνουμε;- εκτός από 'παλιά ιστορία', αποτελεί και μια 'βρώμικη' ιστορία.
@__PeterPan__: Δε σε γνωρίζω να εκφέρω άποψη για σένα. Για ότι γράφεται όμως μπορώ. Ο όρος 'φασιστικές' αναφέρονταν στις ιδέες που αναφέρθηκαν. Και όπως και να το κάνουμε, το να μην έχω δικαίωμα να εκφέρω άποψη για τον τρόπο που θα διοικούμαι γιατί δεν πληρώ τις προϋποθέσεις ύψους (iq) ή χρώματος (πτυχίου) είναι 'κάπως'. 'Πολύ κάπως'.
-
Πέτρο με εκπλήσσεις
Είτε με βαθμό γυμνασίου, είτε με τεστ iq τα παραδείγματα γύρω μου για το πόσο ανίκανα είναι πολλά άτομα είναι τόσα γύρω μου που Τι να σου πω δλδ; Για συμμαθήτρια μου που έβγαζε 19-20 και έχει iq ραδικιού, μηδενικό ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό της ή τα κοινά λόγω (μη) παιδείας, σπιτιού και νεοπλουτισμού; Για τον φίλο μας που μπορεί να μην έχει βγάλει καλό βαθμό στο σχολείο και να μην έχει ιδιαίτερα σύνθετη σκέψη αλλά παρόλα αυτά σκέφτεται και εκφράζεται περισσότερο από άλλους φίλους μας με καλύτερα 'χαρτιά';
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δεν έχει νόημα...
Δώξα τω Θεώ φαγητό είχαμε στην οικογένεια, παρόλες τις δυσκολίες...ΥΓ: Λόγω του διαδικτύου δε μπορώ να πω περισσότερα. Ίσως από κοντά σου εξηγούσα καλύτερα. 1-2 εδώ μέσα ξέρουν για εμένα.
Μη το ανάγεις σε προσωπική διένεξη, δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις, (αντιπαρέρχομαι την γελοιότητα της τοποθέτησης 'μη μου μιλάς έτσι, είμαι ιατρός' μιας και είμαι μπαμπάς σου ηλικιακά), δεν στη λέω προσωπικά, προσπαθώ να σου αποδείξω πως ζητάς δικαιώματα περισσότερα απο άλλους απλά επειδή κάποιος είχε λεφτά και πλήρωσε τις σπουδές σου. φτηνή η επιχειρηματολογία μου αλλά δεν θα κάτσω να σου κάνω και μάθημα στο θέμα δημοκρατία, πολιτική κλπ. Αυτό να το κάνεις μόνος σου όταν θελήσεις να συμπληρώσεις την 'μόρφωση' σου.
Τάσο εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις... Δε σου το τόνισα 'μη μου μιλάς έτσι, είμαι ιατρός' επειδή ήθελα να μου μιλάς ως προφέσορα...
επειδή το ' ρε μάστορα' που ανέφερες, το ανέφερες με ύφος 'άσε μας ρε φιλαράκι που θα μας πεις τώρα...' δείχνοντας υποβάθμιση του συνομιλητή. Το 'ιατρός' το ανέφερα ως απάντηση στο επάγγελμα 'μάστορας' κ όχι ως αίτημα για σεβασμό ως προφέσορα ή κάτι παρόμοιο. Δε με ενδιαφέρει να με σέβεται κάποιος για τις σπουδές μου αυτές καθεαυτές αλλά για το ποιόν μου...
Όπως εγώ προσέχω πως γράφω σεβόμενος τον συνομιλητή, έτσι έχω την απαίτηση όχι να με θεοποιούν αλλά να με σέβονται κ οι υπόλοιποι...
Σε σέβομαι, με σέβεσαι, τελειώσαμε... πληρούμε τις βασικές αρχές του διαλόγου... επό εκεί κ πέρα μπορεί να απέχουμε αιώνες ως προς τις απόψεις μας, όμως ίσως βρούμε μία άκρη στο τέλος...
χωρίς σεβασμό δεν καταλήγουμε πουθενά... -
To 'μάστορας' δεν είναι καθόλου υποτιμητικό, αντιθέτως είναι τίτλος τιμής σε όσους έχουν κατακτήσει awards of excellence στην τέχνη τους, είτε είναι ζωγράφοι, είτε υδραυλικοί, είτε γιατροί είτε οδηγοί F1.
-
Διχασμένη η ΕΕ για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας έως το 2013Όπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές, η Γερμανία απαιτεί την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή σκληρών πολιτικών κυρώσεων προς τα δημοσιονομικά απείθαρχα κράτη μέλη, όπως, μεταξύ άλλων, η απώλεια του δικαιώματος ψήφου στα συμβούλια υπουργών και η ελεγχόμενη πτώχευση μιας χώρας μέλους του ευρώ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231065228Δεν τα λέω εγώ...
Απλώς εκεί μας αφαιρούν κατευθείαν την ψήφο...Eσυ δηλαδη συμφωνεις με τη Μερκελ??
Γιατι κι αυτη κατι παρομοιο απαιτει.Οποιος χρωσταει να μη ψηφιζει κατι παρομοιο με το οποιος δεν εχει τελειωσει γυμνασιο να μη ψηφιζει.και ως διά μαγείας κάνουμε τουμπεκί γιατί δε θα πάρουμε δεκάρα για να πληρώσουμε μισθούς κ συντάξεις...
Aντε παλι με τους μισθους και τις συνταξεις...
Σταματηστε επιτελους αυτη τη παπαρια οτι τα δανεια καλυπτουν μισθους και συνταξεις...
Ποσα ξοδευει το κρατος καθε χρονο σε μισθους και συνταξεις και ποσα σε τοκους??
Που πηγαν τα λεφτα των ασφαλιστικων ταμειων που θα πληρωναν τους μισθους και τις συνταξεις??Αυτά που λέτε σε εμένα κ στον Mercyful Fate πείτε τα κ στη Μέρκελ
Προσωπικα εγω θα της το πω στις 7/11/2010 με το τροπο που μπορω:
Καταψηφιζοντας τους μνημονιακους υποψηφιους (ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ) και τους συμπαθουντες (''ανταρτες πασοκ', ΝΔ, Ντορικους).
Ετσι για να κοψοχολιασω κατ'αρχην τους ντοπιους γκαουλαϊτερ νεο-Τσολακογλου της Αγκελας, και μετα τα λαμογια που ακουνε στο ονομα 'δυναμεις της αγορας'... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
To 'μάστορας' δεν είναι καθόλου υποτιμητικό, αντιθέτως είναι τίτλος τιμής σε όσους έχουν κατακτήσει awards of excellence στην τέχνη τους, είτε είναι ζωγράφοι, είτε υδραυλικοί, είτε γιατροί είτε οδηγοί F1.Είναι το ύφος της πρότασης επαναλαμβάνω.
Η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα κατ' εμέ, όμως πρέπει να αποχωρήσω γιατί η πεθερά έχει ετοιμάσει γιουβετσάκι κ δεν πρέπει να αργήσω
Καλή όρεξη!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
To 'μάστορας' δεν είναι καθόλου υποτιμητικό, αντιθέτως είναι τίτλος τιμής σε όσους έχουν κατακτήσει awards of excellence στην τέχνη τους, είτε είναι ζωγράφοι, είτε υδραυλικοί, είτε γιατροί είτε οδηγοί F1.Και στα μέρη μου επίσης. Και μάλιστα τιμή από τις λίγες.
Για την ακρίβεια όλοι αυτοί οι νέοι που σήμερα καμαρώνουν για το master τους θάπρεπε να τόχαν ήδη προσέξει. Για την ακρίβεια αυτόν τον τίτλο ακριβώς παίρνουν, του mastορα.
Και δεν το πάω παρακάτω για master-piece κλπ. -
Ψήφος σε όλους του πολίτες ανεξαρτήτως βαθμών, πιστοποιητικών και σφραγίδων. Ειδάλλως κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε δρόμους άκρως επικίνδυνους για ολόκληρη την ανθρωπότητα, ιδίως στις εποχές που διανύουμε. Εποχές άκρατου υλισμού και μεγιστοποίησης του κέρδους.
Γνωρίζω ανθρώπους με τίτλους που κουβαλούν απίστευτη ''χαζομάρα'' και σκληρότητα μέσα τους. Πήξαμε από ''μορφωμένους'' στα χαρτιά. Από καλές ψυχές με όραμα και αγάπη έχουμε έλλειψη.
Αντί να κόβεις ψήφους από αυτούς που νομίζεις ότι δεν έχουν τα ''απαιτούμενα'' δεδομένα ίσως είναι καλλίτερο να προσπαθείς να βρεις τρόπους να μορφώσεις πραγματικά, όσους ανθρώπους δεν είχαν την τύχη - ευκαιρία να σπουδάσουν και δεν έχουν το... ''κατάλληλο'' πιστοποιητικό. Κινδυνεύεις και εσύ κάποια στιγμή να μην πληρείς τα κριτήρια για τον εξεταστή σου...---> απορριπτέο πακέτο.
Πάνω απ'όλα άνθρωποι αδέλφια αν χάσουμε και αυτό χαθήκαμε.....
-
Λοιπόν εγώ μόλις έφαγα άρα ας μου επιτραπεί να καταθέσω μια γνώμη
Προς κύριο Πητερ Παν.
Αγαπητέ, είμαι σε προσπάθεια να κόψω το τσιγάρο (3η μέρα άκαπνος). Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, οι πρώτες τρεις μέρες είναι το παλούκι και ενώ όλα πήγαιναν καλά, διάβασα αυτά που έγραψες και ήμουν έτοιμος να τα ανάβω δύο- δύοΔεν πρόκειται να εστιάσω σε κάποιο από τα σχόλια σου, γιατί λίγο πολύ άλλοι συνομιλητές με κάλυψαν.
Θα σου πω όμως μέρα που είναι, πως τα 70 χρόνια που μας χωρίζουν σήμερα από τη στιγμή που ως χώρα και ως άνθρωποι ήρθαμε αντιμέτωποι με τα γνωστά κτήνη, τελικά δεν απέχουν τόσο μακριά όσο νομίζουν μερικοί.
Κάλλιστα θα μπορούσαν να επαναληφθούν και μάλιστα, να έρθουμε αντιμέτωποι με νέες βελτιωμένες εκδόσεις εκείνων.Το χειρότερο είναι πως πολλά από τα φρικαλέα γεγονότα που συνέβησαν εδώ και αλλού κατά τον Β'ΠΠ, είχαν τις ρίζες τους σε κάτι αθώες φαινομενικά συζητήσεις, που ξεκίνησαν σε κάποια παρέα, σε κάποιο φόρουμ της εποχής.
Ξέρεις, συζητήσεις του τύπου 'οι εβραίοι φταίνε για όλα', 'οι τσιγγάνοι είναι πολύ σκούροι', τα παιδιά με νοητικά προβλήματα δεν ταιριάζουν στο προφίλ της χώρας που θέλουμε να φτιάξουμε' κλπ κλπ, έχουν την αντιστοίχισή τους σε αυτά που πρότεινες εσύ.
Μάλιστα, κάπου είδα πως ανάφερες τα λόγια που ξεστόμισε το γερμανικό κνώδαλο η μέρκελ, περί αφαίρεσης του δικαιώματος ψήφου από τα κράτη μέλη που δεν συμμορφώνονται (προς τας υποδείξεις του άγιου γερμανικού έθνους μάλλον ).
Κάτι πίπες του ίδιου φυράματος έλεγε και ο συμπατριώτης της (το παιδί με το μουστάκι) και τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι.Όσο περισσότερο λοιπόν το βλέπω, τόσο περισσότερο οι αντιστοιχίες εμφανίζονται μπροστά στα μάτια μου.
Μπορεί να έχω και λάθος αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Οι καιροί που περνάμε βλέπεις, είναι λίγο περίεργοι γενικώς.ΥΓ
Επίσης, μην παρεξηγείσαι για την προσφώνηση 'μάστορας' που σου απεύθυνε ο Τάσος.
Κάποτε, ρωτήσανε ένα παππού στο χωριό μου στον οποίο έγινε πολύ λεπτή επέμβαση στην καρδιά 'πως πήγε μπαρμπα Γιάννη;' και αυτός απάντησε, 'Μια χαρά,μεγάλος μάστορας ο γιατρός
Όλοι οι γιατροί δηλώνουν γιατροί. Μάστορες όμως στην ιατρική όπως και σε όλα τα επαγγέλματα, είναι ελάχιστοι. -
Δεν έχει νόημα...
Τάσο εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις... Δε σου το τόνισα 'μη μου μιλάς έτσι, είμαι ιατρός' επειδή ήθελα να μου μιλάς ως προφέσορα...
επειδή το ' ρε μάστορα' που ανέφερες, το ανέφερες με ύφος 'άσε μας ρε φιλαράκι που θα μας πεις τώρα...' δείχνοντας υποβάθμιση του συνομιλητή. Το 'ιατρός' το ανέφερα ως απάντηση στο επάγγελμα 'μάστορας' κ όχι ως αίτημα για σεβασμό ως προφέσορα ή κάτι παρόμοιο. Δε με ενδιαφέρει να με σέβεται κάποιος για τις σπουδές μου αυτές καθεαυτές αλλά για το ποιόν μου...
Όπως εγώ προσέχω πως γράφω σεβόμενος τον συνομιλητή, έτσι έχω την απαίτηση όχι να με θεοποιούν αλλά να με σέβονται κ οι υπόλοιποι...
Σε σέβομαι, με σέβεσαι, τελειώσαμε... πληρούμε τις βασικές αρχές του διαλόγου... επό εκεί κ πέρα μπορεί να απέχουμε αιώνες ως προς τις απόψεις μας, όμως ίσως βρούμε μία άκρη στο τέλος...
χωρίς σεβασμό δεν καταλήγουμε πουθενά...Δεν με ενδιαφέρει το προσωπικό σου θέμα, ειλικρινά και να δουλεύεις απ το δημοτικό δεν κάνει την άποψη σου λιγότερο τραγική για μένα.
Προφανώς μιλάμε στα πλαίσια αλληλοσεβασμού αλλά θα πρέπει κάπου (μες στον αλληλοσεβασμό μας ) να συζητήσουμε και τις τοποθετήσεις μας, αλλιώς δεν θα είμασταν εδώ.
Αρα επανέρχομαι και σου συνιστώ να βρείς κάποιον τρόπο απεμπλοκής γιατί αυτό που πέταξες θα πρέπει να ξεχαστεί το συντομότερο -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ψήφος σε όλους του πολίτες ανεξαρτήτως βαθμών, πιστοποιητικών και σφραγίδων. Ειδάλλως κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε δρόμους άκρως επικίνδυνους για ολόκληρη την ανθρωπότητα, ιδίως στις εποχές που διανύουμε. Εποχές άκρατου υλισμού και μεγιστοποίησης του κέρδους.Γνωρίζω ανθρώπους με τίτλους που κουβαλούν απίστευτη ''χαζομάρα'' και σκληρότητα μέσα τους. Πήξαμε από ''μορφωμένους'' στα χαρτιά. Από καλές ψυχές με όραμα και αγάπη έχουμε έλλειψη.
Αντί να κόβεις ψήφους από αυτούς που νομίζεις ότι δεν έχουν τα ''απαιτούμενα'' δεδομένα ίσως είναι καλλίτερο να προσπαθείς να βρεις τρόπους να μορφώσεις πραγματικά, όσους ανθρώπους δεν είχαν την τύχη - ευκαιρία να σπουδάσουν και δεν έχουν το... ''κατάλληλο'' πιστοποιητικό. Κινδυνεύεις και εσύ κάποια στιγμή να μην πληρείς τα κριτήρια για τον εξεταστή σου...---> απορριπτέο πακέτο.
Πάνω απ'όλα άνθρωποι αδέλφια αν χάσουμε και αυτό χαθήκαμε.....
Tα σέβη μου, μια βαθιά υπόκλιση και την πιο θερμή μου χειραψία έστω και διαδικτυακά
Είχα καταλάβει πως είσαι πολύ καλός άνθρωπος και τώρα απλώς το επιβεβαιώνεις με τον καλύτερο μάλιστα τρόπο.
Γεια σου ρε φίλε Κον, να είσαι πάντα καλά -
τί είναι αυτά που λες βρε Beams. Είμαστε ένα τπτ. Τπτ απολύτως μπροστά στην χωροχρονική απεραντοσύνη του σύμπαντος. Προσπαθώ να μαθαίνω απο τα λάθη μου (που είναι πολλά), μα πάνω απ΄όλα να ακούω την φωνή της καρδιάς και της ψυχής. Αν μέσα σε αυτά χωράει και η λογική (που χωράει) έχει καλώς. Αυτό imo πρέπει να κάνουν και οι πολιτικοί μας. Αλλά τί λέμε τώρα ε?
Να'σαι και εσύ καλά φίλε Beams και όλος ο κόσμος. Χαίρομαι να διαβάζω τα κείμενά σου. Σοφά και με χιούμορ, μα πάνω απ'όλα διδακτικά όπως και πολλών άλλων παιδιών εδώ μέσα
-
Αυτό που εύγλωτα διατύπωσε ο μγιακωβος λίγα ποστ νωρίτερα, είναι η απάντηση στο ερώτημά σου πέτρο, το οποίο πέρασε στο ντούκου, και παρερμηνεύτηκε απο κάποιους.
Όταν δημιουργείς ένα τέτοιο κλειστό σύστημα, με μηδενική ανάδραση, καταλήγεις σε ελιτιστικες καταστάσεις, που ουδόλως έχουν σκοπό να κοιτάξουν κάτι πέρα απ την προσωπική τους βολή.
Αν πέτρο έβαζες το ίδιο σύστημα 100 χρόνια νωρίτερα, οι πιθανότητες σήμερα να ψήφιζες θα ήταν μηδαμινές
Έλα όμως που μέσα σε 50 χρόνια, οι γενιές των πατεράδων μας, απ το μηδέν κατάφεραν με χίλια ζόρια και σπουδασαν, και οι κανακάρηδές τους σήμερα βολτάρουν στην ευρώπη και κάνουν διδακτορικά, πίνουν μπύρες και άλλα χαρωπά.Έ, επέτρεψε και στους αντίστοιχους παπούδες σου του σήμερα να έχουν τις ίδιες δυνατότητες, μέσα σε ένα σύστημα ούτως ή άλλως εντελώς εναντίον τους
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πέτρο με εκπλήσσειςΕίτε με βαθμό γυμνασίου, είτε με τεστ iq τα παραδείγματα γύρω μου για το πόσο ανίκανα είναι πολλά άτομα είναι τόσα γύρω μου που Τι να σου πω δλδ; Για συμμαθήτρια μου που έβγαζε 19-20 και έχει iq ραδικιού, μηδενικό ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό της ή τα κοινά λόγω (μη) παιδείας, σπιτιού και νεοπλουτισμού; Για τον φίλο μας που μπορεί να μην έχει βγάλει καλό βαθμό στο σχολείο και να μην έχει ιδιαίτερα σύνθετη σκέψη αλλά παρόλα αυτά σκέφτεται και εκφράζεται περισσότερο από άλλους φίλους μας με καλύτερα 'χαρτιά';
συμφωνω...
ετσι ειναι...οι δηθεν μας εφαγαν ...
πιο τιμια ψηφο μπορει να εχει μια γριουλα αγραμματη στα συνορα που μενει μονη και εχει ζησει πολεμο παρα ενας αλαζονας μπουλης που επειδη εχει ενα πτυχιο νομιζει επιασε τον Ανθυμο απο τα @@
οσον αφορα ομως αυτο που λεει περι φυγης μυαλων απο την ελλαδα να του πω οτι αυτο παντα γινοταν...
δεν ειναι φυγη μυαλων ,απλα μενουν τα καθικια και οι βολεμενοι... -
Εγω λεω οτι οσοι εχουν Golf δικαιουνται παραπανω ψηφους απο ολους. Ειναι γνωστο οτι οι κατοχοι Golf ανηκουν σε αλλη κατηγορια ανθρωπων, premium
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έ, επέτρεψε και στους αντίστοιχους παπούδες σου του σήμερα να έχουν τις ίδιες δυνατότητες, μέσα σε ένα σύστημα ούτως ή άλλως εντελώς εναντίον τους
Αυτο δεν το βλεπω να γινεται..... μακαρι να εχω λαθος αλλα δεν το βλεπω....
Για την Fog θα ηθελα να πω οτι δεν νοιωθω ενοχος για υποτροφια που πηρα και εγω μπαινοντας τοτε στο Πολυτεχνειο, εστω και καθυστερημενα κατα 6 χρονια, μιας και δεν ειχα τα 'πιστοποιητικα' που ηθελε τοτε η επταετια.... ομως δικαιουμαι να διαμαρτυρομαι για διασπαθηση Δημοσιου χρηματος (των πολιτων δηλαδη) και **δανεικου **μαλιστα μαλιστα, απο ψηφοθηρικες πρακτικες κυβερνησεων εδω και 30 χρονια που τελικα εχουν εκλεγει με την συναινεση ολων μας.. δημοκρατικα φυσικα,και που δειχνει την παιδεια που εχει η πλειοψηφεια του λαου μας...
Ετσι φτασαμε στο σημειο να μας απειλη η Μερκελινα με αυτα που ακουγονται και γραφονται και σιγουρα θα προσπαθησει να περασει στην Ευρωπη...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!