-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Τον σεπτεμβριο του 2008 ,η φιλη μου εκανε μια διετη συνδρομη σε γυμναστηριο ,με μηνιαια συνδρομη μεσω της πιστωτικς της καρτας .Τον Αυγουστο το γυμναστηριο εκλεισε για διακοπες 2 εβδομαδων .Μετα το περας αυτων βρηκαμε μια ανακοινωση που μετεθετε την εναρξη της νεας περιοδου την 1 Σεπτεμβριου με νεα διευθυνση κ εν συνεχεια ,νεα ανακοινωση για την 15 Σεπτεμβριου .Μεχρι σημερα τα παντα ειναι οπως τα αφησαμε τον Αυγουστο ,μισοκατεβασμενα στορια κ φακελοι κατω απο την πορτα που δεν εχουν παραληφθει.
Η ερωτηση ειναι ,πως θα σταματησει την καταβολη της συνδρομης ,αν εχει κλεισει οριστικα οπως μαλλον συμβαινει.Με την κάρτα τι πληρώνει; την τράπεζα ή το γυμναστήριο;;;
Εάν το γυμναστήριο έχει προεισπράξει τα λεφτά από την τράπεζα (και άρα η συνδρομή είναι στύλ δάνειο), τότε.... καλά ξεμπερδέματα...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Παίδες τα φώτα σαςΕίδα απο web banking κάτι χρεώσεις στην πιστωτική μου που δεν τις έχω κάνει εγώ (προφανώς πρόκειται περι fraud). (Μέσα στις τελευταίες 7 μέρες)
Πήρα αμέσως τηλ την τράπεζα, πάγωσα την κάρτα.
Μου είπαν να περιμένω τον λογαριασμό (θα έρθει σε καμια 20αριά μέρες) και να πάω τότε να κάνω αμφισβήτιση συναλλαγών. (Τράπεζα Εθνική)
Τότε βέβαια είναι πάσχα και δεν ξέρω τι θα γίνει;Γνωρίζει κανείς εάν μπορώ να κινηθώ ποιο γρήγορα;
Γενικά έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Έχω καμια ελπίδα να πάρω τα λεφτά μου πίσω;;
UPDATE
Τελικά πήρα πίσω όλο το ποσό.
-
Φϊλος μου που ειχε κλείσει εισητήριο για Πράγα με την εταιρεία που έκλεισε (ryanair?) πήρε το ποσό πίσω επίσης.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Τον σεπτεμβριο του 2008 ,η φιλη μου εκανε μια διετη συνδρομη σε γυμναστηριο ,με μηνιαια συνδρομη μεσω της πιστωτικς της καρτας .Τον Αυγουστο το γυμναστηριο εκλεισε για διακοπες 2 εβδομαδων .Μετα το περας αυτων βρηκαμε μια ανακοινωση που μετεθετε την εναρξη της νεας περιοδου την 1 Σεπτεμβριου με νεα διευθυνση κ εν συνεχεια ,νεα ανακοινωση για την 15 Σεπτεμβριου .Μεχρι σημερα τα παντα ειναι οπως τα αφησαμε τον Αυγουστο ,μισοκατεβασμενα στορια κ φακελοι κατω απο την πορτα που δεν εχουν παραληφθει.
Η ερωτηση ειναι ,πως θα σταματησει την καταβολη της συνδρομης ,αν εχει κλεισει οριστικα οπως μαλλον συμβαινει.Με την κάρτα τι πληρώνει; την τράπεζα ή το γυμναστήριο;;;
Εάν το γυμναστήριο έχει προεισπράξει τα λεφτά από την τράπεζα (και άρα η συνδρομή είναι στύλ δάνειο), τότε.... καλά ξεμπερδέματα...
Δεν ειναι σιγουρη ,το ψαχνει .
Μαλλον παιζει το χειροτερο σεναριο γιατι πηρε αποδειξη απο το γυμναστηριο για ολο το ποσο . -
Το ότι πήρε απόδειξη η τράπεζα δεν το γνωρίζει (και δεν υπάρχει λόγος να το μάθει ). Μπορεί να αμφισβητήσει τη χρέωση. Ειδικά εαν δεν βρουν κάποιον στο γυμναστήριο να μιλήσουν και να επιβεβαιώσουν τα της χρέωσης, είναι πιθανό να της επιστραφούν τα χρήματα.
-
Όταν πήγε στο γυμναστήριο για εγγραφή φαντάζομαι ότι εκεί της είπαν έιτε να βγάλει κάρτα είτε να δώσει την υφιστάμενη που έχει και να υπογράψει μια σύμβαση που έχει όρους. Πρεπει να την βρίε και να την διαβάσει.
Η τράπεζα δεν έχει καμμία σχέση απλά εκεί προεξοφλέι τα έσοδα του το γυμναστηριο. Συνήθως τα γυμναστήρια σου λένε ότι αν είναι να συμμετεχεις για 1 χρόνο θα πληρώσεις πχ 300 euro αλλά αν σταματήσεις δεν θα πάρεις τίποτα γιατί εγώ έχω κλέισει τον γυμναστή για όλο τον χρόνο ήρθες - δεν ήρθες.
Το να κλείσει το γυμναστήριο ή μια επιχειρήση για την οποία προπληρώνεις είναι κάτι που δεν πέρναγε από το μυαλό του έλληνα μέχρι πριν από λίγο καιρό. Πλέον λογικά χρωστάει στην τράπεζα η κοπέλα και θα πρέπει να πληρώσει.Προσοχή πολύ σε συμβάσεις και προπληρώμες
-
@ Γιώργο 123 Καλά θα κάνει η φίλη σου να πάει στην Τράπεζα και να εκθέσει την κατάσταση όπως είναι. Θα ζητήσει (εγγράφως βέβαια) την ακύρωση της συνδρομής για το διάστημα που απομένει από το κλείσιμο του γυμναστηρίου μέχρι το τέλος, αποδεχόμενη ίσως μία εφάπαξ καταβολή του 2% πχ επί του υπολοίπου. Το παζάρεμα αποδίδει, πόσο μάλλον όταν μπει στη βάση του ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.
-
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας .
Δυστυχως προκειται για δανειο κ θα χρεωνεται 55€ για τους επομενους 12μηνες .
Το γυμναστηριο εχει κλεισει ,ο τυπας -τυπαδες ειναι αφαντοι -
Έχω λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς στην Ελλάδα και θέλω να κάνω ανάληψη μετρητών στην Τράπεζα Πειραιώς στη Σόφια. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει προμήθεια; Θέλω να δω αν συμφέρει να κάνω ανάληψη lev με αυτόν τον τρόπο ή να πάω σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος.
-
Δεν πιστεύω να χρεωθείς με κάποια προμήθεια, εφόσον πρόκειται για την ίδια τράπεζα και όχι κάποια θυγατρική.
Η ανάληψη σε lev σημαίνει ότι θα σου ανταλλάξουν επί τόπου τα ευρώ στο ξένο νόμισμα, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ανταλλακτήριο. Συχνά τα τοπικά ανταλλακτήρια είναι πιο φθηνά, ρωτάς επί τόπου την τιμή πώλησης lev και κρίνεις. -
Ευχαριστώ
Το να ρωτήσω στα Βουλγάρικα μια κουβέντα είναι
Απ' όσο γνωρίζω πάντως, η τιμή είναι fixed στο 1,95583. Λογικά μόνο η προμήθεια διαφέρει (μεταξύ τράπεζας και ανταλλακτηρίου). Μήπως κάποιος που ταξιδεύει συχνά για Βουλγαρία και έχει λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα (και Eurobank βολεύει) μπορεί να με διαφωτίσει γιατί πετάω σε λίγες ώρες; -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχω λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς στην Ελλάδα και θέλω να κάνω ανάληψη μετρητών στην Τράπεζα Πειραιώς στη Σόφια. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει προμήθεια; Θέλω να δω αν συμφέρει να κάνω ανάληψη lev με αυτόν τον τρόπο ή να πάω σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος.Εγώ που ρώτησα στην Εθνική (για Βελιγράδι) μου είπαν πως μπορώ να κάνω ανάληψη από εκεί σε δηνάρια, από οποιαδήποτε τράπεζα, και αυτοί θα χρεώσουν το λογαριασμό μου εδώ σε ευρώ με βάση την ισοτιμία που υπάρχει ... Αλλά τώρα που το λες θα ξανακάνω μια ερώτηση.
-
οπως στα ειπαν και οπως τα λεει ο μανος ειναι...αρκετες φορες τα ανταλλακτηρια ειναι καλυτερα και φυσικα ξερουν αγγλικα!
-
Ανάλογα με το ποσό.
Διάβασε τους όρους που έχουν απ' έξω και κάνε τις πράξεις. -
Θα κοιτάξω σε ανταλλακτήριο εκτός κι αν πετύχω κανένα atm της Πειραιώς και δοκιμάσω την τύχη μου.
οι ταξιτζήδες εδώ στη Σόφια είναι απίστευτοι κλέφτες!
-
Παιδια να ρωτησω κατι?Η χρηση πιστωτικης καρτας επιβαρυνεται Παντα απο τοκους?Δηλαδη αν κανω αγορα με πιστωτικη γινετε να αφαιρεθει απο το λογαριασμο μου μονο το ποσο της αγορας ,χωρις αλλη επιβαρυνση?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια να ρωτησω κατι?Η χρηση πιστωτικης καρτας επιβαρυνεται Παντα απο τοκους?Δηλαδη αν κανω αγορα με πιστωτικη γινετε να αφαιρεθει απο το λογαριασμο μου μονο το ποσο της αγορας ,χωρις αλλη επιβαρυνση?Όχι βέβαια, αν πληρώσεις όλο το ποσό πριν τη λήξη πληρωμής δεν επιβαρύνεσαι με ΚΑΘΟΛΟΥ τόκους.
Δεν έχουμε πληρώσει ποτέ τόκους, γιατί πολύ απλά έχουμε συνδέσει τις κάρτες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε να γίνει πληρωμή πάντα όλου του ποσού και όχι τμήματος αυτού ή της ελάχιστης δόσης. -
Καλό είναι να το κοιτάξεις από την αρχή στο συμφωνητικό. Κάποτε κάποιες κάρτες προσπαθούσαν να κάνουν κάτι βρωμιές. Γενικά όμως ισχύει ότι αν πληρώνεις όταν στα ζητάνε δεν πληρώνεις τόκους. Καλό είναι να τα βάλεις να πληρώνονται αυτόματα από το λογαριασμό σου (όπου θα φροντίζεις να υπάρχουν τα λεφτά) και βέβαια να ελέγχεις πάντα προσεκτικά τι σου ζητάνε μήπως σου έχει χρεωθεί κάτι που δεν έκανες. Αν το δηλώσεις τότε πολύ πιθανό να σου επιστραφούν τα λεφτά...
Αυτό δεν ισχύει για χρήματα από ΑΤΜ με την πιστωτική. Για αυτά πληρώνεις τόκους από τη μέρα της εκταμίευσης. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό δεν ισχύει για χρήματα από ΑΤΜ με την πιστωτική. Για αυτά πληρώνεις τόκους από τη μέρα της εκταμίευσης.
Σιγουρα?Δηλαδη δε μπορεις απλα να βγαλεις λεφτα απο το λογαριασμο που ειναι συνδεδεμενη η καρτα?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Σιγουρα?Δηλαδη δε μπορεις απλα να βγαλεις λεφτα απο το λογαριασμο που ειναι συνδεδεμενη η καρτα?Αυτό που γράφεις είναι άλλο από εκείνο που σου λέει ο οnyx. Η χρήση της κάρτας για ανάληψη από το λογαριασμό σου δεν επιβαρύνεται (κατά κανόνα) με έξοδα. Μπορείς να τραβήξεις όμως από το όριο μετρητών της κάρτας (άσχετα αν υπάρχει σύνδεση με λογαριασμό) και σε εκείνη την περίπτωση χρεώνεσαι με τόκους.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα