-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για την απαγόρευση ενδυμάτων κλπ. με λογότυπα εταιρειών ανταγωνιστικών προς τις χορηγούς τι έχετε να πείτε; Το άκουσα τις προάλλες στις ειδήσεις και δεν πίστευα στ'αυτιά μου.
Γιατί το ότι δεν θα μπορείς ούτε νερό να φέρνεις από το σπίτι;; αλλά θα ΠΡΕΠΕΙ να το αγοράζεις στα στάδια
ρε ουστ!
Auto ginetai akoma kai se theatre na pas. An 8eleis na pareis fagito prepei na to agoraseis ekei. Giati na mas enoxlisei lipon stous Olympics? Yparxoun sponsores kai plirwnoun akrivos gia auto to monopolio.
Px ta tickets mporoun na agorastoun me Visa kai oxi mastercard giati i Visa exei plirwsei ws sponsoras etc..To website tou Athens 2004 paratirise kaneis oti den einai secure? Oute 128-bit encryption exei oute https.. se simeia malista pou zitaei passport number!!!!!!!! Ma kala pios 8a dwsei passport # se anasfales site? !
Dimitris
-
Ο διχασμός των απόψεων για τους Ολυμπιακούς δεν είναι ίδιον μόνων των Ελλήνων. Χαμός γίνεται για το θέμα της υποψηφιότητας του Λονδίνου για τους Ολυμπιακούς του 2012. Οι αντίθετοι αναφέρουν το ρεζιλίκι με το Millenium dome και κάτι προβλήματα με το Wembely σαν ανικανότητα ολοκλήρωσης των έργων επιτυχώς, το κυκλοφοριακό, τα τεράστια έξοδα για τους φορολογούμενους κλπ... Παντού τα ίδια λοιπόν, είναι φυσιολογικό πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες.....!
Μερικές φορές θεωρώ όχι απλά το όνομα ολυμπιακό ελληνικό αλλά την όλη διοργάνωση εντελώς ελληνική. Θα ήθελα οι Ολυμπιακοί αγώνες να διοργανώνονται κάθε 4 χρόνια στην Ελλάδα από την Ελλάδα σε λίγα σχετικά αγωνίσματα με δάφνινα στεφάνια αντί εκατομμύρια, να διέπεται από το ολυμπιακό ήθος, να ισχύει εκεχειρία και αυτό που διοργανώνει η ολυμπιακή επιτροπή των αθανάτων να ονομαστεί αλλιώς!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μερικές φορές θεωρώ όχι απλά το όνομα ολυμπιακό ελληνικό αλλά την όλη διοργάνωση εντελώς ελληνική. Θα ήθελα οι Ολυμπιακοί αγώνες να διοργανώνονται κάθε 4 χρόνια στην Ελλάδα από την Ελλάδα σε λίγα σχετικά αγωνίσματα με δάφνινα στεφάνια αντί εκατομμύρια, να διέπεται από το ολυμπιακό ήθος, να ισχύει εκεχειρία και αυτό που διοργανώνει η ολυμπιακή επιτροπή των αθανάτων να ονομαστεί αλλιώς!εκτός αν προσεγγίσεις το θέμα αλλιώς..και δεχθείς μεν (αυτονόητα) την ελληνικότητα του ονόματος αλλά όχι την ελληνικότητα της διοργάνωσης..
έχει σκεφτεί ποτέ κανείς μήπως δεν θα έπρεπε εξ'αρχής να έχει συνδεθεί το όνομα αυτό με μια διοργάνωση πολυεθνική (γαλλικής εμπνεύσεως άλλωστε) η οποία μοιραία θα ακολουθούσε την εξέλιξη αυτή?
για να το θέσω με ένα παράδειγμα...στην ταινία 'Τροία' οι αποκλίσεις από τα ομηρικά γραπτά δικαιολογούνται επειδή οι δημιουργοί της ταινίας δηλώνουν πως η ταινία είναι 'εμπνευσμένη' και όχι 'βασισμένη' στην Ιλιάδα..έτσι μάλλον εμπνεύστηκε από αυτήν (και δεν αναβίωσε) ο Κουμπερντέν την Αρχαία Ολυμπιάδα..δημιουργώντας μια διοργάνωση αποκομμένη από το θρησκευτικό, στρατιωτικό, μυστικιστικό ή άλλο χαρακτήρα που είχαν οι ελληνικοί ολυμπιακοί αγώνες
συνεπώς μήπως το όνομα και μόνο δεν είναι ικανός λόγος να συνδέουμε την νεώτερη ολυμπιάδα με την αρχαία?
αν απο την άλλη ήθελα να γίνω κυνικός θα μπορούσα να πω πως μας άξιζε η ολυμπιάδα του 2004..είναι σαν να μας πληρώνει και εμάς μια φορά η διεθνής κοινότητα για το copyright του ονόματος..ίσως αν υπερβείς τον ρομαντισμό σου (για τον οποίο σε θαυμάζω) και το αντιμετωπίσεις έτσι δεν θα νοιώθεις άσχημα για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Για την απαγόρευση ενδυμάτων κλπ. με λογότυπα εταιρειών ανταγωνιστικών προς τις χορηγούς τι έχετε να πείτε; Το άκουσα τις προάλλες στις ειδήσεις και δεν πίστευα στ'αυτιά μου.
Γιατί το ότι δεν θα μπορείς ούτε νερό να φέρνεις από το σπίτι;; αλλά θα ΠΡΕΠΕΙ να το αγοράζεις στα στάδια
ρε ουστ!
Auto ginetai akoma kai se theatre na pas. An 8eleis na pareis fagito prepei na to agoraseis ekei. Giati na mas enoxlisei lipon stous Olympics? Yparxoun sponsores kai plirwnoun akrivos gia auto to monopolio.
Px ta tickets mporoun na agorastoun me Visa kai oxi mastercard giati i Visa exei plirwsei ws sponsoras etc..To website tou Athens 2004 paratirise kaneis oti den einai secure? Oute 128-bit encryption exei oute https.. se simeia malista pou zitaei passport number!!!!!!!! Ma kala pios 8a dwsei passport # se anasfales site? !
Dimitris
Αλλο το φαγητό κι άλλο ένα μπουκάλι νερό. Εσένα το site του 2004 σε πείραξε; το γεγονός ότι δεν φρόντισαν να κατοχυρώσουν το
http://www.athens2004.org δεν σου λέει κάτι;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αλλο το φαγητό κι άλλο ένα μπουκάλι νερό. Εσένα το site του 2004 σε πείραξε; το γεγονός ότι δεν φρόντισαν να κατοχυρώσουν τοhttp://www.athens2004.org δεν σου λέει κάτι;
Eite fagito eite nero den exei megalh diafora gia emena, giati einai o tropos na vgaloune xrimata. Sto katw katw giati na feroume nero apo to spiti mas?? ! H logikh tou na pame sta games kai na glitwsoume ta xrimata gia to mpukali nero den me vriskei simfono. Panta se teties organoseis pantos akrivos etsi litourgoune..
Exw parakolou8isei kai ta games sto Sydney kai stin Atlanta kai pantou se teties diorganwseis uparxoun panta kanones pou voh8oune to kerdos tis diorganotrias polhs.To 8ema tou security gia to site me pira3e poli perissotero apo to an katoxirosan to org. To security afora to proswpiko mou security kai ti diafila3h twn proswpikwn mou stixiwn. Kanw ka8imerina agores online , apo airline tickets, hotels, books, etc... kai prwth fora eida na mou zitane passport number se site xwris security..
Me ektimish,
Dimitris -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αλλο το φαγητό κι άλλο ένα μπουκάλι νερό. Εσένα το site του 2004 σε πείραξε; το γεγονός ότι δεν φρόντισαν να κατοχυρώσουν τοhttp://www.athens2004.org δεν σου λέει κάτι;
Το έχουν κατοχυρώσει κάτω απο .com, .net και .gr πάντως. Τα top level domains .com και .net ανήκουν στην VeriSign (http://www.verisign-grs.com/) και για να γίνει καταχώρηση πρέπει να καταβληθούν μεγάλα χρηματικά ποσά. Το .org ανήκει στο Public Interest Registry (http://www.pir.org/) και μάλλον είναι πολύ ευκολότερο να καταχωρήσεις ένα domain name σε αυτούς.
Παρατηρήστε επίσης οτι το athens2004.org είναι κατοχυρωμένο απο Αυστραλούς......δεν νομίζω οτι είναι τυχαίο.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
To 8ema tou security gia to site me pira3e poli perissotero apo to an katoxirosan to org. To security afora to proswpiko mou security kai ti diafila3h twn proswpikwn mou stixiwn. Kanw ka8imerina agores online , apo airline tickets, hotels, books, etc... kai prwth fora eida na mou zitane passport number se site xwris security..
Θα σου ήταν εύκολο να παραθέσεις τα link οπου παρουσιάζεται το πρόβλημα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αλλο το φαγητό κι άλλο ένα μπουκάλι νερό. Εσένα το site του 2004 σε πείραξε; το γεγονός ότι δεν φρόντισαν να κατοχυρώσουν το
http://www.athens2004.org δεν σου λέει κάτι;
Το έχουν κατοχυρώσει κάτω απο .com, .net και .gr πάντως. Τα top level domains .com και .net ανήκουν στην VeriSign (http://www.verisign-grs.com/) και για να γίνει καταχώρηση πρέπει να καταβληθούν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Μπαααα, $34.99 για ένα χρόνο, $24.99 για 3 χρόνια και ... $9.99 για 100 χρόνια (http://www.networksolutions.com/en_US/name-it/index.jhtml?siteid=107)
A, και δεν 'ανήκει' στη Verisign, το διαχειρίζεται η Verisign (registry, όπως το ΙΤΕ στην Ελλάδα για το .gr).
Κατά την άποψή μου έπρεπε να είχαν κατοχυρώσει και το athens2004.org. Κλασσική περίπτωση cybersquatting.
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
εκτός αν προσεγγίσεις το θέμα αλλιώς..και δεχθείς μεν (αυτονόητα) την ελληνικότητα του ονόματος αλλά όχι την ελληνικότητα της διοργάνωσης..
έχει σκεφτεί ποτέ κανείς μήπως δεν θα έπρεπε εξ'αρχής να έχει συνδεθεί το όνομα αυτό με μια διοργάνωση πολυεθνική (γαλλικής εμπνεύσεως άλλωστε) η οποία μοιραία θα ακολουθούσε την εξέλιξη αυτή?
για να το θέσω με ένα παράδειγμα...στην ταινία 'Τροία' οι αποκλίσεις από τα ομηρικά γραπτά δικαιολογούνται επειδή οι δημιουργοί της ταινίας δηλώνουν πως η ταινία είναι 'εμπνευσμένη' και όχι 'βασισμένη' στην Ιλιάδα..έτσι μάλλον εμπνεύστηκε από αυτήν (και δεν αναβίωσε) ο Κουμπερντέν την Αρχαία Ολυμπιάδα..δημιουργώντας μια διοργάνωση αποκομμένη από το θρησκευτικό, στρατιωτικό, μυστικιστικό ή άλλο χαρακτήρα που είχαν οι ελληνικοί ολυμπιακοί αγώνες
συνεπώς μήπως το όνομα και μόνο δεν είναι ικανός λόγος να συνδέουμε την νεώτερη ολυμπιάδα με την αρχαία?
Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με αυτά που γράφεις. Σε άλλη συζήτηση μάλιστα εξέφρασα την άποψη ότι, ακόμα και η αρχαία Ολυμπιάδα δεν ήταν τόσο 'αθώα' και 'ιδανική' όσο παρουσιάζεται σήμερα, μια τάση αγιοποίησης που ξεκίνησε, οποία έκπληξις! από τους σύγχρονους αναβιωτές της.
Ένα show είναι παιδιά. Ξεκολλήστε...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπαααα, $34.99 για ένα χρόνο, $24.99 για 3 χρόνια και ... $9.99 για 100 χρόνια (http://www.networksolutions.com/en_US/name-it/index.jhtml?siteid=107)Ενδιαφέρον! Είχα την εντύπωση οτι πέφτουν πολύ χοντρα φράγκα για να πάρεις .com domain
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
To 8ema tou security gia to site me pira3e poli perissotero apo to an katoxirosan to org. To security afora to proswpiko mou security kai ti diafila3h twn proswpikwn mou stixiwn. Kanw ka8imerina agores online , apo airline tickets, hotels, books, etc... kai prwth fora eida na mou zitane passport number se site xwris security..
Θα σου ήταν εύκολο να παραθέσεις τα link οπου παρουσιάζεται το πρόβλημα?
2-3 periptwseis pou eixa sinantisei htan tin stigmh pou ekana tin agora twn tickets mou. 2 tickets apo to ticketmaster otan me ekane to site redirect kai 1 apeu8ias apo to site tou Athens2004.
To 8ema tou passport to opio htan to ligotero simantiko eiani sto link
http://www.tickets.athens2004.com/
To site dinei 128 bit SSL apo ti stigmh pou 8a dwseis to passport number kai meta.. Einai la8os, alla to exw sinantisei kai se merika akoma sites auto.Gnorizete kapia statistikh sto forum auto posa merlh menoun Ellada kai posa e3wteriko? kai apo autous pou menoun e3wteriko, posoi 8a er8oun sta games?
Me ektimish,
Dimitris -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μπαααα, $34.99 για ένα χρόνο, $24.99 για 3 χρόνια και ... $9.99 για 100 χρόνια (http://www.networksolutions.com/en_US/name-it/index.jhtml?siteid=107)
Ενδιαφέρον! Είχα την εντύπωση οτι πέφτουν πολύ χοντρα φράγκα για να πάρεις .com domain
Tο πολύ χρήμα πέφτει όταν θες να αγοράσεις το site από κάποιον που πρόλαβε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Tο πολύ χρήμα πέφτει όταν θες να αγοράσεις το site από κάποιον που πρόλαβεΓια κάποιους είναι ένα πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα. Υπάρχουν μηχανές αναζήτησης που σε ενημερώνουν αν και πότε απελευθερώνονται τα domain names που σε ενδιαφέρουν. Υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν εκατοντάδες κάθε μέρα. Η πώληση ενός και μόνο 'καλού' τέτοιου μπορεί να βγάλει τα λεφτά που δίνουν σε ένα χρόνο!
-
Αναρωτιέμαι τι θα έβγαλε αυτός που κατωχύρωσε το tim.gr
Μάλιστα το είχε ονομάσει Time Is Money!Πάντως, αν αναρωτηθήκατε γιατί το domain του Φαέθωντα ήταν phaethon2004.org, είναι γιατί η εισήγηση του hostmaster ήταν αρνητική με το σκεπτικό ότι το 2004 ανήκει στην Ολυμπιάδα και δεν μπορούσε να δώσει το phaethon2004.gr! Όταν μετά από 2 μήνες (τρομάρα μας) ήρθε η απόφαση του ΕΕΤΤ ότι αφού το γεγονός συνδέεται με την Πολιτιστική Ολυμπιάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει το '2004', επετράπη το domain, αλλά βέβαια τότε τι να το κάναμε, είχαμε ήδη κλείσει το org.
Με τέτοιες γραφειοκρατικές διαδικασίες θα προχωρήσει το internet στην Ελλάδα...
Αλήθεια, έπεσε στα χέρια σας η νέα μορφή του εντύπου για τα domain. Αυτό που σε βάζουν να υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση ότι δεν καταπατάς με την κατωχύρωση κατατεθημένο εμπορικό σήμα; Που σημαίνει ότι αν υπάρχει το σήμα μπορούν να στο πάρουν γιατί έχεις κάνει ψευδή δήλωση;
Εγώ έχω ένα προσωπικό domain και το έψαξα. Είδα λοιπόν ότι με παρόμοιο όνομα (δεν είναι ίδιο, αλλά λόγω λατινικών το domain βγαίνει πιθανότατα το ίδιο) υπάρχουν 7 κατωχυρώσεις εμπορικών σημάτων. Άρα υπάρχουν 7 εταιρίες που αν θέλουν μπορούν να μου αρπάξουν το domain γιατί καταπατώ το εμπορικό σήμα τους...
-
Αστα TGD, ξύνεις πληγές... Μάλλον στην ΕΕΤΤ δεν έχουν καταλάβει καθόλου πως λειτουργεί το Internet. 10 χαρτιά για να κατοχυρώσεις ένα .gr τη στιγμή που η αντίστοιχη αίτηση για .com γίνεται on-line...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ρε ουστ!
Α, και απαγορεύονται τα κέρματα (για λόγους... ασφαλείας)! Που σημαίνει ότι το νεράκι το παίρνεις 5 ευρώ στο γήπεδο και ξεχνάς κάθε σκέψη για ρέστα!!!
Όταν, εν ονόματι της... 'ασφάλειας' μας κλέβουν!
-
Από το σημερινό τύπο και ειδήσεις:
'Εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής μονών-ζυγών κατά μήκος του ολυμπιακού δακτυλίου'
Για γέλια ή για κλάματα;
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=23656
http://www.autopress.gr/dnews/show.asp?ID=4969
Συμφωνώ επίσης να μου δώσουν άδεια. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να μην κάνω 80χλμ κάθε μέρα στο ποτάμι, αλλά υπάρχει και μία μικρή λεπτομέρεια που λέγεται δουλειά
-
Θα γίνει το 'έλα να δεις' στην περίοδο των Ολυμπιακών αν όχι από τις 20 Ιουλίου, που θέλουν να ξεκινήσουν τα μέτρα για τον Ολυμπιακό δαχτύλιο. Εγώ έχω μία απορία και ένα παράδειγμα. Η προσθεσμία υποβολής αιτήσεων για έκδοση άδειας εισόδου για τους κατοίκους αλλά και για αυτούς που δουλεύουν μέσα στον Ολυμπιακό δαχτύλιο έληξε στις 15/5. Εγώ όμως ήμουν άνεργος εκείνο τον καιρό και μόλις τώρα έπιασα δουλειά στην οποία για να πάω πρέπει να περάσω μέσα από τον Ολυμπιακό δαχτύλιο. Ή απλά η εταιρία μου είναι μέσα στον ολυμπιακό δαχτύλιο οπότε πώς θα πηγαίνω στη δουλειά μου τώρα που έλλειξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων; Πού να ήξερα εγώ ότι θα έμενα άνεργος και ότι θα έπιανα δουλειά τον Ιούλιο και ότι θε έπρεπε ή να περνάω μέσα από τον ολυμπιακό δαχτύλιο και η δουλειά μου μπορεί να είναι μέσα στον Ολυμπιακό δαχτύλιο; Άρα δεν μπορώ να πάω στη δουλειά μου και άρα πάλι άνεργος θα μείνω εξαιτίας αυτής της ανεγκεφαλότητας που έχουν οι αρμόδιοι που σκέφτηκαν όλα αυτά. Καμία ευελιξία δεν βλέπω να υπάρχει σε αυτό το θέμα
-
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
Θα γίνει το 'έλα να δεις' στην περίοδο των Ολυμπιακών αν όχι από τις 20 Ιουλίου, που θέλουν να ξεκινήσουν τα μέτρα για τον Ολυμπιακό δαχτύλιο. Εγώ έχω μία απορία και ένα παράδειγμα. Η προσθεσμία υποβολής αιτήσεων για έκδοση άδειας εισόδου για τους κατοίκους αλλά και για αυτούς που δουλεύουν μέσα στον Ολυμπιακό δαχτύλιο έληξε στις 15/5. Εγώ όμως ήμουν άνεργος εκείνο τον καιρό και μόλις τώρα έπιασα δουλειά στην οποία για να πάω πρέπει να περάσω μέσα από τον Ολυμπιακό δαχτύλιο. Ή απλά η εταιρία μου είναι μέσα στον ολυμπιακό δαχτύλιο οπότε πώς θα πηγαίνω στη δουλειά μου τώρα που έλλειξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων; Πού να ήξερα εγώ ότι θα έμενα άνεργος και ότι θα έπιανα δουλειά τον Ιούλιο και ότι θε έπρεπε ή να περνάω μέσα από τον ολυμπιακό δαχτύλιο και η δουλειά μου μπορεί να είναι μέσα στον Ολυμπιακό δαχτύλιο; Άρα δεν μπορώ να πάω στη δουλειά μου και άρα πάλι άνεργος θα μείνω εξαιτίας αυτής της ανεγκεφαλότητας που έχουν οι αρμόδιοι που σκέφτηκαν όλα αυτά. Καμία ευελιξία δεν βλέπω να υπάρχει σε αυτό το θέμαΕ, υπερβάλλεις. Μπορείς για κάποιο διάστημα να πηγαίνεις με το λεωφορείο, δεν απαγορεύονται ούτε τα λεωφορεία ούτε οι πεζοί. Εξάλλου οι ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης είναι ένα οικοδομικό τετράγωνο γύρω από τις εγκαταστάσεις, δεν είναι δα και η μισή Αθήνα.
Δηλαδή από την άλλη τι έπρεπε να γίνει ? Να είναι όλη η κίνηση και η στάθμευση γύρω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις ανεξέλεγκτη ?
(Ξεκαθαρίζω πως πιστεύω πως δεν έπρεπε να είχαμε πάρει τους Ολυμπιακούς εξ αρχής. Ομως τώρα που τους πήραμε ας προσπαθήσουμε να τους κάνουμε σωστά)
-
Με τις συγκοινωνίες τα πάω πολύ καλά. Αλλά όμως αν η δουλειά μου είναι σε περιοχή που δεν πάει συχνά λεωφορείο τότε πώς θα πάω εκεί; Άκουσα τελευταία μάλιστα ότι ο ΟΑΣΑ και ο ΗΛΠΑΠ πήρε προσωπικό από τις τακτικές διαδρομές των λεωφορείων και τρόλεϋ και τα έβαλε στις Ολυμπιακές διαδρομές με αποτέλεσμα να περνάνε λιγότερα λεωφορεία! Δεν ξέρω αν θα προσλάβουν εποχικό προσωπικό αλλά αν δεν το κάνουν οι πολίτες που μένουν σε περιοχές μακριά από Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα υποφέρουν!
Δύο χρόνια μετά (Ολυμπιακοί Αγώνες)