-
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Youtube Video?????
-
Εγώ, πάντως, και μόνο που διάβασα τις 2 πρώτες γραμμές ζαλίστικα από την σύνταξη. Τέτοια μηνύματα δεν τα διαβάζω ποτέ, δεν κάνω καν προσπάθεια, απλώς πάω στο επόμενο.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Εγώ, πάντως, και μόνο που διάβασα τις 2 πρώτες γραμμές ζαλίστικα από την σύνταξη. Τέτοια μηνύματα δεν τα διαβάζω ποτέ, δεν κάνω καν προσπάθεια, απλώς πάω στο επόμενο.Καλα κανεις δε σε πιεσαμε.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Youtube Video -
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Σημερα ειχαμε με τη παρεα μου μια κουβεντα για τα ατυχηματα.Ειναι ενας συμμαθητης μου και ο πατερας του απο ενα παπακι τι παπακι σκοτωστρα ηταν ενα modenas dinamik 125 φτιαγμενο ιστοριες και ο πατερας του μαντρας μεγαλο ονομα ντεμεκ αλανι του αγορασε ενα smartaki και σουλατσαρει.Πεταγετε ενας φιλος μου λεει μαγκια του ο πατερας του του αγορασε smartaki και σουλατσαρει τη γκομενα.Τον κανω εγω για κατσε λιγο ρε και αμα πεσει ενας απο πισω του τι θα γινει?Ελα ρε σιγα μην γινει στο Αιγιο ειμαστε και κατι τετοιες π!π#ς δεν γινονται αυτα και κατι τετοια.Εγω αμα τον ειχα γιο θα του εδινα το αμαξι κανει.Του κανω εγω μα καλα πας καλα ωραια λεμε προσεχει σε εμενα και σε εσενα γιατι δεν δινουν το αμαξι να σουλατσαρουμε και εμεις τη παρεα μας να βαλουμε τη μουσικουλα μας μεσα να βαλουμε και κανα γκομενακι πισω να της στρωσω μια κουβερνα να ριξω και τα καθισματα και να την κανω ωραια?Γιατι εμεις δε προσεχουμε?Ναι αλλα μου λεει εσυ καθε φορα που παιρνεις το αμαξι το καις.Και του λεω εχεις αποδηξεις να μου πεις πως κυριε τρεχεις να πω να μην το ξαναπαρω το αμαξι.Οχι και αυτος κοιτα τον πως παει σα κυρια και εσυ καθε φορα που παιρνεις το παπι μου του δινεις και καταλαβαινει ειδικα σημερα που εβρεχε που κολωνες στα αμαξια που ηθελαν να στριψουν και κατι τετοια.Του λεω μα καλα σημερα εβρεχε ποτε αλλωτε εχω παρει το μηχανακι με εσενα και ετρεχα σε σημεια που ηξερα πως υπηρχε κινδυνος.Δε μιλησε.Και σημερα πραγματικα μα τη παναγια ειδα για πρωτη φορα live αποδειξη ανθρωπου βεβαια μεσω ιντερνετ που τρεχει χωρις να υπολογιζει.Μα καλα ρε pipine εγω που ειμαι 17 χρονων γουμαρ καθε φορα που μπαινω στο αμαξι και οδηγαω με παρουσια μεγαλυτερου μεσα δενομαι.Εσενα η ριμαδα η ζωνη τι σου εκανε σου κοβει την ανασα 200κιλα πας ανθρωπε μου?Εγω ειμαι κοντα 115 κιλα(πηρα αυτη τη περιοδο )και η κοιλια πεταγετε φοραω ζωνη ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ!!!Εσυ λες για κατι τρελα ποσοστα σωσιματος απο ατυχηματος απο οτι ειδα πριν 5%-10% οπου μου κανει εντυπωση.Αμα ηταν ετσι γιατι να πληρωσω στο παλιοκαροτσερι μου 2000Ε με 2500Ε παραπανω σε αεροσακους ζωνες προεντατηρες μπαρες και αλλα πολλα.Αμα ηταν και ακολουθουσε αυτη τη τακτικη καθε εταιρια να τους πεταγαμε τους αεροσακους(δινουν και βαρος κιολλας) και δε γ@μ!#τα! να γινομασταν οπως το 1950 που οι ανθρωποι πεταγοντουσαν εξω απο τα αμαξια.Συμβουλη μου.
Βγαλε τους αεροσακους στο opel + μπαρες μπροστα πισω μπας και φτασεις ποτε τα 220 γιατι παντα στα 180 κολλας.
Αν πω ότι δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς θα ενοχληθείς;
Το μόνο σίγουρο είναι πως ΟΛΟΙ κάνουν πλάκα για τα 180 (204 στο σχετικό βίντεο και πραγματικά) και τίποτε περισσότερο. Για τα υπόλοιπα, απλά γράφουμε κάποιες ανοησίες που δεν έχουν λογική βάση. Μιας και είσαι 17 και έχεις τελειώσει Α λυκείου, θα σου θέσω ένα ερώτημα Φυσικής. Έχουμε ένα κινητό που από 50 Km/h (ταχύτητα πόλης) μειώνει την ταχύτητά του στα 0 Km/h (τρακάρισμα) μέσα σε 0,5 s. Ποια η μέγιστη και ποια η μέση δύναμη που δέχεται το κινητό και κατ' επέκταση και ο άνθρωπος;
Για τα υπόλοιπα, τα ποσοστά που αναφέρω είναι όπως είπα τυχαία και υπολογισμένα με την εξής λογική: ατυχήματα στις πόλεις ~80% των ατυχημάτων. Από αυτά έχουμε συγκρούσεις ο ένας πίσω από τον άλλο, παρασύρσεις πεζών, εκτροπές και πλάγιες συγκρούσεις. Αν το διαιρέσεις /4 προκύπτει 20% πλάγιες συγκρούσεις (προσεγγιστικό) στις οποίες στους μισούς οι ζώνη σώζει (αυτός που εμβολίζει) και στους άλλους μισούς (10% δηλαδή οι εμβολιζόμενοι) αυτό που σε σώζει είναι η δομή του αμαξώματος και όχι η ζώνη. Έτσι τα υπολόγισα τα ποσοστά. Αν τώρα είναι 5 ή 15% το ποσοστό δεν το ξέρω γιατί ακόμα και η ΕΣΥΕ δεν έχει τόσο ακριβή αποτελέσματα. Γι' αυτό και φοράμε ζώνη για το 90% των ατυχημάτων που η ζώνη σε σώζει. Πόσες φορές χρειάζεται να το γράψω για να το καταλάβετε; Η ΖΩΝΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ στο 90% των περιπτώσεων γι' αυτό και τη φοράω εκτός από την περίπτωση που κάνω το γύρο του στενού μου για να παρκάρω.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εκτος αυτου..ανθρωπος ο οποιος μπαινει και δημιουργει ΤΟ μπαχαλο οπου και να σταθει επισης γραφει με χαρακτηρισμους και δηλωνει οπλοκατοχη(αυτα που εσβησε ο mod) και προκαλει αμεσως μετα νομιζω οτι δεν εχει θεση εδω μεσα..Η απάντηση είναι απλή:
Είμαστε λίγο ειρωνικοί ( οκ πολύ.. ) αλλά είναι φυσικό..
Άρα σύμφωνα με τον κανονισμό ο οποίος απαγορεύει την ειρωνεία εσείς δεν έχετε θέση εδώ μέσα. Από εμένα ΜΟΝΟ απάντηση θα δεις, ΠΟΤΕ πρώτη επίθεση.
Η οπλοκατοχή είναι δικό μου θέμα και δεν απαγορεύεται αν έχεις άδεια. Με απείλησες και σου απάντησα ότι έχω όπλο και αν μου επιτεθείς θα το χρησιμοποιήσω. Ακόμα και αν κατέβεις από το αυτοκίνητο και κινηθείς προς τον άλλο οδηγό διαπράττεις επίθεση και ο άλλος έχεις δικαίωμα να αντιδράσει. Γι' αυτό και η κάμερα HD που καταγράφει ακόμα και το βλέμα και το πρόσωπο ώστε να υπάρχουν οι εκφράσεις και οι αντιδράσεις των δυνητικά επικίνδυνων.
Ευχαριστώ.
-
ΔΕ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ..ΔΙΑΒΑΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ..ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ (αυτα που εγραφες με τη mercedes και το mini) ΟΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΙς ΦΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙς ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΟΠΛΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙς ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (αυτα που πολυ καλα κανανε και σβησαν οι mod) ΘΥΜΙΖΟΥΝ 5ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ,ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΠΛΟ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙ??????? ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟ 1976 ΟΠΩς ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΑ...
ΑΝΘΡΩΠΟς Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΑ ΟΔΗΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΙΚΩς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟς ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ..
http://www.youtube.com/results?search_query=pipinos1976&search_type=&aq=0Με απείλησες και σου απάντησα ότι έχω όπλο και αν μου επιτεθείς θα το χρησιμοποιήσω.
Μετα επισης απο τετοια δηλωση το μονο που περιμενω ειναι να σε δω στις ειδησεις....
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κλειδωστο να παει στο διαολο..μπηκε με τη τσιμπλα στο ματι να δει αν του την ειπαν..
Αντε γιατι εχουμε και δουλειες σημερα.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κλειδωστο να παει στο διαολο..μπηκε με τη τσιμπλα στο ματι να δει αν του την ειπαν..
Αντε γιατι εχουμε και δουλειες σημερα..Για ενα καυγα χρειαζονται τουλαχιστον 2, καταλαβαινεις τι εννοω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
ΔΕ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ..ΔΙΑΒΑΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ..ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ (αυτα που εγραφες με τη mercedes και το mini) ΟΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΙς ΦΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙς ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΟΠΛΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙς ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (αυτα που πολυ κανανε και σβησαν οι mod) ΘΥΜΙΖΟΥΝ 5ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ,ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΠΛΟ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙ??????? ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟ 1976 ΟΠΩς ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΑ...
ΑΝΘΡΩΠΟς Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΑ ΟΔΗΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΙΚΩς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟς ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ..
http://www.youtube.com/results?search_query=pipinos1976&search_type=&aq=0Με απείλησες και σου απάντησα ότι έχω όπλο και αν μου επιτεθείς θα το χρησιμοποιήσω.
Μετα επισης απο τετοια δηλωση το μονο που περιμενω ειναι να σε δω στις ειδησεις....
Μα ποιος σου είπε ότι έχω πιστόλι; Μίλησα θεωρητικά όπως μίλησες κι εσύ. Αν ο άλλος που προκάλεσε θέλει να παίξει και ξύλο, τότε, κι εγώ έχω πιστόλι και θα πληρώσει χειρότερα από ότι νομίζει. Αντί να κατηγορείς αυτόν που είναι το ζώον με αποδείξεις (γιατί ειδικά στην ΜΒ υπάρχει και ο συνοδηγός που μαρτυρά τα ίδια), θεωρείς πως αυτός που αντέδρασε έκανε το λάθος. Κι όμως, η αντίδραση του τρεξίματος μπορεί να ήταν λανθασμένη, αλλά ο εκνευρισμός δικαιολογημένος απόλυτα γιατί απλά δεν είχα περιθώρια άλλης αντιδράσεως εκτός από το να φύγω από το δρόμο μου προς άλλη διαδρομή.
Τώρα, για τα βίντεο, αν δεις είναι βίντεο τραβηγμένα σε διάστημα σχεδόν 5 ετών στα οποία έχω κάνει >> 100.000 Km με το Astra μόνο (να μην υπολογίσουμε Corsa, Kadett και τα υπόλοιπα που έχω οδηγήσει). Άρα, τι ποσοστό του χρόνου τραβάω βίντεο; Σε μήκος 100 Km (πολλά βάζω γιατί υπάρχουν και στατικά βίντεο και άλλα τραβηγμένα από το συνοδηγό) στα 200.000 που έχω διανύσει; Δηλαδή 100/200.000 = 1/2.000 = 0,05% της απόστασης;
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Πάω για καφέ. Μην κυκλοφορήσεις από Πειραιά προς Παραλία και προς Β.Π. Δεν ξέρω ακόμα πού θα πάω.
-
Με απείλησες και σου απάντησα ότι έχω όπλο και αν μου επιτεθείς θα το χρησιμοποιήσω. Ακόμα και αν κατέβεις από το αυτοκίνητο και κινηθείς προς τον άλλο οδηγό διαπράττεις επίθεση και ο άλλος έχεις δικαίωμα να αντιδράσει. Γι' αυτό και η κάμερα HD που καταγράφει ακόμα και το βλέμα και το πρόσωπο ώστε να υπάρχουν οι εκφράσεις και οι αντιδράσεις των δυνητικά επικίνδυνων.
αυτά, να τα βλέπουμε όλοι, που καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον καθένα στον δρόμο.
τόπο στην οργή.υπάρχουν πολλοί 'πειραγμένοι' εκεί έξω...pipinos1976, αν είσαι ό,τι είσαι (ή νομίζεις ότι είσαι),είσαι πάνω από όλα για σένα και όχι για να καταγράφεις και να εξιστορείς τα 'κατορθώματα' σου.τι κερδίζεις από αυτό?
αυτή η ανάγκη σου για επίδειξη ή επιβεβαίωση από που πηγάζει?
θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο των άλλων?
τόσο ανάγκη το έχεις? αν λειτουργεί καλά για την ψυχή σου,συνέχισε το.πάντως,ο σοφός λαός μας λέει : 'σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει' και οι πιο σπουδαίοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει, ήταν ολιγόλογοι και μετριόφρονες.
-
Ο κωλοτουμπας..Στην αρχη εχει οπλο μετα το παιρνει πισω... Καλυτερα ετσι παντως..
Ελευθερα στη πατρα ειμαι...
Κατα τα αλλα..
- screwdriver..
-
Αγαπητοί φίλοι, παρακαλώ ηρεμία και να σταματήσουν τα προσωπικά εκατέρωθεν. Ο pipinos1976 εξέφρασε και τεκμηρίωσε όσο μπορούσε την άποψή του (*), από εκεί και πέρα ποιός ο λόγος να εκτρέπεται η συζήτηση στις οδηγικές συνήθειες και τις λοιπές πεποιθήσεις του καθενός ? [Mod]
(*) η οποία, αν μου επιτρέπετε μια προσωπική κρίση, ήταν λογική, δηλ. 'φοράω πάντα ζώνη διότι θα με σώσει στην μεγάλη πλειονότητα των ατυχημάτων, απλά υπάρχουν μερικές απίθανες (αλλά όχι και αδύνατες) περιπτώσεις, που δεν θα με σώσει ή και θα με καταδικάσει, αυτό όμως δεν με σταματά από το να τη φοράω' δηλαδή κάτι που όλοι το γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε, αρκεί να μην ανάγουμε την εξαίρεση, δηλ. το χ% των περιπτώσεων που δεν θα σε σώσει η ζώνη σε κανόνα, όπως κάνουν κάποιοι που λένε 'α, δε φοράω ζώνη γιατί ΑΝ πέσω στη θάλασσα και δεν προφτάσω να λυθώ' κτλ. κτλ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Μιας και είσαι 17 και έχεις τελειώσει Α λυκείου, θα σου θέσω ένα ερώτημα Φυσικής. Έχουμε ένα κινητό που από 50 Km/h (ταχύτητα πόλης) μειώνει την ταχύτητά του στα 0 Km/h (τρακάρισμα) μέσα σε 0,5 s. Ποια η μέγιστη και ποια η μέση δύναμη που δέχεται το κινητό και κατ' επέκταση και ο άνθρωπος;Σε ενδιαφέρει πραγματικά αυτό το νούμερο; Να το υπολογίσω αμα θες, υπολόγισε και συ όμως μετά ποιά είναι η δύναμη που δέχεται η κεφάλα αυτού που επιβραδύνει από τα 50 στα 0 σε 0,5 sec όταν κοπανάει στο τιμόνι, στο τζάμι, στην οροφή, κτλ.
Η ΖΩΝΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ στο 90% των περιπτώσεων γι' αυτό και τη φοράω εκτός από την περίπτωση που κάνω το γύρο του στενού μου για να παρκάρω.Ευχαριστώ.
H ζώνη σώζει στο 90% των περιπτώσεων και στο 9% των περιπτώσεων δε μπορεί να προσφέρει κάτι, αφήνοντας το πολύ 1% περίπτωση να κινδυνέψει περισσότερο αυτός που τη φοράει λόγω πολύυυυ ειδικών συνθηκών. Τη ζώνη θα έπρεπε να τη φοράς λοιπόν ακόμα και όταν κάνεις το γύρο του στενού σου γιατί ο κίνδυνος να έχεις ατύχημα είναι υπαρκτός ακόμα και τότε.
-
Για άνθρωπο 75 Kg και θεωρώντας ότι 50 Km/h = 14 m/s η μέση δύναμη που δέχεται το σώμα είναι 210 Kp και η μέγιστη 420 Kp.
Προσεγγιστικά τώρα:
Αν σκεφθούμε ότι η πρόσκρουση στο τιμόνι κρατάει περίπου το μισό χρόνο, η μέση δύναμη γίνεται ~400 Kp και η μέγιστη ~800. Βάλε και μια απορρόφηση από το αυτοκίνητο και το τιμόνι που μειώνουν τις τιμές αυτές, θεωρούμε περίπου 300-400 Kp (κιλά τα λέμε για ευκολία) σαν μια καλή προσέγγιση της μέσης δύναμης και ~800 σαν μέγιστη δύναμη.Με απλά λόγια φοράς ζώνη πάντα γιατί με ταχύτητες μεγαλύτερες από 10-20 Km/h απλά στο 90% των περιπτώσεων οι συνέπειες θα είναι άσχημες, αν όχι τραγικές. Γι' αυτό μου αρέσουν τα μαθηματικά γιατί λένε την αλήθεια. Στο στενό μου δεν φοράω ζώνη γιατί δεν πάω πάνω από 30 Km/h για αποστάσεις < 50 m, οπότε το να τρακάρω είναι μάλλον απίθανο (όχι αδύνατο φυσικά).
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Με απείλησες και σου απάντησα ότι έχω όπλο και αν μου επιτεθείς θα το χρησιμοποιήσω. Ακόμα και αν κατέβεις από το αυτοκίνητο και κινηθείς προς τον άλλο οδηγό διαπράττεις επίθεση και ο άλλος έχεις δικαίωμα να αντιδράσει. Γι' αυτό και η κάμερα HD που καταγράφει ακόμα και το βλέμα και το πρόσωπο ώστε να υπάρχουν οι εκφράσεις και οι αντιδράσεις των δυνητικά επικίνδυνων.
αυτά, να τα βλέπουμε όλοι, που καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον καθένα στον δρόμο.
τόπο στην οργή.υπάρχουν πολλοί 'πειραγμένοι' εκεί έξω...pipinos1976, αν είσαι ό,τι είσαι (ή νομίζεις ότι είσαι),είσαι πάνω από όλα για σένα και όχι για να καταγράφεις και να εξιστορείς τα 'κατορθώματα' σου.τι κερδίζεις από αυτό?
αυτή η ανάγκη σου για επίδειξη ή επιβεβαίωση από που πηγάζει?
θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο των άλλων?
τόσο ανάγκη το έχεις? αν λειτουργεί καλά για την ψυχή σου,συνέχισε το.πάντως,ο σοφός λαός μας λέει : 'σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει' και οι πιο σπουδαίοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει, ήταν ολιγόλογοι και μετριόφρονες.
Καταγράφω διάφορα θέματα που με απασχολούν και για λόγους εκπαιδευτικούς. Γι' αυτό θα δεις βίντεο με παρακάμψεις διοδίων, βίντεο με ατυχήματα, βίντεο με ανιχνευτές, βίντεο με συμπεριφορές στο δρόμο κτλ. Όλα έχουν ένα σκοπό, να αναδείξουν κάτι. Πχ θα δεις ένα βίντεο από Κορίνθου - Πατρών που το κατέγραψα με αφορμή μια κουβέντα στο bloka σχετικά με το αν πρέπει ο δρόμος να γίνει με 2 ή 3 λωρίδες (εκτός ΛΕΑ). Κάποιοι υποστήριζαν τις 2, εγώ υποστήριζα τις 3 γιατί με τις 2 και φορτηγά στο δρόμο είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε μονίμως αριστερά με πολύ πάνω από το όριο για να μη ενοχλούμε τους άλλους οδηγούς (αυτό δείχνει το βίντεο). Αν το δεις μεμονωμένα, θα πεις γιατί αυτός ο περίεργος το καταγράφει; Αν δεις αντιστοίχως τα βίντεο από διαδρομή Λεπτοκαρυά - Θεσσαλονίκη θα πεις το κάνει για επίδειξη. Κι όμως, αυτά τραβήχτηκαν για να δείξουν 2 καταστάσεις: (α) ότι πολλοί οδηγοί κάθονται στη μεσαία με ταχύτητες κάτω του ορίου και (β) ότι μπορείς να κινηθείς ασφαλώς με πολύ μεγάλες ταχύτητες, αρκεί να προσπαθείς να μην ενοχλείς τους υπόλοιπους οδηγούς και φυσικά όταν στο επιτρέπουν οι συνθήκες. Αφορμή ήταν κουβέντα στο bloka και πάλι, όπως και το τράβηγμα του βίντεο για την κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισού που είχε σχέση με ταχύτητες, όρια, οδήγηση χωρίς χρήση φρένου κτλ (συζήτηση με τον enrico στο bloka). Γι' αυτό ακριβώς μετά την έξοδο προς Λεωφόρο Αθηνών θα ακούσεις να χτυπάω τα δάκτυλά μου σαν σημάδι του ότι πάτησα φρένο, 1η φορά σε μια διαδρομή >10 Km (ήταν μια απόδειξη του στυλ οδήγησης που με κάνει να αλλάζω τακάκια κάθε 45.000 Km ενώ έχουν ακόμα ζωή για άλλες 15.000 Km που ήταν ένα κομμάτι της συζήτησης στο bloka και αυτό).
Κατάλαβες τώρα το λάθος σου και των υπολοίπων; Τα περισσότερα βίντεο είχαν κάποιον σκοπό και κάποια αφορμή που τραβήχτηκαν. Αν δεν το ξέρεις, το βλέπεις εγωιστικό, το βλέπεις ως ενέργεια επίδειξης κτλ. Προσπάθησε να το δεις ενταγμένο σε ένα πλαίσιο συζήτησης και αποδεικτικής διαδικασίας και τότε η πραγματικότητα θα εμφανιστεί στα μάτια σου.
Ελπίζω τώρα να μην έχουμε άλλες διαμαρτυρίες και γκρίνιες για τα βίντεο, τους σκοπούς που υποστηρίζω ή παρουσιάζω αυτά που μου συμβαίνουν κτλ. Ελπίζω επίσης να σταματήσουν οι ύβρεις στα σχόλια των βίντεο που δείχνουν εμπάθεια και ψυχολογικά προβλήματα χειρότερα από αυτά που νομίζουν μερικοί ότι έχω εγώ.
Ευχαριστώ.
-
Oταν λες εκπεδευτικους τι εννοεις???Εχεις σχολη οδηγων????
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Καταγράφω διάφορα θέματα που με απασχολούν και για λόγους εκπαιδευτικούς. Γι' αυτό θα δεις βίντεο με παρακάμψεις διοδίων, βίντεο με [...]
Αυτό το ποστ σου έλυσε πολλές απορίες φορουμιτών(sic). Γενικά πιστεύω ότι το 80% των δημοσιεύσεων σου έχουν παρεξηγηθεί σε αυτό το forum. Στιγμιαίο φάουλ ήταν η αναφορά σου πέρι όπλου, αλλά δεν νομίζω ότι το εννοούσες. (Προσωπικά το εκλαμβάνω ως ένα πείραμα παρατήρησης αντιδράσεων).
Κατά τα άλλα πάω στοίχημα ότι είσαι ερευνητής (σε κάποιο εργαστήριο πανεπιστημίου?) με σχετικά πρόσφατη την απόκτηση phd...Πάντως το τοπικ έχει βγει πολύ οφφ... Αν έχει υπόψιν του κανείς κάποιο ατύχημα ας το δημοσιεύσει...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#