Feb 19, 2010, 6:45 AM

Αν και τα κριτήρια επιλογής είναι γνωστά όπως και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε περιοχής τελικά έχει μεγάλη σημασία η ιεράρχηση την οποία φτιάχνει ο καθένας με τα κριτήρια αυτά. Κάποιοι για να είναι θάλασσα μπορεί να δέχονται να την μοιράζονται με τους γύφτους ενώ άλλοι όχι. Ο καθένας είναι άξιος των επιλογών του αρκεί να την κάνει ενημερωμένος και όχι παραπληροφορημένος.
Βάρκιζα και Βάρη υπήρχαν πολλά διαμερίσματα παραθεριστικά (χαμηλής ποιότητας ίσως και χωρίς θέρμανση) στα οποία πλέον κατοικούν οικονομικοί μετανάστες..... Δίπλα υπάρχουν και πιο ωραία σύγχρονα και πανάκριβα οικοδομήματα...
Η περιοχή Έδεμ στο Παλιό Φάληρο, καλή περιοχή παλιότερα (δεν ξέρω τώρα) και δίπλα σε κολυμβήσιμη θάλασσα (γκουχ γκουχ...τέλος πάντων....) το καλοκαίρι αποτελεί το σημείο συνάθροισης λουομένων που κανένας δεν μιλάει ελληνικά.... είναι όλοι ξανθιοί και λευκόδερμοι... κοκ.
Γενικά τα νότια προάστια υστερούν κοινωνικά (προσωπική μου άποψη, σωστή ή λάθος που όμως ιεραρχώ ψηλά). Τα βόρεια σε αυτό είναι καλύτερα αλλά είναι κάπως απομονωμένα, θέλεις αυτοκίνητο για να πας οπουδήποτε.
Στο Π Ψυχικό επίσης ιεραρχώ ψηλά κοινωνικά και αν και παρατηρείται μια συνάθροιση αλλοδαπών (πρεσβείες αλλά και προσωπικό) φυσικά δεν είναι το ίδιο. Και για μένα είναι ίσως η καλύτερη περιοχή. Αραιή, ήσυχη (ειδικά από όταν γίνανε κάποιες ηλίθιες παρεμβάσεις που πήξαν τους γύρω δρόμους), πολιτισμένη, με αξιοπρεπή ΜΜΜ (αν και χωρίς μετρό), κοντά στο κέντρο και βασικά με γρήγορες διεξόδους προς όλες τις κατευθύνσεις, αγορά με τα πόδια (εκτός αν μένεις ψηλά αλλά τότε έχεις θέα). Μειονεκτήματα η πρόσβαση, θέλεις χάρτη και οδηγίες σελίδων για να βρεις τα πιο απομακρυσμένα σπίτια, δεν ξέρω από ρύπανση τι γίνεται.