-
προβλέπω κλειστά φαρμακεία τον σεπτέμβρη... έτσι κ πιάσουν οι ιώσεις, τα εφημερεύοντα θα πωλούν 200 αποχρεμπτικά τη μέρα . πάρτε από τώρα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σειρά έχουν οι μηχανικοί και οι δικηγόροι ... Τέρμα ο ηλίθιος υπερπροστατευτισμος του ΤΕΕ...
πες μου ότι κάνεις πλάκα, γιατί διαφορετικά έχεις σοβαρό πρόβλημα επαφής με την πραγματικότητα...
προφανώς και δεν κάνω Πλάκα...
Με την τακτική του ΤΕΕ κοιμάται ο ανταγωνισμός ...
Έχεις δουλεψεις καθόλου στην Ελλάδα;; -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Όταν έρχεται η ώρα να το αφήσω δε βρίσκεται υποψήφιος να μου δώσει 60.000ευρώ ΜΑΥΡΑ. Τι κάνω; Τα ζητάω από το κράτος;Άστο, τζάμπα γράφεις. Ο άνθρωπος έχει το πιο ταιριαστό username λέμε, έχει πάρει διαζύγιο από τη λογική...
Τυπικά έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ας αναγνωρίσουμε κι εμείς ότι το Κράτος ανεχόταν. Ήξερε, γνώριζε. Αυτό χρόνο με το χρόνο μετατράπηκε σε καθεστώς. Θέλω να πω πως είναι πιο συνηθισμένο να κάνει νόμο που να καθιερώνει ένα χρόνιο καθεστώς παρά να το ανατρέπει. Όπως και να το κάνουμε αιφνιδίασε. Αλλά δεν φαίνεται να κατανοεί κανείς ότι τις εντολές και τη μεθοδολογία τη δίνει η τρόικα δίκην προσωρινού διευθυντηρίου της Ελλάδος.
Εννοείται αυτό. Και ο Γιωργάκης δεν είδε κανένα όραμα σαν τη Ζαν ντ'Αρκ για να αρχίσει ξαφνικά σταυροφορία ενάντια στα λάθη του συστήματος. Μια χαρά θα άφηναν τα πράγματα στη θέση τους -όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις- προκειμένου να μην υποστούν το πολιτικό κόστος κατά την πάγια τακτική, αδιαφορώντας για το κόστος στη χώρα. Έλα όμως που τώρα δεν παίρνει άλλη παράταση το θέμα και κακήν κακώς, θα αλλάξουν πολλά.
Ρε παιδια ας προσεχουμε λιγο τις εκφρασεις μας, κουβεντα με αγνωστους κανουμε δεν ειμαστε με την παρεα μας...
Τι να σου πω, παλιότερα ήμουν πολύ πιο κουλ τύπος και τους κρετίνους τους προωθούσα στο Κάιρο. Πλέον όμως έχω πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσω, με έχουν κουράσει και έχουν μειωθεί οι αντοχές μου. Και σιγά σιγά αποκτώ αλλεργία στις μαλακίες...
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Εχω μια μπετονιερα(φορτηγο) και θελω να αγορασω μια αδεια ''δημοσιας'' η οποια κοστιζει 60.000 ευρο. Την συγκεκριμενη αδεια δεν την εχει καταργησει κανενα κρατος και στην ουσια ειναι νομιμη οπως νομιμη ειναι και η αγοραπωλησια. Πληρωνω λοιπον εγω 60.000 ευρο για να εχω τα οφελη απο αυτη την αδεια μακροπροθεσμα. Ερχεται λοιπον το κρατος και την επομενη μερα την καταργει χωρις προειδοποιηση. Καταλαβαινεις τωρα τι εχει γινει?Αυτα τα 60.000€ θα τα παρει το κρατος ? αν μπαινουν στα ταμεια του κρατους ναι ειναι εν μερη εχετε δικο, αν ομως αυτα τα 60.000€ μπαινουν στην τσεπη του ιδιωτη που στην πουλησε τοτε το κρατος και εγω χεστηκαμε !
Οπως σου ειπα πριν αν τα χρηματα μπαινουν στο ταμειο του κρατους και ενω εχει παρει τα 60000 και βγαινει την αλλη μερα και λεει οτι πλεο η αδεια θα στοιχιζει 5.000€ ειναι αδικο ΑΛΛΑ αυτο με την απελευθερωση των κλειστων επαγγελματων ειναι γνωστο και επρεπε να εχει γινει εδω και πολλα χρονια ! , οποτε δεν πεφτουν απο τα συννεφα οι επαγγελματιες οδηγοι , το γνωριζανε οτι καποτε θα γινει η απελευθερωση απλα τους βολευει η πελατιακη σχεση με τους πολιτικους για τα ψηφαλακια ! οποτε και οι 2 ειναι συνυπεύθυνοι . Εγω ομως τι φταιω στην ολη φαση ? και γιατι να ταλαιπωρούμε ? ας παρουν τα φορτηγα και ας αποκλεισουν την βουλη ή ας αποκλείσουν τα μεγαλο στελεχη στα σπιτια τους ή ακομα καλυτερα το τσουτσεκια της τροϊκας , καντε ντου στο ξενοδοχειο που μένουν ! τροποι διαμαρτυριας υπαρχουν πολλοι που ειναι πιο αποτελεσματικοι , τα εκατομμυρια Ελληνων και τουριστων τι φταίνε ? -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Εχω μια μπετονιερα(φορτηγο) και θελω να αγορασω μια αδεια ''δημοσιας'' η οποια κοστιζει 60.000 ευρο. Την συγκεκριμενη αδεια δεν την εχει καταργησει κανενα κρατος και στην ουσια ειναι νομιμη οπως νομιμη ειναι και η αγοραπωλησια. Πληρωνω λοιπον εγω 60.000 ευρο για να εχω τα οφελη απο αυτη την αδεια μακροπροθεσμα. Ερχεται λοιπον το κρατος και την επομενη μερα την καταργει χωρις προειδοποιηση. Καταλαβαινεις τωρα τι εχει γινει?
Αυτα τα 60.000€ θα τα παρει το κρατος ? αν μπαινουν στα ταμεια του κρατους ναι ειναι εν μερη εχετε δικο, αν ομως αυτα τα 60.000€ μπαινουν στην τσεπη του ιδιωτη που στην πουλησε τοτε το κρατος και εγω χεστηκαμε !
Οπως σου ειπα πριν αν τα χρηματα μπαινουν στο ταμειο του κρατους και ενω εχει παρει τα 60000 και βγαινει την αλλη μερα και λεει οτι πλεο η αδεια θα στοιχιζει 5.000€ ειναι αδικο ΑΛΛΑ αυτο με την απελευθερωση των κλειστων επαγγελματων ειναι γνωστο και επρεπε να εχει γινει εδω και πολλα χρονια ! , οποτε δεν πεφτουν απο τα συννεφα οι επαγγελματιες οδηγοι , το γνωριζανε οτι καποτε θα γινει η απελευθερωση απλα τους βολευει η πελατιακη σχεση με τους πολιτικους για τα ψηφαλακια ! οποτε και οι 2 ειναι συνυπεύθυνοι . Εγω ομως τι φταιω στην ολη φαση ? και γιατι να ταλαιπωρούμε ? ας παρουν τα φορτηγα και ας αποκλεισουν την βουλη ή ας αποκλείσουν τα μεγαλο στελεχη στα σπιτια τους ή ακομα καλυτερα το τσουτσεκια της τροϊκας , καντε ντου στο ξενοδοχειο που μένουν ! τροποι διαμαρτυριας υπαρχουν πολλοι που ειναι πιο αποτελεσματικοι , τα εκατομμυρια Ελληνων και τουριστων τι φταίνε ?Μια ζωή ο εύκολος στόχος.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Η ιδέα του να πληρώσω εγώ ο φορολογούμενος πολίτης το ρίσκο του κάθε επιχειρηματία είναι εντελώς γελοία. Σε λίγο θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε και τον αέρα που έδωσε όποιος νοίκιασε μαγαζί και πάει λέγοντας...
Όλο και βλέπω ουρές, το πιο σπαστικό βέβαια είναι όταν το βενζινάδικο είναι σε γωνία με φανάρι που δημιουργείται χαμός στη διασταύρωση.
Πάντως για να συνεχίζονται οι ουρές σημαίνει ότι όλο και βρίσκουν βενζίνη μερικοί... Είμαι αισιόδοξος...Φιλε μου δεν ειναι επαγγελματικο ρισκο ,αλλα απατεωνια της κυβερνησης. Οριστε ενα παραδειγμα. Θες να ανοιξεις ενα καταστημα ρουχων και ο νομος απο το 1976 λεει, οτι πρεπει να πληρωσεις 100.000 ευρο για την αδεια. Παιρνεις εσυ την αδεια και ξαφνικα την επομενη μερα αποφασιζει το κρατος οτι οι αδειες θα δινονται τσαμπα.
Να ζητησουν τα λεφτα πισω απο εκει που τα εδωσαν ,τι πιο απλο;Τα εδωσαν στο κρατος;Να τα ζητησουν απο εκει.Τα εδωσαν στον προηγουμενο κατοχο της αδειας;Να του δωσουν πισω τα παραστατικα και να παρουν τα λεφτα τους πισω και να τους επιστραφουν και οι φοροι που πληρωσαν επι της αγορας της αδειας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...Να ζητησουν τα λεφτα πισω απο εκει που τα εδωσαν ,τι πιο απλο;Τα εδωσαν στο κρατος;Να τα ζητησουν απο εκει.Τα εδωσαν στον προηγουμενο κατοχο της αδειας;Να του δωσουν πισω τα παραστατικα και να παρουν τα λεφτα τους πισω .....Πολύ καλό! Φέρε πίσω τα μαύρα που σου έδωσα.... Ναι πάρ'τα εδώ τα έχω και στα φύλαγα... κι εγώ θα τα ζητήσω από τον προηγούμενο.... >... και να τους επιστραφουν και οι φοροι που πληρωσαν επι της αγορας της αδειας.
Κι άλλο καλό! Οι φόροι που πλήρωσαν;;; Φόροι τι είναι αυτό.... οι άλλοι πληρώνουνε φόρους όχι αυτοί οι λίγοι οι εκλεκτοί του κλειστού επαγγέλματος..... Και που τα βρήκες τα λεφτά που λες ότι έδωσες, πλήρωσες φόρο για αυτά;
Όσο για βενζίνη κρατάω ακόμα. Σιγά μην αγχωθώ, η Αθήνα είναι ωραία τέτοια εποχή, η κίνηση μειωμένη οπότε και η κατανάλωση. Εδώ θα μείνω δεν πάω πουθενά μακριά! Με τον νέο μήνα και βλέπουμε.... Λυπάμαι αν εκνευρίζω αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη αλλά θα πρέπει να με ευχαριστείτε που δεν πάω να βάλω τα 60+ λίτρα που μου λείπουν....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Να ζητησουν τα λεφτα πισω απο εκει που τα εδωσαν ,τι πιο απλο;Τα εδωσαν στο κρατος;Να τα ζητησουν απο εκει.Τα εδωσαν στον προηγουμενο κατοχο της αδειας;Να του δωσουν πισω τα παραστατικα και να παρουν τα λεφτα τους πισω .....
Πολύ καλό! Φέρε πίσω τα μαύρα που σου έδωσα.... Ναι πάρ'τα εδώ τα έχω και στα φύλαγα... κι εγώ θα τα ζητήσω από τον προηγούμενο.... >... και να τους επιστραφουν και οι φοροι που πληρωσαν επι της αγορας της αδειας.
Κι άλλο καλό! Οι φόροι που πλήρωσαν;;; Φόροι τι είναι αυτό.... οι άλλοι πληρώνουνε φόρους όχι αυτοί οι λίγοι οι εκλεκτοί του κλειστού επαγγέλματος..... Και που τα βρήκες τα λεφτά που λες ότι έδωσες, πλήρωσες φόρο για αυτά;
ξεχασα το στο τελος .
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Να ζητησουν τα λεφτα πισω απο εκει που τα εδωσαν ,τι πιο απλο;Τα εδωσαν στο κρατος;Να τα ζητησουν απο εκει.Τα εδωσαν στον προηγουμενο κατοχο της αδειας;Να του δωσουν πισω τα παραστατικα και να παρουν τα λεφτα τους πισω .....
Πολύ καλό! Φέρε πίσω τα μαύρα που σου έδωσα.... Ναι πάρ'τα εδώ τα έχω και στα φύλαγα... κι εγώ θα τα ζητήσω από τον προηγούμενο.... >... και να τους επιστραφουν και οι φοροι που πληρωσαν επι της αγορας της αδειας.
Όσο για βενζίνη κρατάω ακόμα. Σιγά μην αγχωθώ, η Αθήνα είναι ωραία τέτοια εποχή, η κίνηση μειωμένη οπότε και η κατανάλωση. Εδώ θα μείνω δεν πάω πουθενά μακριά! Με τον νέο μήνα και βλέπουμε.... Λυπάμαι αν εκνευρίζω αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη αλλά θα πρέπει να με ευχαριστείτε που δεν πάω να βάλω τα 60+ λίτρα που μου λείπουν....
θεός ο onyx!!! μαζί σου!!!
-
ρε παιδια ενα πρατήριο στα νότιο ανατολικά προάστιά να βάλω καμία 30 λιτρα να τιν κάνω για χωρίο ξέρουμε?? συμβουλεφτικα τιν ζουγκλα .gr αλλα μουφες..πηγα στην εκο στην αργυρουπολη και δεν ειχε βενζινη..ολα αυτα στις 9.30 και μ αρεσει που το έκαναν ανανέωση στο ζουγκλα στις 10.30...α ρε παραπληροφόρηση που πέφτει... `
-
ρε παιδια ενα πρατήριο στα νότιο ανατολικά προάστιά να βάλω καμία 30 λιτρα να τιν κάνω για χωρίο ξέρουμε?? συμβουλεφτικα τιν ζουγκλα .gr αλλα μουφες..πηγα στην εκο στην αργυρουπολη και δεν ειχε βενζινη..ολα αυτα στις 9.30 και μ αρεσει που το έκαναν ανανέωση στο ζουγκλα στις 10.30...α ρε παραπληροφόρηση που πέφτει... `
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Όταν έρχεται η ώρα να το αφήσω δε βρίσκεται υποψήφιος να μου δώσει 60.000ευρώ ΜΑΥΡΑ. Τι κάνω; Τα ζητάω από το κράτος;
Άστο, τζάμπα γράφεις. Ο άνθρωπος έχει το πιο ταιριαστό username λέμε, έχει πάρει διαζύγιο από τη λογική...
Τυπικά έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ας αναγνωρίσουμε κι εμείς ότι το Κράτος ανεχόταν. Ήξερε, γνώριζε. Αυτό χρόνο με το χρόνο μετατράπηκε σε καθεστώς. Θέλω να πω πως είναι πιο συνηθισμένο να κάνει νόμο που να καθιερώνει ένα χρόνιο καθεστώς παρά να το ανατρέπει. Όπως και να το κάνουμε αιφνιδίασε. Αλλά δεν φαίνεται να κατανοεί κανείς ότι τις εντολές και τη μεθοδολογία τη δίνει η τρόικα δίκην προσωρινού διευθυντηρίου της Ελλάδος.
Εννοείται αυτό. Και ο Γιωργάκης δεν είδε κανένα όραμα σαν τη Ζαν ντ'Αρκ για να αρχίσει ξαφνικά σταυροφορία ενάντια στα λάθη του συστήματος. Μια χαρά θα άφηναν τα πράγματα στη θέση τους -όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις- προκειμένου να μην υποστούν το πολιτικό κόστος κατά την πάγια τακτική, αδιαφορώντας για το κόστος στη χώρα. Έλα όμως που τώρα δεν παίρνει άλλη παράταση το θέμα και κακήν κακώς, θα αλλάξουν πολλά.
Ρε παιδια ας προσεχουμε λιγο τις εκφρασεις μας, κουβεντα με αγνωστους κανουμε δεν ειμαστε με την παρεα μας...
Τι να σου πω, παλιότερα ήμουν πολύ πιο κουλ τύπος και τους κρετίνους τους προωθούσα στο Κάιρο. Πλέον όμως έχω πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσω, με έχουν κουράσει και έχουν μειωθεί οι αντοχές μου. Και σιγά σιγά αποκτώ αλλεργία στις μαλακίες...
1)Εγω εχω παρει διαζυγιο απο την λογικη και εσυ εχεις παντρευτει την βλακεια. Εξηγησα οτι δεν εχει σχεση το φακελακι στους γιατρους με την αδεια δημοσιας και οτι το κρατος ''νομιμοποιησε'' τις συναλλαγες ,αλλα μαλλον στον αερα μιλαω. Αυτο γινεται απο το 1976 και σε μια μερα αποφασισε ο Τζεφρυ να το αλλαξει και αυτο το θεωρειτε σωστο. Και τα αυθαιρετα παρανομα ειναι. Να γκρεμιστουν ολα αυριο ή να τους επιβαλλει προστιμο 100.000 ευρο ξαφνικα.
2)Ο Γιωργακης μπορουσε να κανει πολλα και ο ιδιος ελεγε οτι δεν θα παμε στο ΔΝΤ και πολλα αλλα. Αυτος και το επιτελειο του ειναι τοσο αχρηστοι που θα καταστρεψουν την χωρα σε χρονο ρεκορ. Δεν βλεπω να υπαρχει κοινωνικη δικαιοσυνη ,αφου ακομα πολιτες για 1000 ευρο πανε φυλακη και τα φιλαρακια του ειναι ακομα εξω εχοντας 200 σπιτια και εκατομ. ευρο στις τραπεζες. Αλλαζει τα πραγματα μονο εκει που θελει και εκει που τον συμφερει. Επισης το βρισκω ανηθικο να κατηγορει μονο τον χοντρο για την καταντια της χωρας. Ο πατερουλης του εβαλε την βαση για την καταστροφη της χωρας και ο Σημιτης την αποτελειωσε. Φυσικα και ο Τζεφρυ ηταν υπουργος σε ολες τις κυβερνησεις ,αλλα το κακομοιρο δεν ηξερε τι γινοταν γιατι ειναι ζαβο!
3)Ουτε παλια ησουν κουλ τυπος(και επειδη ειμαι παλιοτερος χρηστης απο σενα ξερω πολυ καλα τι λεω). Υπαρχει λογος που εφυγα παλια και αυτος ηταν γιατι κατι τυπακια σαν και εσενα που ειχαν κολλητιλικια με τους μοντς ελεγαν οτι ηθελαν και χρηστες σαν και εμενα και τον pasxos απομονωνονταν με το ετσι θελω.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Εχω μια μπετονιερα(φορτηγο) και θελω να αγορασω μια αδεια ''δημοσιας'' η οποια κοστιζει 60.000 ευρο. Την συγκεκριμενη αδεια δεν την εχει καταργησει κανενα κρατος και στην ουσια ειναι νομιμη οπως νομιμη ειναι και η αγοραπωλησια. Πληρωνω λοιπον εγω 60.000 ευρο για να εχω τα οφελη απο αυτη την αδεια μακροπροθεσμα. Ερχεται λοιπον το κρατος και την επομενη μερα την καταργει χωρις προειδοποιηση. Καταλαβαινεις τωρα τι εχει γινει?
Αυτα τα 60.000€ θα τα παρει το κρατος ? αν μπαινουν στα ταμεια του κρατους ναι ειναι εν μερη εχετε δικο, αν ομως αυτα τα 60.000€ μπαινουν στην τσεπη του ιδιωτη που στην πουλησε τοτε το κρατος και εγω χεστηκαμε !
Οπως σου ειπα πριν αν τα χρηματα μπαινουν στο ταμειο του κρατους και ενω εχει παρει τα 60000 και βγαινει την αλλη μερα και λεει οτι πλεο η αδεια θα στοιχιζει 5.000€ ειναι αδικο ΑΛΛΑ αυτο με την απελευθερωση των κλειστων επαγγελματων ειναι γνωστο και επρεπε να εχει γινει εδω και πολλα χρονια ! , οποτε δεν πεφτουν απο τα συννεφα οι επαγγελματιες οδηγοι , το γνωριζανε οτι καποτε θα γινει η απελευθερωση απλα τους βολευει η πελατιακη σχεση με τους πολιτικους για τα ψηφαλακια ! οποτε και οι 2 ειναι συνυπεύθυνοι . Εγω ομως τι φταιω στην ολη φαση ? και γιατι να ταλαιπωρούμε ? ας παρουν τα φορτηγα και ας αποκλεισουν την βουλη ή ας αποκλείσουν τα μεγαλο στελεχη στα σπιτια τους ή ακομα καλυτερα το τσουτσεκια της τροϊκας , καντε ντου στο ξενοδοχειο που μένουν ! τροποι διαμαρτυριας υπαρχουν πολλοι που ειναι πιο αποτελεσματικοι , τα εκατομμυρια Ελληνων και τουριστων τι φταίνε ?Οχι λεφτα δεν επαιρνε το κρατος, οπως λεφτα δεν παιρνει σε πολλες αλλες περιπτωσεις. Απλα προσπαθω να εξηγησω οτι το κρατος με την συμπεριφορα του νομιμοποιουσε αυτες τις συναλλαγες και η απελευθερωση των κλειστων επαγγελματων εξαγγελοταν εδω και χρονια και ολοι ηξεραν οτι ποτε δεν θα γινει. Ετσι ο καθε πολιτης εκανε μια αγορα στηριζομενος στην κατασταση που επικρατουσε χρονια και που συντηρουσε το κρατος. Δεν λεει κανεις να υπαρχουν κλειστα επαγγελματα ,αλλα μια ομαλη μεταβαση
Θα βρουμε πολλες παρανομιες παντου. Απο αγροτες,γιατρους, δικηγορους κ.τ.λ. Το θεμα ειναι να υπαρχει μια ομαλη μεταβαση ,για να μην υπαρχει κοινωνικη ανισσοροπια στην χωρα. Δεν γινεται να εκτρεφεις 30 χρονια ενα θηριο και ξαφνικα να περιμενεις να γινει αρνακι.
Οσον αφορα τους τροπους διαμαρτυριας ,ολοι το ιδιο κανουν. Οι αγροτες που κλεινουν τους δρομους, οι ναυτεργατες που δεν αφηνουν τα πλοια κ.τ.λ. Ειναι υποκρισια να κατηγορουμε μονο τους φορτηγατζιδες ,αφου ολοι τα ιδια κανουμε
-
Φυσικα και ο Τζεφρυ ηταν υπουργος σε ολες τις κυβερνησεις ,αλλα το κακομοιρο δεν ηξερε τι γινοταν γιατι ειναι ζαβο!
-
Ιδέα δεν είχε το παιδί. Έβαλε τώρα τους κατάλληλους στις θέσεις της κρατικής μηχανής και όλα θα πάνε καλά. Μόνο που αυτός ο άχρηστος λαός του χαλάει τη μανέστρα κάθε φορά.
Δείτε το παρακάτω και θα καταλάβετε τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα που έχει αλλάξει άρδην σε σχέση με το αμαρτωλό παρελθόν:
viewtopic.php?p=1943810#p1943810
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
...Το θεμα ειναι να υπαρχει μια ομαλη μεταβαση ,για να μην υπαρχει κοινωνικη ανισσοροπια στην χωρα. ...Η συνταγή της 'ομαλής μετάβασης' στην Ελλάδα απλά δεν παίζει...
Στην χώρα αυτή καλώς ή κακώς η εμμονή, η αρνητική προδιάθεση και τα μικροσυμφέροντα (παντός τύπου) και τα μεγαλοσυμφέροντα δεν επιτρέπουν πολλά χρόνια τώρα να γίνουν ριζικές τομές.Δυστυχώς αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία του κατοίκου αυτής της χώρας.
Αν σε αυτά βάλεις τα συντεχνιακά, τα μονοπώλια και ο άκρατος κομματισμός τότε πολύ απλά η λέξη 'διάλογος' μάλλον παίρνει άλλα χαρακτηριστικά.
Χαρακτηριστικά της μορφής: Πολύ μπλα-μπλα και τα χρόνια να περνούν.
Ότι έχει γίνει άλλωστε τόσα χρόνια, με τις πλάτες του κομμάτων.Και να σου πω και κάτι άλλο. Αν οι κύριοι που κατέχουν άδεια, τόσα χρόνια, αγαπούσαν πραγματικά τη δουλειά τους θα είχαν φροντίσει οι ίδιοι να κάνουν εκείνες τις κινήσεις ώστε και το επάγγελμα να αλλάξει μορφή, αλλά και αυτοί να έχουν προστατεύσει και την δουλειά τους αλλά και το εργασιακό τους...ή και να έχουν ελιχθεί ΚΑΙ σε άλλα επαγγέλματα...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τι να σου πω, παλιότερα ήμουν πολύ πιο κουλ τύπος και τους κρετίνους τους προωθούσα στο Κάιρο. Πλέον όμως έχω πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσω, με έχουν κουράσει και έχουν μειωθεί οι αντοχές μου. Και σιγά σιγά αποκτώ αλλεργία στις μαλακίες...Ειμαι της αποψης πως οσο κι αν δε συμφωνουμε με την αποψη του αλλου πρεπει να τη σεβομαστε. Αν δε μπορουμε να τη σεβαστουμε καλυτερα να μην ασχολουμαστε καθολου παρα να εκθετουμε τους εαυτους μας προσβαλλοντας και μιλωντας ασχημα.
Τεσπα δικα σου τα κειμενα ο,τι θελεις κανεις, συγγνωμη κυριοι μοντς για τα
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Οπως σου ειπα πριν αν τα χρηματα μπαινουν στο ταμειο του κρατους και ενω εχει παρει τα 60000 και βγαινει την αλλη μερα και λεει οτι πλεο η αδεια θα στοιχιζει 5.000€ ειναι αδικο ΑΛΛΑ αυτο με την απελευθερωση των κλειστων επαγγελματων ειναι γνωστο και επρεπε να εχει γινει εδω και πολλα χρονια ! , οποτε δεν πεφτουν απο τα συννεφα οι επαγγελματιες οδηγοι , το γνωριζανε οτι καποτε θα γινει η απελευθερωση απλα τους βολευει η πελατιακη σχεση με τους πολιτικους για τα ψηφαλακια ! οποτε και οι 2 ειναι συνυπεύθυνοι . Εγω ομως τι φταιω στην ολη φαση ? και γιατι να ταλαιπωρούμε ? ας παρουν τα φορτηγα και ας αποκλεισουν την βουλη ή ας αποκλείσουν τα μεγαλο στελεχη στα σπιτια τους ή ακομα καλυτερα το τσουτσεκια της τροϊκας , καντε ντου στο ξενοδοχειο που μένουν ! τροποι διαμαρτυριας υπαρχουν πολλοι που ειναι πιο αποτελεσματικοι , τα εκατομμυρια Ελληνων και τουριστων τι φταίνε ?Οχι λεφτα δεν επαιρνε το κρατος, οπως λεφτα δεν παιρνει σε πολλες αλλες περιπτωσεις. Απλα προσπαθω να εξηγησω οτι το κρατος με την συμπεριφορα του νομιμοποιουσε αυτες τις συναλλαγες και η απελευθερωση των κλειστων επαγγελματων εξαγγελοταν εδω και χρονια και ολοι ηξεραν οτι ποτε δεν θα γινει. Ετσι ο καθε πολιτης εκανε μια αγορα στηριζομενος στην κατασταση που επικρατουσε χρονια και που συντηρουσε το κρατος. Δεν λεει κανεις να υπαρχουν κλειστα επαγγελματα ,αλλα μια ομαλη μεταβαση
Θα βρουμε πολλες παρανομιες παντου. Απο αγροτες,γιατρους, δικηγορους κ.τ.λ. Το θεμα ειναι να υπαρχει μια ομαλη μεταβαση ,για να μην υπαρχει κοινωνικη ανισσοροπια στην χωρα. Δεν γινεται να εκτρεφεις 30 χρονια ενα θηριο και ξαφνικα να περιμενεις να γινει αρνακι.
Οσον αφορα τους τροπους διαμαρτυριας ,ολοι το ιδιο κανουν. Οι αγροτες που κλεινουν τους δρομους, οι ναυτεργατες που δεν αφηνουν τα πλοια κ.τ.λ. Ειναι υποκρισια να κατηγορουμε μονο τους φορτηγατζιδες ,αφου ολοι τα ιδια κανουμε
Καλέ μου άνθρωπε, σωστά όσα λες ότι τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια ΑΛΛΑ οι λύσεις που προτείνεις (αποζημιώσεις) έχουν τα εξής μειονεκτήματα:
- 'Νομιμοποιούν' την παρανομία από τη στιγμή που συνδιαλλάσσεται μαζί τους ως προς το οικονομικό. Έστω ότι πωλείται beach bar στην Χ παραλία. Για πολλά χρόνια οι προηγούμενοι ενοικιαστές χεζόντουσαν στο τάληρο γιατί ήταν το μοναδικό beach bar της περιοχής. Οπότε εσύ ως νέος αγοραστής δίνεις 10.000ευρώ φανερά και 90.000ευρώ μαύρα για να αγοράσεις την επιχείρηση νομίζοντας ότι θα βγάλεις τα λεφτά γρήγορα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, όμως, ο δήμαρχος της περιοχής δίνει άδεια και σε άλλον επιχειρηματία (μέχρι πρότινος για τους Υ λόγους δεν εκδιδόταν 2η άδεια για beach bar στην ίδια παραλία). Αυτομάτως, η αξία της επιχείρησής σου πέφτει ραγδαία. Τι κάνεις; Έστω ότι έχεις κάποιο πάτημα να διεκδικήσεις κάποια αποζημίωση. Με τι μούτρα τη ζητάς και για τα 100.000ευρώ;
- Πώς να το κάνουμε, ΑΡΝΟΥΜΑΙ ως πολίτης να δώσω λεφτά για να αποζημιωθούν οι φορτηγατζήδες για τις κομπίνες τους. Το ότι γινόντουσαν υπό την ανοχή του κράτους ΔΕΝ αλλάζει κάτι ως προς τη νομιμότητά τους. Κι εγώ θα μπορούσα να έχω εκμεταλλευτεί την ανοχή του κράτους σε άλλες παρανομίες αλλά δεν το έκανα. Οπότε έχω κάθε δικαίωμα ΝΑ ΑΠΑΙΤΩ να μην τους δώσει φράγκο (από τα λεφτά που εγώ δίνω μέσω φορολογίας).
Επίσης, με το σκεπτικό σου που ζητάς να αναγνωρίσει το κράτος ως αξία της άδειας και τα μαύρα που δόθηκαν, απαιτώ κι εγώ το κράτος να ζητήσει/πάρει αναδρομικά ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους φορτηγατζήδες τα διαφυγόντα από τη μη-καταβολή του φόρου κέρδη συν τα όποια πρόστιμα αναλογούν + φόρους υπερημερίας + κτλ. Αυτό μπορεί να συμφέρει όποιον αγόρασε την άδεια πριν 1-2 χρόνια, δεν μπορώ να πω το ίδιο για όποιον την αγόρασε πριν 7-8-9 χρόνια.
Τέλος, σε ότι αφορά το ότι ήταν γνωστό τοις πάσι ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα επαγγέλματα αυτά και ότι έκαναν λάθος που όποιοι έριξαν λεφτά σε αυτά:
Ανοίγουν... τα κλειστά επαγγέλματα
Monday October 23, 2006 03:00 AM
Αντιμέτωπη με συντεχνίες και χρόνιες στρεβλώσεις που πλήττουν την ελεύθερη αγορά είναι έτοιμη να βρεθεί η κυβέρνηση αποφασίζοντας να γκρεμίσει τα νομικά τείχη που προστατεύουν σήμερα τα κλειστά επαγγέλματα προκειμένου η χώρα να εναρμονιστεί με τα Κοινοτικά δεδομένα. ....
[...]
Πρώτη καταδίκη
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, σε βάρος της χώρας μας, εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πρώτη καταδικαστική απόφαση σε ό,τι αφορά τα κλειστά επαγγέλματα. Η απόφαση αφορούσε στο επάγγελμα του συμβολαιογράφου, για το
οποίο ζητείται να αρθεί η απαγόρευση δραστηριοποίησης στον κλάδο επαγγελματιών άλλων χωρών.[...]
Δες ημερομηνία! Πριν 4 χρόνια είχαμε (ως χώρα) ήδη καταδικαστεί για παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας!!!
Νομίζω ότι μία ευρωπαϊκή οδηγία που είχε ως 'παρενέργεια' το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι η πιο κάτω που χρονολογείται από το 2005, δηλαδή 5 χρόνια πίσω!!!
Καθεστώς αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων
Η παρούσα οδηγία θεσπίζει καθεστώς αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων, κατά τρόπο ώστε να συμβάλει στην ευελιξία των αγορών της εργασίας, να οδηγήσει σε αυξημένη απελευθέρωση της παροχής υπηρεσιών, να ενθαρρύνει μια μεγαλύτερη αυτοματοποίηση στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων καθώς και απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών.
ΠΡΑΞΗ
Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων [Βλ. πράξεις τροποποίησης].
ΣΥΝΟΨΗ
Η παρούσα οδηγία ισχύει για κάθε υπήκοο κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που επιθυμεί να ασκήσει ένα νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα * σε ένα κράτος μέλος διαφορετικό από εκείνο όπου απέκτησε τα επαγγελματικά του προσόντα, είτε ως ανεξάρτητος είτε ως μισθωτός.
Η οδηγία κάνει διάκριση μεταξύ «ελεύθερης παροχής υπηρεσιών» και «ελευθερίας εγκατάστασης», στηριζόμενη σε κριτήρια που έχει καθορίσει το Δικαστήριο: διάρκεια, συχνότητα, περιοδικότητα και συνέχεια της παροχής υπηρεσιών.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Kάθε υπήκοος της ΕΕ νόμιμα εγκατεστημένος σε ένα κράτος μέλος δύναται, να παρέχει υπηρεσίες κατά τρόπο προσωρινό και περιστασιακό σε άλλο κράτος μέλος, με βάση τον αρχικό του επαγγελματικό, τίτλο, χωρίς να χρειάζεται να ζητήσει αναγνώριση των εν λόγω επαγγελματικών του προσόντων. Ωστόσο, όταν το υπόψη επάγγελμα δεν είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο στο εν λόγω κράτος, ο πάροχος των υπηρεσιών θα πρέπει επίσης να αποδείξει ότι διαθέτει δύο έτη επαγγελματικής εμπειρίας.
Το κράτος μέλος υποδοχής δύναται να απαιτήσει από μέρους του παρόχου να προβεί σε προκαταρκτική δήλωση πριν από την πρώτη παροχή υπηρεσιών στην επικράτειά του (η οποία πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο) προσθέτοντας σε αυτή πληροφορίες σχετικά με τις ασφαλιστικές καλύψεις ή άλλα έγγραφα, όπως η απόδειξη της υπηκοότητας, της νόμιμης σύστασης της επιχείρησης και των επαγγελματικών του προσόντων.
Εάν το κράτος μέλος υποδοχής απαιτήσει μία εγγραφή pro forma στον αρμόδιο επαγγελματικό οργανισμό, η εγγραφή αυτή γίνεται αυτόματα. Η αρμόδια αρχή πρέπει να προωθήσει το φάκελο του ενδιαφερομένου στην επαγγελματική οργάνωση ή φορέα μόλις λάβει την προηγούμενη δήλωση. Για τα επαγγέλματα που εμπλέκονται σε θέματα υγείας ή δημόσιας ασφάλειας που επωφελούνται αυτόματης αναγνώρισης, το κράτος μέλος υποδοχής μπορεί να προβεί σε προηγούμενο έλεγχο των επαγγελματικών προσόντων του παρόχου με τήρηση της αρχής της αναλογικότητας.
[...]
Π.χ. ένας ιδιώτης με επαγγελματικό τίτλο στην φαρμακευτική έχει το δικαίωμα να εξασκεί το επάγγελμά του είτε ως μισθωτός είτε ως ιδιώτης χωρίς κανένα περιορισμό στην Ε.Ε.
-
Χθες το βράδυ bmw 5αρα παρκαρισμένη στη δεξιά λωρίδα επί λεωφόρου και χαρτί στο παρμπριζ : ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΗ
-
Βρήκα πρατήριο που είχε φέρει μόλις ένα βυτίο. Η ουρά πολύ μεγάλη. Ένας από τους υπαλλήλους ήταν υπεύθυνος για την τήρηση της προτεραιότητας. Οι μηχανές γέμιζαν σε ξεχωριστή αντλία. Η τιμή στο 1,46€. Γέμισα την μηχανή μου και
Βενζίνη ώρα μηδέν!