-
Σε καταλαβαινω απολυτα. Τετοια 'κατασταση' ετυχε και στον πατερα μου πριν περιπου 10χρονια οταν ειχε παρει μια ZX. Δεν θα αναλυσω τα προβληματα, θα πω μονο οτι σε ταξιδι μας στην Ιταλια εσβησε στην autostrada με 140χλμ. Εστειλε γραμμα στην Γαλλια για να του αντικαταστησουν το αυτοκινητο. Φυσικα δεν δεχτηκαν και μας εκαναν συνεχεια δωρα. Ζαντες, δερματα, σχαρες οροφης κλπ κλπ. Η μονη λυση ηταν να το πουλησουμε το αυτοκινητο οπως και εγινε.
-
Το ότι η Mercedes αντιμετωπίζει προβλήματα ποιότητας στα μοντέλα της δεν είναι πια κρυφό μυστικό. Το έδειξε και η κατάταξή της στο J.D. Power survey, το παραδέχονται και επίσημα πλέον ηγετικά στελέχη της.
Σας παραθέτω σχετικό άρθρο από το ξένο περιοδικό Autoweek Magazine όπου φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα σε αυτό τον τομέα (σας ζητώ συγγνώμη που το κείμενο είναι στα αγγλικά αλλά δεν έχω το χρόνο να το μεταφράσω) :
OUTGOING MERCEDES-BENZ CHIEF LAUNCHES ALL-OUT QUALITY INITIATIVE
Longtime Mercedes-Benz chief Juergen Hubbert has launched an all-out quality drive as he prepares to hand over the keys to the company to Eckhard Cordes.
Mercedes quality has come under heavy criticism as the model range has proliferated. Hubbert, who presided over the explosion of offerings, aims to fix the problems before he bows out.
He says Mercedes will accept lower profits in exchange for better quality.
Cordes, 53, has spent the last four years fixing DaimlerChrysler's heavy-truck business. He will take over from Hubbert on Oct. 1. Hubbert, 65, will become chairman of DaimlerChrysler's Executive Automotive Committee before retiring in April.
But as a last hurrah, Hubbert is changing processes, auditing suppliers and even delaying new vehicles to iron out even small problems - especially in the United States.
'We have organized the company in a new way to make quality the top priority,' says Hubbert.
He says Mercedes wants to be tops in the J.D. Power and Associates Initial Quality Study by 2006. In the 2004 survey, Mercedes improved its ranking but still placed behind nine other brands, including Buick, Mercury and Hyundai.
Hubbert says DaimlerChrysler's management board has agreed to sacrifice some profitability to improve quality. 'We have decided on … technical changes, especially for the U.S.,' Hubbert says. 'The board has agreed to go that route.'
He says Mercedes has increased the size of its test fleets and dispatched quality engineers to suppliers 'from Tier 1 to Tier X to monitor and make sure we get better quality from our colleagues.'
He says such moves put an 'additional burden on the results.'
Hubbert says the introduction of the face-lifted C class this year was delayed by four weeks. The new A-class small car due this fall in Europe has been delayed four weeks to make sure that 'what goes into the customers' hands has top quality.'
About 500 A-class units are being road tested, says Mercedes spokesman Johannes Reifenrath.
'We will do the same for the next vehicle launch, the CLS (four-door coupe),' he says.
Close attention is being paid to issues raised on the J.D. Power studies in the United States, Hubbert says.
For example, he says Mercedes will get more serious about poorly designed cupholders, problems with the trip computer and windshield wipers, and even brake dust.
'We will try to solve them by changing materials and components with a clear target to come back to No. 1 in the short term,' he says. 'I am absolutely sure they (buyers) will appreciate what we do.'
Mercedes also is applying lessons it learned fixing various electronics glitches on the E class last year. Hubbert says Mercedes is working with electronics companies on solutions. A new electronics architecture has been developed for the new S class due next year that 'will divide parts and not put it all together into a few computers.'
According to a report by analyst Gary Lapidus of Goldman Sachs, 'Mercedes management is now clearly focused on quality improvement, but it is unclear how long this process will take.'
He says, 'Our fear is that this program involves more postproduction inspection and rectification as well as process improvement throughout the system. This could prove to be a burden on results for a number of years as these improvements will only come via new-vehicle programs.'
Insiders say DaimlerChrysler is counting on Cordes to cut costs at Mercedes-Benz. The commercial vehicles division eliminated 16,000 jobs and pressured the units to share more components.
Cordes has been a close ally of DaimlerChrysler Chairman Juergen Schrempp. He was a key negotiator for the acquisition of Chrysler Corp. and DaimlerChrysler's stake in Mitsubishi Motors Corp.
Andreas Renschler, 46, head of the Smart small-car division in Europe, will succeed Cordes at the Mercedes truck unit. Ulrich Walker, 52, former executive board member of Mitsubishi Motors Corp., will succeed Renschler at Smart.
As expected, former Chrysler group COO Wolfgang Bernhard left the company. Bernhard was ousted from the top Mercedes-Benz job days before he was due to replace Hubbert in May.
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Μήπως τελικά θα πρέπει να παραγγέλνουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο την περίοδο λίγο πριν ανανεωθεί ???Με αυτόν το τρόπο λογικά θα έχουν ξεπεραστεί οι 'παιδικές ασθένειες', θα έχει δοκιμαστεί το μοντέλο εδώ και χρόνια, οι εταιρείες θα έχουν εξαλείψει τα πρώτα κατασκευαστικά σφάλματα. Δηλαδή το μοντέλο να έχει κυκλοφορήσει 1-2 χρονια στην αγορά.... .
Αλλιώς το παίζεις κορώνα - γράμματα με κάτι πάρα πολύ καινουργιο...
Α μην νομίζεις ότι έτσι γλιτώνεις σίγουρα.
Δεν ξέρω βέβαια αν φταίει ο κατασκευαστής πάντα, ή οι εδώ αντιπροσωπείες/συνεργεία.
Ένα παράδειγμα που μου έρχετε στο μυαλό: αντλία νερού σε Clio. Σου λένε οτι θέλει αντικατάσταση κάθε 60.000χλμ. Λες και είναι αναλώσιμο. Τόσα χρόνια κυκλοφορεί αυτό το μοντέλο. Ακόμα δεν έχουν διορθώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα?
Στο δικό μου Octavia είχα μικροπροβληματάκι, έβγαινε ένα λάθος στο διαγνωστικό για πτώση πίεσης του τούρμπο (χωρίς όμως απολύτως κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του αυτοκινήτου). Στο συνεργείο αφού κοίταξαν κάποια πράγματα μου είπαν οτι είναι γνωστό πρόβλημα, και μια και δεν έχει καμμιά επίπτωση θα το αφήσουν έτσι.
Πάω σε άλλο συνεργείο και αμέσως μου καθαρίζουν πεταλούδα γκαζιού και το πρόβλημα λύνεται.
Δεν θα έπρεπε όλα τα εξουσιοδοτημένα να γνωρίζουν αυτή την λύση? -
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Μήπως τελικά θα πρέπει να παραγγέλνουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο την περίοδο λίγο πριν ανανεωθεί ???Με αυτόν το τρόπο λογικά θα έχουν ξεπεραστεί οι 'παιδικές ασθένειες', θα έχει δοκιμαστεί το μοντέλο εδώ και χρόνια, οι εταιρείες θα έχουν εξαλείψει τα πρώτα κατασκευαστικά σφάλματα. Δηλαδή το μοντέλο να έχει κυκλοφορήσει 1-2 χρονια στην αγορά.... .
Αλλιώς το παίζεις κορώνα - γράμματα με κάτι πάρα πολύ καινουργιο...
Αμα οι παιδικές ασθένειες αφορούν κάτι σχετικά ακριβό,δεν σκοτίζονται να το αλλάξουν,το πουλάνε έτσι μια ζωή
-
Αγαπητέ Αλέξανδρε, αφού πρώτα σου εκφράσω την αμέριστη λύπη και συμπαράσταση μου για την ταλαιπωρία που υπέστης, φρονώ ότι παρά είσαι επιεικείς με την εν λόγω αντιπροσωπία. Δυστυχώς έχω βρεθεί σε παρόμοια θέση αρκετές φορές με καινούργια αυτοκίνητα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν κινδύνεψε άμεσα (σε αντίθεση με εσένα) η σωματική μου ακεραιότητα. Έπρεπε, προ πολλού να είχες στείλει γράμμα στα κεντρικά γραφεία της Mercedes. Από προσωπική πείρα αλλά και από φιλικό περιβάλλον με ανάλογες περιπτώσεις είδαμε άμεσο αποτέλεσμα. Πρώτα από όλα θα τράβαγε το αυτάκι της ΕΚΚΑ... Σε καμία περίπτωση δεν μου αρέσει να σου κάνω υποδείξεις, σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση σου. Όμως επέτρεψε μου να σου παραθέσω μια από τις δυστυχώς αρκετές κακοτυχίες μου. Κάποτε σε ολοκαίνουργιο αμάξι 6-7μηνών (είχε βγει και αυτοκίνητο της χρονιάς τότε) είχα επισκεφτεί το συνεργείο πάνω από δέκα φορές για διάφορα μικροπράγματα. Με ευγένεια, έκανα υπομονή και έδειχνα κατανόηση. Στον έβδομο μήνα ξεκόλλησε και κρεμόταν έτσι ξαφνικά το σκληρό πλαστικό της δεξιάς κολόνας του παρμπρίζ που κάλυπτε την αερο-κουρτίνα κεφαλής. Φανταστείτε καινούργιο αυτοκίνητο και να κρέμονται πλαστικά μέρη στην καμπίνα επιβατών.... Μετά από αμέτρητες επανατοποθετήσεις μου ανακοίνωσαν ότι πρέπει να περιμένω καινούργιο ανταλλακτικό. Είχε περάσει ένας μήνας από την τελευταία μου επίσκεψη και ανταλλακτικό δεν έβλεπα με την δικαιολογία ότι είναι καινούργιο μοντέλο, δημοφιλές κλπ, κλπ και η παραγωγή ανταλλακτικών έχει μείνει πίσω....Η υπομονή μου και ευγένεια εξαντλήθηκε. Τους ενημέρωσα ότι αν δεν μου βρούνε ανταλλακτικό εντός μιας εργάσιμης μέρας θα προβώ σε ασφαλιστικά μέτρα γιατί θέτουν την σωματική μου ακεραιότητα σε κίνδυνο (αν άνοιγε ο αερόσακος το πλαστικό κάλυμμα θα μου έβγαζε στην καλύτερη περίπτωση το μάτι!). Το ανταλλακτικό βρέθηκε σε 2-3 εργάσιμες αφού πρώτα μου είχαν δώσει άλλο όχημα για τις μετακινήσεις μου. Φυσικά, μετά την επισκευή το πούλησα αμέσως....
Μετά την ταλαιπωρία που υπέστης, το λιγότερο που πρέπει να σου κάνουν είναι trade-in με άλλο μοντέλο σε προνομιακή τιμή.
-
Τι περιμένετε απο την Mercedes;
Άλλωστε η Formula1 είναι η καλύτερη διαφήμιση...
Και τι κάνουν εκεί; Σπασμένοι κινητήρες, αεροτομές που ξεκολλάνε πριν τη στροφή κτλ....
Απορώ πάντως γιατί επιμένεις με την συγκεκριμένη αντιπροσωπεία..
Είναι φανερό οτι είναι άσχετοι. -
Είστε ο ίδιος κύριος Βάγκνερ που συμμετείχε στα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης της Alfa Romeo στην Ιταλία που οργάνωσαν πριν λίγα χρόνια οι 4Τ;
Ρωτάω γιατί το όνομα μου θύμισε κάποια επαινετικά σχόλια ..για άψογο κοντρόλ στα αυτοκίνητα με πίσω κίνηση . -
Εκείνος ήταν νομίζω ο φίλος μου ο Βάγγερ.... που δεν είναι φίλοι της μάρκας οικογενειακώς!
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Τι περιμένετε απο την Mercedes;
Άλλωστε η Formula1 είναι η καλύτερη διαφήμιση...
Και τι κάνουν εκεί; Σπασμένοι κινητήρες, αεροτομές που ξεκολλάνε πριν τη στροφή κτλ....
Απορώ πάντως γιατί επιμένεις με την συγκεκριμένη αντιπροσωπεία..
Είναι φανερό οτι είναι άσχετοι.Φαντάζομαι κάνεις πλάκα...Καμία σχέση μεταξύ αναξιοπιστίας της mclaren και της ποιότητας κατασκευής των επιβατικών της mercedes.
Για την αντιπροσωπεία δεν μπορώ να εκφέρω άποψη,αλλά δε νομίζω να υπάεχουν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ των εξουσιοδοτημένων.
Καλό κουράγιο πάντως,είναι τραγικό να έχεις δώσει τόσα λεφτά και να μην έχεις αυτοκίνητο...
-
Áí Ýöôáóáí óå ôÝôïéï óçìåßï êáé ïé ÌÂ
ÁëÝîáíäñå êÜðïéïò øçëÜ ,ðñáãìáôéêÜ øçëá ,óå ðÞãáéíå ðïëý .....êáé öñüíôéóå íá êñáôÞóåé ìáêñõÜ ôï üðïéï áíèñþðéíï êüóôïò áðï áõôÜ ðïõ óå ôáëáéðùñïýíÌá êáëÜ äåí õðÞñ÷å åíçìÝñùóç ãéá ôéò åëëáôùìáôéêÝò ðáñôßäåò ìç÷.ìåñþí ?
-
Πρωτα να εκφράσω την συμπαράσταση μου οπως ολοι μας..
Δεύτερον θα πρότεινα (δεν ξερω αν εχει ηδη γινει γιατί λογω πιεσης χρονου δεν διαβασα ολες τις απαντήσεις) να στειλεις μια επίσημη επιστολή στην MB Γερμανίας κατευθείαν αναφεροντας τα προβληματα που αντιμετώπισες και ζητώντας την οριστική και αμεση αντιμετώπιση τους, εκφράζοντας και την δυσφορία σου για την 'ποιότητα' του προϊόντος που αγόρασες.
Επισης δεν ξέρω - φανταζομαι οτι οι δικηγόροι φιλοι του φόρουμ μπορούν να δώσουν τα φώτα τους - εαν μπορείς να κινηθείς νομικά ζητώντας υλική και ηθική αποζημιωση για την ταλαιπωρία που έχεις υποστεί. Νομιζω οτι τετοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να περνάνε έτσι
Τι αλλο να πώ φαινεται οτι οδεύουμε οριστικά στην εποχή που το αυτοκινητο θα γινει σαν τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά π.χ TV που τα αγοράζουμε τα κρατάμε λιγα χρόνια - το πολύ 4-5 - και μετά τα πουλάμε γιατί δεν συμφέρει πλέον η συντήρηση - επισκευή τους
Ευτυχώς το Mazdaki μου μέχρι στιγμής δικαιώνει την επιλογή μου τουλάχιστον στο θέμα της ποιότητας κατασκευής
Ευχομαι ολόψυχα καλά ξεμπερδέματα
-
Αγαπητε Βαγκνερ
Δεν εισαι ο μονος που εχει μια προβληματικη μερσεντε !
φαινεται οτι εισαι ομοιοπαθης με την δεσποινιδα Χιλτον!
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/stor ... 53,00.html
Ψαλιδισμενο σημερα απο μια εφημεριδα!Η ανταποκριση μας πλειροφορει οτι εκτος απο τις διαφορες ατυχιες που ειχε η παραπανω δεσποινης τις τελευταιες μερες, κλοπη στην βιλα της, μωλοπισμο, παρατημα απο το αγορι της, οταν οδηγουσε την μερσεντε της προς την βιλα, εμεινε και αυτη απο κινητηρα και ηρθε ο γερανος!Μηπως σου λεει τιποτα το τελευταιο;
Σπυρος -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Μα καλά δεν υπήρχε ενημέρωση για τις ελλατωματικές παρτίδες μηχ.μερών ?Υπήρχε.
Αλλά υπήρχε και κάτι άλλο: 'ΩΧ ΑΔΕΡΦΕ ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΤΩΡΑ... ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ...'
-
Aυτό με την ανάκληση ήταν όντως σοβαρό παράπτωμα. Τις περισσότερες φορές αυτοί που δεν προσέρχονται είναι οι ιδιοκτήτες στα συνεργεία παρά τις συνεχείς οχλήσεις, επιστολές και τηλέφωνα από τα συνεργεία.
Το να πάει το αυτοκίνητο και να ανακαλύψουμε ξαφνικά ότι πρόκειτα για υπό ανάκληση πλαίσιο είναι το λιγότερο απαράδεκτο, όσο σοβαρή ή μη ήταν η ανάκληση
-
Α βρε Αλέξανδρε τι έπαθες με την μ@λ...κια που πήγες και πήρες.
Τι ήθελες να αλλάξεις την Mustang;;;
Το είχα μάθει για το Σούνιο. Να πας να βάλεις μια λαμπάδα στο μπόι μου που σώθηκες!Πάρε ένα σουηδικό να βρεις την υγειά σου!
Κουράγιο φίλε
Στην Αγγλία οταν είχα πάει στο service να μου φτιάξουν μια γρατζουνια, ήταν ένας που πρέπει είχε ένα ελλατωματικό Saab (πράγμα πολύ σπάνιο, μην ακούσω κακία! ) και επειδή το πήγε στο συνεργείο 5-6 φορές στον ίδιο μήνα, ο υπευθυνος εκεί του είπε οτι θα του δώσουν καινούριο αμάξι. Οταν ρώτησα τον υπεύθυνο πως και το αλλάζουν το αμάξι έτσι εύκολα, μου είπε οτι:
1ον: Δεν θέλουν να απασχολούν συνέχεια το ανθρώπινο δυναμικό τους με ελλατωματικά αυτοκίνητα, παρα μόνο για μικροβλάβες και τα service.
2ον: Δεν θέλουν οι πελάτες να είναι δυσαρεστημένοι με την μάρκα που διάλεξαν.
Στην ερώτηση μου που πάνε τα ελλατωματικά αυτοκίνητα, μου είπε οτι τα πάνε για έλενχο να δούνε τι συμβαίνει και κατόπιν για ανακύκλωση. (ανταλακτικά κτλ.)Ελπίζω να ισχύει και στην Έλλάδα κάτι τέτοιο με την Saab (BAKAR) και όχι μόνο στην Αγγλία.....
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ελπίζω να ισχύει και στην Έλλάδα κάτι τέτοιο με την Saab (BAKAR) και όχι μόνο στην Αγγλία.....
Ατυχής γνωστός με ένα από τα λίγα ίσως και το μοναδικό στην Ελλαδα SAAB 9-5 3lt V6 από το 1999 όλα τα εξαρτήματα που δεν ταιριάζουν από μικρότερα 9-5 πχ μπουζί τα περιμένεις αεροπορικώς από Σουηδία μια βδομάδα τουλάχιστον.
έχει βγάλει προβλήματα σε φλάτζα και ιμάντα και τα τιμολόγια είναι παναγία μουέχει όμως κάτι ωραία γκάζια!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ελπίζω να ισχύει και στην Έλλάδα κάτι τέτοιο με την Saab (BAKAR) και όχι μόνο στην Αγγλία.....
και τα τιμολόγια είναι παναγία μου
έχει όμως κάτι ωραία γκάζια!
οποιος εχει τα γενια εχει και τα χτενια
-
εχω ακουσει κατι περι εργοστασιου της Μ-Β στην τουρκια.μπορει το διαγνωστικο δινοντας τον απιθμο πλαισιου να δωσει πληροφορια(μαλλον ναο)?για τσεκαρε το,ετσι για το αρχειο!
στο λεω γιατι εχω ακουσει κι εγω ιστοριες με προβληματικα Μ-Β τα οποια ειναι κατασκευασμενα απο τους γειτονες-κουμπαρους μας!!!! -
Ο χρήστης tolis147 έγραψε:
εχω ακουσει κατι περι εργοστασιου της Μ-Β στην τουρκια.μπορει το διαγνωστικο δινοντας τον απιθμο πλαισιου να δωσει πληροφορια(μαλλον ναο)?για τσεκαρε το,ετσι για το αρχειο!
στο λεω γιατι εχω ακουσει κι εγω ιστοριες με προβληματικα Μ-Β τα οποια ειναι κατασκευασμενα απο τους γειτονες-κουμπαρους μας!!!!Η ΜΒ έχει εργοστάσιο στην Τουρκία που κατασκευάζει τα φορτηγά Atego.
Η χώρα κατασκευής φαίνετε απ' τα τρία πρώτα γράμματα του αριθμού πλαισίου WDB γερμανία, WDC αμερική, VSA ή WDF ισπανία και πολλά άλλα που δεν τα θυμάμαι.
Γενικά όλοι η γκάμα επιβατικών κατασκευάζεται στην Γερμανία εκτός το ML που κατασκευάζεται στην Αμερική. Στην Ισπανία κατασκευάζονται τα Vito. στην Αυστρία τα G και τα Unimog. Τελος εχει πολλά εργοστάσια ανά τον κόσμο που παράγουν επαγγελματικά οχήματα για τις τοπικές αγορές. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Η χώρα κατασκευής φαίνετε απ' τα τρία πρώτα γράμματα του αριθμού πλαισίου WDB γερμανία, WDC αμερική, VSA ή WDF ισπανία και πολλά άλλα που δεν τα θυμάμαι.
Χρήστο έχεις link..?
Με ενδιαφέρει πολύ..
Mercedes-Benz Γερμανική Ποιότητα Κατασκευής κ πράσινα άλογα