-
Tώρα θα το ρίξω το κράξιμο, θα παρακάμψω τα famestory και τις καλομοίρες και τις κακομοίρες, θα ασχοληθώ μόνο με τις εκπομπές αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Η κατάσταση είναι τραγική ρε γαμώτο! Δεν είναι δυνατόν, δεν το πιστεύω δηλαδή να βλέπω Traction και να μου 'χει τουριστικό προμόσιον της Μυκόνου 'που θα μείνετε, να φάτε στου Φώτη αστακομακαρονάδα, το ξενοδοχείο έχει πισίνα και γκαζόν' ΕΛΕΟΣ!
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, να μου χει 'παρουσίαση' τεσσάρων ξεσκέπαστων και να ξεκινάει από τη Ζ4 λέγοντας 'το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι για παιχνίδια, οι καταβολές και η προέλευσή του απαγορεύουν τα παιχνίδια'! ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;;; Μίλα για τον εαυτό σου! 'Δεν την διαλέγεις τη Ζ4, σε διαλέγει', πωπω ψάρωσα! Κάποιος να του πει πως ενίοτε μπορεί καν να μη σε ενδιαφέρει καν να τη διαλέξεις, μπορεί να του διέφυγε η λεπτομέρεια.
Μετά συνεχίζει με το Beatle και να μας λέει η Jane πόσο τρέντι είναι και πως θα κυριεύσει τα όνειρά μας. Βάζει και ένα τριαντάφυλλο στο βαζάκι. Έτσι και δω εγώ στο όνειρό μου πως οδηγάω νέο Beetle και έχω λουλουδάκι στο βάζο, ένα είναι σίγουρο. Πως θα ξυπνήσω αμέσως λουσμένος στον ιδρώτα και με ταχυκαρδία.
Τα άλλα δύο ήταν η καινούρια SLK νομίζω και το StreetKa. Ευτυχώς ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ πριν τα παρουσιάσει και δεν τα είδα.
Αυτή είναι λοιπόν η θέση της αυτοκίνησης στην ελληνική τηλεόραση. Μια συνταγή υπνωτικού αποτελούμενη από ένα μάτσο χρέπια να σέρνουν τα κουφάρια τους με 15χαω σε ορεινές διαδρομές και τους παρουσιαστές να περιγράφουν που είναι το καπχόλντερ και πόσο έξυπνα είναι σχεδιασμένα τα χερούλια της πόρτας. Κι αν ποτέ τύχει να παίξει κανα αμάξι της προκοπής, να είναι τοποθετημένο πάνω στο περιστρεφόμενο stand κάποιας έκθεσης. Να παρουσιάζουμε το ηλεκτρικό άνοιγμα της οροφής ενός αυτοκινήτου λες και είναι η πεμπτουσία της ύπαρξής του. Ω! Τι ηδονή να ανοίγεις την ηλεκτρική οροφή του αυτοκινήτου περιμένοντας στο φανάρι στην Πανεπιστημίου. Σίγουρα θα αποσπάσεις το θαυμασμό των περαστικών, κανείς δεν πρόκειται να πει 'κοίτα, τί κρετίνος θεέ μου' στα 10-15 δευτερόλεπτα που θα διαρκεί η διαδικασία της αποκάλυψης.
'Παρουσιάζουμε τα αυτοκίνητα που ενδιαφέρουν τον Έλληνα καταναλωτή' είναι η καραμέλα που έχουν βαρεθεί να πιπιλάνε, αλλά συγγνώμη εγώ δε θα πάρω. Στη μισή ώρα της εκπομπής σας, πηγαίντε τις βόλτες σας με τα ευνουχισμένα εποχούμενα, φάτε στα ταβερνάκια, κοιμηθείτε στα πέτρινα ξενοδοχεία και απαριθμήστε τις θήκες για ποτήρια, στυλό και χειριστήρια playstation που έχουν τα αυτοκίνητα. Εγώ θα κατεβάζω και θα βλέπω αυτά: http://www.sleepy-fish.com/sleepy/Top_Gear_GT3RS_vs_360CS_hi.wmv -
Συμφωνώ κι εγώ με το κράξιμο της ατελείωτης διαφήμισης που λέγεται Traction. Ο Θεοφράστου από την άλλη κάνει ό,τι μπορεί με τα φτωχά μέσα της ΕΤ3 και σαφώς έχει περισσότερο ενθουσιασμό αλλά και το θάρρος της γνώμης αφού αν προσέξεις τα ρίχνει τα θαψιματάκια του.
Πάντως ούτε Top Gear έχει η Ελλάδα, αλλά κατά τη γνώμη μου ούτε και περιοδικά σαν το Car, για να μην τα ρίχνουμε όλα στην τηλεόραση... -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Απορώ που δημοσιογράφοι οδηγοί αυτοκινήτων σε δημόσιο δρόμο δείχνουν τέτοια εγκληματική οδηγική συμπεριφορά.
Δημητρη, ειδες να κυκλοφορουν κ αλλα αυτοκινητα; Γιατι απ'οσο ξερω οταν καποια εκπομπη δοκιμαζει αυτοκινητο τον 'κλεινει' τον δρομο. Βεβαια εχω δει κ γω στην εκπομπη του Πατσουρεα αντιστοιχο σουρεαλιστικο σκηνικο, να μπαινει ο τυπος κουβαρια με το πλαι (οπως παντα... ) με την Porsche του στην Βαρυμπομπη (99% με ανοιχτη την κυκλοφορια) κ παραλληλα να λεει ο αθεοφοβος: 'παιδια οι δρομοι δεν ειναι για να κανετε ανωριμοτητες, αν θελετε να παιξετε πηγαινετε σε καποια πιστα!'
Έτσι για να μη νομίζετε πως μόνο τα ελληνικά κανάλια ειναι full of shit.
Οντως! Εκτος απο το 'τροχοί και δρόμοι' κ 'από τη θέση του οδηγού' εγω αναπολω κ τα truck grand prix στο SKY Channel αν θυμαμαι καλα. Πολυ γελιο να βλεπεις τα κτηνη να μπαινουν με τις παντες κ να σπρωχνονται στις στροφες! Ασε στην εκκινηση που μαυριζε το συμπαν! (κ μην μου πει κανεις 'το δειχνει ακομα το ταδε δορυφορικο, σορρυ αλλα ντεν εχω λεφτα καρντια μου για αποκωδικοποιητη, πιατο κ συνδρομη νοβα! ) Τωρα εχουν ξεσκιστει ολοι (εγχωριοι κ μη) με τις lifestyle εκπομπες, ολα τα'χαμε, η γκλαμουρα μας ελλειπε...
-
Ντεν κριαζεσε συντρομη Νοβα... ΚΑνε μια συντεση με το pc και θα τα σπας ολα τα καναλια!!!
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Πρώτη μέρα που ήμουν εκεί και λίγο μετά το μεσημεριανό ανοίξαμε την tv για λίγο. Είχε μια εκπομπή με αυτοκίνητα. Δεν θυμάμαι ούτε ακριβή μέρα, ούτε όνομα εκπομπής.. Έκαναν test μία Porsche.Άν δεν κανω λάθος ήταν κάποια 911 αλλά δεν θυμάμαι πιά.
Η ταχύτητα του αυτοκινήτου πολύ σύντομα άρχισε να φτάνει τα 200. Μετά απο λίγο 220-230-240-... 260-265 (καλά δεν είχαν ηλεκτρονικό περιοριστή;;; ) Νομίζω οτι έφτασε τα 270+ άν θυμάμαι καλά σε δημόσιο δρόμο. Απο τα κάποια ταχύτητα και μετά χαρακτηριστική αντίδραση του δημοσιογράφου οδηγού ήταν να φωνάζει σε αυτόν με την camera.. Την παίρνεις την ταχύτητα; Την γράφεις; (ίσως αυτό να θυμίσει κάποιους πιά ήταν η εκπομπη)
Πρόκειται για την εκπομπή του Θεοφράστου στην ΕΤ-3.
[έγραψα κι εγώ για τη φάση με την 911 στην πρώτη σελίδα αυτού του thread]. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ντεν κριαζεσε συντρομη Νοβα... ΚΑνε μια συντεση με το pc και θα τα σπας ολα τα καναλια!!!Έχετε pm
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ντεν κριαζεσε συντρομη Νοβα... ΚΑνε μια συντεση με το pc και θα τα σπας ολα τα καναλια!!!Ειναι κ αυτο μια λυση αλλα με πολλα μειονεκτηματα. Αν ηταν τοσο απλα τα πραγματα θα το εκαναν ολοι (στο Ελλαντος τουλαχιστον... ) Προϋποθετει νομιζω αρκετη ωρα ψαξιμο στο ιντερνετ για νεους κωδικους κ επαναπρογραμματισμο της καρτας του αποκωδικοποιητη κ αυτο σε καθημερινη βαση. Ασε που το κοστος του εξοπλισμου δεν το γλυτωνεις. Εκτος βεβαια αν εννοεις κατι αλλο...
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Ντεν κριαζεσε συντρομη Νοβα... ΚΑνε μια συντεση με το pc και θα τα σπας ολα τα καναλια!!!
Ειναι κ αυτο μια λυση αλλα με πολλα μειονεκτηματα. Αν ηταν τοσο απλα τα πραγματα θα το εκαναν ολοι (στο Ελλαντος τουλαχιστον... ) Προϋποθετει νομιζω αρκετη ωρα ψαξιμο στο ιντερνετ για νεους κωδικους κ επαναπρογραμματισμο της καρτας του αποκωδικοποιητη κ αυτο σε καθημερινη βαση. Ασε που το κοστος του εξοπλισμου δεν το γλυτωνεις. Εκτος βεβαια αν εννοεις κατι αλλο...
No no no... εγώ έχω να αλλάξω κωδικούς πάνω απο 2 μήνες και είμαι οκ!
Μόνο μερικά κανάλια έχασα τα όποια δεν με ενδιαφέρουν και πολύ. -
Ο χρήστης gmak έγραψε:
Σωστός (πάντως οι καρπετοπανούτσοι εμένα μου αρέσουν:)).
Ε ναι. Μην λέμε βλακείες. Οι καραφλοί ξερόλες είναι η καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή ποδοσφαίρου που έχω δει. Τώρα από εκπομπή αυτοκινήτου, έχουμε τον Θεοφράστου να χτυπάει τα ταμπλώ των αυτοκινήτων που δοκιμάζει για να δει αν είναι καλοφτιαγμένα
σωστός. Σκουπίδια η τηλεόραση, αλλά Πανούτσος-Καρπετόπουλος ξεφεύγουν από τον κανόνα.
Σπύρος
-
Αν νομίζετε οτι η Ελληνική τηλεόραση είναι σκουπίδια, τότε πρέπει να δείτε Αγγλική τηλεόραση Βλέπω ενίοτε στους φίλους μου ή στο γυμναστήριο και μετά πρέπει να ξεπλύνω τα μάτια μου με νεύτι........
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν νομίζετε οτι η Ελληνική τηλεόραση είναι σκουπίδια, τότε πρέπει να δείτε Αγγλική τηλεόραση Βλέπω ενίοτε στους φίλους μου ή στο γυμναστήριο και μετά πρέπει να ξεπλύνω τα μάτια μου με νεύτι........ίσως αλλά μήπως έχουν και περισσότερες επιλογές σε κανάλια?
-
Συγνώμη, αλλά οι περισσότεροι στο forum δουλεύετε σαν νυχτοφύλακες????
Οι περισσότερες από αυτές τις εκπομπές που λετε , εξαίρεση αποτελούν τα reality , προβάλλονται πρωί η μεσημέρι, άρα πως τις βλέπετε ώστε να σας ενοχλούν?????
Τα δε reality προβάλλονται καθημερινά από 2 κανάλια , και τα υπόλοιπα προγράμματα στα ίδια κανάλια είτε σε άλλα είναι, είτε σειρές είτε ταινίες.
Με λίγα λόγια, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υπερασπιστώ τα κανάλια, και κάποια από αυτά που αναφέρθηκαν είναι σωστά , αλλά διαβάζοντας κάποιος τα post και μόνο αυτά θα βρει την κατάσταση τραγική.. ..δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι ΤΟΣΟ άσχημα. .... τουλάχιστον ακόμη.Η εκπομπή του Σταθακη πιστεύω ότι είχε πλέον κουράσει, να επαναλαμβάνει τα ίδια για αυτό και παροπλίσθηκε.
Αλλά μην ξεχνάμε την ΜΕΓΑΛΗ κοινωνική προσφορά και του Σταθακη και του Καββαθά , γύρω από την καθιέρωση στην συνείδηση όλων μας ότι η ζώνη & το κράνος σώζει ζωές.
Προσωπικά θεωρώ οτι αυτή ήταν η μεγάλη τους επιτυχία........
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
ίσως αλλά μήπως έχουν και περισσότερες επιλογές σε κανάλια?Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε καλωδιακά κανάλια, αλλά τα ελεύθερα είναι το ένα χειρότερο απο το άλλο. Και όταν βάζουν κάποια ταινία έχει διακοπή κάθε 10-15 λεπτά για διαφημίσεις. Πολύ εκνευριστικό.
-
Αν και δεν τα έχω καταφέρει να το ξεφορτωθώ τελείως το χαζοκούτι, ελάχιστα προγράμματα παρακολουθώ πλέον σε απευθείας μετάδοση, και αυτό γιατί έχω μια σπάνια μορφή αλεργίας που με πιάνει όταν ξεκινάει π.χ. το 2-ωρο έργο που με ενδιαφέρει και καταλήγει σε 3-ωρο, λόγω των 'απαραίτητων διαφημιστικών διαλειμάτων' για πλύση εγκεφάλου υπέρ των αγαθών που φιλοδοξούν να μου κάνουν τη ζωή καλύτερη (και τα κανάλια πλουσιότερα).
Επειδή λοιπόν θεωρώ ότι ο χρόνος μου είναι πολύτιμος, και δεν ανέχομαι να μου 'κλέβουν' μια ώρα από τη ζωή μου για να με μάθουν τι είναι 'τρέντυ' τη στιγμή που κάθομαι να παρακολουθήσω μια ταινία, προτιμώ να τη γράψω στο βίντεο και να τη δω κάποια άλλη στιγμή προσπερνώντας τις διαφημίσεις.
Πραγματικά νοσταλγώ τις εποχές που καθόμουν να δω μια εκπομπή και μόνο τα 3-4 λεπτά από τα 45 ήταν διαφημίσεις. Τώρα πια... λες και γι αυτό το ανοίγω το χαζοκούτι - για να μάθω τι θα μου ανεβάσει το 'status' και τι είδους 'lifestyle' είναι 'in'... Xese mesa, δηλαδή.Όσο για τα κανάλια με τα 'προγράμματα' (δεν αρμόζει η λέξη, αλλά καλύτερα να μη γράψω τι αρμόζει...) του είδους' βρείτε τη διαφορά και κερδίστε 50,000 ευρώ', που εκπέμπουν για να ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ τον εύπιστο τηλεθεατή που σκέφτεται 'μα λείπει ολόκληρο σπίτι από τη φωτογραφία, γρήγορα να προλάβω να πάρω' και του αδειάζουν τις τσέπες στην αναμονή (με τις ευλογίες του κράτους!) πριν του το κλείσουν... τι να πει κανείς? Απλά ΑΙΣΧΟΣ (και περαστικά μας!).
Αυτά ως προς την έλειψη σεβασμού προς τον τηλεθεατή, που είναι κατά την ταπεινή μου άποψη η μία (σημαντική) πλευρά. Ως προς το επίπεδο των εκπομπών, που είναι η άλλη, και για το αυτοκίνητο αλλά και γενικότερα, νομίζω ότι κυριαρχεί η επιπολαιότητα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αναφέρθηκε και από τους προλαλήσαντες.
Υ.Γ. cavalino, εκπληκτικό το WMV του Top Gear με την κόντρα GT3RS-360CS (και απίστευτος ο Clarcson! '...and you have a big button that says 'RACE'; push it and the on-board computer sets the car in psychopath mode!')
Τι να πει μετά η Τζέην κι ο Θεοφράστου...
-
Άσχετο αλλά ξέρει κανείς αν ο κ.Σταθάκης έχει κάνει κάτι αξιόλογο από τότε που βρέθηκε στην κυβέρνηση;
Απλά ρωτάω, δεν υποννοώ κάτι.
-
'... και θυμώντας τα να κλαίς'
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Οι περισσότερες από αυτές τις εκπομπές που λετε , εξαίρεση αποτελούν τα reality , προβάλλονται πρωί η μεσημέρι, άρα πως τις βλέπετε ώστε να σας ενοχλούν?????
Τα δε reality προβάλλονται καθημερινά από 2 κανάλια , και τα υπόλοιπα προγράμματα στα ίδια κανάλια είτε σε άλλα είναι, είτε σειρές είτε ταινίες.
Με λίγα λόγια, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υπερασπιστώ τα κανάλια, και κάποια από αυτά που αναφέρθηκαν είναι σωστά , αλλά διαβάζοντας κάποιος τα post και μόνο αυτά θα βρει την κατάσταση τραγική.. ..δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι ΤΟΣΟ άσχημα. .... τουλάχιστον ακόμη.Αγαπημενε φιλε μαλλον εισαι λαθος,
γιατι εκτος των 2 καναλιων που παιζουν λιγες ωρες(?) οπως λες reality ολα τα αλλα καναλια (εκτος των προαναφερφεντων κειμενων των αλλων forumistas αναφερω παραδειγματα στο πρωτο μου post) ασχολουνται εξ ολοκληρου (ακομα και οι ειδησεις ρε πουσ#$ μου) με αναμεταδοσεις αυτων των παιχνιδιων και τελος παντων αν καθισουμε ολοι να αναφερουμε τα κουλα προγραματα των καναλιων αυτο το topic θα κανει world record απαντησεων.
-προσωπικη αποψη-
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ
ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑ-ΘΗ-ΜΕ-ΡΙ-ΝΑ(τραγικο)
τουτεστιν οι Ελληνες αναγνωστες εγιναν 'ευρωπαιοι' αυτο που χρονια κανουν οι βρετανοι (sun mirror etc) ηρθε και σε εμας τους εξυγχρονιστες -
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Με λίγα λόγια, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υπερασπιστώ τα κανάλια, και κάποια από αυτά που αναφέρθηκαν είναι σωστά , αλλά διαβάζοντας κάποιος τα post και μόνο αυτά θα βρει την κατάσταση τραγική.. ..δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι ΤΟΣΟ άσχημα. .... τουλάχιστον ακόμη.Αγαπημενε φιλε μαλλον εισαι λαθος,
γιατι εκτος των 2 καναλιων που παιζουν λιγες ωρες(?) οπως λες reality ολα τα αλλα καναλια (εκτος των προαναφερφεντων κειμενων των αλλων forumistas αναφερω παραδειγματα στο πρωτο μου post) ασχολουνται εξ ολοκληρου (ακομα και οι ειδησεις ρε πουσ#$ μου) με αναμεταδοσεις αυτων των παιχνιδιων και τελος παντων αν καθισουμε ολοι να αναφερουμε τα κουλα προγραματα των καναλιων αυτο το topic θα κανει world record απαντησεων.
-προσωπικη αποψη-
ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ
τουτεστιν οι Ελληνες αναγνωστες εγιναν 'ευρωπαιοι' αυτο που χρονια κανουν οι βρετανοι (sun mirror etc) ηρθε και σε εμας τους εξυγχρονιστεςΜηπως τελικά ειναι θεμα επιλογων???
Υπαρχουν καναλια που οντως κανουν αυτο που λες(βλεπε star& alter) αλλα αποφευγω αυτου του ειδους τις εκπομπες (βλεπε ειδησεις) οπως ο διαολος το λιβανι. Παραλληλα ομως βλεπω τυχον καλες ταινιες που μπορουν να βαλουν , ιδιως το star, και αν δεν μου ερεσει τιποτα περνω dvd.
Τι θελω να πω, οτι παντου υπαρχουν και οι καλοι και οι κακοι, διαλεγεις και παιρνεις , δεν μου αρεσει να αποκλειω κατι διοτι εκαναν κατι αλλο που δεν μου αρεσε.
Σιγουρα δεν βαδιζουν σε σωστο δρομο , αλλα τουλαχιστον ακομη δεν ειμαστε σε τοσο ασχημο επιπεδο, εχω δει και χειροτερα.... -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
-προσωπικη αποψη-
τουτεστιν οι Ελληνες αναγνωστες εγιναν 'ευρωπαιοι' αυτο που χρονια κανουν οι βρετανοι (sun mirror etc) ηρθε και σε εμας τους εξυγχρονιστεςΥπαρχουν καναλια που οντως κανουν αυτο που λες(βλεπε star& alter)........ Παραλληλα ομως βλεπω τυχον καλες ταινιες.... ιδιως το star......
GFON τελικα εισαι μαζι μας!!!!!
(αλλα για να λεμε και του στραβου το δικιο τα σταρ βαζει τις καλυτερες ταινιες, ασχετα αν αρχιζει 21.00 και απο τις διακοπες τελειωνει στις 3....)Οκ, το έκλεισα το echo [moderator]
-
Εντάξει, το εμπεδώσαμε!
Helladistan TV