-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Απλώς, καταλαβαίνεις ότι αποφασίζοντας με ποιον τρόπο θα ορίζονται ποιες ψήφοι μετράνε περισσότερο από άλλες, έχεις ήδη προκαθορίσει και το πολιτικό αποτέλεσμα, σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο κλειστό σύστημα.
Νομίζω μπορείς να καταλάβεις γιατί. Εκτός κι αν έχεις κάποια αντίληψη, πως κριτήρια που καθορίζουν την πολιτική ποιότητα του ατόμου, δεν θα είναι με τη σειρά τους πολιτικά καθαυτάΜπορεί να είναι πρακτικότερο, σε ζητήματα όπου δεν μπορείς να έχεις μια απόλυτη αιτιολόγηση - π.χ. δεν μπορείς να καθορίσεις με απόλυτο μαθηματικό τρόπο την βαρύτητα της ψήφου του κάθε πολίτη - να προσπαθήσεις να κινηθείς προς τη σωστή κατεύθυνση, βελτιώνοντας τα πράγματα, παρ' όλο που η νέα 'τεχνική' θα έχει τις ατέλειες και τις αδικίες της.
Για να το θέσω αλλιώς: αν η μόρφωση δεν είναι ένα κριτήριο ότι η ψήφος αξιοποιείται καλύτερα, τότε ποιο είναι?τι το αντιπαραθέτεις αφου δεν κατάλαβες χριστό τι σου λέει.
-
αν είναι... λογικό να μετράει το ίδιο η ψήφος η δική σας με αυτών που βλέπεις στην εκπομπή της Πάνιας...Φυσικά και είναι λογικό, από την εποχή της Εκκλησίας του Δήμου (όχι του Χρήστου )
Οταν αυτοί έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις (πχ. δουλεύουν, πληρώνουν φόρους, πάνε στρατό) δε βλέπω γιατί να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα.
Και επειδή το αλάνθαστο κριτήριο που θα καθορίσει ποιός είναι ικανός να διαχειριστεί τις τύχες των υπολοίπων δεν έχει βρεθεί ακόμα (το IQ είναι αστείο ΙΜΗΟ κριτήριο, εδώ δεν υπάρχει καν αξιόπιστο σχετικό τεστ, χώρια το ό,τι δε βλέπω πως παντρεύονται το IQ με το πολιτικό αισθητήριο, εκτός και αν θεωρούμε τον G.W.Bush ιδιοφυία), προτιμώ κανένα κριτήριο = ίδιο βάρος ψήφου.
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι για χρόνια το κριτήριο ήταν το πόσα λεφτά είχες (κάποιοι κυνικοί θα πουν ότι και τώρα αυτό είναι, αλλά ας το συνεχίσουμε στο θεωρητικό επίπεδο) και είδαμε που πήγαμε με αυτό. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Απλώς, καταλαβαίνεις ότι αποφασίζοντας με ποιον τρόπο θα ορίζονται ποιες ψήφοι μετράνε περισσότερο από άλλες, έχεις ήδη προκαθορίσει και το πολιτικό αποτέλεσμα, σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο κλειστό σύστημα.
Νομίζω μπορείς να καταλάβεις γιατί. Εκτός κι αν έχεις κάποια αντίληψη, πως κριτήρια που καθορίζουν την πολιτική ποιότητα του ατόμου, δεν θα είναι με τη σειρά τους πολιτικά καθαυτάΜπορεί να είναι πρακτικότερο, σε ζητήματα όπου δεν μπορείς να έχεις μια απόλυτη αιτιολόγηση - π.χ. δεν μπορείς να καθορίσεις με απόλυτο μαθηματικό τρόπο την βαρύτητα της ψήφου του κάθε πολίτη - να προσπαθήσεις να κινηθείς προς τη σωστή κατεύθυνση, βελτιώνοντας τα πράγματα, παρ' όλο που η νέα 'τεχνική' θα έχει τις ατέλειες και τις αδικίες της.
Για να το θέσω αλλιώς: αν η μόρφωση δεν είναι ένα κριτήριο ότι η ψήφος αξιοποιείται καλύτερα, τότε ποιο είναι?τι το αντιπαραθέτεις αφου δεν κατάλαβες χριστό τι σου λέει.
Συγχώραμε πανάγιε σοφέ, άλλη φορά θα σου στέλνω τα ποστς μου για έγκριση πριν τα δημοσιεύσω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πάντως ο PeterPan έχει ενα point, παρ' ολο που το θέμα είναι πολυδιάστατα ευαίσθητο. Γιατί ωραία και καλά ολα αυτά περί δημοκρατίας, ολιγαρχίας κλπ., αλλά κανείς δεν απάντησε στην ερώτηση αν είναι... λογικό να μετράει το ίδιο η ψήφος η δική σας με αυτών που βλέπεις στην εκπομπή της Πάνιας...
Απο την στιγμη που το αποτελεσμα των εκλογων θα το λουστει και αυτος γιατι να μην εχει το ιδιο δικαιωμα ψηφου;
Και απο ποτε η Πανια ειναι μοναδα εξυπναδας;ρε Βασίλη, πήρες κ εσύ την Πάνια μονότερμα...
Τρόπος του λέγειν είναι
Μην κολλάς.
Δες καθημερινά γύρω σου πόσοι Μ@λ@κες υπάρχουν...
Στους δρόμους, στις υπηρεσίες, παντού
μην κολλάς στα προσχήματα... -
Ενώ με γνώσεις και μυαλό ε;
Ο Λαλιώτης/Πάγκαλος/Κόκκαλης/βάλε όποιο λαμόγιο θες ας πούμε είναι πανέξυπνος.
ΤΟ 'σφάλμα' ορίζεται σε σχέση με τι; Για την πάρτη του δεν έσφαλλε καθόλου. Για τους υπόλοιπους;[ΕΕΠ το παράδειγμα του υπουργού είναι άτοπο παντελώς. Σε οποιαδήποτε εκτελεστική θέση θες τις σχετικές γνώσεις. Η ψήφος δεν είναι θέση εργασίας]
-
Συγχώραμε πανάγιε σοφέ, άλλη φορά θα σου στέλνω τα ποστς μου για έγκριση πριν τα δημοσιεύσω.
Οχι, μη το βλέπεις στραβά, εγκρίνω εκ των προτέρων ότι θες να δημοσιεύεις, απλά αν θες ξαναδιάβασε τι σου λέει
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ενώ με γνώσεις και μυαλό ε;
Ο Λαλιώτης/Πάγκαλος/Κόκκαλης/βάλε όποιο λαμόγιο θες ας πούμε είναι πανέξυπνος.
ΤΟ 'σφάλμα' ορίζεται σε σχέση με τι; Για την πάρτη του δεν έσφαλλε καθόλου. Για τους υπόλοιπους;[ΕΕΠ το παράδειγμα του υπουργού είναι άτοπο παντελώς. Σε οποιαδήποτε εκτελεστική θέση θες τις σχετικές γνώσεις. Η ψήφος δεν είναι θέση εργασίας]
Πω πω εσυ εισαι ντουβαρι ε?
Ειπαμε οτι εξυπνος ειναι αυτος που εχει λεφτα. Για παραδειγμα ο Κοκκαλης πρεπει να εχει 12 ποντους-ψηφους ΓΙΑΤΙ σπουδασε Φυσικη, εκανε λεφτα και τον τρεμουν ολοι. Ε δεν θα εχει τους ιδιους ποντους ψηφους ο Κοκκαλης με τον σκουπιδιαρη τον φτωχο
Ο Παγκαλος παλι και αυτος ειναι μορφωμενος, εχει 60 σπιτια(αρα εχει λεφτα, αρα ειναι εξυπνος) και συνεπως δικαιουται 15 ποντους-ψηφους. Ο Παγκαλος θα μας πει ρε ντουβαρι τι θα ψηφισουμε και τι θα κανουμε. Πρεπει να αφεθουμε στους ικανους.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Πάντως ο PeterPan έχει ενα point, παρ' ολο που το θέμα είναι πολυδιάστατα ευαίσθητο. Γιατί ωραία και καλά ολα αυτά περί δημοκρατίας, ολιγαρχίας κλπ., αλλά κανείς δεν απάντησε στην ερώτηση αν είναι... λογικό να μετράει το ίδιο η ψήφος η δική σας με αυτών που βλέπεις στην εκπομπή της Πάνιας...
Σε κάθε περίπτωση, τέθηκε ένα θέμα και οι περισσότεροι το αντιμετοπίζετε ως ταμπού, αρνούμενοι έστω να το συζητήσουν.
Απολυτως λογικο. Αυτοι που πανε στην Πανια ζουν στην Ελλαδα και ψηφιζουν αυτον που τους αντιπροσωπευει. Οι ''σοφοι'' ειναι λιγοι και αν θελουν ας πανε στην Σπιναλογκα(τι λεω παλι ο πουστης) να ζησουν και να ψηφισουν αυτον που θελουν. Ο Παπανδρεου δεν βγηκε μονος του. Απλα στην Ελλαδα το 99% ειμαστε τετραποδα.
φίλε 'έλεος' εκεί οδηγούμαστε.
Υπάρχει τεράστιο κύμα φυγής μορφωμένων Ελλήνων προς το εξωτερικό.
Δεν ξέρω ποιο θα είναι το επίπεδο της Ελλάδας, η οποία οδηγείται με βεβαιότητα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία.- Αυτό θα γίνει σήμερα-αύριο-σε 2-3 χρόνια το πολύ.
Δεν υπάρχει λόγος να επενδύσει κάποιος νέος σε γνώσεις στην Ελλάδα...
Ξέρω καμιά 100ριά ιατρούς που ήδη βρίσκονται σε ευρωπαϊκές χώρες για ειδικότητες. Και εγώ προς εκεί προσανατολίζομαι...
Επίσης ξέρω πάρα πολλούς φίλους που ήδη βρίσκονται έξω κ μάλλον δύσκολα θα επιστρέψουν. Και αν επιστρέψουν θα είναι για λόγους συναισθηματικούς προς οικογένεια-σύντροφο κ όχι οικονομικούς...
Σκέψου πως τα ικανότερα μυαλά αυτή τη στιγμή προσπαθούν να βγουν στο εξωτερικό... -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ο Παπανδρεου δεν βγηκε μονος του. Απλα στην Ελλαδα το 99% ειμαστε τετραποδα.ακριβως....
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ρε μάστορα, όσο πας και καλύτερο το κάνεις ( ) το γεγονός πως δεν λέμε κάτι για το θέμα της ανισότητας της ψήφου δεν σημαίνει πως συμφωνάμε κιόλας. Να πω την αλήθεια νόμιζα πως έκανες και πλάκα.
Πάντως δεν μας εξήγησες το βασικότερο, πιστεύεις πως ανεξάρτητα απ το iq σου έχεις γνώσεις σε θέματα πολιτικής για να μετρήσει η ψήφος σου σημαντικότερα; Δηλαδή οι τροτσκιστές ξέρεις τι πιστεύουν για να σου δώσω ένα παράδειγμα;1ον: Τάσο δεν είμαι μάστορας κατ΄αρχήν, είμαι ιατρός...
2ον: Δεν υπηρετήσαμε κ φαντάροι για να λες 'ρε' με αυτό το ύφος...
3ον: Όσο ρίχνεις το επίπεδο συζήτησης, φαίνεται ο αποπροσανατολισμός για εύρεση λύσης...Το iq δείχνει οξυδέρκεια, ταχύτερη-καλύτερη αντίληψη γεγονότων-καταστάσεων-----> καλύτερη αντίληψη περί πολιτικής...
έτσι απλά.
Δε μίλησα για τον εαυτό μου πουθενά, απορρώ γιατί με ρωτάς επίμονα περί της δικής μου αντίληψης για την πολιτική. Δεν είπα ότι επειδή είμαι πανέξυπνος κ έχω πχ 170 iq πρέπει να ψηφίζουμε έτσι. Είπα ότι αυτό ίσως είναι ορθότερο κ θα έπρεπε να εξεταστεί...
Όμως καταλαβαίνω πως σε μια συγκυρία που ο κόσμος πεινά κ δεν έχει εξασφαλίσει το ζειν, το ευ ζειν φαντάζει ουτοπικό...Mιας και εισαι γιατρος θελω να σε ρωτησω κατι. Ποσους ποντους-ψηφους θα εχει ο ορθοπεδικος του ΙΚΑ που μου ειπε οτι εχω τενοντιτιδα, ενω ειχα ολικη ρηξη προσθιου χιαστου και μηνισκο και ποσους ποντους-ψηφους θα εχει ο ιδιωτης γιατρος που μου βρηκε τι εχω και μου εκανε την επεμβαση?
Και οι 2 γιατροι σπουδασαν ,αλλα ο ενας ειναι της πλακας και ο αλλος οχι. Εκει θα υπαρχει ενα προβλημα με τους ποντους-ψηφους
κατ' αρχήν μίλησα πως το ιδανικό είναι μέσω τεστ... όχι για πόντους βάσει πτυχίων...
οπότε οι πόντοι θα διαφέρουν μάλλον.ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:
κ επειδή ενδιαφέρομαι για ορθοπαιδική, ήμουν κ 1 χρόνο σε κλινικές Γερμανίας-Βόννης (κ σε ορθοπαιδική κλινική με πρότυπες μεθόδους) κ έχω κάποιες καλές γνώσεις κ παρουσιάσεις-εργασίες στον ΠΧΣ, θεωρώ τραγικό σφάλμα να του ξεφύγει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που λογικά υπάρχουν 2-3 σταυροί σε συρταροειδές τεστ, Lachman-Νούλη τεστ, κτλ... είναι θέμα πείρας, ενδιαφέροντος ιατρού, κτλ.
Φαντάζομαι πως ο ΙΚΑς λογικά σου έβγαλε τη διάγνωση χωρίς μαγνητική κ ο ιδιωτικός την έγραψε κ το επιβεβαίωσε με αυτή? -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Από την άλλη αν όντως είναι έξυπνος κ ικανός, τότε θα έχει πλήρη δικαιώματα ψήφου...Μπορούμε επίσης αυτούς που δεν είναι έξυπνοι και ικανοί να τους μαζέψουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους κάνουμε σαμπουάν. Όσους δεν έχουν πτυχίο να τους κάνουμε λίπασμα και όσους δεν βγάζουν iq τεστ πάνω από 160 τροφή για τα ψάρια.
Η 'μόρφωση' είναι το trend της εποχής και ο 'ορισμός' του καλού γαμπρού/νύφης των ημερών μας. Ένα 'πράμα' σαν το δημόσιο υπάλληλο της δεκαετίας του 70. Τι είναι 'μόρφωση' το κέρατό μου; Πτυχίο, διδακτορικό, 30 πτυχία; Τι από αυτά αποδεικνύει ότι ο άλλος δεν είναι ένα 'βόδι' και μισό; Δεν έχετε γνωρίσει μορφωμένα 'βόδια'; Προσωπικά τέτοια γνωρίζω πολλά. Η μαλ@κία στον εγκέφαλο δεν είναι προνόμιο όσων δεν έχουν 'μόρφωση'. Τείνει όμως να γίνει προνόμιο όσων πιστεύουν ότι δεν την έχουν επειδή απόκτησαν 'μόρφωση'.
Αυτό λοιπόν που σήμερα 'ακούγεται' εδώ παραπάνω σαν ...σωτηρία στη μαλ@κία της εποχής ΕΙΝΑΙ η μαλ@κία της εποχής. Μόνο που θα 'ανακαλυφθεί' όταν η 'κοινωνία των επιτυχημένων' του σήμερα, φαγωθεί από τα σκουλήκια που μεγαλώνουν μέσα της.
Αυτό λέγεται... Déjà vu
ΥΓ. Η μάνα μου δεν ξέρει να γράφει και διαβάζει συλλαβιστά. Μεγάλωσε στην κατοχή και δεν πήγε σχολείο.
Προφανώς δεν θα μπορεί να διαβάσει καν την εκφώνηση του τεστ. Όποιος νομίζει ότι είναι λιγότερο ικανή να πάρει αποφάσεις από οποιονδήποτε πτυχιούχο βουτυρομπεμπέ που η δουλειά του είναι να σπουδάζει με τα λεφτά του μπαμπά, να βρίσκει γκουρμέ εστιατόρια και να συζητάει πίνοντας ακριβό ουίσκι, χρειάζεται αυτός τεστ ή μάλλον χρειάζονταν τεστ προγεννητικού ελέγχου η μαμά του και υποχρεωτική διακοπή της κύησης -
[/quote= ]Διχασμένη η ΕΕ για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας έως το 2013
Όπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές, η Γερμανία απαιτεί την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή σκληρών πολιτικών κυρώσεων προς τα δημοσιονομικά απείθαρχα κράτη μέλη, όπως, μεταξύ άλλων, η απώλεια του δικαιώματος ψήφου στα συμβούλια υπουργών και η ελεγχόμενη πτώχευση μιας χώρας μέλους του ευρώ.
[/quote]
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231065228Δεν τα λέω εγώ...
Απλώς εκεί μας αφαιρούν κατευθείαν την ψήφο, και ως διά μαγείας κάνουμε τουμπ$κί γιατί δε θα πάρουμε δεκάρα για να πληρώσουμε μισθούς κ συντάξεις...Αυτά που λέτε σε εμένα κ στον Mercyful Fate πείτε τα κ στη Μέρκελ
-
Ρε μάστορα, όσο πας και καλύτερο το κάνεις ( ) το γεγονός πως δεν λέμε κάτι για το θέμα της ανισότητας της ψήφου δεν σημαίνει πως συμφωνάμε κιόλας. Να πω την αλήθεια νόμιζα πως έκανες και πλάκα.
Πάντως δεν μας εξήγησες το βασικότερο, πιστεύεις πως ανεξάρτητα απ το iq σου έχεις γνώσεις σε θέματα πολιτικής για να μετρήσει η ψήφος σου σημαντικότερα; Δηλαδή οι τροτσκιστές ξέρεις τι πιστεύουν για να σου δώσω ένα παράδειγμα;1ον: Τάσο δεν είμαι μάστορας κατ΄αρχήν, είμαι ιατρός...
3ον: Όσο ρίχνεις το επίπεδο συζήτησης, φαίνεται ο αποπροσανατολισμός για εύρεση λύσης...Το iq δείχνει οξυδέρκεια, ταχύτερη-καλύτερη αντίληψη γεγονότων-καταστάσεων-----> καλύτερη αντίληψη περί πολιτικής...
έτσι απλά.
Δε μίλησα για τον εαυτό μου πουθενά, απορρώ γιατί με ρωτάς επίμονα περί της δικής μου αντίληψης για την πολιτική. Δεν είπα ότι επειδή είμαι πανέξυπνος κ έχω πχ 170 iq πρέπει να ψηφίζουμε έτσι. Είπα ότι αυτό ίσως είναι ορθότερο κ θα έπρεπε να εξεταστεί...
Όμως καταλαβαίνω πως σε μια συγκυρία που ο κόσμος πεινά κ δεν έχει εξασφαλίσει το ζειν, το ευ ζειν φαντάζει ουτοπικό...Mιας και εισαι γιατρος θελω να σε ρωτησω κατι. Ποσους ποντους-ψηφους θα εχει ο ορθοπεδικος του ΙΚΑ που μου ειπε οτι εχω τενοντιτιδα, ενω ειχα ολικη ρηξη προσθιου χιαστου και μηνισκο και ποσους ποντους-ψηφους θα εχει ο ιδιωτης γιατρος που μου βρηκε τι εχω και μου εκανε την επεμβαση?
Και οι 2 γιατροι σπουδασαν ,αλλα ο ενας ειναι της πλακας και ο αλλος οχι. Εκει θα υπαρχει ενα προβλημα με τους ποντους-ψηφους
κατ' αρχήν μίλησα πως το ιδανικό είναι μέσω τεστ... όχι για πόντους βάσει πτυχίων...
κ επειδή ενδιαφέρομαι για ορθοπαιδική, ήμουν κ 1 χρόνο σε κλινικές Γερμανίας-Βόννης (κ σε ορθοπαιδική κλινική με πρότυπες μεθόδους) κ έχω κάποιες καλές γνώσεις κ παρουσιάσεις-εργασίες στον ΠΧΣ, θεωρώ τραγικό σφάλμα να του ξεφύγει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που λογικά υπάρχουν 2-3 σταυροί σε συρταροειδές τεστ, Lachman-Νούλη τεστ, κτλ... είναι θέμα πείρας, ενδιαφέροντος ιατρού, κτλ.
Φαντάζομαι πως ο ΙΚΑς λογικά σου έβγαλε τη διάγνωση χωρίς μαγνητική κ ο ιδιωτικός την έγραψε κ το επιβεβαίωσε με αυτή?Αν δεν είχε λεφτά ο μπαμπάς να πληρώνει σπουδές που θα ήσουν ακριβώς;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
έτσι απλά.
Φαντάζομαι πως ο ΙΚΑς λογικά σου έβγαλε τη διάγνωση χωρίς μαγνητική κ ο ιδιωτικός την έγραψε κ το επιβεβαίωσε με αυτή?Αν δεν είχε λεφτά ο μπαμπάς να πληρώνει σπουδές που θα ήσουν ακριβώς;
Ρε μάστορα, όσο πας και καλύτερο το κάνεις το γεγονός πως δεν λέμε κάτι για το θέμα της ανισότητας της ψήφου δεν σημαίνει πως συμφωνάμε κιόλας. Να πω την αλήθεια νόμιζα πως έκανες και πλάκα.
3ον: Όσο ρίχνεις το επίπεδο συζήτησης, φαίνεται ο αποπροσανατολισμός για εύρεση λύσης...Συγνώμη γιατρέ μου, αν το ήξερα δεν θα τολμούσα να αντιπαρατεθώ
Δεν θα ξανασχολιάσω σε καμια περίπτωση αν ξαναγράψετε τέτοιες πίπες.Ρε Τάσο μην ασχολείσαι με πίπες... Δεν κάνει
Σε τρώει ο κολαράκος?Και για να μην έχεις απορίες...
Πήγα σε δημόσιο σχολείο κ πέρασα στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη. Πέρα από το φαϊ μου, ούτε ενοίκια, ούτε νέο αμάξι πήρα από την οικογένεια, ούτε τίποτα...
Όσο για το εξωτερικό, πήρα μία υποτροφία από το ΙΚΥ κ έδινα από την τσέπη μου όσα έτρωγα στην Ελλάδα
Εφοριακός είσαι???ΥΓ: επίσης έχω να προσθέσω πως είχα πάει ένα ταξίδι σε Βερολίνο με έξοδα του Υπουργείου Παιδείας ως υποτροφία για την επίδοσή μου στις πανελλήνιες, μεταξύ των 10 καλύτερων στη Θεσσαλονίκη κ στους 400 της Ελλάδας. Όλα πληρωμένα. Δεν ξέρω αν πιάνει για το Ε1...
-
Μία εναλλακτική για το σύστημα εκλογής με βάση τους πόντους-ψήφους (γιατί δεν είδα να διαφωνείτε με το σύστημα αυτό καθεαυτό που προτείνω, βλέπω να διαμαρτύρεστε για τον τρόπο κατανομής των πόντων-ψήφου) θα είναι η εκτίμηση της νοημοσύνης με βάση ένα αδιάβλητο τεστ νοημοσύνης-mensa,όταν θα αναλαμβάνει ο καθένας το δικάωμα ψήφου, πχ στα 18
Η απόλυτη ορθότητα και παγκοσμιότητα των τεστ Μένσα έχει καταρριφθεί εδώ και δεκαετίες, όταν πολλές φορές άτομα με αποδεδειγμένη οξύνοια πνεύματος και πολλές δυνατότητες και γνώσεις έπαιρναν χαμηλότερους βαθμούς από άλλα, και αυτό η θεωρία πίσω από το Μένσα δεν μπορούσε να εξηγήσει (το εξήγησαν ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί αργότερα όταν ανέξειξαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των τεστ υποβιβάζοντας ταυτόχρονα την αξία τους).
Κυρίως όμως σε καμμία περίπτωση η πολιτική ωριμότητα και η επάρκεια κρίσης δεν αποδεικνύεται με ένα τεστ ολίγων λεπτών.Το γεγονός τώρα ότι ένας 'χαζός' και ένας 'έξυπνος' έχουν ακριβώς από μία ψήφο ο καθένας για να εκφράσουν στην κάλπη, αν θέλουν , την πολιτική τους βούληση μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ ακούγεται ισοπεδωτικό στην πράξη δεν λέει απολύτως τίποτα.
Σκεφτείτε βαθύτερα. Πόση πολιτική ωριμότητα και πραγματικό ειδικό βάρος έχει η ψήφος του 'χαζού' και πόσο εύκολα δίνεται δεξιά ή αριστερά σε σχέση με τον άλλο? Πόσους επηρεάζουν τα πρόβατα και πόσους τα μαντρόσκυλα, οι τσοπάνηδες και τα κριάρια της αγέλης? -
έτσι απλά.
Ρε μάστορα, όσο πας και καλύτερο το κάνεις το γεγονός πως δεν λέμε κάτι για το θέμα της ανισότητας της ψήφου δεν σημαίνει πως συμφωνάμε κιόλας. Να πω την αλήθεια νόμιζα πως έκανες και πλάκα.
3ον: Όσο ρίχνεις το επίπεδο συζήτησης, φαίνεται ο αποπροσανατολισμός για εύρεση λύσης...Συγνώμη γιατρέ μου, αν το ήξερα δεν θα τολμούσα να αντιπαρατεθώ
Δεν θα ξανασχολιάσω σε καμια περίπτωση αν ξαναγράψετε τέτοιες πίπες.Ρε Τάσο μην ασχολείσαι με πίπες... Δεν κάνει
Σε τρώει ο κολαράκος?Και για να μην έχεις απορίες...
Πήγα σε δημόσιο σχολείο κ πέρασα στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη. Πέρα από το φαϊ μου, ούτε ενοίκια, ούτε νέο αμάξι πήρα από την οικογένεια, ούτε τίποτα...
Όσο για το εξωτερικό, πήρα μία υποτροφία από το ΙΚΥ κ έδινα από την τσέπη μου όσα έτρωγα στην Ελλάδα
Εφοριακός είσαι???ΥΓ: επίσης έχω να προσθέσω πως είχα πάει ένα ταξίδι σε Βερολίνο με έξοδα του Υπουργείου Παιδείας ως υποτροφία για την επίδοσή μου στις πανελλήνιες, μεταξύ των 10 καλύτερων στη Θεσσαλονίκη κ στους 400 της Ελλάδας. Όλα πληρωμένα. Δεν ξέρω αν πιάνει για το Ε1...
Εύγε, αν δεν είχε η οικογένεια ούτε φαι τι θα έκανες δόκτορα μου;
Να υποθέσω πως μετά το λύκειο δεν πήρες δραχμή απ τον μπαμπά ε; -
Τάσο ας το λήξουμε εδώ...
Δεν έχει νόημα...
Δώξα τω Θεώ φαγητό είχαμε στην οικογένεια, παρόλες τις δυσκολίες...ΥΓ: Λόγω του διαδικτύου δε μπορώ να πω περισσότερα. Ίσως από κοντά σου εξηγούσα καλύτερα. 1-2 εδώ μέσα ξέρουν για εμένα.
-
ΥΓ: επίσης έχω να προσθέσω πως είχα πάει ένα ταξίδι σε Βερολίνο με έξοδα του Υπουργείου Παιδείας ως υποτροφία για την επίδοσή μου στις πανελλήνιες, μεταξύ των 10 καλύτερων στη Θεσσαλονίκη κ στους 400 της Ελλάδας. Όλα πληρωμένα.
Με έξοδα λοιπόν δικά μου, που διαφωνώ με τις 'ελιτίστικες' (φασιστικές είναι ο ακριβής ορισμός) ιδέες σου και ίσως να μην 'ικανοποιώ' το κριτήριό σου να εκφέρω γνώμη και των ανθρώπων -χωρίς το iq που απαιτείς για να έχουν άποψη- που δουλεύουν να πληρώνουν τις 'σπουδές' ατόμων σαν και σένα.
Τροφή για σκέψη όσων νομίζουν ότι η 'μόρφωση' είναι κάποιο σπουδαίο προσόν ή 'φτιάχνει' ανθρώπους.
-
Η μόρφωση πιθανώς όχι αλλά η παιδεία σίγουρα ναι.
Και συ παραείσαι ισοπεδωτική στο άλλο άκρο. -
έτσι απλά.
Φαντάζομαι πως ο ΙΚΑς λογικά σου έβγαλε τη διάγνωση χωρίς μαγνητική κ ο ιδιωτικός την έγραψε κ το επιβεβαίωσε με αυτή?Φιλε μου ο ιδιωτης με το που του ειπα οτι ποναει το γονατο μου, μου εκανε 2 κινησεις και μου εφυγε το γονατο. Δεν χρειαζοταν την μαγνητικη ,αλλα την εβγαλα κιολας και εδειξε ολικη ρηξη προσθιου και αλλα πολλα(μηνισκο, κομματια απο χονδρο κ.τ.λ)
Ο γιατρος στο Ικα ειτε δεν ηξερε, ειτε δεν ηθελε να βγαλει την μαγνητικη. Εγω παντως εχω αποδειξεις για αυτα που λεω ,αφου στο βιβλιαριο μου εγραψε τα φαρμακα για την τενοντιτιδα. Σκεφτομαι να τον κυνηγησω τον τσαρλατανο ,γιατι μου πουλαγε και μουρη ''ε δεν μπορω να σου γραψω μαγνητικη γιατι κοστιζει 400 ευρο και ενταξει μωρε δεν φαινεται να εχεις κατι''
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!