-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αυτό που σου λέω είναι ότι δε μου λείπουν αλλά ζητώ το δικαίωμα να μη με κοροιδεύουν που δε πηρα E class 1800 cc με 55 χιλιάρικα αρχικήόμως γνώριζες περί της φάκας. Είχες δίλιτρο ατμοσφαιρικό και ήδη πλήρωνες ένα πεντακοσάρικο το έτος. Σίγουρα θα είχες εξαιρετική τιμή για την 3άρα. Τιμή όμως που δεν θα πετύχαινες αν η 3άρα είχε 1.8 κινητήρα και δεν πλήρωνε το 500άρικο αλλά 202 ευρώ το έτος.
Κατανοώ την ένταση αλλά από κάποια στιγμή και μετά κάνουμε τις επιλογές μας.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
αυτό που σου λέω είναι ότι δε μου λείπουν αλλά ζητώ το δικαίωμα να μη με κοροιδεύουν που δε πηρα E class 1800 cc με 55 χιλιάρικα αρχική
όμως γνώριζες περί της φάκας. Είχες δίλιτρο ατμοσφαιρικό και ήδη πλήρωνες ένα πεντακοσάρικο το έτος. **Σίγουρα θα είχες εξαιρετική τιμή για την 3άρα. Τιμή όμως που δεν θα πετύχαινες αν η 3άρα είχε 1.8 κινητήρα **και δεν πλήρωνε το 500άρικο αλλά 202 ευρώ το έτος.
+1
-
Ειναι γιδια ρε, δηλαδη δε μπορει ενας εκει μεσα να βρει μια λογικη για να ξεκινησει ενα δικαιο συστημα τελων που δε θα αλλαξει για τουλαχιστον μια δεκαετια,
Τι κυβικα, και κερατα?? ας παρει ο καθενας οτι θελει. Αφου πληρωσε ΦΠΑ και τελη ταξινομησης (τα οποια εχουν μια λογικη αναλογια σαν φοροι) πρεπει καθε 3 και λιγο να τον αρμεγεις με αλλαγες στα τελη?
Υποθετουμε οτι ενας μεσος οικογενειαρχης παιρνει ατμοσφαιρικο sedan 1400-1600 και βαζει μεσα παιδια και αποσκευες και παει εκδρομη. Αυτος ο ανθρωπος αυτοματως πεφτει θυμα του συστηματος που τον εσπρωξε να παρει αμαξι με χαμηλα ετησια εξοδα και να γλυτωσει τη σφαλιαρα των κυβικων. Στη ουσια το συστημα τον καθιστα επικινδυνο μαλακα που θα κανει προσπεραση με ενα αυτοκινητο που ζυγιζει 2 τονους και δεν εχει ενεργητικη ασφαλεια.
Aφηστε την αγορα να λειτουργησει ομαλα ρε και το κοσμο να χαλαει τα λεφτα του εκει που θελει, αφου τα δουλεψε και τα φορολογηθηκε,
Αν δε μπορουν να βρει το κρατος γιατι εχει η Κηφησιας τοσα Range Rover ειναι αλλο θεμα...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
αυτό που σου λέω είναι ότι δε μου λείπουν αλλά ζητώ το δικαίωμα να μη με κοροιδεύουν που δε πηρα E class 1800 cc με 55 χιλιάρικα αρχική
όμως γνώριζες περί της φάκας. Είχες δίλιτρο ατμοσφαιρικό και ήδη πλήρωνες ένα πεντακοσάρικο το έτος. Σίγουρα θα είχες εξαιρετική τιμή για την 3άρα. Τιμή όμως που δεν θα πετύχαινες αν η 3άρα είχε 1.8 κινητήρα και δεν πλήρωνε το 500άρικο αλλά 202 ευρώ το έτος.
εδώ κάνεις λάθος καθώςκ αι η mercedes μας πήγαινε -15%. Σιγουρα ήθελα +5000 χιλιάρικα για μία c200
Δε καταλαβαίνω τη λογική της φάκας
Με στεναχωρεί το γεγονός ότι πρέπει να σκεφτόμαστε τη φάκα ... ότι πάντα το κράτος θα μας εξαπατήσεις
Ακόμα και τώρα μετά από τόσες μέρες κυβέρνηση δε μας είπαν τι θα γίνει με την έκτακτη εισφορά στα ΙΧΘα αρχίσω να φωνάζω τώρα για τις κομπίνες των μηχανικών και τους συντελεστές.... και όλα τα άλλα τα φορολογικά
Αλλά αυτά δε τα ξέρει? μόνο όσα τον βολεύουνΑσε ρε χρήστο... όλο τη φάκα και τη φάκα... Ειναι δυνατόν να πάμε μπροστά όταν το μόνιμο μας πρόβλημα είναι επιδότητση και υπερτιμολόγιση.... και να βρούμε 5 μηχανικούς να τους βάλουμε στο έργο να γλυτώσουμε φόρο...
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Ειναι γιδια ρε, δηλαδη δε μπορει ενας εκει μεσα να βρει μια λογικη για να ξεκινησει ενα δικαιο συστημα τελων που δε θα αλλαξει για τουλαχιστον μια δεκαετια,ΟΧΙ
Τι κυβικα, και κερατα?? ας παρει ο καθενας οτι θελει. Αφου πληρωσε ΦΠΑ και τελη ταξινομησης (τα οποια εχουν μια λογικη αναλογια σαν φοροι) πρεπει καθε 3 και λιγο να τον αρμεγεις με αλλαγες στα τελη?
ΝΑΙ
Υποθετουμε οτι ενας μεσος οικογενειαρχης παιρνει ατμοσφαιρικο sedan 1400-1600 και βαζει μεσα παιδια και αποσκευες και παει εκδρομη. Αυτος ο ανθρωπος αυτοματως πεφτει θυμα του συστηματος που τον εσπρωξε να παρει αμαξι με χαμηλα ετησια εξοδα και να γλυτωσει τη σφαλιαρα των κυβικων. Στη ουσια το συστημα τον καθιστα επικινδυνο μαλακα που θα κανει προσπεραση με ενα αυτοκινητο που ζυγιζει 2 τονους και δεν εχει ενεργητικη ασφαλεια.
ΝΑΙ
Aφηστε την αγορα να λειτουργησει ομαλα ρε και το κοσμο να χαλαει τα λεφτα του εκει που θελει, αφου τα δουλεψε και τα φορολογηθηκε,
Αν δε μπορουν να βρει το κρατος γιατι εχει η Κηφησιας τοσα Range Rover ειναι αλλο θεμα...
καλώς ήρθατε στην ΕΛΛΑΔΑ ...
-
Αν είναι κάποιος στη ΓΠΣΣ να μου στείλει excel με τις κατηγορίες και το πληθος και τα πόσα ειναι σε εταιρικά ΑΦΜ και να σας πω πως κάνουν τις πράξεις
Τα περισσότερα μεγάλου κυβισμού είναι εταιρίκα, άρα σου λεει να τα ανεβάσω και βλέπουμεΑλλά δε θα το βγάλει στον αέρα... θα δεις τα σχόλια που θα χώσουμε
Την αγωγή θα την κατεβάσουμε βρέξει χιονίσει
εδω είμαστε σε ένα φορουμ που νομίζουμε ότι έχουμε ΚΚΕ... Δηλαδή να πληρώσει λίγα το 1600 του παππού και τα λεφτά που λείπουν να τα πληρώσουν οι υπόλοιποι?
Δε το κατάλαβα αυτό... μαζί το έχουμε? τι λογική ειναι αυτή που έχουμε....Τι θα πει έχεις και θα πληρώσεις... Μαυρα τα έβγαλα? δε σου τα δήλωσα. Δεν πλήρωσα ΕΤΑΚ
Πως πάς και μου γαμας την επένδυση... Εμένα το αμάξι δε θα πουληθεί σε 3 χρόνια... γιατί δε θα το αγοράζει κανένας για τα τέλη του... Εγω φταίω σε αυτό...
Βαρέθηκα να γράφω και δε γράφω αλλο...
Το κράτος ειναι η κοροιδια...Τι αλλαγή έκανε η ΝΕΑ κυβέρνηση θα μου πει κάποιος με τις ΝΕΕΣ ιδεες?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αν είναι κάποιος στη ΓΠΣΣ να μου στείλει excel με τις κατηγορίες και το πληθος και τα πόσα ειναι σε εταιρικά ΑΦΜ και να σας πω πως κάνουν τις πράξεις
Τα περισσότερα μεγάλου κυβισμού είναι εταιρίκα, άρα σου λεει να τα ανεβάσω και βλέπουμεΑλλά δε θα το βγάλει στον αέρα... θα δεις τα σχόλια που θα χώσουμε
Την αγωγή θα την κατεβάσουμε βρέξει χιονίσει
εδω είμαστε σε ένα φορουμ που νομίζουμε ότι έχουμε ΚΚΕ... Δηλαδή να πληρώσει λίγα το 1600 του παππού και τα λεφτά που λείπουν να τα πληρώσουν οι υπόλοιποι?
Δε το κατάλαβα αυτό... μαζί το έχουμε? τι λογική ειναι αυτή που έχουμε....Τι θα πει έχεις και θα πληρώσεις... Μαυρα τα έβγαλα? δε σου τα δήλωσα. Δεν πλήρωσα ΕΤΑΚ
Πως πάς και μου γαμας την επένδυση... Εμένα το αμάξι δε θα πουληθεί σε 3 χρόνια... γιατί δε θα το αγοράζει κανένας για τα τέλη του... Εγω φταίω σε αυτό...
Το κράτος ειναι η κοροιδια...Τι αλλαγή έκανε η ΝΕΑ κυβέρνηση θα μου πει κάποιος με τις ΝΕΕΣ ιδεες?
Δεν διαφωνω επι της ουσιας αλλα...θεωρεις το αυτοκινητο επενδυση;;
Και περιμενεις να στο προστατεψει ποιος και γιατι; -
Παιδιά θα πω κάτι , ίσως κάποιος νεότερος το ακούσει και το επεξεργαστεί!!!!!!
Μέχρι τα 28μου ήμουν κολλημένος με τα αυτοκίνητα, πολύ χρήμα από μικρός , μετατροπές, σπόιλερ, κ.λ.π. το Κορτίνα το είχα κάνει δίλιτρο σιέρα κ.λ.π., μόλις στμάτησα τις μ@@@@@ είδα λεφτά στην τσέπη μου , έκανα οικογένεια και ΄΄φτιάχτηκα΄΄ σπίτι, μηχανή, βάρκα , διακοπές , καλοπέραση!!!!
Πάρτε ένα αμάξι όμορφο , μικρού κυβισμού να κάνετε την δουλειά σας και αφήστε τα πολυέξοδα αυτοκίνητα , πάρτε το χαμπάρι πριν είναι αργά.............
Φιλάκια !!!!!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Παιδιά θα πω κάτι , ίσως κάποιος νεότερος το ακούσει και το επεξεργαστεί!!!!!!
Μέχρι τα 28μου ήμουν κολλημένος με τα αυτοκίνητα, πολύ χρήμα από μικρός , μετατροπές, σπόιλερ, κ.λ.π. το Κορτίνα το είχα κάνει δίλιτρο σιέρα κ.λ.π., μόλις στμάτησα τις μ@@@@@ είδα λεφτά στην τσέπη μου , έκανα οικογένεια και ΄΄φτιάχτηκα΄΄ σπίτι, μηχανή, βάρκα , διακοπές , καλοπέραση!!!!
Πάρτε ένα αμάξι όμορφο , μικρού κυβισμού να κάνετε την δουλειά σας και αφήστε τα πολυέξοδα αυτοκίνητα , πάρτε το χαμπάρι πριν είναι αργά.............
Φιλάκια !!!!!!!!+1
ακριβώς φίλε μου, αυτό πιστεύω και εγώ -
μόλις στμάτησα τις μ@@@@@ είδα λεφτά στην τσέπη μου , έκανα οικογένεια και ΄΄φτιάχτηκα΄΄ σπίτι, μηχανή, βάρκα , διακοπές , καλοπέραση!!!!
Πάρτε ένα αμάξι όμορφο , μικρού κυβισμού να κάνετε την δουλειά σας και αφήστε τα πολυέξοδα αυτοκίνητα , πάρτε το χαμπάρι πριν είναι αργά.............Είμαι περίεργος να δω τι θα γράφεις όταν τη βάρκα, επειδή δεν την έχει ούτε ο 1 στους 10, αποφασίσουν να τη βαφτίσουν 'είδος πολυτελείας' και της βάλουν 'τέλη' από 3000 και πάνω κάθε χρόνο, ακόμα κι αν έχει το μέγεθος μπανιέρας.
Btw, το βρίσκω λυπηρό τη σήμερον ημέρα να νομίζουν κάποιοι πως όποιο αμάξι έχει τα περισσότερα 'κυβικά' είναι και το πιο 'πολυέξοδο' (πέρα από τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία δεν οφείλονται στο αμάξι αλλά στο νομοθέτη).
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
μόλις στμάτησα τις μ@@@@@ είδα λεφτά στην τσέπη μου , έκανα οικογένεια και ΄΄φτιάχτηκα΄΄ σπίτι, μηχανή, βάρκα , διακοπές , καλοπέραση!!!!
Πάρτε ένα αμάξι όμορφο , μικρού κυβισμού να κάνετε την δουλειά σας και αφήστε τα πολυέξοδα αυτοκίνητα , πάρτε το χαμπάρι πριν είναι αργά.............Είμαι περίεργος να δω τι θα γράφεις όταν τη βάρκα, επειδή δεν την έχει ούτε ο 1 στους 10, αποφασίσουν να τη βαφτίσουν 'είδος πολυτελείας' και της βάλουν 'τέλη' από 3000 και πάνω κάθε χρόνο, ακόμα κι αν έχει το μέγεθος μπανιέρας.
+1 nidosan, είσαι από τα λίγα λογικά άτομα εδώ μέσα. Costaslio ρε φίλε να ζήσεις να τα χαίρεσαι αλλά πρέπει δηλαδή όλοι σώνει και καλά να τη βρίσκουμε με τον ίδιο τρόπο που τη βρίσκεις εσύ; Αυτή η λογική ακροβατεί στα όρια του φασισμού.
Η μόνη σωστή και δίκαιη λύση είναι να μας κόψουν τον κώλο στη βενζίνη άμα είναι να γλυτώσει το κράτος έτσι (που μακάρι να γλύτωνε) κ ας πάρει μετά ο καθένας ότι αντέχει η τσέπη του να κυκλοφορεί. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι άδικα σαν έννοια και θα έπρεπε να καταργηθούν.
Αλλά εδώ δε βλέπουν τα εξόφθαλμα θα μου πείτε.. Σίγουρα το να μην πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας ανά δωδεκάμηνο από την ημερομηνία κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου πρέπει να είναι παράνομο γιατί καταλήγει να φορολογεί άνισα τους πολίτες. Δε μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να κάνει μια προσφυγή; Άσε που προκαλεί το σύνδρομο της κακομοίρας κάθε χρόνο στις εφορίες.
Επίσης είναι άδικο και σίγουρα θα πρέπει κάποιος επιτέλους να τους πάει στα δικαστήρια, να αναπροσαρμόζονται οι φόροι και τα τέλη κατά το δοκούν και χωρίς τεκμηριωμένη άποψη (δεν είναι και τίποτα δύσκολο να δημοσιεύονταν τα σκεπτικά των υπευθύνων για να μπορεί ο κόσμος να τους κάνει ξεφτίλα και να τρώνε και τις μηνύσεις τους), καθώς και να φορολογείται η χρήση και η κατοχή οποιουδήποτε αντικειμένου για το οποίο έχει πληρωθεί ήδη ΦΠΑ ή άλλα τέλη κατά την αγορά (συμπεριλαμβανομένου και του σπιτιού).
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΛΕΜΕ ρε γαμώτο τόσο δύσκολο είναι; Ή εμείς φταίμε που δεν τους έχουμε σκίσει στη μήνυση, υπουργούς και γγ, για αμέλεια, παράβαση καθήκοντος και λοιπές απόρροιες της έλλειψης σοβαρότητας στη δουλειά τους;
-
Είμαι περίεργος να δω τι θα γράφεις όταν τη βάρκα, επειδή δεν την έχει ούτε ο 1 στους 10, αποφασίσουν να τη βαφτίσουν 'είδος πολυτελείας' και της βάλουν 'τέλη' από 3000 και πάνω κάθε χρόνο, ακόμα κι αν έχει το μέγεθος μπανιέρας.
Είναι κάτω από 5 μέτρα (4,85) για να μην έχω πρόβλημα , αλλά αν και όποτε προκύψει πρόβλημα και δεν με συμφέρει φυσικά και θα την δώσω αμέσως!!!!!
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Costaslio...... αλλά πρέπει δηλαδή όλοι σώνει και καλά να τη βρίσκουμε με τον ίδιο τρόπο που τη βρίσκεις εσύ; Αυτή η λογική ακροβατεί στα όρια του φασισμού.Καταρχήν τώρα με βρίζεις!!! Με τον χαρακτηρισμό που μου απέδωσες!!!
Καταδεύτερον δε σου έβαλα κανά πιστόλι στον κρόταφο να κάνεις ότι κάνω και γω αλλά κάντα για να σωθείς, ήδη με τα δάνεια αυτά κάνατε (δάνεια και ασύστολες σπατάλες) γιαυτό οδηγηθήκαμε στη κρίση!!!!!!
Για το καλό σας σας το λέω δεν έχω κάποιο κέρδος , έστω και ένας να σωθεί θα είμαι ευχαριστημένος!!!!!! -
Costaslio...... αλλά πρέπει δηλαδή όλοι σώνει και καλά να τη βρίσκουμε με τον ίδιο τρόπο που τη βρίσκεις εσύ; Αυτή η λογική ακροβατεί στα όρια του φασισμού.
Καταρχήν τώρα με βρίζεις!!! Με τον χαρακτηρισμό που μου απέδωσες!!!
Καταδεύτερον δε σου έβαλα κανά πιστόλι στον κρόταφο να κάνεις ότι κάνω και γω αλλά κάντα για να σωθείς, ήδη με τα δάνεια αυτά **κάνατε **(δάνεια και ασύστολες σπατάλες) γιαυτό οδηγηθήκαμε στη κρίση!!!!!!
Για το καλό **σας **σας το λέω δεν έχω κάποιο κέρδος , έστω και ένας να σωθεί θα είμαι ευχαριστημένος!!!!!! -
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Η μόνη σωστή και δίκαιη λύση είναι να μας κόψουν τον κώλο στη βενζίνη άμα είναι να γλυτώσει το κράτος έτσι (που μακάρι να γλύτωνε) κ ας πάρει μετά ο καθένας ότι αντέχει η τσέπη του να κυκλοφορεί. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι άδικα σαν έννοια και θα έπρεπε να καταργηθούν.
Naι, αλλά αφού έχουν 'τέλη κυκλοφορίας' και μερικές 'πολιτισμένες' χώρες, ποιοι είμαστε εμείς που θα τα καταργήσουμε...
Αλλά εδώ δε βλέπουν τα εξόφθαλμα θα μου πείτε.. Σίγουρα το να μην πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας ανά δωδεκάμηνο από την ημερομηνία κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου πρέπει να είναι παράνομο γιατί καταλήγει να φορολογεί άνισα τους πολίτες. Δε μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να κάνει μια προσφυγή; Άσε που προκαλεί το σύνδρομο της κακομοίρας κάθε χρόνο στις εφορίες.
Επίσης είναι άδικο και σίγουρα θα πρέπει κάποιος επιτέλους να τους πάει στα δικαστήρια, να αναπροσαρμόζονται οι φόροι και τα τέλη κατά το δοκούν και χωρίς τεκμηριωμένη άποψη (δεν είναι και τίποτα δύσκολο να δημοσιεύονταν τα σκεπτικά των υπευθύνων για να μπορεί ο κόσμος να τους κάνει ξεφτίλα και να τρώνε και τις μηνύσεις τους),
+1
Τι πάει να πει 'σήμα τελών του 2009'? Και γιατί να μην είναι σαν τα ασφάλιστρα, για 6 μήνες ή για 1 χρόνο απ' όταν τα πλήρωσες??? Ας αρχίσουμε απ' τα απλά, τα οποία τα έχουμε δεχτεί σαν ΠΡΟΒΑΤΑ και ούτε καν μας περνάει απ' το μυαλό να τα πολεμήσουμε.
Όσο για το δεύτερο το είχα επισημάνει κι εγώ πριν 2-3 σελίδες. Δε νοείται ο νομοθέτης να μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει και χωρίς κανένα περιορισμό, καμία αιτιολογία και καμία ευθύνη να λέει 'τόσα μου λείπουν, τόσα θέλω, κόψτε το λαιμό σας'. Ό,τι ίσχυε όταν αγόρασες το ΙΧ θα πρέπει να ισχύει για ένα λογικό βάθος χρόνου (ας πούμε 5 χρόνια) με μόνη αύξηση τον πληθωρισμό, και ΑΝ αλλάξει το καθεστώς αφού πήρες το ΙΧ, θα πρέπει ΣΤΑΔΙΑΚΑ να φορολογείσαι με 'αφετηρία' το παλιό και 'προορισμό' το νέο. Όχι να μη μπορείς να προγραμματίσεις την τύφλα σου.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
όμως γνώριζες περί της φάκας. Είχες δίλιτρο ατμοσφαιρικό και ήδη πλήρωνες ένα πεντακοσάρικο το έτος. Σίγουρα θα είχες εξαιρετική τιμή για την 3άρα. Τιμή όμως που δεν θα πετύχαινες αν η 3άρα είχε 1.8 κινητήρα και δεν πλήρωνε το 500άρικο αλλά 202 ευρώ το έτος.
εδώ κάνεις λάθος καθώςκ αι η mercedes μας πήγαινε -15%. Σιγουρα ήθελα +5000 χιλιάρικα για μία c200
Δε καταλαβαίνω τη λογική της φάκας
Με στεναχωρεί το γεγονός ότι πρέπει να σκεφτόμαστε τη φάκα ... ότι πάντα το κράτος θα μας εξαπατήσεις
Ακόμα και τώρα μετά από τόσες μέρες κυβέρνηση δε μας είπαν τι θα γίνει με την έκτακτη εισφορά στα ΙΧΘα αρχίσω να φωνάζω τώρα για τις κομπίνες των μηχανικών και τους συντελεστές.... και όλα τα άλλα τα φορολογικά
Αλλά αυτά δε τα ξέρει? μόνο όσα τον βολεύουνΑσε ρε χρήστο... όλο τη φάκα και τη φάκα... Ειναι δυνατόν να πάμε μπροστά όταν το μόνιμο μας πρόβλημα είναι επιδότητση και υπερτιμολόγιση.... και να βρούμε 5 μηχανικούς να τους βάλουμε στο έργο να γλυτώσουμε φόρο...
Σε μία χώρα που όταν τις λείπουν χρήματα αντί να μαζεύεται φορολογεί δεν είναι δυνατόν να μην βλέπεις τη φάκα. Είχε ξεκινήσει με τους Ε.Ε. το οποίο και πήρε πίσω και συνέχισε με την έκτακτη φορολόγησή στα εισοδήματα του 2007 (αυτό ήταν μάλιστα παγκόσμια πρωτοτυπία....). Με το μειωμένο τέλος ταξινόμησης ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο επόμενος στόχος ήταν τα πολλά κυβικά. Μάλιστα κάποιος @@λάκας της προηγούμενης Κυβέρνησης είχε πει ευθαρσώς στη TV 'ότι γλύτωσαν 5000 χιλιάρικα καίγονται για το 150άρι παραπάνω που σε βάθος 10 ετών είναι 1500 ευρώ..' (για να δεις το πόσο το μέτρο θα ήταν έκτακτο ή όχι) γράφοντας τα @@ του όσους το 2007 ή 2008 είχαν αγοράσει όχημα μεγάλου κυβισμού.
Οι μηχανικοί δεν κάνουν κομπίνες. Μ.Σ.Κ.Κ. έχουν μία πλειάδα επαγγελμάτων. Πολύ μα πολύ θα ήθελα να φύγουμε από τη λογική του Μ.Σ.Κ.Κ. και να φορολογούμαστε ως επιχειρήσεις όπου και το κόστος του κινητού, αυτοκινήτου και μίας σειράς άλλων εξόδων να εκπίπτουν από την εφορία.
Αν μιλάς για το τελευταίο μέτρο περί ενίσχυσης των Μηχανικών σε hardware, software θα συμφωνήσω ότι η κομπίνα της κομπίνας ω κομπίνα. Μάλιστα οι νέοι Μηχανικοί είχαν γίνει περιζήτητοι καθώς με το 80% επιδοτούμενο ήταν εύκολο οι εταιρείες με μία υπερτιμολόγηση 40% του προϊόντος να φτάσουν να το δίνουν δωρεάν και να μην επιβαρύνονται φορολογικά.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Το μόνο που έκανε νομίζω είναι να μειώσει στο μισο τις ποινές στα 'μη πράσινα' αυτοκίνητα σε κάποιες κατηγορίες (δηλ σε μικρα, μικρομεσαια). Αν το θεωρεί κάποιος αυτό κοινωνικά ανάλγητο, το συζητάμε... Εγώ μόνο ανεπαρκές ίσως το πω πάντως.
Το... Κομμα όμως θα έλεγε 1200€ κατώτατη σύνταξη στον παππού και κατώτατο μισθό 1400€ σε σενα. (και αμάξι Τραμπάντ μαλλον και οι 2, μετα απο 7 χρόνια αναμονή!)
Είτε έχεις πολλά, είτε δεν έχεις, το νόημα είναι οτι οφείλεις να πληρώσεις ανάλογα με τη φοροδοτική σου ικανότητα. Και όσο πιο πάνω πας, τόσο περισσότερο. Και ναι, πιο σωστό είναι να τα παίρνουν απο τους **άμεσους **φόρους, γιατί αλλιώς... αδερφες και παλικάρια γίναμε μαλλια κουβάρια ( ) Σε αυτό συμφωνούμε. Δειτε (όποιος δε βαριέται) σχετικά και αυτό για το 'διχτυ κοινωνικής ασφαλισης' http://vimeo.com/6803752
Και καταλήγουμε επομένως ότι με την προαναφερθείσα λογικη , το παρακάτωΗ μόνη σωστή και δίκαιη λύση είναι να μας κόψουν τον κώλο στη βενζίνη άμα είναι να γλυτώσει το κράτος έτσι (που μακάρι να γλύτωνε) κ ας πάρει μετά ο καθένας ότι αντέχει η τσέπη του να κυκλοφορεί. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι άδικα σαν έννοια και θα έπρεπε να καταργηθούν.
είναι όσο δεν πάει άκυρο και προφανώς ακόμη πιο άδικο απο τα τέλη. Γιατί βετζίνα -που λενε και στο χωριο μου- καίνε όλοι...
Αλλά αν μας κόβανε τον κω.. οι εφοριακοί,μετά θα σκάγανε μύτη καποιοι άλλοι και θα ωρυονταν 'Μας γδύνει η εφορία!' Όχι ότι δε γίνεται ήδη αυτό εκει έξω...
Κι επίσης σε αυτο
Τι πάει να πει 'σήμα τελών του 2009'? Και γιατί να μην είναι σαν τα ασφάλιστρα, για 6 μήνες ή για 1 χρόνο απ' όταν τα πλήρωσες??? Ας αρχίσουμε απ' τα απλά, τα οποία τα έχουμε δεχτεί σαν ΠΡΟΒΑΤΑ και ούτε καν μας περνάει απ' το μυαλό να τα πολεμήσουμε.
... χωράει συζήτηση, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε με κάθε ειλικρίνεια πριν την ξεκινήσουμε, ότι θα μπορούσε κάποιος να πει οτι προτείνει να πάνε ανα ημέρα ξέρω γω, για να μην πληρώνεται διάστημα για το οποιο δεν χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο. Φαύλος κύκλος εν ολίγοις. Που και παλι αυτό αφορά 2 φορές στη ζωη καθε ΙΧ. Οταν το αγοράζεις, και όταν το πουλας.
Σε ρεαλιστικά μοντέλα καπου πρέπει να τραβηχτεί μια 'γραμμή χρονικής οριοθέτησης'. Και εικάζω ότι είναι ετήσια γιατί το κράτος λειτουργεί με προϋπολογισμό ετήσιο. Και όποιος είναι απο τη μια πλευρά της γραμμής, σε σχέση με τον άλλον απο την άλλη, με μαθηματική νομοτέλεια θα είναι πάντα αδικημένος...
Αυτάεντιτ: Σωστό το παράδειγμα με την Ε των 55k. Αυτό έχει επίσης σχέση μετά με τον άμεσο φόρο και το ποθεν έσχες που είπα παραπάνω
-
Στην Γαλλια δεν πληρωνουν τελη κυκλοφοριας
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Ποιος σου είπε ότι δεν μας έχουν ξεσκίσει στους φόρους στην βενζίνη;
Τέλη κυκλοφορίας