-
-
Δεν πουλάμε ρε μ&^νια!
Ούτε stop loss, ούτε τίποτα, στα πόδια μας να στεκόμαστε και δεν 'πα να καταστραφούν όλα.
-
Κράτα τα.
Έχω μετοχές φούσκες (ευτυχώς όχι πολλές) από εταιρείες που πλέον δεν διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.
Ελπίζω οι υπόλοιπες μετοχές μου ( blue chips ) να μην έχουν την ίδια τύχη και όταν βγω στη σύνταξη να έχω πιάσει τα λεφτά μου. -
-
Μην βιάζεσαι να τα αποχωριστείς! Μελέτα το λιγάκι, ακούω όμως ότι είναι καλή ιδέα να τα μοιράσεις. Όχι τόσο για να κερδίσεις αλλά για να μειώσεις τον κίνδυνο σε αβέβαιες εποχές. Εφόσον σκοπεύεις να παραμείνεις σε χώρα της ευρωζώνης έχε κάμποσα σε ευρώ, πάρε και μερικά δολάρια, ίσως και κάποιο άλλο νόμισμα και κράτα και μερικά για να χαζοπαίζεις με 1-2 και όχι περισσότερες μετοχές. Σαν αναλογία σε χιλιάρικα θα επέλεγα ίσως κάτι σαν 6-4-3-3. Η αναλογία βέβαια εξαρτάται πολύ από το επενδυτικό προφίλ σου, πόσο ρίσκο θέλεις να έχεις και σε πόσο κέρδος θέλεις να ελπίζεις.
-
ρε παιδιά για 16κ λέμε
τι να μοιράσεις και πράσινα άλογα, μόνο οι προμήθειες απο τις διαφορετικές πράξεις θα μηδενίσουν τυχόν οφέλη απο τη διασπορά.κράτα ρευστό και αν κάποια στιγμή νιώθεις οτι πέφτει έντονα το ΧΑΑ με ισχυρές πιθανότητες για τεχνική αντίδραση κάνε ένα γρήγορο μπες-βγες σε κάποια εταιρία σχετικής αξιοπιστίας (τράπεζες-ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-ΟΤΕ-ΜΟΗ κλπ)
εναλλακτικά forex αλλά δεν είμαι γνώστης να σε συμβουλέψω σχετικά.
πάρε και κανά ρύζι καμία κονσέρβα κανά τενεκέ λάδι να βρίσκεται
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τετοια εποχη ειναι καλο να...συνεχισεις να εχεις αυτα τα 16.000€ χωρις να τα πειραξεις.
Ναι αλλά χάνουν συνεχώς την αξία τους ( βλέπε συνάλλαγμα) . Ακούγεται οτι η νομισματική ένωση δε θα υπάρχει σε 5 χρόνια και οτι η Γερμανία θέλει να ξαναγυρίσει στο μάρκο.
Βλεπω μετά κατι τέτοια και ανησυχώ διπλά.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_340583Αγοράζει λέει δολλάρια , ποιός , το Ιράν.
Ακουγονται παρα πολλα...το σιγουρο ειναι οτι οι μετοχες (και ειδικα της Ελλαδας) δεν αποτελουν ασφαλες καταφυγιο.
16.000€ ειναι λεφτα που εγω προσωπικα θα ειχα σε μια τραπεζα του εξωτερικου για παν ενδεχομενο. -
Kαι πώς τα μεταφέρουμε σε τράπεζα του εξωτερικού ακριβώς?
Ειλικρινής απορία. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ειλικρινής απορία.Δεν σου λεω αν δεν με πληρωσεις 16.000€
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ειλικρινής απορία.Τα δίνεις στον έμπιστο mjacob και τα πηγαίνει αυτός
Ρώτα και το drifter για τις οικονομίες των δικών του, που αναζητούσαν ασφαλέστερο καταφύγιο -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πάρε και κανά ρύζι καμία κονσέρβα κανά τενεκέ λάδι να βρίσκεται
Μάλλον θα τα έχω stand by μέχρι το Σεπτέμβριο και μετά βλέποντας και κάνοντας . Πάντως ευκαιρία ήταν να πάρω κάνα αμαξάκι αλλά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς καλό είναι να κρατάμε μια πισινή.
Κι ένα μακρινό ταξιδάκι επίσης δεν είναι άσχημη ιδέα .
Κράτα τα.
Έχω μετοχές φούσκες (ευτυχώς όχι πολλές) από εταιρείες που πλέον δεν διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.
Ελπίζω οι υπόλοιπες μετοχές μου ( blue chips ) να μην έχουν την ίδια τύχη και όταν βγω στη σύνταξη να έχω πιάσει τα λεφτά μου.Παρεμπιπτόντως να ευχαριστήσω τον manosk που με απέτρεψε πριν κάνα εξάμηνο από το να μπω στο χρηματιστήριο
-
για μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό εδώ, μην κάνετε καμιά μ!λακια με τον απατεώνα απο πάνω
σε πάμπερς, σε πορτμπαγκάζ, όπου γουστάρετε.ανώνυμα, υπεύθυνα, εχέμυθα, αβάδιστα.
ειδικές τιμές για μέλη της σέκτας
γιά ετοιμάστε εμβάσματα για το καλοκαίρι
-
Πού τα στείλατε τελικά, στην Ισλανδία;
-
Σε εποχές όπου υπήρχαν σοβαροί περιορισμοί για το συνάλλαγμα (+εθνικά νομίσματα)
υπάρχουν 2-3 ΠΟΛΥ γνωστά ονόματα οικογενειών που είχαν πάρει εργολαβία τέτοιες μεταφορές για ΟΛΗ την ελλάδα (καταλαβαίνετε ελπίζω σε τι αναφέρεται το όλη), φυσικά με την ανάλογη προμήθεια.
Φτιάχτηκαν περιουσίες με αυτόν τον τρόπο, όχι μαλακίες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πού τα στείλατε τελικά, στην Ισλανδία;Εχεμύθεια είπαμε
Δεν μπορώ να αποκαλύψω -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σε εποχές όπου υπήρχαν σοβαροί περιορισμοί για το συνάλλαγμα (+εθνικά νομίσματα)υπάρχουν 2-3 ΠΟΛΥ γνωστά ονόματα οικογενειών που είχαν πάρει εργολαβία τέτοιες μεταφορές για ΟΛΗ την ελλάδα (καταλαβαίνετε ελπίζω σε τι αναφέρεται το όλη), φυσικά με την ανάλογη προμήθεια.
το 80 δούλευε ο πατέρας μου εξωτερικό, και πληρωνόταν σε δολλάρια
τον είχαν πλησιάσει τότε για τέτοιου είδους κομπίνα, μιλάμε για χοντρά λεφτά -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σε εποχές όπου υπήρχαν σοβαροί περιορισμοί για το συνάλλαγμα (+εθνικά νομίσματα)υπάρχουν 2-3 ΠΟΛΥ γνωστά ονόματα οικογενειών που είχαν πάρει εργολαβία τέτοιες μεταφορές για ΟΛΗ την ελλάδα (καταλαβαίνετε ελπίζω σε τι αναφέρεται το όλη), φυσικά με την ανάλογη προμήθεια.
Και κατι πιλοτοι πλούτισαν τοτε
-
Πολλά ακούγονται, το γεγονός όμως είναι ότι το πρώτο 5μηνο είναι κοντά στο στόχο του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, αφού λάβουμε υπ'όψιν το γεγονός ότι οι επιστροφές φόρων είναι μειωμένες κλπ. Τίποτα δεν εγγυάται τη συνέχεια πάντως αν και εγώ πιστεύω ότι τουλάχιστον για φέτος θα τα καταφέρουμε. Το μεγάλο ερώτημα είναι το ασφαλιστικό όμως και το αν θα περάσουν οι τραγικές περικοπές που πρέπει να περάσουν. (καθώς και το αν τα ταμεία θα μας εμφανίσουν ελλείματα-έκπληξη μέσα στο 2010 τα οποία το δημόσιο θα κληθεί να καλύψει, χωρίς να τα έχει υπολογίσει)
Γενικά το ασφαλιστικό είναι αλλά όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.
Κατά τα άλλα το χρηματιστήριο γράφει χαμηλά 10ετίας+ ενώ η κεφαλαιοποίηση ως ποσοστό του ΑΕΠ πρέπει να είναι λίγο πάνω από το 20% κάτι για το οποίο μάλλον θα πρέπει να πάμε ακόμη πιο πίσω για να το ξαναδούμε. Ακόμα και η ΜΙΓ πάντως αυτή τη στιγμή φαντάζει καλή ευκαιρία! -
Μπορείτε να μου πείτε πόση είναι η προμήθεια για αγορά μετοχών;Και πόσο ευκολο είναι να ανοιξεις κωδικό;
Γιατί έχω κάτι ψιλά και λέω να πάρω εθνική τράπεζα αντί να τα έχω σε κατάθεση. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Μπορείτε να μου πείτε πόση είναι η προμήθεια για αγορά μετοχών;Και πόσο ευκολο είναι να ανοιξεις κωδικό;
Γιατί έχω κάτι ψιλά και λέω να πάρω εθνική τράπεζα αντί να τα έχω σε κατάθεση.~1,08% πληρώνω εγώ (δεν ξέρω αν είναι standard). Για το πόσο εύκολο είναι δεν το γνωρίζω (άνοιξε άλλος για μένα πριν από χρόνια)
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]