Καλημερα στα παιδια!
Σημερα, τελειωσα τις μετρησεις μου και ειμαι ετοιμος καποια στιγμη να δω τι γινεται με την καταναλωση μου, το κερδος μου κτλ. Ειχα γεμισει ολο το ρεζερβουαρ, κρατησα τα συνολικα λιτρα, την τρεχουσα τιμη, το συνολικο ποσο που πληρωσα. Μηδενισα τον χιλιομετρητη και σημερα μολις αναψε το λαμπακι σημειωσα την μεση καταναλωση που ειχα για ολη αυτη την διαδρομη (απο το τελευταιο γεμισμα) + τα συνολικα διανυσθεντα χιλιομετρα που εγιναν. Συμπεριλαμβανομενων και των χιλιομετρων που εκαμνα με την γυναικα μου γιατι καθε απογευμα παμε για μαθημα οδηγησης!!! Καταλαβαινετε τι καταναλωση εκαμνε με πρωτη - δευτερα!
Μολις ησυχασω απο τις υποχρεωσεις μου (βλεπε κορη κτλ) θα εχετε και εσεις τα αποτελεσματα.
Σχετικα με τον υπολογισμο να πω οτι το παρακατω λινκ (το μετεφρασα στα αγγλικα) βοηθαει αρκετα στον υπολογισμο του συνολικου κερδους ανα ετος). Επισης καταλαβα οτι τελικα κανω αρκετα παραπανω χιλιομετρα το χρονο και εκει που νομιζα οτι κανω καμια 15000 με 16000 υπολογισα οτι ΣΙΓΟΥΡΑ θα κανω 20000 να μην πω και παραπανω, γιατι μετακινουμαι και δυτικα της πολεως καθε εβδομαδα (βλεπε πατρικο) αλλα και στην Κατερινη σχεδον μια φορα τον μηνα (πεθερικα). Αν βαλω και τα ταξιδακια και τις διακοπες σιγουρα τα ξεπερναω. Επισης καθημερινα κανω χαλαρα 25 χιλιομετρα λογω εργασιας αφου μενω στα περιχωρα (Θερμη). Το καλο ειναι οτι πανω στον δρομο μου ειναι ολα τα βενζιναδικα με υγραεριο τηε Ανατολικης Θεσαλοηνικης οποτε σπαταλη μετακινησης δεν εχω.
http://translate.google.com/translate?l ... er-af.html
Με εναν πολυ προχειρο υπολογισμο που εκανα ΣΙΓΟΥΡΑ θα εξοικονομησω 1150 ευρω τον χρονο και παραπανω.
Σχετικα τωρα με το gas price.gr
Αυτο το πρατήριο που θέλεις να βάλεις, δεν είναι το 2105 στο Gasprice????
Ναι, ειναι αυτο το πρατηριο αλλα ονομασια δεν φαινεται παρα μονο διευθυνση απ οοτι βλεπω. τελος παντων θα το χρησιμοποιησω αυτο αν βαλουν το δικο μου. Απλα σημερα δεν εμπαινε με τον κωδικο που εκανα εχθες και πηγαινοντας να τον δω τον κωδικο στο yahoo γραφει οτι κανανε εργασιες συντηρησεις. Οποτε για να ανανεωσω επιτελους την τιμη θα περιμενω....
Σημερα, πηγα κοντα στην βεροια και γυρνωντας καμια 10 χιλιομετρα πριν την Θεσσαλονικη τελειωσε το υγραεριο. Λεω, δεν παω σε αυτον τον Θεοδωρου να βαλω, εστω 5 ευρω και να δω και που ειναι. Πηγα λοιπον, τιμη 0.749 το λιτρο. Ευγενεστατος λεω στο παλικαρι οτι εγω ειμαι απο το αλλο μαγαζι, δηλ. ανατολικα και επειδη εχει καλυτερες τιμες δεν θα βαλω παραπανω αλλα μονο 5 ευρω. Ετσι για να ξερουν οτι ψαχνουμε τις τιμες και δεν ειμαστε οτι ναναι.
Φυσικα μολις εφτασα ανατολικα γεμισα ολο το υπολοιπο στον Γεωργιαδη (εναντι Μακεδονια) με παλι 0.698 το λιτρο. Και με αποδειξη για να μην ξεχνομαστε. Επισης εβαλε καινουριες αντλιες και μαλιστα τεσσερις απο δυο που ειχε. Ετσι δεν θα περιμενω στην σειρα οταν θα εχει κοσμο.
Οποτε ειμαι παλι φουλαριστος για αλλα 400-450 χιλιομετρα.
Τωρα να απαντησω σε καποιες ερωτησεις και εγω σε καποια παιδια:
Τον χαρακτηρισμο 'πρασινη ενεργεια' δεν τον λεω εγω αλλα τα φυλλαδια της εκθεσης που πηγα και μαλιστα η υγραεριοκινηση αναφερετε ως ανανεωσιμη πηγη ενεργειας. Οπως και το φυσικο αεριο, τα υβρισικα, το βιοκαυσιμο κτλ. Αν ειδες εχθες ενα ντοκιμαντερ στο ΣΚΑΙ αναφερε ολες τις ανανεωσιμες πηγες και ειχε και την υγραεριοκινηση. Οποτε δεν ειναι κατι το παραλογο να μιλαμε οτι η υγραεριοκινηση ειναι φιλικη προς το περιβαλλον. Μην ξεχναμε οτι παλια οταν ζεσταινοστουσαν στα σπιτια ειχαν φυαλες με πετρογκαζ και ζεσταινοντουσαν χωρις μπουρια. Σκεψου οτι η καυση ηταν σιγουρα καλυτερη απο οποιαδηποτε βενζινη. Φαντασου να εκαιγες μεσα στο σπιτι καυστηρα με βενζινη ή πετρελαιο χωρις μπουρια. Το καυσαεριο θα σε ειχε σκοτωσει σε 5 λεπτα... Οποτε η καυση του υγραεριου ειναι πλυ πιο πληρης απο οτι της βενζινης. Πιστευω να καταλαβες τι εννοω και χωρις να θελω να σε προσβαλω ΟΚ?
Σχετικα με την λαδιερα και εμενα μου ειπανε οτι δεν χρειαζεται αλλα αν θελω μπορω να την προσθεσω αργοτερα. Συγκεκριμενα εχω ακουσει οτι χρειαζεται σε ιαπωνεζικα κυριως μοντελα (!). Το κοστος της λαδιερας (λιπαντηρα) ειναι 50-60 ευρω απο Ebay και η τοποθετηση μπορει να γινει και απο εσενα τον ιδιο. Δεν ειναι κατι το δυσκολο, τρυπας την εισαγωγη αερα με ενα τρυπανακι (σε συγκεριμενο ομως σημειο) βαζεις ενα σωληνακι και το συνδεεις στην φιαλη με το λαδακι το οποιο το εχεις καπου στερεωσει. Εχει ενα ποτενσιομετρο (βιδακι) που απλα ρυθμισει ποσο λαδι (σταγονες) θα πεφτει ανα λεπτο ή οπως εσυ θελεις. Αλλα δεν ειναι ΠΑΝΑΚΕΙΑ. Ακομα και με λαδιερα εχουν καει κινητηρες απο οτι εχω ακουσει , ακομα και με 5 γενιας κιτ. Οποτε πιστευω ειναι θεμα τοποθετησης και ρυθμισης παρα της λαδιερας... Μακαρι να κανω λαθος... Παντως και εγω το εχω στο νου μου αλλα οχι τοσο αμεσα.
Για τον φιλο που ρωταει για το Ford maverick ειδα να περνανε ενα αλλα λεπτομερειες δεν ξερω. Ειχε παει για τον τελικο ελεγχο (ρυθμιση0 οταν ειχα περασει απο εκει.
Αυτα και καλη συνεχεια!
UPDATE: Ενταξει, μπορεσα και μπηκα στο gasprice.gr και εβαλα την σημερινη τιμη στον Γεωργιαδη Βασ. οπως ειπε ο φιλος tgi. Αν καταλαβα ειναι σε αυτο το λινκ?
http://www.gasprice.gr/main/showgasstat ... ionid=2105
Ποιος το περασε?