-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
το coupe σιγουρα θα το θελει καποιος απο το forum.. ονοματα δε λεμε... αν βαλεις πανω και usb stick του το σπρωχνεις ανετα 5000ευρω και ας μην εχει αδειες και τα σζχετικα..Τι κουπέ είναι; Καμιά φωτό;
-
Βγάλτα πεζοδρόμιο και φώναξε τον Δήμο. Θα πεις ότι εκεί τα άφησε, όχι μέσα στο οικόπεδο. Λες μετά από τόσο καιρό να μπορεί ο ιδιοκτήτης που την έχει κοπανήσει και δεν ενδιαφέρθηκε για τα δύο παρατημένα, να μπορεί να αποδείξει από την πλευρά του ότι τα είχε μέσα στο οικόπεδο?
-
Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που προτείνουν λύσεις που δεν ειπακούν στη λογική (να μη φωνάξουν πχ αστυνομία ή να μη συμβουλευτεί δικηγόρο) έχουν την παραμικρή ιδέα των επιπτώσεων που μπορεί να έχει ο Megane έτσι και τα ακουμπήσει έστω στο ελάχιστο.
Εγώ προτείνω να φωνάξεις τον Λιακό και να του πεις ότι τα νεφελίμ προσγειώθηκαν με τα οχήματα αυτά στο οικόπεδο σου. Μάλιστα σου ζήτησαν και από κανένα ανταλλακτικό, σου έδωσαν και μερικά ψιλά να τα προσέχεις και τώρα περιμένεις πότε θα επιστρέψουν να τα παραλάβουν. Και μην ξεχάσεις να του ζητήσεις εχεμύθεια ε! Μη σε ξεμπροστιάσει κιόλας...
Μετά, ΞΕΡΕΙ αυτός τι να κάνει.
-
Έχεις δίκιο. Ο ενοικιαστής έφυγε, παράτησε το εμπόρευμα, δεν απαντάει στα κινητά και ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει και δικηγόρους για να μπορέσει να ξαναξιοποιήσει την ιδιοκτησία του. Μήπως καλύτερα να πάει και στην Νικολούλη για να τον ψάξει να τον βρει? Να παρατήσει τις δουλειές του γιατί ο πρώην ενοικιαστής δεν έκανε καν τον κόπο να τηλεφωνήσει και να πει, 'φεύγω, αλλά αφήνω δυό αμάξια, θα έρθω να τα μαζέψω σε κάνα μήνα...' και να ψάχνει νομικές διαδικασίες? Τα αμάξια είναι πρόβλημα του ενοικιαστή, όχι του ιδιοκτήτη.
Τελικά οι γύφτοι είναι οι καλύτερη λύση ...
-
Καλύτερα να μην εμπιστεύεσαι, παρά να εμπιστεύεσαι.
Εσύ είσαι τόσο σίγουρος ότι τώρα σε μια γωνιά δεν είναι στημένος ο έμπορας και περιμένει τη λάθος κίνηση από τον Megane;
Έστω και ότι είναι 0,0000000000001% το σενάριο αυτό, αν πιστεύει ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ας το κάνει.
Δεν είναι καιροί για πειραματισμοί αυτοί...
-
Ο χρήστης ausfahrt έγραψε:
Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που προτείνουν λύσεις που δεν ειπακούν στη λογική (να μη φωνάξουν πχ αστυνομία ή να μη συμβουλευτεί δικηγόρο) έχουν την παραμικρή ιδέα των επιπτώσεων που μπορεί να έχει ο Megane έτσι και τα ακουμπήσει έστω στο ελάχιστο.Εγώ προτείνω να φωνάξεις τον Λιακό και να του πεις ότι τα νεφελίμ προσγειώθηκαν με τα οχήματα αυτά στο οικόπεδο σου. Μάλιστα σου ζήτησαν και από κανένα ανταλλακτικό, σου έδωσαν και μερικά ψιλά να τα προσέχεις και τώρα περιμένεις πότε θα επιστρέψουν να τα παραλάβουν. Και μην ξεχάσεις να του ζητήσεις εχεμύθεια ε! Μη σε ξεμπροστιάσει κιόλας...
Μετά, ΞΕΡΕΙ αυτός τι να κάνει.
Βρε παλουκάρι, η Αστυνομία ΔΕΝ έχει δικαιοδοσία στις αστικές διαφορές. Δεν παίρνεις το 100 όταν ο νοικάρης δεν σου πληρώνει το νοίκι ή ο ξάδελφός σου δεν σου δίνει το μερίδιο από το κτήμα του παππού στην Άνω Κουτσοραχούλα ή ο γείτονας παρκάρει στη θέση σου στην πιλοτή. Ο λόγος είναι απλός: η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να ξέρει ποιος έχει δίκιο και μόνο το δικαστήριο μπορεί να αποφανθεί.
Όσο για δικηγόρο, δε νομίζω να του είπε κανένας να μην συμβουλευτεί. Πιστεύω ότι είναι η μόνη σωστή λύση, ακριβώς γιατί δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις ποια σκοπιμότητα είχε ο νοικάρης όταν άφησε τα αυτοκίνητα στο οικόπεδο. Μπορεί να ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα και όντως να είναι στημένος στη γωνία, μπορεί να είναι κλεμμένα, μπορεί να είναι παράνομα τροπέτα, μπορεί, μπορεί... η λίστα είναι ατελείωτη.
Είναι να μην σου τύχει. Τώρα νομίζω ότι επιβάλλεται να συμβουλευτεί δικηγόρο.
-
Ναι αλλά ακόμα και να τους καλέσει και να το αναφέρει δε θα χάσει σε τίποτα. Απλά να καταγραφεί σαν γεγονός, αν είναι δυνατόν να πάνε μέχρι εκεί και να καταγράψουν ότι τα αυτοκίνητα είναι ακέραια κλπ
Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια λένε και δεν έχουν άδικο.
ΥΓ τώρα που με αποκάλεσες παλουκάρι γινόμαστε αυτομάτως φίλοι-κολλητοί-αδέρφια της ιδίας συνομωταξίας κλπ; Να ξέρω σε μια μελλοντική συζήτηση ποιανού το μέρος να πάρω δηλαδή
-
Εχω παρόμοιο πρόβλημα. Σε γκαράζ ενός θείου μου είχε αφήσει ένας έλληνας που πηγαινοερχόταν γερμανία ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες. Ερχόταν κάθε καλοκαίρι, πλήρωνε το ενοίκιο, ο θείος μου του έκοβε χαρτί, και το χειμώνα έφευγε πάλι γερμανία όλα νομιμα και κανονικά. Εδώ και κανα 2-3 χρόνια όμως ο τύπος αυτός έχει εξαφανιστεί, τα τηλέφωνά του σταθερό και κινητό είναι κομμένα και γενικά δέν έχει φανεί καθόλου.
Αραγε έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη γερμανία ή μήπως έχει πεθάνει (ήταν και κάποιας ηλικίας)? Ο θείος μου δέν πολυχρειάζεται την θέση parking οπότε μέχρι τώρα δέν έχει κάνει τίποτα. Σκέφτηκα μήπως επικοινωνούσα με το γερμανικό προξενείο μπας και με βοηθούσαν να τον βρώ ή θα μπλέξω χειρότερα έτσι?
-
Την λύση την είπε ο Σιδεράς! Πιασε π.χ δυο παλιατζήδες κ πες τους κανένα βράδυ να τα καθαρίσουν!
Απλα κ ωραία κ ο Μεγκαν ουτε θα τα ακουμπήσει οπότε δεν θα φταίει σε τίποτα!
(μου θυμιζει την περίπτωση μιας ενοικιάστριας στην οικοδομή μου που εβγαλε δυο ξύλινες πολυθρόνες του ιδιοκτήτη στον κοινόχρηστο χώρο του υπογείου, και οταν έφυγε μετά απο 4 χρονια με ρωτούσε που είναι ! Λες κ αι εγω έπρεπε να βαράω σκοπιά μην τις πάρει κανένας!)
-
το ιδιο προβλημα αντιμετωπισαμε με οικοπεδο που νοικιαζε ξαδερφος μου σε αλλοδαπο μαντρα. εφυγε και αφησε μισο τροπετο απο αγροτικο και ενα ΙΧ 15ετιας χωρις νουμερα. Αφησε ανοιχτες τις πορτες και εβαλε πινακιδα ενοικιασης.
μετα απο καμια 15 μερες εξαφανιστηκαν και τα 2. μετα απλα πηγε στην αστυνομια, δηλωσε το συμβαν και τελος (για να ειναι καλυμμένος)
-
Ειναι παρομοιο πιστευω να εξαφανισθει ενοικιαστης απο σπιτι και να αφησει τα πραγματα μεσα!!! ... εγινε δικαστηριο για να μπορεσουμε να το ανοιξουμε... και θα επρεπε να παμε τα πραγματα σε φυλλασομενο μερος ωστε να μπορεσουμε να το ξανανοικιασουμε το διαμερισμα.... γ@@σε τα οταν τυχει να μπλεξεις...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ειναι παρομοιο πιστευω να εξαφανισθει ενοικιαστης απο σπιτι και να αφησει τα πραγματα μεσα!!! ... εγινε δικαστηριο για να μπορεσουμε να το ανοιξουμε... και θα επρεπε να παμε τα πραγματα σε φυλλασομενο μερος ωστε να μπορεσουμε να το ξανανοικιασουμε το διαμερισμα.... γ@@σε τα οταν τυχει να μπλεξεις...τα πετας στα σκουπιδια και αρνησε οτι ειχε οτιδηποτε μεσα...εαν ειναι δυνατον....με τον σταυρο στο χερι εσυ θα βγεις ζημιωμενος. στην οικοδομη μου πρωην ενοικος αφησε χρεη σε πετρελαιο+ενοικια και ακομα και σημερα μετα απο 1 χρονο που εχει φυγει ερχονται και τον ψαχνουν...
Ειχε μεσα πραγματα, οτι ηταν αχρηστο εφυγε στα σκουπιδια.
-
E ρε μπάχαλο.
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μάλλον θα πάω να βρω δικηγόρο. Αν η λύση είναι ανώδυνη οικονομικά θα πάω με το νόμο. Αν ο δικηγόρος αρχίσει και μου λέει πόσα ευρώ θα χρειαστώ για να ξεφορτωθω τα αμάξια , θα ξεχάσω την πύλη ανοιχτη. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εχω παρόμοιο πρόβλημα. Σε γκαράζ ενός θείου μου είχε αφήσει ένας έλληνας που πηγαινοερχόταν γερμανία ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες. Ερχόταν κάθε καλοκαίρι, πλήρωνε το ενοίκιο, ο θείος μου του έκοβε χαρτί, και το χειμώνα έφευγε πάλι γερμανία όλα νομιμα και κανονικά. Εδώ και κανα 2-3 χρόνια όμως ο τύπος αυτός έχει εξαφανιστεί, τα τηλέφωνά του σταθερό και κινητό είναι κομμένα και γενικά δέν έχει φανεί καθόλου.Αραγε έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη γερμανία ή μήπως έχει πεθάνει (ήταν και κάποιας ηλικίας)? Ο θείος μου δέν πολυχρειάζεται την θέση parking οπότε μέχρι τώρα δέν έχει κάνει τίποτα. Σκέφτηκα μήπως επικοινωνούσα με το γερμανικό προξενείο μπας και με βοηθούσαν να τον βρώ ή θα μπλέξω χειρότερα έτσι?
Για τι αμάξι μιλάμε?
Για το θέμα μας τώρα. Μου έτυχε παρόμοια περίπτωση, σε γκαράζ που πήγα να νοικιάσω για μέσα. Ήταν παλιό συνεργείο, και ο τύπος πέθανε. Η ιδιοκτήτρια του χώρου θέλησε λοιπόν να το νοικιάσει. Οι συγγενής του συνεργειά όμως το κλείδωσαν, και εξαφανίστηκαν, αφού πήραν ότι ήταν απαραίτητο. Οπότε έμεινε ένας μεγάλος χώρος γεμάτος εργαλεία, ανταλλακτικά ακόμα και οχήματα κλειδωμένος. Από ότι κατάλαβα ο τύπος χρώσταγε σε όποιον μιλούσε γενικώς. Και φυσικά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες κτλ.
Τελικά οι συγγενείς κάναν απόποιηση κληρονομιάς και εξαφανίστηκαν. Η ιδιοκτήτρια αφού χάλασε πολλά λεφτά σε δικηγόρους, και αφού δεν έβγαλε άκρη, άνοιξε με κλειδαρά το χώρο και τον νοίκιασε έναντι μικρού αντιτίμου, αφού προσπάθησε να βγάλει όσα μπορεί από τα παλιοσίδερα με τα οποία ήταν γεμάτος ο χώρος.
Τελικά δεν το νοίκιασα λόγω μίας ασυνεννοησίας (ίσως και καλύτερα) αλλά ο χώρος νοικιάστηκε από άλλον, ο οποίος ανέλαβε να 'ξεφορτωθεί' ότι είχε μέσα. Και μιλάμε και για ένα αυτοκίνητο κομπλέ εν κινήσει και μία μήχανη, τα οποία κανονικά ήταν να κατασχεθούν.
Επειδή λοιπόν ψάχτηκα τότε, να ξέρεις ότι καλοθελητή να τα πάρει θα βρεις. Αλλά εσύ θα πάρεις ψίχουλα. Τζάμπα ο κόπος. Κάνε πρώτα ερώτηση σε ένα δικηγόρο (που εμπιστεύεσαι) να σου πει τη γνώμη ρου, και αν σου δώσει το οκ βγάλτα έξω και αστα να τα πάρει ο δήμος ή οι γύφτοι.Τα αυτοκίνητα αυτά ακόμα και ως ανταλλακτικά δεν αξίζουν τίποτα. Οπότε απλά βγάλτα να σου αδειάσει ο χώρος. ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ!!!
(Κατά 90% δε θα συμβεί τίποτα. Πχ σε θείο μου (στον οποίο ανήκει μεγάλο υπόγειο γκαράζ στην Αθήνα)έτυχε να του παρατήσουν ένα τρακαρισμένο Saxo, και 3-4 μοτοσυκλέτες κομπλέ. Απλά τα έβγαλε έξω, και τώρα αρκετά χρόνια μετά δεν τον έχει ενοχλήσει κανείς.)
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Έχεις δίκιο. Ο ενοικιαστής έφυγε, παράτησε το εμπόρευμα, δεν απαντάει στα κινητά και ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει και δικηγόρους για να μπορέσει να ξαναξιοποιήσει την ιδιοκτησία του. Μήπως καλύτερα να πάει και στην Νικολούλη για να τον ψάξει να τον βρει? Να παρατήσει τις δουλειές του γιατί ο πρώην ενοικιαστής δεν έκανε καν τον κόπο να τηλεφωνήσει και να πει, 'φεύγω, αλλά αφήνω δυό αμάξια, θα έρθω να τα μαζέψω σε κάνα μήνα...' και να ψάχνει νομικές διαδικασίες? Τα αμάξια είναι πρόβλημα του ενοικιαστή, όχι του ιδιοκτήτη.Τελικά οι γύφτοι είναι οι καλύτερη λύση ...
Το ειπες κ μονος σου, μονο που εσυ κανεις πλακα. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ:
Τα αυτοκινητα ΔΕΝ ειναι το προβλημα, το προβλημα ειναι οτι για να μπει μεσα στον χωρο ιδοκτησιας ΤΟΥ αλλα ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ, ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθησει την διαδικασια εξωσης. Αντε κ τα εβγαλε τα αυτοκινητα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΣ.
E ρε μπάχαλο.
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μάλλον θα πάω να βρω δικηγόρο. Αν η λύση είναι ανώδυνη οικονομικά θα πάω με το νόμο. Αν ο δικηγόρος αρχίσει και μου λέει πόσα ευρώ θα χρειαστώ για να ξεφορτωθω τα αμάξια , θα ξεχάσω την πύλη ανοιχτη.Οτι εγραψα πιο πανω, τα αυτοκινητα αντε κ τα εβγαλες. Μετα? ΔΕΝ μπορεις να μπεις μεσα/χρησιμοποιησεις τον χωρο. Το να τον ξανανοικιασεις ενω η συμβαση ειναι ακομα σε ισχυ, δεν πιανει ουτε για ανεκδοτο.
-
Kacey ο Αστέρης φάνηκε πολύ σίγουρος, μήπως να το έψαχνες λίγο περισσότερο;
Τη Νικολούλη την πήρες τηλεφωνάκι;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία έξωσης με καταγγελία της σύμβασης από τον ιδιοκτήτη, εφόσον δεν έχει γίνει ήδη κάτι τέτοιο. Ο φίλος δεν διευκρινίζει τι ακριβώς έχει γίνει. Η απλή αποχώρηση του μισθωτή από το μίσθιο δεν λύνει την σύμβαση μίσθωσης, πρέπει να γίνει καταγγελία από τον ένα από τους δύο ή να περάσει ο χρόνος της μίσθωσης που είχε συμφωνηθεί.
Αναφέρει ότι έχει λήξει το συμβόλαιο.
... Αυτό μέχρι πριν λίγο καιρό όταν και έληξε το συμβόλαιο οπότε και πήρε όλη του την πραμάτια και... την έκανε με ελαφριά.
Ωχ, δεν το πρόσεξα!
Επειδή κάνω το επάγγελμα που ψάχνετε , απλά θέλοντας να βοηθήσω, λέω ότι αν δεν έληξε η σύμβαση, ισχύουν τα παραπάνω που είπα. Αν έληξε (προσοχή όμως: να έληξε πραγματικά και όχι απλά να πέρασε ο συμφωνημένος χρόνος χωρίς ωστόσο να έχει λήξει, όπως ίσως νομίζει ο φίλος Μεγκάν, όπως για παράδειγμα συμβαίνει συνήθως στις επαγγελματικές μισθώσεις), τότε δεν δεσμεύει τίποτα τον ιδιοκτήτη και μπορεί να βγάλει τα οχήματα έξω. Στην περίπτωση αυτή είναι σαν κάποιος με το έτσι θέλω να αφήνει πράγματα στην... αυλή σου για παράδειγμα, τα οποία φυσικά δικαιούσαι να βγάλεις έξω.
Στο πρώτο μου ποστ που μίλησα για συμφωνημένο χρόνο, το είπα πιο περιληπτικά, θέλοντας να αποφύγω τα πολλά 'αν'. Για οριστική απάντηση χωρίς 'αν', πρέπει να διαβάσουμε το συμφωνητικό μίσθωσης.
Και μην υποτιμάτε καθόλου την απειροελάχιστη περίπτωση, να τα έχει αφήσει σκόπιμα μέσα και μετά να κάνει μήνυση για... κλοπή στον ιδιοκτήτη. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί, φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά που λέγαν οι παλιοί.
-
-
@ lokatzis
αυτο που παραθετεις σημαινει 'ηρθε ενας κ αφησε δυο αυτοκινητα στον χωρο ΜΟΥ'. Κ φυσικα δεν εχει σχεση με το προβλημα του τοπικ οπου ο χωρος ειναι ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΣ. Το οτι περασε ο ορισμενος χρονος της μισθωτηριας συμβασης δεν σημαινει οτι 'εληξε η συμβαση κ τον πεταω εξω με απλο τροπο'. Κοροιδο ειμαι εγω που σε δυο χωρους που μισθωνα, οταν εξαφανιστηκαν οι νοικιαρηδες, επρεπε να κανω ολοκληρη διαδικασια για να μπορω νομιμα να μπω στον χωρο κ να τον αδειασω?
Ο χρήστης ausfahrt έγραψε:
Kacey ο Αστέρης φάνηκε πολύ σίγουρος, μήπως να το έψαχνες λίγο περισσότερο;Τη Νικολούλη την πήρες τηλεφωνάκι;
-
Τελικα ο ενοικιαστης εφυγε ξαφνικα μια νυχτα χωρις να πει τιποτα η ελυσαν το συμβολαιο αλλα φευγοντας αφησε κ 'ενθυμιο'???
Νόμιμες και παράνομες λύσεις όλα δεκτά!!!