-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
δεν είναι δυνατόν ένα διαφοροποιημένο μυϊκό κύτταρο να μετατραπεί σε λιποκύτταρο. αλλά ο απλός κοσμάκης δεν το καταλαβαίνει εύκολα, όπως και οι γυμναστές που ορισμένοι από αυτούς λένε απίστευτα πράγματα...
το μυϊκό κύτ. απλώς αν αδρανήσει, λόγω της μέριμνας του οργανισμού για τη δυνατή μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, χάνει μέρος των οργανιδίων του κυτταροπλάσματος Αυτό οδηγεί σε μείωση κυτταρικού όγκου κ σε αυτό που λέμε 'μείωση όγκου' του μυός, με άλλα λόγια 'κρέμασμα'...
αν συνεχιστεί η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων τροφής, αυτή εναποθηκεύεται τόσο κεντρικά στον κορμό όσο και στην υποδόρια στοιβάδα, οπότε χάνεται ακόμα περισσότερο η γράμμωση.
τέλος το αδρανές μυϊκό κύτ. (εννοώ χωρίς γυμναστική και έντονη άσκηση) έχει πολύ μικρότερο μεταβολισμό από το μυϊκό κύτ. που γυμνάζεται συστηματικά σε υψηλό επίπεδο. επομένως η θερμιδική πρόσληψη αλλάζει αν το κύτ. μεταπέσει σε αυτό το στάδιο με επιπτώσεις στο λίπος και στη γράμμωση.τι ναι αυτά τα επιστημονικά που αραδιάζεις ρε φίλος;
εδώ λέμε ότι μας το πε ένα παληκάρι απ το γυμναστήριοδίκαιο έχεις ντόκ.
όσο πιο απλά τα λες, τόσο πιο δίκαιο έχεις!!! για αυτό το λόγο μας ρίχνουν αυτοί του γυμναστηρίου -
Ψαχνω στην περιοχη Βουλας γλυφαδας κολυμβητηριο...μιας και γυμναστηριο δεν προκειται να παω και να το πληρωσω με τετοιο καιρο. Βρηκα ενα στην γλυφαδα....70 € το μηνα Μου φαινεται θα παω να ρωτησω στο Vari sport center....ποσο να ζητανε αυτοι? παλια που ειχα ρωτησει ηταν 100 € το μηνα, θα μου πεις δεν ειναι λιγα, αλλα νταξ πληρωνεις κανα 3μηνο αν ειναι και σου βγαινει τα ιδια.....και εχεις και πισινα, και γυμναστηριο και τα παντα ολα.
-
Κολυμβητήριο σύγχρονο και σχετικά μεγάλο (νομίζω 25 μ. πισίνα) υπάρχει και στη Βάρη δίπλα στη σχολή Ευελπίδων, του vari είναι πιο μικρή η πισίνα.
Tiger πιστεύω πως η απώλεια όγκου που έχεις θα είναι αρκετά μικρή ειδικά αν συνδυάσεις κι ασκήσεις που γυμνάζουν πολύ τρικεφάλους και δικεφάλους συγχρόνως με τις μεγάλες ομάδες (πχ πιέσεις πάγκου με κλειστή λαβή κι έλξεις με κλειστή λαβή).
Κατά τα άλλα, γενικά μιλώντας, τα κιλά δε θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος όπως κάνουν πολλοί. Προτιμότερο είναι να συγκεντρώνεσαι στην άσκηση και να την εκτελείς όσο σωστότερα γίνεται κι ας είναι πολύ λίγα τα κιλά, παρά να βάζεις κιλά μόνο και μόνο για να γίνουν, καθώς αυξάνεις παράλληλα την πιθανότητα τραυματισμού. Εξάλλου όσο ανεβαίνουν τα κιλά, τόσο καταπονείται το μυοσκελετικό σύστημα. Εναλλακτικά μπορείς να μειώνεις τα διαλείμματα μένοντας στα ίδια κιλά. -
Ο χρήστης Cuore Sportivo 19 έγραψε:
Κολυμβητήριο σύγχρονο και σχετικά μεγάλο (νομίζω 25 μ. πισίνα) υπάρχει και στη Βάρη δίπλα στη σχολή Ευελπίδων, του vari είναι πιο μικρή η πισίνα.
Tiger πιστεύω πως η απώλεια όγκου που έχεις θα είναι αρκετά μικρή ειδικά αν συνδυάσεις κι ασκήσεις που γυμνάζουν πολύ τρικεφάλους και δικεφάλους συγχρόνως με τις μεγάλες ομάδες (πχ πιέσεις πάγκου με κλειστή λαβή κι έλξεις με κλειστή λαβή).
Κατά τα άλλα, γενικά μιλώντας, τα κιλά δε θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος όπως κάνουν πολλοί. Προτιμότερο είναι να συγκεντρώνεσαι στην άσκηση και να την εκτελείς όσο σωστότερα γίνεται κι ας είναι πολύ λίγα τα κιλά, παρά να βάζεις κιλά μόνο και μόνο για να γίνουν, καθώς αυξάνεις παράλληλα την πιθανότητα τραυματισμού. Εξάλλου όσο ανεβαίνουν τα κιλά, τόσο καταπονείται το μυοσκελετικό σύστημα. Εναλλακτικά μπορείς να μειώνεις τα διαλείμματα μένοντας στα ίδια κιλά.+oo
Διαπιστωμενο..Δε νιωθεις και καποια πιεση παραπανω αλλωστε παρα τα περισσοτερα κιλα..Και τις περισσοτερες φορες την κανεις και λαθος την ασκηση για να ανταποκριθεις, καθως 'δε τα εχεις' τα κιλα.. -
για οσους θελουν να φτιαξουν ογκο ,παρα πολλα κιλα και μια επαναληψη.
οσοι θελουν να καψουν λιπος λιγα κιλα και πολλες ΑΛΛΑ γρηγορες επαναληψεις -
delete
-
τις ενεσεις δεν τις ειδες ομως
μιλαμε για πολυ ηλιθια μυαλα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ψαχνω στην περιοχη Βουλας γλυφαδας κολυμβητηριο...μιας και γυμναστηριο δεν προκειται να παω και να το πληρωσω με τετοιο καιρο. Βρηκα ενα στην γλυφαδα....70 € το μηνα Μου φαινεται θα παω να ρωτησω στο Vari sport center....ποσο να ζητανε αυτοι? παλια που ειχα ρωτησει ηταν 100 € το μηνα, θα μου πεις δεν ειναι λιγα, αλλα νταξ πληρωνεις κανα 3μηνο αν ειναι και σου βγαινει τα ιδια.....και εχεις και πισινα, και γυμναστηριο και τα παντα ολα.Καταρχην το καλοκαιρι μπορεις να κολυμπας στην θαλασσα προφανως.
Απο εκει και περα υπαρχει το κολυμβητηριο Γλυφαδας και αυτο στον Αγιο Κοσμα,αλλα δεν γνωριζω λεπτομερειες για ωρες προσβασης κοινου κτλ -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
για οσους θελουν να φτιαξουν ογκο ,παρα πολλα κιλα και μια επαναληψη.
οσοι θελουν να καψουν λιπος λιγα κιλα και πολλες ΑΛΛΑ γρηγορες επαναληψειςΑυτή η παλιά πεποίθηση italakia είναι υπό αμφισβήτηση. Με τη μια επανάληψη δεν πετυχαίνεις και πολλά, όσο γρήγορα αιματώνεις τόσο παροδικό είναι κι αυτό που καταφέρνεις σχεδόν. Αν δεις προγράμματα ακόμα και θηριωδών παγκοσμίου φήμης bodybuilder, άτομα που απέχουν πάρα πολύ από έναν πολύ γυμνασμένο άνθρωπο της καθημερινότητας, ακόμα κι αυτοί κάνουν γύρω στις 10 επαναλήψεις σε κάθε σετ ανεξάρτητα από superset κτλ. Αν κάνεις πρόγραμμα αντοχής στη δύναμη π.χ., πολλές επαναλήψεις πολλά σετ, εννοείται όχι κάποιος αρχάριος, μια χαρά όγκο κάνεις εφόσον τρως πολύ (σε σχέση με το μέσο αγύμναστο άνθρωπο) και σωστά και ξεκουράζεσαι. Η γράμμωση από την άλλη είναι θέμα λίπους κυρίως. Όσο αυτό υπάρχει και καλύπτει τους μύες αυτοί δε φαίνονται κι ας κάνεις 200 επαναλήψεις. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι κοιλιακοί.
-
Δεν ειναι απλως υπο αμφισβητηση,ειναι τελειως λαθος.
Η μια επαναληψη ειναι νευρομυϊκη προσαρμογη. -
Είναι για πολύ προχωρημένους. Κάνεις μια επανάληψη με όσο περισσότερα κιλά μπορείς και το σημαντικό είναι να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
Έχω στο σπίτι επαγγελματικό πάγκο και άλλα όργανα (τα οποία ποτέ δεν χρησιμοποιώ) αλλά από θεωρία μου έχουν μάθει αρκετά.
Οι ασκήσεις πρέπει να είναι σύνθετες, δηλαδή να περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό αρθρώσεων που κινούνται. Ασκήσεις που δουλεύουν μόνο μια άρθρωση είναι γι αυτούς που κάνουν τοπικές βελτιώσεις για να πάνε σε διαγωνισμό.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
Nα σας πω και ενα πειραμα μου,πλεον σταματω να γυμναζω χερια,καμια ασκηση για δικεφαλους-τρικεφαλους!Θα γυμναζονται μονο απο τις ασκησεις για αλλες μυικες ομαδες,πλατη και στηθος δηλαδη.
Δε γινεται δουλεια..
πολυ σωστα.γιατι απλα θα υποστηριζουν την προσπαθεια κ δεν θα βαζουν
οι μυς αυτοι(δικε-τρικε)την προσπαθεια.
ας το κανει αμα θελει ομως λιγο καιρο για ξεκουραση.Μα δεν σας ειπα καν ποιος ειναι ο στοχος του πειραματος,πως καταληξατε οτι δεν γινεται δουλεια
Λοιπον ο στοχος ειναι να παρατηρηθει εαν ο ογκος και η δυναμη των χεριων θα διατηρηθουν και για ποσο.
Δηλαδη θα αναμενω αργή ή μηδενικη μείωση, και με τι ρυθμους,αυτο ειναι το ζητουμενο.ε καλα,αυτο εξαρταται απ το ποσες φορες μετα την βδομαδα πας στο γυμναστηριο.
αν πας καθε μερα δεν θα χασεις ποτε γιατι θα ανεβαινεις σε δυναμη κ κιλα οπερ κ θα βοηθανε ολοι οι μυς
στην προσπαθεια σου.
απλα δεν θα δεις καποια οπτικη βελτιωση στο τριμηνο σε αυτους τους μυς που θα παραμελησεις.
δηλ,ουσιαστικα κατεμε δεν λεει αυτο..λαθος πειραμα.ασυμμετρο.Μα δεν θελω να δω οπτικη βελτιωση,ειμαι ηδη παραπανω ογκωδης απο οσο θα ηθελα στα χερια.
Η συμμετρια δεν εξαρταται μονο απο την εκγυμναση αλλα και απο τα γονιδια και τον σκελετο κτλ,καποιοι πχ εχουν ευκολο το στηθος,αλλοι οπως εγω οχι γιατι εχω μεγαλο ανοιγμα θωρακα και αρα θελω πολυ πραμα εκει για να φανει. -
http://videos.bodybuilding.com/show/gettingcutglass
Δείτε και πάρτε μερικές χρήσιμες ιδέες...
Βέβαια χρησιμοποιούν και κάποια τρελά όργανα που δεν υπάρχει περίπτωση να βρει κανείς στα εδώ γυμναστήρια αλλά κάποια πράγματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα απο τον καθένα. -
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Όταν σταματάτε για κάποιο χρονικό διάστημα το γυμναστήριο (π.χ 10 μέρες), δεν παρατηρείτε κάποια πτώση στα κιλά που σηκώνετε σε σχέση με πριν ?Σε προσφατη διακοπη για 10 μερες δεν παρατηρησα πτωση και ενω υπηρχε και ασθενεια ενδιαμεσα.
Παντως προσπαθω καθε φορα που συμπληρωνω μηνα(αυτο σημαινει συνηθως 3 εως 4 προπονησεις Χ 4 εβδομαδες), να παιρνω μια εβδομαδα off,διαφορετικα το κλατάρισμα παραμονευει.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
Όταν σταματάτε για κάποιο χρονικό διάστημα το γυμναστήριο (π.χ 10 μέρες), δεν παρατηρείτε κάποια πτώση στα κιλά που σηκώνετε σε σχέση με πριν ?
ισα ισα.θα εχουν ανναρωσει πληρως οι μυς κ εσυ θα εχεις ξεκουραστει συναμα κ θα μπεις
πιο δυνατα.
ολες μου οι υπερβασεις σε κιλα ηταν παντα μετα απο περιοδο διακοπων η δεκαημερης διακοπης.
φυσικα φροντιζα παντα στο αυτο δεκαημερο κ οχι παραπανω να κανω κ καλη διατροφη.(οσο μπορουσα,εστω πρωινο).
κ μιλαμε παντα για 10 μερες αντε 15 μαξ ε?+1. Πάντα μετά από κενό 7-10 ημερών ένοιωθα καλύτερα!
-
delete
-
Παιδες θελω την αποψη σας σε κατι..
Γυμναστηριο παω καιρο πολυ, απλα ποτε μου δε σκεφτηκα οτι κατι μπορει να μην πρεπει να το κανω καθως εχω ελαφρυ φυσημα στη καρδια..ειναι πραγματικα ελαφρυ πλεον αφου απο τη φυση του σαν προβλημα βελτιωνεται οσο μεγαλωνεις..Πιστευετε οτι κατι πρεπει να προσεξω ή να μην κανω γιατι οι υπευθυνοι του γυμναστηριου ειναι εντελως ανευθυνοι.. 'ελα μωρε και δε τρεχει τιποτα' διχως εξηγησεις..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παιδες θελω την αποψη σας σε κατι..
Γυμναστηριο παω καιρο πολυ, απλα ποτε μου δε σκεφτηκα οτι κατι μπορει να μην πρεπει να το κανω καθως εχω ελαφρυ φυσημα στη καρδια..ειναι πραγματικα ελαφρυ πλεον αφου απο τη φυση του σαν προβλημα βελτιωνεται οσο μεγαλωνεις..Πιστευετε οτι κατι πρεπει να προσεξω ή να μην κανω γιατι οι υπευθυνοι του γυμναστηριου ειναι εντελως ανευθυνοι..'ελα μωρε και δε τρεχει τιποτα' διχως εξηγησεις..
Καθότι ομοιοπαθής (ελάχιστο ελαχιστότατο πρέπει να έχει εξαφανιστεί τώρα) συμβουλέψου οπωσδήποτε γιατρό και εξετάσου τακτικά.
-
εγω προτεινω κοψιμο του γυμναστηριου και περπατημα που ωφελει πολυ περισσοτερο την καρδια.
το γυμναστηριο ειναι
Γυμναστήρια και άλλα