-
Κάποιοι ανεκδιήγητοι βγάζουν παιχνίδια
για να ψυχαγωγήσουνε,λέει..
Αδιαφορώντας για κανόνες και αξίες,
μέσα από τη νοσηρή τους φαντασία
προκύπτουν παιχνίδια σαν το ακόλουθο..Σκότωσε και συ πεζούς,μπορείς!
http://www.forocoches.com/flash.php?u=pedestrian.killerΑιδώς Αργείοι!
-
-
-
Απαράδεκτο παιχνίδι, μόλις το έπαιξα για πρώτη φορά ( 79 hits !! ), τώρα πάω να πάρω το αμάξι και θα αρχίσω να πατάω όποιον βρώ, επειδή **το παιχνίδι αυτό διάβρωσε το ευαίσθητο μυαλουδάκι μου!!
666 !!!!!! OYOYOYOYOYOYOY**
-
Μεγάλη κουβέντα, παλιότερα είχε κυκλοφορήσει κανονικό παιχνίδι (Carmaggedon) που είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό. Όσο περισσότερους πεζούς πάταγες, τόσο μεγαλύτερο σκορ έκανες.
Στην πραγματικότητα δεν πιστεύω ότι είναι τόσο μαύρα τα πράγματα, ποτέ δεν έχω ακούσει για κάποιον νέο οδηγό που επηρρεασμένος από τέτοια παιχνίδια πήρε σβάρνα κόσμο. Τα χειρότερα είναι τα πρόσφατα παιχνίδια με τέλεια γραφικά (άρα υψηλή 'αυθεντικότητα')που σε βάζουν στη θέση ενός μαφιόζου που καθαρίζει κόσμο με όπλα ή αυτοκίνητα (Grand Theft Auto 3/Vice city - τα τέλειωσα και τα δύο ). Με τέτοια παιχνίδια ένας έφηβος παίρνει το μήνυμα ότι με ένα όπλο είναι ο καπετάν-γ....ω και οι άλλοι είναι αναλώσιμοι μπροστά στο χρήμα ή τη δύναμη. -
Κακέκτυπο του Carmageddon.
-
υπαρχει και μια αλλη εξηγηση οτι βγαζεις ολο το αχτι σου στα παιχνιδια και στους ψηφιακους ανθρωπους για να μη το βγαλεις στην πραγματικοτητα..
εγω παντως εκανα 80 και αμα ηταν ο παπας να ανοιγε την πορτα στο τελευταιο sec θα εκανα 81!
-
91 εκανα! Απλα σταματουσα στις διαβασεις για να περασει ο κοσμος!
-
έχω κλίση σ' αυτό! πάτησα 112 από εκείνα που τρέχουν και ουρλιάζουν και μετά λερώνουν την άσφαλτο
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
έχω κλίση σ' αυτό! πάτησα 112 από εκείνα που τρέχουν και ουρλιάζουν και μετά λερώνουν την άσφαλτο112 Νομιστεράκια?
-
Ας λέτε εσείς...
Όταν μικρός έπαιζα κανα arcade στην Αθήνα και έμπαινα μετά στο αμάξι, νόμιζα ότι το παιχνίδι συνεχίζεται...
Μόλις συνειδητοποιούσα ότι το συνεργείο (το λιγότερο) θα κόστιζε παραπάνω από ένα νόμισμα, συνερχόμουν βέβαια...ΟΛΑ τα 'παιχνίδια' μας επηρεάζουν!
Άλλα λίγο, άλλα πολύ.
Άλλες φορές το καταλαβαίνουμε σύντομα, άλλες όταν μεγαλώσουμε (και αν). -
Ο χρήστης ermis3 έγραψε:
Ας λέτε εσείς...
Όταν μικρός έπαιζα κανα arcade στην Αθήνα και έμπαινα μετά στο αμάξι, νόμιζα ότι το παιχνίδι συνεχίζεται...
Μόλις συνειδητοποιούσα ότι το συνεργείο (το λιγότερο) θα κόστιζε παραπάνω από ένα νόμισμα, συνερχόμουν βέβαια...ΟΛΑ τα 'παιχνίδια' μας επηρεάζουν!
Άλλα λίγο, άλλα πολύ.
Άλλες φορές το καταλαβαίνουμε σύντομα, άλλες όταν μεγαλώσουμε (και αν).είχα φάει τα παιδικά μου χρόνια, από το 1995 έως το 2001, να παίζω ότι παιχνίδι κυκλοφορούσε. Είχα ιδιαίτερη προτίμηση σε παιχνίδια 'περιπέτειας' με βαμπίρ, μυθικά τέρατα, νεκραναστημένους κι ότι βάλει ο νους σου. Και carmageddon και duke nukem έπαιξα και ως κρητικός είχα και έχω πρόσβαση σε όπλα. Δεν θυμάμαι ποτέ να βγήκα -ο 16χρονος τότε εαυτός μου- να καθαρίσω όποιον βρώ μπροστά μου! Ούτε στα 19 μου με το δίπλωμα στο χέρι να βαρέσω τον δίπλα μου επιδή μου τη βίδωσε και να τον βγάλω απ' το δρόμο κι ας έπαιζα το πρώτο Grand Theft Auto [εκείνο που δεν έμαθε ποτέ κανείς επειδή δεν άρεσαν τα γραφικά...] εκείνο το καλοκαίρι ξανά [ήταν κυκλοφορία του 2000]!
Η εποχή που φταίγαν τα βιντεοπαιχνίδια για όλα έχει παρέλθει. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Η παιδεία του καθενός ευθύνεται για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα ερεθίσματα γύρω του και τίποτε άλλο. Εάν εσένα φίλε μου δεν σου έδειξε ποτέ κανείς τη διαφορά του παιχνιδιού από την πραγματικότητα, τότε λυπάμαι, αλλά δεν φταίμε εμείς
-
Στο Pc μου εχω εγκατεστημενα :UT2004,MANHUNT,SILENT HILL 3, PAINKILLER,FAR CRY. Το προφιλ μου μαλλον δειχνει οτι ειμαι SERIAL KILLER .Αν δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε την πραγματικοτητα απο την φαντασια τοτε ειμαστε για τα σιδερα (ΔΑΦΝΙ).
-
Χθες ήμουν στην Ζυρίχη, όλα ήρεμα, ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο στο δρόμο, και πήγαινα με 40, για να έχω ένα περιθώριο ασφαλείας μέχρι τα 51 που λογικά θα με έπιαναν οι ΑΠΕΙΡΕΣ κάμερες που έβλεπα σε κάθε στροφή.
Σε μία ώρα είχα διανύσει λιγότερα από 15 χιλιόμετρα (ναι είχε και πάμπολλα φανάρια) και τα νεύρα μου ΠΟΤΕ δεν έχουν γίνει έτσι στην Αθήνα, παρά ο,τιδήποτε μπορεί να έχω συναντήσει σχεδόν 30 χρόνια εκεί. Από θαύμα γλίτωσα το εγκεφαλικό και δεν υπερβάλλω... Και ναι, ΗΜΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ να κάνω ατύχημα επειδή ήμουν πολύ στρεσσαρισμένος μην το κίτρινο κρατήσει λίγο και η κάμερα φλασάρει, μην χάσω την διασταύρωση και πρέπει να ΞΑΝΑκάνω το γύρο της πόλης (σοφός ο σχεδιασμός των μονοδρόμων της Αθήνας...) μην μην μην...
Αν μπορούσα να σταματήσω στην άκρη και να παίξω λίγο Vice City ή έστω την έκδοση με το Λονδίνο που άνετα μπορώ να εγκαταστήσω σε ένα μέτριο λαπτοπ, μετά από αυτό το αγχολυτικό θα ήμουν ευτυχέστατος και σαφώς λιγότερο πιθανός θύτης κάποιου πεζού που δεν είδα εγκαίρως στον πανικό να δω τα χιλιάδες αντικρουόμενα σήματα.
Καλα είναι τα παιχνίδια αρκεί οι γονείς να δίνουν στο παιδί ερεθίσματα να αναπτύξει στοιχειώδη κρίση της πραγματικότητας και της φαντασίας.
Και με τον πρώτο Σούπερμαν πολλά παιδάκια πήδηξαν από το μπαλκόνι και έγιναν κρέμα. Με τον Σπάιντερμαν τι άλλαξε;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
... Με τον Σπάιντερμαν τι άλλαξε;Τα φλομώσανε στο Aroxol !!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο Pc μου εχω εγκατεστημενα :UT2004,MANHUNT,SILENT HILL 3, PAINKILLER,FAR CRY. Το προφιλ μου μαλλον δειχνει οτι ειμαι SERIAL KILLER .Αν δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε την πραγματικοτητα απο την φαντασια τοτε ειμαστε για τα σιδερα (ΔΑΦΝΙ).Το MANHUNT είναι το πιό αρρωστημένο απο όλα τα παραπάνω. Το έχεις αυθεντικό? Το manual του παιχνιδιού είναι ένας κατάλογος βίντεο της Valiant
Υπάρχει και αυτό το σάιτ: valiant video enterprises
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
είχα φάει τα παιδικά μου χρόνια, από το 1995 έως το 2001, να παίζω ότι παιχνίδι κυκλοφορούσε. Είχα ιδιαίτερη προτίμηση σε παιχνίδια 'περιπέτειας' με βαμπίρ, μυθικά τέρατα, νεκραναστημένους κι ότι βάλει ο νους σου. Και carmageddon και duke nukem έπαιξα και ως κρητικός είχα και έχω πρόσβαση σε όπλα. Δεν θυμάμαι ποτέ να βγήκα -ο 16χρονος τότε εαυτός μου- να καθαρίσω όποιον βρώ μπροστά μου! Ούτε στα 19 μου με το δίπλωμα στο χέρι να βαρέσω τον δίπλα μου επιδή μου τη βίδωσε και να τον βγάλω απ' το δρόμο κι ας έπαιζα το πρώτο Grand Theft Auto [εκείνο που δεν έμαθε ποτέ κανείς επειδή δεν άρεσαν τα γραφικά...] εκείνο το καλοκαίρι ξανά [ήταν κυκλοφορία του 2000]!Η εποχή που φταίγαν τα βιντεοπαιχνίδια για όλα έχει παρέλθει. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Η παιδεία του καθενός ευθύνεται για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα ερεθίσματα γύρω του και τίποτε άλλο. Εάν εσένα φίλε μου δεν σου έδειξε ποτέ κανείς τη διαφορά του παιχνιδιού από την πραγματικότητα, τότε λυπάμαι, αλλά δεν φταίμε εμείς
LOL gmak! Χαλάρωσε λίγο...
Δεν περίμενα ότι θα κάποιος θα φανταζόταν ότι έπαιρνα τα uzi και γύριζα στους δρόμους!
Είναι προφανές ότι θέλεις να ειρωνευτείς χρησιμοποιώντας ένα ακραίο και ηλίθιο παράδειγμα.
Επομένως δεν μπαίνω στον κόπο να σου εξηγήσω τί εννοώ, γιατί είτε το έχεις ήδη καταλάβει, είτε δεν σε ενδιαφέρει...Ίσως η ένταση και αντικοινωνικότητα που απέκτησες από τα παιχνίδια που έπαιζες, εμφανίζεται σιγά σιγά...
-
δεν βαριέσαι..κι'εγώ που έπαιζα κρυφτό και μήλα..και ποδόσφαιρο με πλαστικά μπουκάλια πορτοκαλάδας..μήπως έγινα πιο ήρεμος?
μπορεί να φταίει βέβαια πως στα εφηβικά μου χρόνια πρόλαβα και την ανάπτυξη των παιχνιδομηχανών..αλλά και πάλι δεν θυμάμαι βία στο pacman και στο fruity frank
..θα ρωτήσω τον ψυχαναλυτή μου
-
Ο χρήστης ermis3 έγραψε:
LOL gmak! Χαλάρωσε λίγο...
Δεν περίμενα ότι θα κάποιος θα φανταζόταν ότι έπαιρνα τα uzi και γύριζα στους δρόμους!
Είναι προφανές ότι θέλεις να ειρωνευτείς χρησιμοποιώντας ένα ακραίο και ηλίθιο παράδειγμα.
Επομένως δεν μπαίνω στον κόπο να σου εξηγήσω τί εννοώ, γιατί είτε το έχεις ήδη καταλάβει, είτε δεν σε ενδιαφέρει...Ίσως η ένταση και αντικοινωνικότητα που απέκτησες από τα παιχνίδια που έπαιζες, εμφανίζεται σιγά σιγά...
Ας πούμε ότι ο γραπτός λόγος και δη στα φόρουμ είναι παρεξηγήσιμος, οπότε να εξηγήσω ότι βρήκες ένταση εκεί που δεν υπάρχει.
Ναι, ακραίο το παράδειγμα. Ηλίθιο; -υποκειμενικό αυτό.
Φυσικά όμως το να γράψεις πως σου πέρναγε από το μυαλό, ενήλικος ων, με δίπλωμα αυτοκινήτου στο χέρι να παίξεις συγγρουόμενα, τόσο ώστε να να σε απωθεί... η ιδέα του κόστους δεν είναι και πολύ ώριμο, ε
με την ίδια γενίκευση αυτός που έχει πρόσβαση και σε όπλα, θα σκεφτεί βγει να σκοτώσει τους 'κακούς', άρα κακή η γενίκευσή σου
Το μόνο συμπέρασμα που έχω βγάλει προσωπικά για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι πως διευρύνουν την φαντασία σου, όπως κάθε παιχνίδι. Τώρα εάν κάποιοι βρίσκετε πως σας επηρρεάζουν τόσο κάτι τόσο απλό όπως βιντεοπαιχνίδια, τότε αυτό είναι ακραίο.
η αντικοινωνικότητα που με... χαρακτηρίζει;
ω, εσύ είσαι φιλαράκι που τα λέγαμε και χτες! Τι γίνεται, πως πάει; -
Το παιχνίδι 'Grand Theft Auto 3' ήταν 'υπεύθυνο' για έναν φόνο ενός άντρα από δύο παιδιά:
Άρθρο στο /. : 'Apparently Take-Two Interactive is being sued by the parents of two kids who killed a man. I remember reading about the killing incident a few weeks ago, but this is the first I've read about an actual lawsuit. The part that I found most interesting was that Sony will also be named in the lawsuit because GTA was exclusive to their console.'
Τα εισαγωγικά στο 'ΥΠΕΥΘΥΝΟ' πάνε επειδή υπεύθυνοι ήταν κατά βάση οι γονείς που επέτρεπαν σε ανήλικες να παίζουν τέτοια βίαια παιχνίδια.
Μερικά άλλα σχετικά links:
http://games.slashdot.org/article.pl?si ... 186&tid=99
http://games.slashdot.org/article.pl?si ... 186&tid=99
Όταν η ηθική είναι ανέκδοτο..