-
Ο χρήστης vasath έγραψε:
να πω και γω το δικό μου...
ήμουν στη Συγγρού, ρεύμα προς παραλιακή, καθημερινή κατά τις 15.00, μέτρια κίνηση, αριστερή λωρίδα, έχω πιάσει 120-130χλμ (πόσο παραπάνω να πάω;), από πίσω μου κολλάει δίκυκλο και ενώ για την διχάλα του δέλτα Φαλήρου δε θα ήθελα ούτε μισό λεπτό, ο μοτοσυκλετιστής έχει λυσάξει στο σινιάλο να πάω δεξία... όπως καταλαβαίνετε δεν άλλαξα λωρίδα (ήμουν ήδη στο όριο ταχύτητας, ο δρόμος είναι κοινόχρηστος, δεν καθυστερούσα την κυκλοφορία, η διπλανή λωρίδα είχε και λίγη κίνηση, υπήρχε λόγος;), οπότε τι κάνει το άτομο: μπαίνει μπροστά μου και φρενάρει στα 50χλμ... φρέναρα προφανώς, αρκετά πιο πίσω μου ερχόταν ένα αμάξι που φτάνοντάς με μπλόκαρε τα φρένα του, αλλά πέρα από αυτό, πόσο κάγκουρας πρέπει να είσαι για να μην σε νοιάζει μηχανή vs αμάξι που έρχεται από πίσω σου με 120χλμ; Αυτά, αν είμαι λάθος πείτε μου!Επρεπε να του ριχνες νερο με τα πιτσιλιστιρια ετσι οπως ηταν πισω σου για να δει τα σινιαλα....!!!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
ήμουν στη Συγγρού, ρεύμα προς παραλιακή, καθημερινή κατά τις 15.00, μέτρια κίνηση, αριστερή λωρίδα, έχω πιάσει 120-130χλμ (πόσο παραπάνω να πάω;), από πίσω μου κολλάει δίκυκλο και ενώ για την διχάλα του δέλτα Φαλήρου δε θα ήθελα ούτε μισό λεπτό, ο μοτοσυκλετιστής έχει λυσάξει στο σινιάλο να πάω δεξία... όπως καταλαβαίνετε δεν άλλαξα λωρίδα (ήμουν ήδη στο όριο ταχύτητας, ο δρόμος είναι κοινόχρηστος, δεν καθυστερούσα την κυκλοφορία, η διπλανή λωρίδα είχε και λίγη κίνηση, υπήρχε λόγος;), οπότε τι κάνει το άτομο: μπαίνει μπροστά μου και φρενάρει στα 50χλμ... φρέναρα προφανώς, αρκετά πιο πίσω μου ερχόταν ένα αμάξι που φτάνοντάς με μπλόκαρε τα φρένα του, αλλά πέρα από αυτό, πόσο κάγκουρας πρέπει να είσαι για να μην σε νοιάζει μηχανή vs αμάξι που έρχεται από πίσω σου με 120χλμ; Αυτά, αν είμαι λάθος πείτε μου!Επρεπε να του ριχνες νερο με τα πιτσιλιστιρια ετσι οπως ηταν πισω σου για να δει τα σινιαλα....!!!
Μπα...
Απλα βαζουμε το ποδι πανω στο φρενο, ωστε να αναψουν τα φωτα, αλλα να μην κοψει το οχημα μας και αν δεν καταλαβε....
Εγω θα το παταγα για τα καλα....
2.500 κιλα εγω... αυτος;;; -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μπα...
Απλα βαζουμε το ποδι πανω στο φρενο, ωστε να αναψουν τα φωτα, αλλα να μην κοψει το οχημα μας και αν δεν καταλαβε....
Εγω θα το παταγα για τα καλα....
2.500 κιλα εγω... αυτος;;;Αυτη ειναι η αμεσως επομενη αντιδραση αλλα ειπα να μην το αναφερω
-
Παραμερίζουμε όταν ο άλλος θέλει να πάει πιο γρήγορα από εμάς. 100 φορές έχει γραφτεί, λάθος, 1100.
Όχι επειδή είμαστε μεγαλόψυχοι,
όχι επειδή ο άλλος είναι όμορφος,
όχι επειδή θα κινδυνεύσει κάποιος, εμείς ή ο άλλος,
αλλά επειδή το γράφει ο ΚΟΚ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παραμερίζουμε όταν ο άλλος θέλει να πάει πιο γρήγορα από εμάς. 100 φορές έχει γραφτεί, λάθος, 1100.Όχι επειδή είμαστε μεγαλόψυχοι,
αλλά επειδή το γράφει ο ΚΟΚ.Όταν όμως η μεσαία είναι αρκετά γεμάτη και κινείται με μικρότερη ταχύτητα απο την αριστερή τότε θα πρέπει να φρενάρεις για να μπείς δεξιά. Σόρρυ, αλλά σε αυτή την περίπτωση προσωπικά δέν ξεκουνάω απο την αριστερή και ξυδάκι στον 'γλήγορο'.
-
1ον απο το αρχικο ποστ δεν νομιζω να συμπεραινει κανεις οτι η μεσαια ειχε αρκετη κινηση ωστε να πρεπει να ΠΛΑΚΩΘΕΙΣ στα φρενα. Αν ναι, τοτε καλα εκανε κ εμεινε εκει που ειναι.
2ον φυσικα κ θα φρεναρεις (λιγο) για να μπεις δεξια. Ο οδηγος ΠΡΕΠΕΙ να διακοπτει το προσπερασμα εφ'οσον εμποδιζει οδηγους πιο γρηγορων οχηματων που πλησιαζουν.
τα εχουμε συζητησει τρισεκατομυρια φορες, δεν χρειαζεται παραπανω.
-
Παίδες, κόψτε λίγο ...
Για τη Συγγρού δεν μιλάμε; Πόσα δευτερόλεπτα μπορείς να τρέξεις με 'όσα' σε αυτήν την 'αχανή' ευθεία, με την πυκνή κυκλοφορία σε εργάσιμες ώρες, τους άπειρους παράδρομους και τη διχάλα στο τέλος, ούτως ώστε να υποχρεούσαι να παραμερίσεις κιόλας για τον κάθε βιαστικό ; -
Με γρήγορη ματιά στο driveme.gr η Συγγρού από Λαγουμιτζή μέχρι τη διχάλα είναι περίπου 3+ χιλιόμετρα χωρίς φανάρι. Με 120χαώ είναι 1,5+ λεπτό. Κι ένα λεπτό να σε πηγαίνει κάποιος καροτσάκι χωρίς λόγο είναι αρκετό για να σε ενοχλήσει.
(Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί δεν έχω καταλάβει ποια η κατάσταση της αμέσως δεξιότερης λωρίδας.)
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Με γρήγορη ματιά στο driveme.gr η Συγγρού από Λαγουμιτζή μέχρι τη διχάλα είναι περίπου 3+ χιλιόμετρα χωρίς φανάρι. Με 120χαώ είναι 1,5+ λεπτό. Κι ένα λεπτό να σε πηγαίνει κάποιος καροτσάκι χωρίς λόγο είναι αρκετό για να σε ενοχλήσει.(Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί δεν έχω καταλάβει ποια η κατάσταση της αμέσως δεξιότερης λωρίδας.)
Είχε λίγη κίνηση, έγραψε ο φίλος (ό,τι δηλ. ισχύει στο 90% των περιπτώσεων σ' αυτόν τον δρόμο).
-
από πίσω μου κολλάει δίκυκλο και ενώ για την διχάλα του δέλτα Φαλήρου δε θα ήθελα ούτε μισό λεπτό, ο μοτοσυκλετιστής έχει λυσάξει στο σινιάλο να πάω δεξία...
Πρέπει να πεσες σε τεράστια φλωρούμπα. Το θεωρώ λίγο πρωτάκουστο να κάνω δεξιά με 130 για να με περάσει μηχανή. Ο εκάστοτε άνθρωπος ρουκέτα συνήθως με προσπερνά από δεξιά πριν προλάβω να πω χαγιαμπούσα.
Γενικά ήταν λίγο άκυρο το σημείο και το όλο σκηνικό... -
Σήμερα ένας παπάκουλας με έστειλε αδιάβαστο.
Ήμουν σταματημένος σε κόκκινο φανάρι (σε αυτό που τράκαρα ), ανάβει πράσινο, ξεκινάω ομαλά και εκείνη τη στιγμή περνάει με ΚΑΤΑκόκκινο ένα αμάξι και από πίσω του σε απόσταση 2-3 μέτρων ένα παπί. Αφήνω το γκάζι, κόβω και μόλις περάσουν στρίβω από πίσω και κάνω το λάθος να παίξω φώτα στον παπάκουλα. Αυτός γυρίζει και μου κάνει κάτι νοήματα απορίας με το χέρι. Σταματάμε στο φανάρι και ακολουθεί ο εξής διάλογος:
Εγώ: Θες να σε σκοτώσω; Τι σου φταίω να τρέχω μετά;
Αυτός: Έλα ρε φίλε
Εγώ: Τι έλα ρε φίλε, είσαι με μηχανάκι και περνάς με κατακκόκινο; Τι σου φταίω εγώ που θα τρέχω εξαιτίας σου μετά;
Αυτός: Ε καλά, το αυτοκίνητο δεν το είδες που πέρασε, 2 μέτρα πίσω του ήμουν μόνο;
Εγώ: Το είδα, αυτόν όμως θα τον τρακάρω και θα με πληρώσει, εσένα θα σε σκοτώσω και θα τρέχω μετά πανηλίθιε.
Εκεί τσαντίστηκε που τον είπα πανηλίθιο και μου ζήτησε το λόγο. Έχοντας χάσει ομολογουμένως την ψυχραιμία μου με αυτά που άγουγα εκνευρίστηκε ακόμα περισσότερο και άρχισα να του φωνάζω, οπότε και σηκώθηκε και έφυγε με ΚΑΤΑκόκκινο ξανά εννοείται. Στρίβοντας γύρισε προς το μέρος μου και άρχισε να βρίζει, οπότε εκνευρισμένος όπως ήμουν του απάντησα και γω: 'Αι τράβα να σκοτωθείς καραγκιόζη'. Όπως ήταν ξαναγύρισε πίσω (εκ νέου με ΚΑΤΑκόκκινο) για να μου ζητήσει εκ νέου το λόγο ακριβώς την ώρα που άναψε πράσινο για μας. Σηκώθηκα και έφυγα, αυτός με ακολούθησε, βγήκαμε στη Συγγρού όμως και με έχασε.Έλεος δηλαδή, ο συγκεκριμένος δεν αρνήθηκε ότι πέρασε με κόκκινο, θεώρησε λογικό όμως το ότι αφού πέρασε το αμάξι με κόκκινο τότε ήταν ασφαλές να περάσει και αυτός ακολουθώντας τον. Απλά έλεος!!!
Φορούσε κράνος πάντως... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παραμερίζουμε όταν ο άλλος θέλει να πάει πιο γρήγορα από εμάς. 100 φορές έχει γραφτεί, λάθος, 1100.Όχι επειδή είμαστε μεγαλόψυχοι,
αλλά επειδή το γράφει ο ΚΟΚ.Ναι, κανεις στην ακρη και τον αφηνεις να περασει, οταν ο αλλος δεν ειναι μαλακας!
Οταν σου ρχεται στο ποντο και αρχηζει τα φωτα χωρις λογο, ενω μπορουσε να παιξει 500 μετρα ποιο πισω και να σου δωσει χρονο και χορο να κανεις στην ακρη με ασφαλεια, ε τοτε σορρυ....
Δεν θα κατσω να αγχοθω που θα παω εγω...
Ας διαλεξει!
Η το πορτ μπαγκαζ μου θα κοιταει ή το ταβανι στο νοσοκομειο στην καλυτερη, τα ραδικια αναποδα στην χειροτερη. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
αλλά επειδή το γράφει ο ΚΟΚ.επιτελους με αυτον τον ΚΟΚ! υποθετοντας οτι εχετε γραψει 1100 φορες για τον ΚΟΚ σημαινει οτι :
- τηρειτε το ανωτατο οριο των 130χλμ/ω στις εθνικες οδους
2)τηρειτε το ανωτατο οριο κατοικημενης περιοχης στα 50χλμ/ω
3)σε σημεια με αναλαμπον φωτα ΚΑΙ διαβαση πεζων σταματε ακομη κ αν δεν ερχεται κανενα αμαξι απο πισω για να περασει ο πεζος ΚΑΙ συνεχιζετε την πορια σας αφου φτασει στην απεναντι πλευρα.
4)δεν βαζετε τα αλαρμ οταν διπλοπαρκαρετε(που ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ) ή οταν θελετε να παρκαρετε ή να κανετε σταση στα δεξια του δρομου!
5)εχετε ο,τι πρεπει να υπαρχει σε ενα αυτοκινητο για τις εκτατες περιπτωσεις!
6)ΔΕΝ κορναρετε σε καμια περιπτωση μεσα στη πολη!
ε αφου κανεις δεν τηρει σχεδον τπτ απο τα παραπανω τοτε ξεκολατε! Φυσικα θεωρω λαθος οταν καποιος πηγαινει στην αριστερη λωριδα με καποια χλμ/ω και δεν κανει δεξια οταν δει απο μακρια οχημα που κατευθυνεται με μεγαλυτερη ταχυτητα ΑΛΛΑ επισης ειναι λαθος να κανει δεξια οταν η δεξια λωριδα εχει κινηση ΚΑΙ υπαρχει πιθανοτητα, εστω και μικρη, να δημιουργησει ατυχημα! Επισης ΠΑΝΤΑ φταιει αυτος που αλλαζει λωριδα σε ενα ατυχημα!
Ακομη δε πηρα πρεφα οτι γιναμε ελβετια στον τροπο οδηγησης μας, και οσο υπαρχουν μογγολια που τρεχουν μονο για να τρεχουν και οχι για καποιο σοβαρο λογο ας πανε να σκοτωθουν μονοι τους!
Καθε μερα στον περιφερειακο της θεσσαλονικης συνανταμε τετοιες περιπτωσεις και οσοι απο εδω μεσα τους δινουν δικιο δειχνει οτι ειναι μερος αυτης της ομαδας!Και μεσα απο την επιθετικη οδηγηση που κανουν οι περισσοτεροι οδηγοι, απεικονιζεται η κατασταση του κρατους! Ειναι λογικο οταν ζεις με 600ευρω το μηνα, ακομη στο ιδιο σπιτι με τη μανα σου και το πατερα σου, ε θα δεις λιγο F1, λιγο WRC, δε θελει πολυ. Το πιστευεις οτι το χεις και πας. Και καπως ετσι κυριοι γινονται τα περισσοτερα ατυχηματα! Γιαυτο ολοι φωναζουν για αποστασεις και λογικες ταχυτητες! Και αν ειναι και κανενας μαθηματικος εδω να μας πει ποια ειναι η διαφορα σε χρονο για μια αποσταση 30χμ οταν τρεχεις με 90 και οταν τρεχεις με 130. Προσωπικα πιστευω ουτε 5 λεπτα δεν ειναι! Ε next time ξεκινηστε 10 λεπτα νωριτερα! Ελεος!
και για να μη νομιζουμε οτι εμεις ειμαστε τα μεγαλυτερα ζωα στη γη οριστε το παρακατω λινκ!
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... n-run.html
Αντε και ενα funny video που μετα απο χρονια καταφερα και το βρηκα ξανα στο youtube!
- τηρειτε το ανωτατο οριο των 130χλμ/ω στις εθνικες οδους
-
Ο χρήστης vasath έγραψε:
οπότε τι κάνει το άτομο: μπαίνει μπροστά μου και φρενάρει στα 50χλμ... φρέναρα προφανώς, αρκετά πιο πίσω μου ερχόταν ένα αμάξι που φτάνοντάς με μπλόκαρε τα φρένα του, αλλά πέρα από αυτό, πόσο κάγκουρας πρέπει να είσαι για να μην σε νοιάζει μηχανή vs αμάξι που έρχεται από πίσω σου με 120χλμ; Αυτά, αν είμαι λάθος πείτε μου!Kυκλοφορουν πολλοι αρρωστοι παντως......Η ζωη στην πολη βλαπτει σοβαρα την υγεια....
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ναι, κανεις στην ακρη και τον αφηνεις να περασει, οταν ο αλλος δεν ειναι μαλακας!
Οταν σου ρχεται στο ποντο και αρχηζει τα φωτα χωρις λογο, ενω μπορουσε να παιξει 500 μετρα ποιο πισω και να σου δωσει χρονο και χορο να κανεις στην ακρη με ασφαλεια, ε τοτε σορρυ....Εσύ δηλαδή τι είσαι που εδώ και 500 μέτρα δεν έχεις πάρει πρέφα τι γίνεται πίσω σου;
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Πετυχημένο!!!
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ναι, κανεις στην ακρη και τον αφηνεις να περασει, οταν ο αλλος δεν ειναι μαλακας!
Οταν σου ρχεται στο ποντο και αρχηζει τα φωτα χωρις λογο, ενω μπορουσε να παιξει 500 μετρα ποιο πισω και να σου δωσει χρονο και χορο να κανεις στην ακρη με ασφαλεια, ε τοτε σορρυ....Εσύ δηλαδή τι είσαι που εδώ και 500 μέτρα δεν έχεις πάρει πρέφα τι γίνεται πίσω σου;
Αυτή η κατάσταση είναι γενικά εκνευριστική... Εδώ στη Θεσσαλονίκη τη συναντάμε μόνο στον περιφερειακό και ομολογώ ότι όταν κινούμαι με αρκετά χλμ πάνω από το όριο (στα κομμάτια δίχως κάμερες) μόνο προβλήματα δημιουργώ...
Αν όλοι κινούνταν γραμμικά κοντά (λίγο πάνω - λίγο κάτω) στο όριο και τα βαριά οχήματα δεξιά (και μόνο δεξιά! ) θα φτάναμε στο προορισμό μας πιο γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια.
Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
-
To ότι είναι μαλάκας και κάγκουρας ο τύπος που κολλάει στα 5 εκ. επειδή είναι 'γρήγορος' και δεν ανέχεται να τον καθυστερείς, είναι αδιαμφισβήτητο.
Το ότι ΟΦΕΙΛΕΙΣ να πας δεξιά μόλις αντιληφθείς τον άλλο να έρχεται (κανονικά και πριν τον αντιληφθείς - δεν επιτρέπεται να αράζεις στην αριστερή ακόμα και σε άδειο δρόμο) και εφόσον μπορείς να το κάνεις χωρίς κίνδυνο ΚΑΙ δεν υπάρχει άλλος μπροστά σου, που επίσης σε εμποδίζει να επιταχύνεις, είναι επίσης αδιαμφισβήτητο.
Δεν τιμωρούμε λοιπόν κανέναν, ιδίως αν αυτή μας η ενέργεια μπορεί να προκαλέσει ατύχημα σ' εμάς ή σε τρίτους. Γιατί ο καραγκιόζης που σου κολλάει μπορεί να λυσσάξει να προσπεράσει από δεξιά πλέον, πέφτοντας σε άλλον. Τα σκεφτόμαστε αυτά όταν αποφασίζουμε να 'τιμωρήσουμε' τους ηλίθιους. -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Καποιος που δεν περιμενε να δει την κουκιδα στο καθρεφτη να γινεται μηχανη, κολλημενη στο ποντο στον πισω προφυλακτηρα, σε χρονο dt.
Δεν θεωρω τον εαυτο μου γαμαω-πιδαω, αρχοντα του δρομου κ οτι εχω παρει μαζι με τ αμαξι και ενα στρεμα δρομο. Απλα συνηθως κινουμε πιο πανω απο το οριο, συνηθως στην αριστερη, για να μην κανω συνεχεια ζιγκ-ζαγκ και οποτε βλεπω καποιον να ρχεται πιο γρηγορα απο μενα, θα μπω μεσαια και θα τον αφησω να περασει.
Αν ειναι κανας μαλακας, απλα θα κατσω να δουμε ποιος τον εχει μεγαλυτερο... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To ότι είναι μ@λ@κ@ς και κάγκουρας ο τύπος που κολλάει στα 5 εκ. επειδή είναι 'γρήγορος' και δεν ανέχεται να τον καθυστερείς, είναι αδιαμφισβήτητο.Το ότι ΟΦΕΙΛΕΙΣ να πας δεξιά μόλις αντιληφθείς τον άλλο να έρχεται (κανονικά και πριν τον αντιληφθείς - δεν επιτρέπεται να αράζεις στην αριστερή ακόμα και σε άδειο δρόμο) και εφόσον μπορείς να το κάνεις χωρίς κίνδυνο ΚΑΙ δεν υπάρχει άλλος μπροστά σου, που επίσης σε εμποδίζει να επιταχύνεις, είναι επίσης αδιαμφισβήτητο.
Δεν τιμωρούμε λοιπόν κανέναν, ιδίως αν αυτή μας η ενέργεια μπορεί να προκαλέσει ατύχημα σ' εμάς ή σε τρίτους. Γιατί ο καραγκιόζης που σου κολλάει μπορεί να λυσσάξει να προσπεράσει από δεξιά πλέον, πέφτοντας σε άλλον. Τα σκεφτόμαστε αυτά όταν αποφασίζουμε να 'τιμωρήσουμε' τους ηλίθιους.+1 αυτο ειπα και παραπανω!
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]