-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
νομιζω ειχαν μαζευτει στο συνταγμα και περνουσαν πολλοι εξω απο τη τραπεζα και αφηναν λουλουδια και κεριαα.. μου φαίνεται ότι θα είχε συγκέντρωση στις 8 τεσπα
-
νομιζω πως ακουσα στη τηλεοραση οτι τωρα εχουν μαζευτει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
νομιζω πως ακουσα στη τηλεοραση οτι τωρα εχουν μαζευτειΑν δεν ειναι μερικες χιλιαδες, πολυ φοβαμαι οτι τζαμπα ο κοπος
-
Το διαβάσατε αυτό?
Δήλωση εργαζόμενου της Marfin
'Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.
● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.
● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.
● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.
● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.
● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά 'ή δουλεύεις ή απολύεσαι'.
● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.
Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.'
-
-
Κιούση για μένα ισχύει ότι είπα και χτες. Μου φαίνεται τραγικά υπερβολικό να ζήτησαν να φύγουν, να μπορούσαν να φύγουν και να βρέθηκε ένας συνταγματάρχης-διευθυντής που να τους το απαγόρεψε.
Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη γι αυτό και δεν σεναριολογώ.
Πριν κάποια χρόνια έκανα μάθημα σε αίθουσα επί της Δεριγνύ για το μεταπτυχιακό (η μόνη εκτός κτηρίου Ευελπίδων). Κάποια στιγμή ήρθε μια γραμματέας και μας είπε να φύγουμε γιατί το κεντρικό κτήριο ήταν υπό κατάληψη και οι καταληψίες έπαιζε να έρθουν και σ' εμάς. Το συζητήσαμε λίγο και παρότι κωλοβαράγαμε (δεν κάναμε κάτι σημαντικό) συμφωνήσαμε να κάτσουμε. Στην προκειμένη και να σπάγαμε και κανά επαναστατικό κεφάλι δεν μας χάλαγε (ξες τι ωραία πιάνεται η καρκάλα από την κοτσίδα και σκάει στον τοίχο; ) αλλά κατά βάση τους γράψαμε στα @@ μας. Στην τελική εμείς πληρώναμε γι αυτό και δεν είχε κανένα παπάρι το δικαίωμα να μας πει να φύγουμε.
Όπως ξαναείπα κάπου διάβασα ότι υπήρχαν και πελάτες την ώρα της επίθεσης, οπότε αν ισχύει αυτό θα έχουμε και αξιόπιστες μαρτυρίες και όχι 'αυτόπτες περαστικούς' ή καταγγέλωντες α λα ίντυ.
Το να μιλάμε για τα μέτρα πυροπροστασίας της Marfin μου θυμίζει τα επιχειρήματα Κούγια για τον 16χρονο ότι ανήκε σε ακροαριστερές οργανώσεις, ότι η οικογένεια του τον είχε παραμελήσει κλπ. Κοινώς γελοία επιχειρήματα που πάνε πάση θυσεία να προστατέψουν ποιόν; Τους αναρχικούς; ΕΛΕΟΣ.
Η Marfin και η εταιρεία μου και κάθε εταιρεία έχει προβλέψει προστασία από πυρκαγιά, όχι πυρπόληση.
Όταν ο άλλος είχε λούσει το χώρο με πετρέλαιο και ο πλέον ηλίθιος καταλαβαίνει ότι το μέρος ντουμάνιασε με τη μια με μαύρο καπνό γι αυτό και οι 3 αυτοί δεν πρόλαβαν έστω να βγουν στο μπαλκόνι. Δεν κάηκαν.
Ακόμα και οι πυροσβέστες να μην παρεμποδίζονταν, δεν νομίζω να προλάβαιναν να αλλάξουν κάτι.
mjacob project ακούω. Αρχίζεις κι εσύ σιγά σιγά να φανερώνεσαι τι καπιταλιστικό κουμάσι είσαι...
ΥΓ: Αυτά που ανέφερα τα έμαθα από υπάλληλο άλλης τράπεζας που μου είπε επίσης ότι ήταν ανοιχτή και η Πειραιώς στο κέντρο -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
[...]mjacob project ακούω. Αρχίζεις κι εσύ σιγά σιγά να φανερώνεσαι τι καπιταλιστικό κουμάσι είσαι...
ΥΓ: Αυτά που ανέφερα τα έμαθα από υπάλληλο άλλης τράπεζας που μου είπε επίσης ότι ήταν ανοιχτή και η Πειραιώς στο κέντροΕγώ ήμουν έναν πτωχός πλην τίμιος outsourcer
Ισχύει και αυτό για την Πειραιώς. Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος των ανθρώπων, τους στείλανε όλους εσπευσμένα σπίτια τους.
ΑΛΛΑ, από λίγο πριν την πορεία και μετά, ήταν ανοιχτά τα καταστήματα με τη λογική ότι εργάζονταν τα στελέχη (μέρες που 'ναι έχει μπει φωτιά στον κώλο κ ιαυτονών). Δεν ήταν ανοιχτές για πελάτες (γκισέ κλπ). Καθόλη τη διάρκεια τη πορείας, οι εξωτερικές πόρτες ήταν κλειδωμένες (και για marfin αυτό). -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κοινώς γελοία επιχειρήματα που πάνε πάση θυσεία να προστατέψουν ποιόν; Τους αναρχικούς; ΕΛΕΟΣ.δε νομιζω οτι σε αυτη τη συζητηση, μιας και την παρακολουθησα απο την αρχη νομιζω, υπηρξε κανεις που θελησε να προστατεψει τους αναρχικους ή να τους δικαιολογησει
και επειδη δε θελω να τσουβαλιαζω και να χρησιμοποιω λαθος τις λεξεις, δε νομιζω οτι ηθελε καποιος να προστατεψει αυτα τα κωλοπαιδια (γιατι αναρχικος δε σημαινει απαραιτητα τα σπαω) που ανεγκεφαλα εκαναν ο,τι εκαναν..
το να αποδωθουν ομως οι οποιες ευθυνες και σε αλλους που οντως φταινε για κατι , αν βεβαια φταινε τελικα, ειναι ενα ζητουμενο
στα @@ μου να δικαιολογησω τους αναρχικους , στα @@ ομως μου να δικαιολογησω και τη μαρφιν
αν φταινε να πληρωσουνστο κατω κατω αυτοι εχουν να δωσουν και κατι στις οικογενειες των νεκρων, οι κουκουλοφοροι εχουν μονο χρονια απο τη ζωη τους, τα οποια δεν τρωγονται..
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πανούτσος:
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=9864&autid=12Άλλο ένα μνημείο
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Πανούτσος:
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=9864&autid=12Άλλο ένα μνημείο
Συμπληρωματικά σ'αυτά που λέει ο Kovathe, να πω πως ο λαλίστατος Πανούτσι που λέει ο Αλέ, δεν έχει πει ποτέ κουβέντα για τη γαλέρα στην οποία εργάζεται και ακούει στο όνομα σπορ εφ εμ. Δεν μας παίρνει βλέπεις, γιατί θα χάσουμε το χοντρό μπαγιόκο και πως θα μπεκρουλιάσουμε το βράδυ να εμπνευστούμε κερδοφόρα πιπέ κείμενα που μας αγοράζουν το ψωμάκι μας (ψωμάκι...λέμε τώρα).
-
Επί της ουσίας, που έχει άδικο;
-
ξέρετε ποιον περιμένω εναγωνίως να διαβάσω.
Τεμπερίδη
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Επί της ουσίας, που έχει άδικο;Ξερει ο Πανουτσος ποιος εβαλε τη βομβα που σκοτωσε τον Αφγανο; Αν ναι, γιατι δεν το καταγγελει στην αστυνομια;
Ξερει ο Πανουτσος την κρυμμενη αληθεια για το Κ. Μαρουσης; Γιατι μας την εκρυβε τοσα χρονια; Ποιες ειναι οι πηγες του;Και επειδη ΞΕΡΕΙ οτι λεγοντας πιπες οι πρωτη ερωτηση ειναι 'και εσυ που το ξερεις;' προκαταλαμβανει την ερωτηση στο αρθρο του (αποδεικνυοντας οτι δεν ειναι βλακας, αρα ο υμνος του στο Βγενοπουλο εχει λογο)
-
Έχω την εντύπωση πως τα πράγματα είναι απλά:
-Η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα (μας... ) μιας και ήθελε λεφτά και ο πιο εύκολος τρόπος ήταν αυτός: να μας κόψει τον .
-Σωστά οι θιγόμενοι (ο λαός που λέει η Αλέκα η φίλη μου ) βγήκε (όσοι βγήκαν, ο Μάνος απ' ό,τι διάβασα εργαζόταν, το ίδιο κι εγώ Μάνο μου, πού να κάνεις πορεία στο Μέτσοβο... ) στο δρόμο και διαμαρτυρήθηκε...
-Βγήκαν και οι μπαχαλάκηδες να χαρούν κι αυτοί...
-Η Μarfin έστειλε τα στελέχια να δουλέψουν (τι τους δίνει παρά με ουρά, να κάθονται οι τεμπέληδες... )Ε κάπου στράβωσε λίγο το πράγμα, και είχαμε 3 νεκρούς....
Θα μπορούσαν οι μπάχαλοι να ήταν λιγότερο δολοφόνοι, οι επικεφαλής της Marfin να μην τους στέλναν στο χαμό (όταν ακόμη και οι περιπτεράδες κλείνουν σε τέτοιες περιπτώσεις, το να μένει ανοιχτή τράπεζα, ε...είναι σαν να στέλνεις τον Πάγκαλο ταξίδι αναψυχής στους κυνηγούς κεφαλών, η να καλείς για babysitter της κόρης σου τον Rocco Siffredi... ), κυβέρνηση να ήταν πιο ειλικρινής, ο λαός πιο δεκτικός στο μαμήσι, κλπ κλπ...
Αλλά δεν συνέβη τίποτε από αυτά...
Διάβολε, 3 άνθρωποι νεκροί, για το τίποτα .
-
οπως ακριβως τα λες ειναι..
-
Oταν στραβώσει κάτι , λένε το έκαναν προβοκάτορες , όταν τους συλλαμβάνουν τους 'προβοκάτορες' και το παραδέχονται οι ίδιοι ότι ευθύνονται γιά την στραβή , τότε ελπίζουνε στο ότι έχουν ξεχαστεί τα λόγια τους .
Ετσι έγινε και με τον Μαρούση και με το μινιόν και με τον Αξαρλιάν , πάει να γίνει και με το αφγανόπουλο και προσπαθούν να το κάνουν και τώρα .
Το θέμα είναι ότι αρκετοί τώρα θέλουν να θυμούνται , γιατί κατάλαβαν ότι τελικά η έλλειψη μνήμης γύρισε εναντίον τους και τους οδηγεί στην φτώχεια .
-
Αυτό το κειμενάκι που κυκλοφόρησε στο indy κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι δεν αποτελεί αυθεντική μαρτυρία...
Πραγματικά δεν ξέρω εδώ που έχουμε φτάσει τι είναι χειρότερο, να ενημερώνεσαι από σάπια, καθεστωτικά media ή από troktika, indy κ.λπ σκουπίδια...
-
δε μιλάνε όλοι για προβοκάτορες, και ναι, εξ αρχής πολλοί είναι επιφυλακτικοί γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ προβοκάτορες.
λίγες σελίδες πριν είχα ποστάρει ένα κείμενο που ΙΜΟ λέει τα πράγματα με το όνομά τους, διάβασέ το να δεις ότι υπάρχει και η άλλη προσέγγιση
viewtopic.php?p=1857506#p1857506
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως τα πράγματα είναι απλά:
-Η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα (μας... ) μιας και ήθελε λεφτά και ο πιο εύκολος τρόπος ήταν αυτός: να μας κόψει τον .
-Σωστά οι θιγόμενοι (ο λαός που λέει η Αλέκα η φίλη μου ) βγήκε (όσοι βγήκαν, ο Μάνος απ' ό,τι διάβασα εργαζόταν, το ίδιο κι εγώ Μάνο μου, πού να κάνεις πορεία στο Μέτσοβο... ) στο δρόμο και διαμαρτυρήθηκε...
-Βγήκαν και οι μπαχαλάκηδες να χαρούν κι αυτοί...
-Η Μarfin έστειλε τα στελέχια να δουλέψουν (τι τους δίνει παρά με ουρά, να κάθονται οι τεμπέληδες... )Ε κάπου στράβωσε λίγο το πράγμα, και είχαμε 3 νεκρούς....
Θα μπορούσαν οι μπάχαλοι να ήταν λιγότερο δολοφόνοι, οι επικεφαλής της Marfin να μην τους στέλναν στο χαμό (όταν ακόμη και οι περιπτεράδες κλείνουν σε τέτοιες περιπτώσεις, το να μένει ανοιχτή τράπεζα, ε...είναι σαν να στέλνεις τον Πάγκαλο ταξίδι αναψυχής στους κυνηγούς κεφαλών, η να καλείς για babysitter της κόρης σου τον Rocco ), κυβέρνηση να ήταν πιο ειλικρινής, ο λαός πιο δεκτικός στο μαμήσι, κλπ κλπ...
Αλλά δεν συνέβη τίποτε από αυτά...
Διάβολε, 3 άνθρωποι νεκροί, για το τίποτα .
Ε όχι και για το τίποτα ....
Το θέμα είναι ποιός κέρδισε. Έτσι δεν μετράμε σήμερα τα πάντα;
Λοιπόν οι νεκροί δεν κέρδισαν σίγουρα. Οι διαδηλωτές επίσης δεν κέρδισαν νομίζω, η κάνω λάθος;Ποιός γ@μημένος διάολος να κέρδισε άραγε; Ποιός γ@μημένος καριόλης κέρδισε κάτι; Δυσκολάκι....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
διάβασέ το να δεις ότι υπάρχει και η άλλη προσέγγισηΝαι μιλάει γιά ασύμμετρη απειλή , η προσέγγιση του Ποιλύδωρα στις φωτιές του 2007 με τους 50-60 καμμένους .
Είναι ακριβώς τα λόγια όποιου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , ότι υπεύθυνοι είναι αυτοί που συμπαθεί . Οτι πήρε την ζωή του λάθος και αντί να ζητήσει μιά μεγάλη συγγνώμη , μιλάει γιά ασύμμετρη απειλή .
Είμαι πολύ θυμωμένος για να ξεκαρδιστώ στα γέλια ...
Καληνύχτα ....
Κοινωνικές αναταραχές και επιπτώσεις οικονομικών μέτρων