-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
**Σήμερα πρέπει να δόθηκε εντολή για επίτευξη στόχων στα έσοδα της τροχαίας, δεν εξηγείται αλλιώς...
**
Στις 19:45 περίπου πέρασα μπροστά από το Hilton και είχε 5 τροχονόμους από τη μία πλευρά με μπλοκάκια και άλλους 2-3 από την άλλη πλευρά που έραβαν κοστούμια. Δεν κατάλαβα για ποιό λόγο, φαντάζομαι για ζώνη... μιας και ο δακτύλιος δεν ισχύει αυτή την ώρα.μαρεσει που ερχεσαι στα λογια μου.
ειχα γραψει
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=38174&start=585#p1829488μια χαρα εκαναν την δουλεια τους οι αστυνομικοι.
αλλωστε δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ολες αυτες οι κλησεις που δινονται ειναι ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και δεν εχουν σκοπο να συμμορφωσουν τον ελληνα οδηγο προς το καλυτερο. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
**Σήμερα πρέπει να δόθηκε εντολή για επίτευξη στόχων στα έσοδα της τροχαίας, δεν εξηγείται αλλιώς...
**
Στις 19:45 περίπου πέρασα μπροστά από το Hilton και είχε 5 τροχονόμους από τη μία πλευρά με μπλοκάκια και άλλους 2-3 από την άλλη πλευρά που έραβαν κοστούμια. Δεν κατάλαβα για ποιό λόγο, φαντάζομαι για ζώνη... μιας και ο δακτύλιος δεν ισχύει αυτή την ώρα.μαρεσει που ερχεσαι στα λογια μου.
ειχα γραψει
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=38174&start=585#p1829488μια χαρα εκαναν την δουλεια τους οι αστυνομικοι.
αλλωστε δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ολες αυτες οι κλησεις που δινονται ειναι ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και δεν εχουν σκοπο να συμμορφωσουν τον ελληνα οδηγο προς το καλυτερο.Αγαπητέ μου λάθος συμπέρασμα έβγαλες!!!
Προσωπικά χάρηκα που την είχαν στήσει και ακόμα και αν το μέτρο των προστίμων καταντάει κυρίως εισπρακτικό το βρίσκω πολύ σωστό. Αν ο Έλληνας δε βάζει αλλιώς μυαλό θα βάλει με τον άσκημο τρόπο...
Αυτό που με παραξένεψε ήταν η μαζικότητα των τροχονόμων και το ότι δε συμβαίνει συχνά, δε με ενόχλησε όμως που συνέβη, ακόμα και αν είχε δοθεί ειδική εντολή. Μακάρι να γινόταν πιο συχνά -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αγαπητέ μου λάθος συμπέρασμα έβγαλες!!!
Προσωπικά χάρηκα που την είχαν στήσει και ακόμα και αν το μέτρο των προστίμων καταντάει κυρίως εισπρακτικό το βρίσκω πολύ σωστό. Αν ο Έλληνας δε βάζει αλλιώς μυαλό θα βάλει με τον άσκημο τρόπο...
Αυτό που με παραξένεψε ήταν η μαζικότητα των τροχονόμων και το ότι δε συμβαίνει συχνά, δε με ενόχλησε όμως που συνέβη, ακόμα και αν είχε δοθεί ειδική εντολή. Μακάρι να γινόταν πιο συχνάΜάλλον εσύ λάθος συμπέρασμα έβγαλες....
Όταν δεν ενδιαφέρονται για να σώσουν ζωές και να κόψουν κ@λ@ους εκεί που πρέπει και ενδιαφέρονται για να γράψουν τον καθένα, τότε δεν συνετίζουν κανέναν.
Οκ για κράνος και ζώνη συμφωνώ, όμως υπάρχουν και 1.000 κλήσεις που κόβουν απλά για να τις κόψουν! Και ας περνάνε οι άλλοι με κόκκινο/μεθυσμένοι/υπερηχιτικά δίπλα τους...
-
για μενα κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχει η κληση για κρανος και ζωνη ο καθε ενας ειναι υπευθυνος των πραξεων του το αμα θελω να φοραω ζωνη η κρανος ειναι δικο μου θεμα το δικο μου κεφαλι θα φαω αντιθετος δεν εχω δει καμια σοκαριστικη διαφημιση για το θεμα ζωνης οπως εχουν κανει στο εξωτερικο
-
Ο χρήστης Dark_Angel έγραψε:
για μενα κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχει η κληση για κρανος και ζωνη ο καθε ενας ειναι υπευθυνος των πραξεων του το αμα θελω να φοραω ζωνη η κρανος ειναι δικο μου θεμα το δικο μου κεφαλι θα φαω αντιθετος δεν εχω δει καμια σοκαριστικη διαφημιση για το θεμα ζωνης οπως εχουν κανει στο εξωτερικοΣυμφωνώ με την μόνη προϋπόθεση ότι εάν εμπλακεί κάποιος χωρίς κράνος/ζώνη σε ατύχημα, ότι και να πάθει, θα πρέπει να αθωώνεται ο φταίχτης!
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
[...] εάν εμπλακεί κάποιος χωρίς κράνος/ζώνη σε ατύχημα, ότι και να πάθει, θα πρέπει να αθωώνεται ο φταίχτης!Και, επίσης, η ασφαλιστική να μην καλύπτει το ξεκράνωτο ζώον. Και, επίσης, η μεταφορά από ΕΚΑΒ, οι εξετάσεις, η νοσηλεία, τυχόν επεμβάσεις που θα χρειαστούν κ.λπ. να επιβαρύνουν την τσέπη του ξεκράνωτου ηλίθιου, και όχι το κράτος / έλληνα φορολογούμενο.
-
για μενα κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχει η κληση για κρανος και ζωνη ο καθε ενας ειναι υπευθυνος των πραξεων του το αμα θελω να φοραω ζωνη η κρανος ειναι δικο μου θεμα το δικο μου κεφαλι θα φαω αντιθετος δεν εχω δει καμια σοκαριστικη διαφημιση για το θεμα ζωνης οπως εχουν κανει στο εξωτερικοΔηλαδή αν εσύ με δικό σου λάθος πέσεις πάνω σε έναν 'παπάκια' που δεν φοράει κράνος και τον πατήσεις στην κυριολεξία με τις ρόδες του αυτοκινήτου σου και όπως πέσει πάθει εγκεφαλική αιμοραγία και μείνει φυτό, εσύ θα κοιμάσαι ήσυχος? (άσχετα με το αν θα καταδικαστείς ή όχι).
Αντίστοιχα, ξέρεις τι γίνεται αν κάποιος που δεν φοράει ζώνη πίσω 'σκάσει' στο μπροστινό κάθισμα κατά το τρακάρισμα, τι παθαίνει ο 'μπροστά'?όλοι μας έχουμε γονείς, (κάποιοι και) αδέρφια, φίλους, κοπέλα, συγγενείς, και ίσως και παιδιά.Όλους αυτούς άσχετα με το ποιός έφταιγε και για το αν θα σε αθωώσει το δικαστήριο, τους σκέφτεσαι?Κανείς δεν είναι μόνος του στη ζωή αφού κανείς δεν 'φύτρωσε' έτσι απλά.
Και τέλος...να λέμε και την αλήθεια, όταν γίνει ένα τρακάρισμα, ποτέ δε φτάνει μόνο ο ένας από τους 2 να κάνει λάθος τις περισσότερες περιπτώσεις.
Δεν φοράς ζώνη ή κράνος μόνο για σένα.Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό...
ΥΓ:ορίστε μία αρκετά σκληρή διαφήμιση για το λόγο που πρέπει οι πίσω να φοράνε ζώνη ΠΑΝΤΑ.Θες να σου βρω και μία το για ποιό λόγο πρέπει να φοράνε οι μπροστά επιβάτες?
ΥΓ2:έτσι άνετος το έπαιζε και ένα παλικάρι στη δουλειά του πατέρα μου και έμπαινε σε αμάξια και ήταν κάθετος ('εγώ δε φοράω ζώνη'), αλλά όταν έπεσε κάποιος (ο οποιός έσφαξε στοπ αφρενάριστος) πάνω στο αμάξι που τον μετέφερε, ήξερε να κάνει μηνύσεις και στους 2 οδηγούς -
για μενα κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχει η κληση για κρανος και ζωνη ο καθε ενας ειναι υπευθυνος των πραξεων του το αμα θελω να φοραω ζωνη η κρανος ειναι δικο μου θεμα το δικο μου κεφαλι θα φαω αντιθετος δεν εχω δει καμια σοκαριστικη διαφημιση για το θεμα ζωνης οπως εχουν κανει στο εξωτερικοΓια διάβασε το θέμα Υπέρ ή κατά για την υποχρέωση εκ του νόμου να φοράμε ζώνη ? (μία από τις καλές στιγμές του Forum) και αν έχεις κάτι να σχολιάσεις (σε εκείνο το θέμα), ελεύθερα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για διάβασε το θέμα Υπέρ ή κατά για την υποχρέωση εκ του νόμου να φοράμε ζώνη ? (μία από τις καλές στιγμές του Forum) και αν έχεις κάτι να σχολιάσεις (σε εκείνο το θέμα), ελεύθερα.
Σε εκείνο το topic γράφτηκαν πολλά και σοβαρά πράγματα και κάποιοι (περιλαμβάνεται και γράφων σε αυτούς) διάβασαν και δεν είχαν σκεφτεί νωρίτερα.
Ίσως από τις καλύτερες στιγμές του forum (κατά την προσωπική μου άποψη ). -
Χθες το βράδυ γύρω στις 11 η Τροχαία αφαιρούσε πινακίδες απ' όλα τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην αριστερή πλευρά επί της Κωνσταντινουπόλεως στο ρεύμα προς Πειραιά. Έλειπαν πινακίδες από τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα και συνέχιζαν απτόητοι
-
Πόσο σωστό θεωρείτε να μην υπάρχει εναλλακτική ποινή όταν πρόκειται για αφαίρεση πινακίδων-διπλώματος σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση σε ΜΜΜ?
Για παράδειγμα: Μένω στον σχοινιά και καλώς ή κακώς μου αφαιρέθηκε το δίπλωμα. Το ΚΤΕΛ περνάει 2 φορές την μέρα (το καλοκαίρι ίσως έχει πιο συχνά δρομολόγια) και η στάση είναι 20 λεπτά με τα πόδια.
Αν έμενα μόνος μου πρακτικά θα έπρεπε να μετακομίσω για 2 μήνες... -
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
Πόσο σωστό θεωρείτε να μην υπάρχει εναλλακτική ποινή όταν πρόκειται για αφαίρεση πινακίδων-διπλώματος σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση σε ΜΜΜ?Για παράδειγμα: Μένω στον σχοινιά και καλώς ή κακώς μου αφαιρέθηκε το δίπλωμα. Το ΚΤΕΛ περνάει 2 φορές την μέρα (το καλοκαίρι ίσως έχει πιο συχνά δρομολόγια) και η στάση είναι 20 λεπτά με τα πόδια.
Αν έμενα μόνος μου πρακτικά θα έπρεπε να μετακομίσω για 2 μήνες...Ολόσωστο ειναι.
Το θεμα ειναι περαν του χρηματικου να νιωσεις την ποινη στο πετσι σου και να σκεφτεις οτι την επομενη φορα θα τραβας παλι τα ιδια.Προφανως βεβαια ενας κατοικος κεντρου εχει πολυ περισσοτερη ευελιξια απο εσένα και αυτο ειναι μια αδικια,αλλα το να ζηταμε απο ενα νομο να προβλεψει τα παντα ειναι ατοπο.Στην περιπτωση σου για να μην αδικηθεις θα επρεπε να χωριστει η Αττικη σε ζωνες,καποιος να γνωμοδοτει εαν υπαρχουν επαρκη ΜΜΜ στην περιοχη σου,και τελος να συνυπολογιστει με καποιο τροπο το ποσο μακρια μενεις απο την δουλεια,σου φαινεται εφικτο αυτο;
-
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
Πόσο σωστό θεωρείτε να μην υπάρχει εναλλακτική ποινή όταν πρόκειται για αφαίρεση πινακίδων-διπλώματος σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση σε ΜΜΜ?Για παράδειγμα: Μένω στον Σχοινιά και καλώς ή κακώς μου αφαιρέθηκε το δίπλωμα. Το ΚΤΕΛ περνάει 2 φορές την μέρα (το καλοκαίρι ίσως έχει πιο συχνά δρομολόγια) και η στάση είναι 20 λεπτά με τα πόδια.
Αν έμενα μόνος μου πρακτικά θα έπρεπε να μετακομίσω για 2 μήνες...Αυτό να το σκεφτόσουνα πριν κάνεις την παράβαση... Αν θεωρείς την ποινή περί αφαίρεσης διπλώματος άδικη, μπορείς να βρεις κι άλλους 'ομοϊδεάτες', να βρείτε βουλευτές υπουργούς κλπ και να ζητήσετε την αλλαγή του νόμου.
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Πόσο σωστό θεωρείτε να μην υπάρχει εναλλακτική ποινή όταν πρόκειται για αφαίρεση πινακίδων-διπλώματος σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση σε ΜΜΜ?
Για παράδειγμα: Μένω στον Σχοινιά και καλώς ή κακώς μου αφαιρέθηκε το δίπλωμα. Το ΚΤΕΛ περνάει 2 φορές την μέρα (το καλοκαίρι ίσως έχει πιο συχνά δρομολόγια) και η στάση είναι 20 λεπτά με τα πόδια.
Αν έμενα μόνος μου πρακτικά θα έπρεπε να μετακομίσω για 2 μήνες...Αυτό να το σκεφτόσουνα πριν κάνεις την παράβαση... Αν θεωρείς την ποινή περί αφαίρεσης διπλώματος άδικη, μπορείς να βρεις κι άλλους 'ομοϊδεάτες', να βρείτε βουλευτές υπουργούς κλπ και να ζητήσετε την αλλαγή του νόμου.
Αν δεν μπορεις να πας στην δουλεια σου;Ειναι τιμωρια αυτη αναλογη τροχαιας παραβασης;
Ισως ενας διπλασιασμος του προστιμου οταν οντως υπαρχει προβλημα να ηταν πιο δικαιο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για παράδειγμα: Μένω στον σχοινιά και καλώς ή κακώς μου αφαιρέθηκε το δίπλωμα. Το ΚΤΕΛ περνάει 2 φορές την μέρα (το καλοκαίρι ίσως έχει πιο συχνά δρομολόγια) και η στάση είναι 20 λεπτά με τα πόδια.
Αν έμενα μόνος μου πρακτικά θα έπρεπε να μετακομίσω για 2 μήνες...Ολόσωστο ειναι.
Το θεμα ειναι περαν του χρηματικου να νιωσεις την ποινη στο πετσι σου και να σκεφτεις οτι την επομενη φορα θα τραβας παλι τα ιδια.Προφανως βεβαια ενας κατοικος κεντρου εχει πολυ περισσοτερη ευελιξια απο εσένα και αυτο ειναι μια αδικια,αλλα το να ζηταμε απο ενα νομο να προβλεψει τα παντα ειναι ατοπο. Στην περιπτωση σου για να μην αδικηθεις θα επρεπε να χωριστει η Αττικη σε ζωνες,καποιος να γνωμοδοτει εαν υπαρχουν επαρκη ΜΜΜ στην περιοχη σου,και τελος να συνυπολογιστει με καποιο τροπο το ποσο μακρια μενεις απο την δουλεια,σου φαινεται εφικτο αυτο;
+1.
Καλώς ή κακώς η υλοποίηση των υπογραμμισμένων ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας (γενικότερα, όχι μόνο για την Ελλάδα). Ο νόμος δε θα μπορούσε να φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεάζει ομοιοτρόπως όλους τους πολίτες.
Ακόμα και για όσους μένουν στο Σχινιά το 'βάρος' δεν είναι το ίδιο. Κάποιος με καλό ποδήλατο (άρα λεφτά άνω του μέσου όρου) και καλά πνευμόνια θα επηρεαστεί πολύ λιγότερο από εσένα. Πρακτικά, οι δυνατές υποπεριπτώσεις που - βάσει λαϊκής βούλησης - θα έπρεπε να προβλέπονται από κάθε νόμο είναι όσοι και οι κάτοικοι της Ελλάδας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για παράδειγμα: Μένω στον Σχοινιά και καλώς ή κακώς μου αφαιρέθηκε το δίπλωμα. Το ΚΤΕΛ περνάει 2 φορές την μέρα (το καλοκαίρι ίσως έχει πιο συχνά δρομολόγια) και η στάση είναι 20 λεπτά με τα πόδια.
Αν δεν μπορεις να πας στην δουλεια σου;Ειναι τιμωρια αυτη αναλογη τροχαιας παραβασης;
Ισως ενας διπλασιασμος του προστιμου οταν οντως υπαρχει προβλημα να ηταν πιο δικαιο.
Ποιος θα το κρίνει αυτό; Μπορείς να σκεφτείς αντικειμενικά κριτήρια; Πιστεύεις πραγματικά ότι είναι εφαρμόσιμη μια τέτοια λύση;
-
Οχι δεν μπορω για να πω την αληθεια.
-
Αν σε κάποιον η ποινή από την παράβαση προκαλεί μεγαλύτερο κώλυμμα από αυτό που λογικά προβλέπεται, μια κουβέντα με την αρμόδια τροχαία ίσως να λύσει το πρόβλημα.
Παρόλαυτα αν για τον ΧΨ λόγω δεν βγεί άκρη στην τροχαία είσαι εκτεθημενος.
Ένας νέος άνθρωπος που μόλις βρήκε δουλειά, η αφαίρεση του διπλώματος του ίσως του κοστίσει την δουλειά του.Ένας που μενει μόνος του σε απομακρυσμένη περιοχή δεν μπορεί να πετακινηθεί. Ένας με προβλήματα υγείας, χωρίς αυτοκίνητο μπορεί να κινδυνεύει, κτλ κτλ...Τέτοιες περιπτωσεις δεν προβλέπονται από τον νόμο και νομίζω είναι στην διακριτική ευχέρια την τροχαίας για το αν θα εξαιρεθούν ή όχι κάτι που δεν το βρίσκω σωστό... Αυτό συζητάμε και όχι τα πνευμόνια μου...
-
Οποπτε για να μην χασει καποιος το διπλωμα πρεπει να ειναι προσεκτικος.............. και να τηρει τον ΚΟΚ .
-
To πρόβλημα είναι ότι αφαιρούν δίπλωμα και πινακίδες για ψύλλου πήδημα (πρακτικά τα κρατάνε ομήρους για να βεβαιωθούν ότι θα πληρώσεις το πρόστιμο), ενώ θα έπρεπε να είναι τιμωρία μόνο για πολύ σοβαρές παραβάσεις (κόκκινο-STOP-πραγματικά υπερβολική ταχύτητα-αλκοόλ κτλ.)
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.