Ο χρήστης Dark_Angel έγραψε:
για μενα κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχει η κληση για κρανος και ζωνη ο καθε ενας ειναι υπευθυνος των πραξεων του το αμα θελω να φοραω ζωνη η κρανος ειναι δικο μου θεμα το δικο μου κεφαλι θα φαω αντιθετος δεν εχω δει καμια σοκαριστικη διαφημιση για το θεμα ζωνης οπως εχουν κανει στο εξωτερικο
Δηλαδή αν εσύ με δικό σου λάθος πέσεις πάνω σε έναν 'παπάκια' που δεν φοράει κράνος και τον πατήσεις στην κυριολεξία με τις ρόδες του αυτοκινήτου σου και όπως πέσει πάθει εγκεφαλική αιμοραγία και μείνει φυτό, εσύ θα κοιμάσαι ήσυχος? (άσχετα με το αν θα καταδικαστείς ή όχι).
Αντίστοιχα, ξέρεις τι γίνεται αν κάποιος που δεν φοράει ζώνη πίσω 'σκάσει' στο μπροστινό κάθισμα κατά το τρακάρισμα, τι παθαίνει ο 'μπροστά'?
όλοι μας έχουμε γονείς, (κάποιοι και) αδέρφια, φίλους, κοπέλα, συγγενείς, και ίσως και παιδιά.Όλους αυτούς άσχετα με το ποιός έφταιγε και για το αν θα σε αθωώσει το δικαστήριο, τους σκέφτεσαι?Κανείς δεν είναι μόνος του στη ζωή αφού κανείς δεν 'φύτρωσε' έτσι απλά.
Και τέλος...να λέμε και την αλήθεια, όταν γίνει ένα τρακάρισμα, ποτέ δε φτάνει μόνο ο ένας από τους 2 να κάνει λάθος τις περισσότερες περιπτώσεις.
Δεν φοράς ζώνη ή κράνος μόνο για σένα.Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό...
ΥΓ:ορίστε μία αρκετά σκληρή διαφήμιση για το λόγο που πρέπει οι πίσω να φοράνε ζώνη ΠΑΝΤΑ.Θες να σου βρω και μία το για ποιό λόγο πρέπει να φοράνε οι μπροστά επιβάτες?
ΥΓ2:έτσι άνετος το έπαιζε και ένα παλικάρι στη δουλειά του πατέρα μου και έμπαινε σε αμάξια και ήταν κάθετος ('εγώ δε φοράω ζώνη'), αλλά όταν έπεσε κάποιος (ο οποιός έσφαξε στοπ αφρενάριστος) πάνω στο αμάξι που τον μετέφερε, ήξερε να κάνει μηνύσεις και στους 2 οδηγούς