Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σε κατηφόρα-γκρεμό όμως έπιασα κόφτη 5ης και 185 στο κοντέρ!
Πως έγινε αυτό!!!! Και κυρίως πότε;;; Λίγο πριν χτυπήσει στον πάτο του γκρεμού;;;
Για εμένα: VW Polo 1,05 με 45 ατίθασα άτια που έδιναν μία τρελή επιτάχυνση από τα 0 στα 100 σε μόλις 20 και κάτι ψιλά δεύτερα... Τελική; 140 στο κοντέρ και μετά από πάαααρα πολύ προσπάθεια...
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι πατώντας το γκάζι με 4η και 5η δεν γινόταν και πολλά πράγματα. Με τις 3 πρώτες ταχύτητες κάτι έκανε, μιας και είχε ΘΕΟΚΟΝΤΟ κιβώτιο...
Αλλά, τουλάχιστον κάτι έλεγε από κατανάλωση... Μία φορά το μετρήσαμε: 6,6 lt/100km και αυτό στα στροφιλίκια της Σάμου, με τους γονείς μου, 2 μαντραχαλάδες, το πορτ μπαγκάζ τίγκα και τουλάχιστον 3 σάκους στην καμπίνα των επιβατών (1 στα πόδια της μητέρας μου, 1 ανάμεσα σε εμένα και τον αδερφό μου και άλλος 1 στα πόδια μου... δεν χωρούσαν όλα στο πορτ μπαγκάζ... ) Ήταν το πρώτο αμάξι που οδήγησα μετά το δίπλωμα (και για 1 εξάμηνο) Ήταν καλό, γιατί έκανες τις βόλτες σου στην πόλη και ο δείκτης της βενζίνης δεν έλεγε να κατεβεί... Βέβαια, ακόμα θυμάμαι την μοναδική φορά που προσπέρασα...
Ο δρόμος άδειος, το λεωφορείο να πάει με 100, εγώ με 120... Περνάω. Απέναντι τίποτα για όσο έβλεπα... μια μεγάλη ευθεία δηλαδή... Λέω ας μην κατεβάσω... Μέχρι να περάσω κόντεψε να με πατήσει φορτηγό...
Από τότε εμπέδωσα καλά τι σημαίνει κατέβασμα ταχύτητας, ενεργητική ασφάλεια, κτλ...