-
Πόσοι την είδαμε;Μας άρεσε;
Προσωπικά εντυπωσιάστηκα.Δεν πίστευα ότι μια τέτοια τελετή θα μπορούσε να είναι λιτή,σοβαρή αλλά όχι βαρετή (αναφέρομαι στο καλλιτεχνικό μέρος και όχι στους λόγους και την παρέλαση των 202 ομάδων),με ουσία και ποιότητα.Εντυπωσιακή η λίμνη,η μουσική,οι ιπτάμενοι χορευτές,αλλά κυρίως η παρέλαση της ιστορίας μας με αυτόν τον απίστευτο τρόπο.
Μπροστά της οι παλιότερες τελετές μου φάνηκε ότι μοιάζαν με πανηγύρι,ειδικά τα pick-up που κάναν βόλτες στο στάδιο στην Ατλάντα και τα άλογα στο Σίδνεϋ.
Αντίθετα κακή εντύπωση μου έκανε η ΕΡΤ με την ηχητική κάλυψη.Ωραίος ο Κωστάλας,παραδόξως τα άλλα 'αστέρια' δεν πέταξαν κανένα μαργαριτάρι,αλλά πρέπει να μάθουν πότε να ανοίγουν και πότε να κλείνουν τα μικρόφωνα.Έλεος πια...
Καλά θα ήταν επίσης να υπήρχε και μια μεγαλύτερη σχέση της πραγματικότητας και των ιδεών που παρουσιάστηκαν στην τελετή,όπως το ευ αγωνίζεσθαι,η ισότητα κλπ,αλλά αυτό είναι μια άλλη,μεγάλη,πικρή ιστορία...
-
Προσωπικά εντυπωσιάστηκα.Δεν πίστευα ότι μια τέτοια τελετή θα μπορούσε να είναι λιτή,σοβαρή αλλά όχι βαρετή (αναφέρομαι στο καλλιτεχνικό μέρος και όχι στους λόγους και την παρέλαση των 202 ομάδων),με ουσία και ποιότητα.Εντυπωσιακή η λίμνη,η μουσική,οι ιπτάμενοι χορευτές,αλλά κυρίως η παρέλαση της ιστορίας μας με αυτόν τον απίστευτο τρόπο.
Μπροστά της οι παλιότερες τελετές μου φάνηκε ότι μοιάζαν με πανηγύρι,ειδικά τα pick-up που κάναν βόλτες στο στάδιο στην Ατλάντα και τα άλογα στο Σίδνεϋ.
Αντίθετα κακή εντύπωση μου έκανε η ΕΡΤ με την ηχητική κάλυψη.Ωραίος ο Κωστάλας,παραδόξως τα άλλα 'αστέρια' δεν πέταξαν κανένα μαργαριτάρι,αλλά πρέπει να μάθουν πότε να ανοίγουν και πότε να κλείνουν τα μικρόφωνα.Έλεος πια...
Καλά θα ήταν επίσης να υπήρχε και μια μεγαλύτερη σχέση της πραγματικότητας και των ιδεών που παρουσιάστηκαν στην τελετή,όπως το ευ αγωνίζεσθαι,η ισότητα κλπ,αλλά αυτό είναι μια άλλη,μεγάλη,πικρή ιστορία...
-
-
Νομίζω οτι την πέταξε ο Διακογιάννης,είπε οτι παρακολουθούν την τελετή 58δις μάτια .Δεν είμαι σίγουρος όμως,ας το επιβεβαιώσει κάποιος
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Νομίζω οτι την πέταξε ο Διακογιάννης,είπε οτι παρακολουθούν την τελετή 58δις μάτια .Δεν είμαι σίγουρος όμως,ας το επιβεβαιώσει κάποιοςΝομιζω 8 δις ειπε γιατι μου εκανε εντυπωση το 8αρι, πριν ακουσω οτι μιλαει για ζευγαρια ματια!!
σε γενικες γραμμες και εγω δεν περιμενα να ειναι τοσο καλή η τελετη!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Νομίζω οτι την πέταξε ο Διακογιάννης,είπε οτι παρακολουθούν την τελετή 58δις μάτια .Δεν είμαι σίγουρος όμως,ας το επιβεβαιώσει κάποιος
Νομιζω 8 δις ειπε γιατι μου εκανε εντυπωση το 8αρι, πριν ακουσω οτι μιλαει για ζευγαρια ματια!!
Μάλλον θα είναι βουλωμένα ακόμα τα αυτιά μου απο το μπάνιο στην θάλασσα
-
Από κάτι κιτσαρίες τύπου Ατλάντα, Λος Αντζελες και Σίδνευ πολύ καλύτερα.
Λιτή και σύντομη κι έδειξε αυτά που έπρεπε να δείξουν
Μαργαριτάρια πετάχτηκαν -και στον όρκο-, αλλά συγχωρούνται λόγω άγχους
Υ.Γ. αυτός ο 'ευγενής άμιλλος' χτύπησε άσχημα πάντως, ευτυχώς λίγοι ξέρουν ελληνικά
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Νομιζω 8 δις ειπε γιατι μου εκανε εντυπωση το 8αρι, πριν ακουσω οτι μιλαει για ζευγαρια ματια!!
Μάλλον θα είναι βουλωμένα ακόμα τα αυτιά μου απο το μπάνιο στην θάλασσα
Να πάς και αυριο μπας και ξεβουλώσουν
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Νομιζω 8 δις ειπε γιατι μου εκανε εντυπωση το 8αρι, πριν ακουσω οτι μιλαει για ζευγαρια ματια!!Στο BBC1 είπαν για 4 δις θεατές. Το 8 δις μάτια δέν είναι σωστό, υπάρχουν και μονόφθαλμοι
-
Μαγεία. Είδαμε εκπληκτικά πράγματα απόψε που θέλω να πιστεύω πως άγγιξαν και τον υπόλοιπο κόσμο. Αισθάνθηκα υπερήφανος που είμαι Έλληνας και μακάρι αυτό να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Υ.Γ. Μαργαριτάρια είχαμε αρκετά απο τους παρουσιαστές αλλά ας τα αφήσουμε για άλλη ώρα αυτά.
-
Εμπειρία ζωής...Την είδα δυστυχώς από την τηλεόραση,και αυτό είναι το παράπονό μου...Πρέπει η κάλυψη της ΕΡΤ να ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων,κάνοντας την φαντασμαγορικότατη και όσο πρέπει λιτή τελετή να μοιάζει κάπως...λίγη...Το Σύδνεϋ αν και κατά πολύ πιο 'βλάχικο' και 'χαζογκλαμουράδικο' είχε πολύ πιο ψαγμένους ανθρώπους στην τηλεόραση γενικώς...Μου έδωσε την εντύπωση πως όλα ετοιμάστηκαν κ τελευταία στιγμή μπήκε καταϊδρωμένη και η ΕΡΤ για να στήσει όπου να ναι μερικές κάμερες...Ακόμα κι έτσι ήταν μαγική η βραδιά,ειδικά στην αρχή με τι λίμνη αλλά και τα πυροτεχνήματα στο τέλος.Ατυχής επιλογή πιστεύω ο DJ Tiesto που με συνεχόμενο beat και trance κατάντησε κουραστικός επί μιάμιση ώρα μέχρι να τελειώσει η επίσης κουραστική παρέλαση και είσοδος όλων στο στάδιο...Αυτά ήταν όμως τα ελάχιστα προβληματάκια μπροστά σε μια γιγάντια προσπάθεια και εξίσου γιγάντια επιτυχία!Πάντα τέτοια μέχρι το τέλος!
-
Ηταν πολυ εντυπωσιακη η τελετη. Επιτελους τιμησαν τον Γκαλη...
Ευχομαι οι αγωνες να ειναι επιτυχεις.
-
Φαντασμαγορική αλλά απέριτη η τελετή με πολύ καλές ιδέες. Την χάρηκα πάρα πολύ αν και την είδα από την τηλεόραση.
Με χάλασε λίγο ο τρόπος που έτρεξε ο Μελισσανίδης με τη φλόγα. Τον περίμενα πιο σοβαρό, στο στυλ των υπόλοιπων δρομέων... -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Φαντασμαγορική αλλά απέριτη η τελετή με πολύ καλές ιδέες. Την χάρηκα πάρα πολύ αν και την είδα από την τηλεόραση.
Με χάλασε λίγο ο τρόπος που έτρεξε ο Μελισσανίδης με τη φλόγα. Τον περίμενα πιο σοβαρό, στο στυλ των υπόλοιπων δρομέων...από λάθος άνθρωπο περίμενες σοβαρότητα...
ήμουν ΜΕΣΑ παίδες! Θα ανεβάσω φωτό σύντομα!
Σπύρος
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
Ηταν πολυ εντυπωσιακη η τελετη. Επιτελους τιμησαν τον Γκαλη...Ευχομαι οι αγωνες να ειναι επιτυχεις.
Αν δεν κάνω λάθος το κλειστό στο ΟΑΚΑ θα έχει το όνομα του απίστευτου αυτού Έλληνα αθλητή.
Επίσης πολύ μετρημένη και σοβαρή η στάση και η πορεία μέσα στο στάδιο των Ελλήνων πρωταθλητών πλην Μελισσανίδη, του οποίου τα χοροπηδητά και η 'χαλαρή' κίνηση ήταν για γέλια.Γιάννης
-
Παρα πολυ καλη η τελετη! Οπως ειπατε ολοι απλη και λιτη αλλα με υφος και φαντασμαγορικοτητα.
Βασικα εγω χαλαστηκα που ο Τσιμας ειπε οτι ο τροπος που θα αναψει η φλογα μπορει να ειναι πιο εντυπωσιακος απο εκεινο με τον τοξοβολο και τελικα απογοητευτηκα. Οχι οτι δεν ηταν ομορφο η εμπνευσμενο αλλα ο τοξοβολος ηταν ολα τα λεφτα!Προσωπικα ευχαριστιεμαι περισσοτερο την παρακολουθηση τετοιων εκδηλωσεων απο την τηλεωραση, επειδη νομιζω οτι οι καμερες σου προσφερουν πολλες γωνιες ληψης και αρα παρακολουθεις το ολο υπερθεαμα πιο 'σφαιρικα'. Απο την αλλη ομως ειναι η ατμοσφαιρα που σε εντυπωσιαζει μεσα..
Θετικα
-
Το αγαλμα που βγηκε στο κεντρο και απεικονιζε ενα προσωπο (νομιζω κυκλαδιτικης τεχνης) και λειτουργησε ως 'μπαμπουσκα' και απο μεσα του βηκαν ο κουρος και μεσα απο τον κουρο το λεπτομερεστατο αγαλμα της κλασσικης περιοδου
-
Τα κουστουμια που φαινοταν λες και ηταν απο πετρα και οι 'ηθοποιοι' μπορουσαν να κουνησουν μονο τα χερια τους και τα προσωπα τους
-
Τελευταιο αλλα καλυτερο!! ΤΟ DNA φτιαγμενο με laser! Εμπνευση!
Αρνητικα
-
Και οι 2 που ορκιστηκαν ψιλοκαναν σαρδαμ
-
Κατι πρεπει να κανουν με την παρελαση, για να την κανουν πιο ενδιαφερουσα..
-
Μου φανηκε -αν και δεν ειμαι σιγουρος- οτι εκει που ο δρομεας κρατουσε την σημαια με το κλαδι ελιας και εκοβε τα νηματα, οτι ενα νημα κοπηκε πριν καν το φτασει και μαλιστα την στιγμη που ο δρομεας εκοβε το προηγουμενο
Θα μπορουσε (τωρα ειστε σιγουροι οτι δεν αντιγραφω κανενα!)
-
Μερικα σημαντικα σημεια να τα εκφωνουν και στα Ισπανικα καθως και στα Κινεζικα
-
Αυτος ο DJ να επαιζε λιγο πιο γνωστα bit και νομιζω οτι τα συνεχομενα μπασα κουρασαν
οσο για τα δις. ηταν 8 δις ματια γιατι και εγω το προσεξα.
αυτα!ΜΠΡΑΒΟ![/b]
-
-
Τα είπατε όλα για την τελετή, εμένα πάντως μου φάνηκαν πολύ 'λίγοι' οι παρουσιαστές. Ειδικά ο Διακογιάννης, θα έπρεπε να είχε μείνει θεατής. Μεγάλωσε, ο άνθρωπος, δεν θα ήταν καλύτερα αν τον άφηναν ήσυχο;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τα είπατε όλα για την τελετή, εμένα πάντως μου φάνηκαν πολύ 'λίγοι' οι παρουσιαστές. Ειδικά ο Διακογιάννης, θα έπρεπε να είχε μείνει θεατής. Μεγάλωσε, ο άνθρωπος, δεν θα ήταν καλύτερα αν τον άφηναν ήσυχο;δεν τον άκουγα γιατί ήμουν οάκα, αλλά συμφωνώ. Ούτε ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να σχολιάζει πλέον. Θα χλωμιάσει ο μύθος του...
Σπύρος
-
Με μια λέξη... ΑΝΑΠΕΝΑΛΗΠΤΗ!
Δεν την περίμενα έτσι, την περίμενα 100 φορές χειρότερη, αλλά αν θέλουμε σαν λαός μπορούμε!
Η παρέλαση (το πιο κουραστικό κομάτι σε μια τελετή έναρξης) ήταν μοναδική! Η επιλογή DJ να παίζει techno ήταν πραγματικά πολύ καλή, γιατί είχε τους αθλητές 'στην πρίζα'! Άσχετα αν δεν ακούω αυτή τη μουσική.
Για την περιγραφή δεν μπορω να σχολιάσω, γιατί δεν έχει καμία σχέση με την τελετή, έχει να κάνει με τα μυαλά της ΕΡΤ.
Μπράβο στον Παπαϊωάνου που την οργάνοσε και σε όσους συμετείχαν. -
Στους βλακίστατους της ΕΡΤ (ιδίως στον Παπαγεωργίου και τον Κατσαρό - τον Διακογιάννη δεν τον πιάνω από σεβασμό) πρέπει να δώσουν πόδι. Έμπαιναν μικρές αποστολές κρατιδίων που ήρθαν για το ευ αγωνίζεσθαι και έλεγαν σχόλια του τύπου 'Δεν έχει μετάλλιο', 'Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, έχει πάρει τόσα μετάλλια' και το φοβερό 'Έχει ένα ΜΕΤΑΛΛΙΑΚΙ κι αυτή η χώρα'.
Αντί να γράφουν μονόστηλα στον Πρωταθλητή και το Ντέρμπι, δουλεύουν σαν άρχοντες εδώ και δεκαετίες στην ΕΡΤ και έκαναν μπάχαλο για τους Έλληνες τηλεθεατές την απίστευτα όμορφη τελετή έναρξης των αγώνων μας. Καλά που δεν άρχισαν να τσιρίζουν όταν άναψε η φλόγα σαν να έβαζε γκολ ο Χαριστέας.
Τελετή Έναρξης