-
Για την άλλη μεριά τι παίζει. Σκόπια εννοώ. Απο άποψη ποιότητας της βενζίνης.
Γιατί απο τιμή ξέρω ότι είναι φθηνά.
Και απο θεσσαλονίκη αν δεν απατώμαι πρέπει να είναι ποιό κοντά απο το να πας βουλγαρία. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Για την άλλη μεριά τι παίζει. Σκόπια εννοώ. Απο άποψη ποιότητας της βενζίνης.
Γιατί απο τιμή ξέρω ότι είναι φθηνά.
Και απο θεσσαλονίκη αν δεν απατώμαι πρέπει να είναι ποιό κοντά απο το να πας βουλγαρία.Γευγελή εννοείς. Αυτήν είχα στο μυαλό μου όταν έκανα τον υπολογισμό ρίχνοντας μια ματιά στο googlearth. Για ποιότητα δεν ξέρω. Πόσο πιο κακή μπορεί να είναι από την ελληνική;
(Δυστυχώς εμείς απέχουμε 590Km). -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σιγά μην λύσουμε και επικαμπύλια ολοκληρώματα για να δούμε αν συμφέρει ρε συ.Τρεις πολλαπλασιασμοί και δυο συγκρίσεις απέχουν πολύ από επικαμπύλια.
-
Τα παραπάνω χιλιόμετρα δεν είναι μόνον καύσιμα. Απλά για κάποιον που μένει 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα δεν τίθεται πια θέμα αν συμφέρει ή όχι.
-
Oι υπολογισμοί αν συμφέρει ή όχι, που είναι βασισμένοι μόνο στην τιμή των καυσίμων και στην κατανάλωση είναι λανθασμένοι. Η κατανάλωση ενός οχήματος είναι απλώς ένα ποσοστό του κόστους του. Υπάρχουν και οι φθορές.
Επίσης υπάρχει και ο χρόνος. Αμα περνάς από κάπου και είναι φθηνά έχει καλώς, άμα ξεκινήσεις μια κυριακή να πας στο εξωτερικό για να φουλάρεις και κάνεις κανένα τετράωρο συνολικά, έχεις χάσει τη μισή σου μέρα. Επίσης για Βουλγαρία το 2006 πλήρωσα στο τελωνείο και βινιέτα, περί τα 3-4 ευρώ τότε. Ισχύει ακόμη να πληρώνεις στο τελωνείο?
Τι μένει να κερδίσεις τελικά? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Υπάρχουν και οι φθορές. Επίσης υπάρχει και ο χρόνος.Ε, καλά εσύ μην πας.
-
dstou αν πας μονο για να γεμίσεις η μέχρι το Πετριτσι-Σαντανσκι δεν πληρώνεις τίποτα!!
Οταν μετα το πασχα πέρασα κατά μήκος σχεδον τη μιση Βουλγαρια (Vidin-Sofia-Koula) εννοείτε οτι πληρώσαμε Βινιέτα!
-
-
πόσο να σου τον βάλω....
virtual reality η ζωή μας...νοιώθουμε straight αλλά πολλοί γύρω μας, χαμογελάνε πονηρά...
-
Οι εξυπνοι στη shell ,μου εκαναν χθες το γνωστο κολπακι και μου εβαλαν Vpower χωρις να με ρωτησουν....
Παρολο που ειχα σημαντικοτερα θεματα να ασχοληθω δε το αφησα ετσι και εγινε ΠΑΝΙΚΟΣ... Τους τα ειπα χυμα μπροστα σε οπους τους πελατες.Ο τυπος που ηταν στην αντλια πηγε να μου το παιξει και εξυπνος και μου λεει το κορυφαιο'Αφου δε μου ειπες τι βενζινη θελεις' (του ειχα πει: 'γεμισε το') οποτε τα ξαναπηρα.ΕΛΕΟΣ...
Παντως δε σκοπευω να το αφησω το θεμα,μιας και πληρωσα για Vpower 20 ευρω.Μαλλον θα ξαναπερασω απο εκει και θα κανω εντονοτερα παραπονα...
Φυσικα δε το κανω για τα λεφτα,ΑΛΛΑ δε γουσταρω καποιοι να πανε να με κοροιδεψουν για να βγαλουν παραπανω κερδος και να μου πασαρουν με το ετσι θελω ακριβοτερο προιον.
Πριν 6 μηνες στο συγκεκριμενο πρατηριο ειχαν 'προσφερθει'να μου ελεγξουν τα λαδια και ειχαμε ξανατσακωθει.Αν δεν ηταν αναγκη χθες δεν θα εβαζα σε αυτους..
Παντως υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στα πρατηρια της Shell...Απο τα παιδια που ειναι στην Κηφισιας,στο Μαρουσι ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. -
Τον τελευταίο καιρό, παρατηρώ στην Αθήνα μια συμπίεση των τιμών της αμόλυβδης γύρω από το μέσο όρο. Π.χ., τα περισσότερα πρατήρια που συναντώ στη διαδρομή δουλειά-σπίτι, πουλάνε με 1.42 έως 1.45. Πιο κάτω ή πιο πάνω δεν βλέπω. Υποθέτω ότι θα υπάρχουν και φτηνότερα (διάβασα για 1.39 ) και ακριβότερα, αλλά αυτά τα εξωφρενικά 15λεπτα στη διαφορά τιμής μεταξύ πρατηρίων που απέχουν 200 μ., έχουν εξαφανιστεί.
Για παράδειγμα, πρώην πανάκριβο ΒΡ στον Καρέα, επί της Κατεχάκη στο ρεύμα προς Μεσογείων, κατέβηκε στο 1.447, περίπου όσο πουλάνε όλοι γύρω του. Κόλλησε και επιγραφή σε σελίδα Α4: 'ΝΕΑ ΤΙΜΗ: 1,447'. Παλαιότερα, πριν τις αυξήσεις, ήταν τουλάχιστο 10 λεπτά ακριβότερος από αυτόν στον οποίο γεμίζω συνήθως. Τούτος, πάλι, παραμένει πάντα στα ίδια επίπεδα: 1-1,5 λεπτό πάνω από τον φτηνότερο που βλέπω στην ίδια διαδρομή και 5-6 λεπτά από τον φτηνότερο στην Αθήνα.
Στην Αθήνα σήμερα, τo gasprice δίνει ελάχιστη τιμή 1,406 και μέγιστη 1,580 (αν εξαιρέσουμε τον πρώτο με 1,690 στην Καισαριανή , που μάλλον ζει από αλλού - στάθμευση, πλύσιμο - και όχι από τα καύσιμα). Η προφανής διαφορά είναι μεν 19 λεπτά, αλλά πιστεύω ότι οι τιμές, στατιστικά, θα είναι συγκεντρωμένες γύρω από το 1,477 που είναι η μέση τιμή.
Είναι ιδέα μου η συμπίεση των τιμών; Αν όχι, πώς εξηγείται; Αν όντως όλοι οι βενζινοπώλες πουλάνε με σταθερό κέρδος 6-7 λεπτά πάνω από την τιμή που τους πουλάει η εταιρεία (όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι εδώ μέσα), τότε οι οι εταιρείες άρχισαν να πουλάνε σε όλους στην ίδια τιμή περίπου. Θα μπορούσε να φταίει η μείωση της κατανάλωσης (=μείωση ατομικών εκπτώσεων), αλλά τότε θα έπρεπε να αυξηθούν οι τιμές, όχι να μειωθούν.
Η άλλη (και πιθανότερη) εξήγηση, είναι ότι οι βενζινοπώλες αποφάσισαν να περιορίσουν τα υψηλά κέρδη τους, μπας και πάρουν μερίδιο από την όλο και μειούμενη κατανάλωση. Τότε όμως, πάει περίπατο το παραμύθι περί 6-7 λεπτών κέρδους. Αν κάποιος επιβιώνει τώρα με 6 λεπτά κέρδος στο λίτρο, φανταστείτε τι έβγαζε πριν με 16+...
-
Το έχω παρατηρήσει και εγώ το φαινόμενο. Στην Βέροια, υπήρχε ένας βενζινάς με ΒΡ που πάντα είχε την βενζίνη 10-20 λεπτά το λίτρο ακριβότερη από τους 2 διπλανούς του. Με τις αυξήσεις, πωλούσε απλή αμόλυβδη 1.65 . Οι διπλανοί του κανονικά, στον Μ.Ο. 1.45/lt. Προφανώς όμως κατάλαβε την βλακεία του και πλέον έχει τιμή 1.50 (πρώτα την κατέβασε στο 1.57 αλλά πάλι είδε ότι δεν τσιμπούσε κανέναν οπότε την κατέβασε κι άλλο). Τόσο καιρό απορούσα γιατί να πουλάει τόσο ακριβότερα από τους διπλανούς του, σκεφτόμουν ο αφελής ότι θα νοικιάζει ακριβά... Αμ δε, τελικά απλά χτυπούσε την τιμή. Απορώ αν έβαζε κανείς, ποτέ δεν είχα δει αυτοκίνητο εκεί. Εγώ μόνο μια φορά ένα 20αρικο έβαλα γιατί ήταν ο μόνος ανοιχτός ...
ΥΓ: Να τονίσω ότι και τα 3 βενζινάδικα έχουν καλή ποιότητα βενζίνης και δεν κλέβουν στην αντλία...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Οι εξυπνοι στη shell ,μου εκαναν χθες το γνωστο κολπακι και μου εβαλαν Vpower χωρις να με ρωτησουν....
Παρολο που ειχα σημαντικοτερα θεματα να ασχοληθω δε το αφησα ετσι και εγινε ΠΑΝΙΚΟΣ... Τους τα ειπα χυμα μπροστα σε οπους τους πελατες.Ο τυπος που ηταν στην αντλια πηγε να μου το παιξει και εξυπνος και μου λεει το κορυφαιο'Αφου δε μου ειπες τι βενζινη θελεις' (του ειχα πει: 'γεμισε το') οποτε τα ξαναπηρα.ΕΛΕΟΣ...
Παντως δε σκοπευω να το αφησω το θεμα,μιας και πληρωσα για Vpower 20 ευρω.Μαλλον θα ξαναπερασω απο εκει και θα κανω εντονοτερα παραπονα...
Φυσικα δε το κανω για τα λεφτα,ΑΛΛΑ δε γουσταρω καποιοι να πανε να με κοροιδεψουν για να βγαλουν παραπανω κερδος και να μου πασαρουν με το ετσι θελω ακριβοτερο προιον.
Πριν 6 μηνες στο συγκεκριμενο πρατηριο ειχαν 'προσφερθει'να μου ελεγξουν τα λαδια και ειχαμε ξανατσακωθει.Αν δεν ηταν αναγκη χθες δεν θα εβαζα σε αυτους..
Παντως υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στα πρατηρια της Shell...Απο τα παιδια που ειναι στην Κηφισιας,στο Μαρουσι ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.το ιδιο συνεβει σε μενα χθες...
ΤΕΛΟΣ Η SHELL!!!!
να πανε να γαμηθουν τα λαμογια!!!
-
Σε μένα συνέβη πριν 15 μήνες. Από τότε τέλος.
-
Μου εστειλαν SMS απο τη Shell για την προσφορα V-power diesel σε τιμη +2 λεπτα απο το 'απλο'
εστειλαν και σε αλλους ή εχουν καποιο τροπο και διαχωριζουν τους πελατες;
(απο την καρτα σελλ ειναι ευκολο να δουν οτι βαζω πετρελαιο)η προσφορα ειναι για σημερα και λεω να βαλω αφου θα μου βγει κατω απο 1,25 το λιτρο
-
μπηκα στην σελιδα της SHELL και εκανα ενυπόγραφη καταγγελια για το κακο χάλι με τις 98αρες....
μεσα σε μιση ωρα με πηρανε τηλεφωνο απο ΑΘΗΝΑ και με ρωτησανε λεπτομερειες....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μπηκα στην σελιδα της SHELL και εκανα ενυπόγραφη καταγγελια για το κακο χάλι με τις 98αρες....μεσα σε μιση ωρα με πηρανε τηλεφωνο απο ΑΘΗΝΑ και με ρωτησανε λεπτομερειες....
Ενδιαφέρον! Για πες!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
μπηκα στην σελιδα της SHELL και εκανα ενυπόγραφη καταγγελια για το κακο χάλι με τις 98αρες....
μεσα σε μιση ωρα με πηρανε τηλεφωνο απο ΑΘΗΝΑ και με ρωτησανε λεπτομερειες....
Ενδιαφέρον! Για πες!
ζητησαν ευχαριστω για τις παρατηρησεις μου και οτι οι εκαστοτε επιτηρητές θα λαβουν γνωση...
παιδες , ο καταναλωτης εχει δυναμη, ειδικα σε αυτες τις εποχες... διαμαρτυρια ΤΩΡΑ μπας και στρωσουν μερικα πραγματα.... (υποθετικο φυσικα αλλα ποτε δεν ξερεις)
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παντως υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στα πρατηρια της Shell...Απο τα παιδια που ειναι στην Κηφισιας,στο Μαρουσι ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.Πολυ καλα εκανες! Αλλα για εμενα δεν το χειρηστικες σωστα το θεμα...
Επρεπε να πας μεσα και να τους πεις 'τοσα λιτρα εβαλα χ τιμη απλης αμολυβδης = τοσα πληρωνω και αν σας αρεσει'!
Ειναι η μαλακιες που κανουν τα ιδιολειτουργουμενα πρατηρια της Shell! Τα υπολοιπα που ανηκουν σε ιδιωτες και απλα συνεργαζονται με την Shell ειναι μια χαρα... Για αυτο και η διαφορα αναμεσα στα 2 πρατηρια! -
Δεν διαφωνησω με αυτο που λετε,οντως ισχυει και γινεται αρκετα συχνα.Αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι παντα του Ελληνα του φταινε οι αλλοι!Βαζω πολυ συχνα απο πρατηρια shell(λογω καλης σχεσης ποιοτητας-τιμης),παρ ολα αυτα αν βρω καπου αλλου πιο φτηνη βενζινη φυσικα και θα βαλω απο το πιο φτηνο!Παντα ομως,παντα οταν παω στο πρατηριο τους λεω: 'απλη αμολυβδη,γεμισε το καλα.Ποτε δεν μου εχουν κανει αυτη τη 'παγαποντια' με τη V-Power.Τυχαιο?Δεν νομιζω..Ας παψουμε λιγο να θεωρουμε οτι εμεις τα κανουμε ολα σωστα και μετα μας φταει το κρατος,ο καιρος,η κοινωνικη η αδικη κτλ κτλ..
Φιλικα παντα.
Βενζίνη ώρα μηδέν!