-
Νιώθω πως οφείλω να συμπληρώσω κάτι, σε αυτά που έγραψα προηγουμένως. Είμαι σαφώς κατά των ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων, οι οποίες με σωστή διαχείρηση αποτελούν πηγή τεράστιου πλούτου για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Το θεωρώ και είναι ξεπούλημα. Όμως δυστυχώς, ψάχνω-ουμε ψύλλους στα άχυρα.
Τα λιμάνια, τα τραίνα και η Ολυμπιακή, απαξιώθηκαν όχι σε ένα ή δύο χρόνια. Χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια και πολλές κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για να το πετύχουν αυτό. Το πέτυχαν δε με αξιοθάυμαστη ακρίβεια. Φυσικά δεν παραμυθιάζομαι όσον αφορά το λιμάνι του Πειραιά, πως οι Κινέζοι θα είναι καλοί εργοδότες. Το δείγμα γραφής που έχουμε από αυτούς και μάλιστα από την ίδια τους τη χώρα, είναι κακάσχημο. Το χειρότερο όμως είναι πως όσο και να φωνάξει η αριστερά τώρα, κανείς δεν θα την πάρει στα σοβαρά όσο δίκιο και να έχει, διότι όταν ήταν να φωνάξει για αυτά που ανάφερα στο προηγούμενο σχόλιο μου, ασχολιόταν με δικά της εσωτερικά προβλήματα του κώλου ή κοίταγε να συζητάει σε πρόσφατα συνέδρια για τον ρόλο του Στάλιν στον Β' ΠΠ.
-
Το σωσες λιγο τωρα
Για την πολιτικη κατασταση στην Κινα και πως αυτη θα ηταν αναμενομενο υπο κανονικες συνθηκες να αλληλεπιδρα με το επιδιωκομενο εργασιακο καθεστως,σε οποιοδηποτε επιχειρηση που διοικει δε θα συμπληρωσεις κατι,να γελασουμε?
Διοτι καλη η συζητηση για το ρολο του Σταλιν στο Β'ΠΠ αλλα αφου εκφραζεις,εκ προοιμιου,φοβους για τους Κινεζους ε,να πουμε και κατι πρακτικο,just for the kids
-
Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν και καταγκρέμησαν την Ολυμπιακή και άλλες κρατικές εταιρείες, αλλά μήπως τα μικρότερα κόμματα είναι άμοιρα αυθυνών; Μήπως και αυτά δεν έβαζαν βαπόρια - τρένα και αεροπλάνα για να φέρουν τους δικούς τους κομματόσκυλους για συνέδρια και ψήφους;
Σαν τους σκοπιανοΟικογέλαστους, ένα πράμα: μόνο να κατηγορούν εκ του ασφαλούς γιατί αν κυβερνήσουν θα εκτεθούν.Και εγώ πιστεύω ότι κάποιες εταιρείες μεγάλες και κερδοφόρες θα έπρεπε να παραμείνουν στον έλεγχο του κράτους, αλλά σε αντίθεση με τους ουτοπιστές, στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν γίνεται(εννοώ, εκτός παραμυθιών και ονείρων) γιατί οποιαδήποτε ιδεολογία και να διοικούσε θα καταστρατηγούσε, πάντα, είναι σήμα κατατεθέν της ανθρώπινης φύσης.
Θα μπορούσε η εκάστοτε κυβέρνηση να κρατήσει κάτι σαν 'βέτο' όταν ξεπουλάει τις εταιρίες της, αν νομίζει ότι κάτι αντιτίθεται στο δημόσιο συμφέρον, αλλά να μπορεί να διορίζει δικούς της όχι --- βέβαια, κανονικά θα έπρεπε να προσληφθούν (ή να αναδιανεμηθούν) υπάλληλοι που μόνη τους δουλειά θα ήταν ο καθημερινός έλεγχος των εταιριών και της προστασίας-δικαιωμάτων των εργαζομένων(κάτι απλά ανύπαρκτο σήμερα).
-
Έτσι, απλά για να το πω, ο Πειραιάς ΠΟΤΕ δεν δούλεψε (πχ) απόγευμα, ενώ ΟΛΑ τα λιμάνια των σοβαρών χωρών δουλεύουν όλη μέρα.
Ο Αστακός, όσο δούλεψε, ξεφόρτωνε container κ στις 2 το πρωί, με αποτέλεσμα να μην μπλοκάρει ποτέ... -
Δηλαδή πόσες πιθανότητες στις χίλιες θεωρείτε ότι υπάρχουν στο να μπει ένας κυβερνητικός μάνατζερ στο λιμάνι του Πειραιά και να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του;
Να πει ότι οι φορτοεκφορτωτές θα πρέπει ημερησίως να ξεφορτώνουν τουλάχιστον 100 (τυχαίο νούμερο) κοντέινερ, γιατί κατά μ.ό. στα λιμάνια πχ της Γερμανίας ξεφορτώνουν καμιά 150αριά;
Να πει ότι το μισθολόγιο θα περικοπεί και ότι οι εργάτες θα πληρώνονται βάσει του μισθολογίου δημοσίων υπαλλήλων συν ό,τι προβλέπεται για βαρέα/ανθυγιεινά; Ή ότι θα προσληφθούν τουλάχιστον 50% περισσότεροι εργάτες, ώστε να μην πληρώνονται υπερωρίες στους υπάρχοντες και να φάει περισσότερος κόσμος ψωμάκι;
Να πει ότι θα εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα που θα ελέγχει τη σειρά προτεραιότητας των πελατών, αντί να επιλέγονται αυτοί 'στην τύχη';Εγώ, επειδή είμαι και λίγο εύπιστος και με καλές προθέσεις, δίνω μμμμμ....18 πιθανότητες στις 1000, βλέποντας πόσο καλή δουλειά έγινε σε άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις. Εσείς;
Τέλος πάντων, όταν πάνε ν' αναλάβουν τη διοίκηση τα κινεζόνια, ας τα εμποδίσουν. Ας τα πετάξουν και στη θάλασσα, γιατί όχι; Σάμπως θα χάσει κανείς τη δουλειά του; Μόνο οι μαλάκες που θα βλέπουν τα εμπορεύματά τους κλειδωμένα ελέω της εργατιάς των 6.000+ ευρώ θα δέσουν μια πέτρα στο λαιμό τους και θα πάνε να βρούν τους κιτρινιάρηδες.
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Όταν λέμε τυχερά εννοούμε, 'ή μου δίνεις τόσα για να ξεφορτώσω, ή το βαπόρι θα βγάλει φύκια έως και στη γέφυρα μέχρι να αποφασίσουμε να το ξεφορτώσουμε'. Τώρα λοιπόν που σφίξανε οι κώλοι και χάθηκαν τα τυχερά,πουλάνε** ψεύτικη αριστερωσύνη **και εργατικά
Μα καλα υφισταται τετοιος ορος?Δλδ σοβαρα μπορει να υπαρχει κοσμος που παριστανει τον αριστερο(π.χ ποσταροντας π@π@ριες σε fora ),ενω στην πραγματικοτητα πρεσβευει κατι αλλο?Και γιατι να το κανει αυτο?
Την ώρα που έγραφα κάτι άλλο, είδα αυτό το σχόλιό σου. Παρατηρώ πως για άλλη μια φορά και παρά τα όσα σου έχουν πει άλλοι σχολιαστές, συνεχίζεις την γελοία τακτική του να μιλάς με ψευτουπονοούμενα και χρησμούς του κώλου. Δεν ξέρω τις παρέες σου, αν αυτή η τακτική σου τους εντυπωσιάζει και σε περνάνε για πολύ πνευματώδη τύπο, αλλά εδώ είναι εξαιρετικά ενοχλητική. Επίσης, όταν εγώ επιλέγω να συμμετάσχω σε μια συζήτηση, το κάνω σεβόμενος αυτούς που επέλεξα να συνομιλήσω και το κάνω μάλιστα, εις βάρος του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου που έχω λόγω της δουλειάς μου. Αν εσύ ψωλαρμενίζεις, που κατά τα φαινόμενα αυτό κάνεις, δήλωσε το τουλάχιστον για να έχεις την ανάλογη αντιμετώπιση. Αν έχεις λοιπόν έχεις κάτι να καταλογίσεις, είτε σε εμένα είτε σε κάποιον άλλο, πέστο στα ίσα και αναλόγως του τι θα πεις και πως θα το τεκμηριώσεις, θα λάβεις (από εμένα τουλάχιστον) την ανάλογη απάντηση. Ειδοποιώ όμως πως αν συνεχίσεις στο ίδιο μήκος κύματος θα ακούσεις χοντρά πουστριλίκια ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα με διώξουν την ίδια στιγμή από αυτό το φόρουμ. Έγινα κατανοητός;
-
Όταν λέμε τυχερά εννοούμε, 'ή μου δίνεις τόσα για να ξεφορτώσω, ή το βαπόρι θα βγάλει φύκια έως και στη γέφυρα μέχρι να αποφασίσουμε να το ξεφορτώσουμε'. Τώρα λοιπόν που σφίξανε οι κώλοι και χάθηκαν τα τυχερά,πουλάνε** ψεύτικη αριστερωσύνη **και εργατικά
Μα καλα υφισταται τετοιος ορος?Δλδ σοβαρα μπορει να υπαρχει κοσμος που παριστανει τον αριστερο(π.χ ποσταροντας π@π@ριες σε fora ),ενω στην πραγματικοτητα πρεσβευει κατι αλλο?Και γιατι να το κανει αυτο?
Post κόλαφος από το νέο νήπιο του forum που βρήκε χώρο και άμμο για τα κουβαδάκια του...
-
Ψυχραιμία παιδιά...συζήτηση κάνουμε(και δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά καλό να συνεχίσουν να υπάρχουν όλοι οι συνομιλητές χωρίς αποβολές, ώστε να διαβάζουμε τις αντιπαραθέσεις και απόψεις όλων, να γινόμαστε και σοφότεροι... )
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Την ώρα που έγραφα κάτι άλλο, είδα αυτό το σχόλιό σου. Παρατηρώ πως για άλλη μια φορά και παρά τα όσα σου έχουν πει άλλοι σχολιαστές, συνεχίζεις την γελοία τακτική του να μιλάς με ψευτουπονοούμενα και χρησμούς του κώλου. Επι της ουσιας κατι? Ή απλως ετσι σχολιαζεις ολες τις αποψεις με τις οποιες διαφωνεις?Δεν ξέρω τις παρέες σου, αν αυτή η τακτική σου τους εντυπωσιάζει και σε περνάνε για πολύ πνευματώδη τύπο, αλλά εδώ είναι εξαιρετικά ενοχλητική.Δε σε παρακολουθω.Αν παντως σε κανει να νιωθεις καλυτερα, πες κατι και για τους συγγενεις μου.BTW αν η ελευθερη εκφραση,σου ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι,μπορεις ευκολα να κρυβεις τα μηνυματα μου Επίσης, όταν εγώ επιλέγω να συμμετάσχω σε μια συζήτηση, το κάνω σεβόμενος αυτούς που επέλεξα να συνομιλήσω και το κάνω μάλιστα, εις βάρος του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου που έχω λόγω της δουλειάς μου. Αν εσύ ψωλαρμενίζεις, που κατά τα φαινόμενα αυτό κάνεις, δήλωσε το τουλάχιστον για να έχεις την ανάλογη αντιμετώπιση. Δλδ εσυ(κατα τα φαινομενα) εχεις βρει κοροιδα που σε πληρωνουν για να ψωλαρμενιζεις.Τα συγχαρητηρια μου!Εκτος κι αν δε με γνωριζεις,οπως φυσικα δε σε γνωριζω κι εγω,και γραφεις κατι για φτηνο εντυπωσιασμο Αν έχεις λοιπόν έχεις κάτι να καταλογίσεις, είτε σε εμένα είτε σε κάποιον άλλο, πέστο στα ίσα και αναλόγως του τι θα πεις και πως θα το τεκμηριώσεις, θα λάβεις (από εμένα τουλάχιστον) την ανάλογη απάντηση.Εγω επι της ουσιας τοποθετουμαι και κρινω,κι απαντηση δεν παιρνω(οχι πως τη ζητησα κιολας)Εσυ καταφευγεις σε προσωπικη επιθεση.Το κατανοω ομως.Η πολιτικη καμμια φορα φανατιζει Ειδοποιώ όμως πως αν συνεχίσεις στο ίδιο μήκος κύματος θα ακούσεις χοντρά πουστριλίκια ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα με διώξουν την ίδια στιγμή από αυτό το φόρουμ. Έγινα κατανοητός;Τωρα μαλλον,μ'απειλεις ε?Κριμα,ειναι ενδειξη απουσιας επιχειρηματων.Τεσπα οπως σου ξαναγραψα,εαν δεν μπορεις να διαχειριστεις το θυμικο σου σε εναν δημοσιο διαλογο,υπαρχει και η λιστα εχθρων.Με κανεις add και ξενοιαζεις.Δε χρειαζεται ουτε να ξοδεψεις τον πολυτιμο ελευθερο σου χρονο αλλα ουτε και να σε διωξουν
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Post κόλαφος από το νέο νήπιο του forum που βρήκε χώρο και άμμο για τα κουβαδάκια του...
τουλαχιστον μοιαζει να βρηκε το στοχο του
-
Πού τοποθετείς και κρίνεις ρε
συνεχώς πετάς ειρωνίες και 'δεικτικά' σχόλια χωρίς να μπεις στον κόπο να γράψεις πέντε σοβαρές αράδες.
Και σε ανθρώπους εδω μέσα που δεν έχεις μπει κάν στον κόπο να αντιπαρατεθείς σοβαρά ώστε να έχεις και το λόγο να πεις και πέντε μαλακίες. -
Θες να σου απαντησω τωρα,ή να περιμενουμε και τον tasosdev να συμπληρωθει η ομηγυρις?
Υ.Γ.
το ρε να μου το απευθυνεις αφου αντιπαρατεθεις κι εσυ σοβαρα μαζι μου
Και μαλλον εννοεις 'δηκτικα' ,(πω-πω νευρα σημερα)
-
Θες να σου απαντησω τωρα,ή να περιμενουμε και τον tasosdev να συμπληρωθει η αγέλη?Υ.Γ.
το ρε να μου το απευθυνεις αφου αντιπαρατεθεις κι εσυ σοβαρα μαζι μου
Και μαλλον εννοεις 'δηκτικα' ,(πω-πω νευρα σημερα)
fixed
-
Θες να σου απαντησω τωρα,ή να περιμενουμε και τον tasosdev να συμπληρωθει η ομηγυρις?Προχώρα, εγώ είμαι φαν σου πλέον, συμπλήρωσε την στάθμη του κρανίου σου με όση sevenup του λείπει και γράφε
-
Καλως τον οχταπυρηνο...
Ξερεις* γενικα* οταν καποιος σου λεει 'Εισαι ανοητος!',δεν αποτελει δειγμα αποστομωτικης ευφυιας να του απαντησεις 'Ποσο ανοητος?'.
Προβληματισου μ'αυτο μεχρι αυριο κι ελα να μου απαντησεις.ΑΣΧΕΤΟ:Μηπως ηρθε επιτελους η ωρα να κλειδωθει το παρον?Δε βλεπω το λογο για το συγκεκριμενο τοπικ.Υπαρχει και το viewtopic.php?f=13&t=34598&hilit=%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5&start=2790
-
edit [mod]
-
Ηρεμηστε ρε παιδια ελεος δηλαδη γαμω τη πολιτικη γαμω και γαμω τον Χοντρο και τον Καραφλα ελεος δηλαδη!
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Ηρεμηστε ρε παιδια ελεος δηλαδη γαμω τη πολιτικη γαμω και γαμω τον Χοντρο και τον Καραφλα ελεος δηλαδη!+1
Σιγά μην σφαχτούμε κιόλας για τους κυβερνώντες -
Δεν χρειάζονται ούτε φαγωμάρες, ούτε ειρωνίες, ούτε μειωτικά και απαξιωτικά σχόλια. Προς τί τόση κακία? Τί να πω αυτό το ιντερνετ κάτι έχει να πάρει η οργή και φορτίζει τους ανθρώπους.
Βρε άντε ηρεμήστε όλοι. Τί έχουμε να χωρίσουμε?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν χρειάζονται ούτε φαγωμάρες, ούτε ειρωνίες, ούτε μειωτικά και απαξιωτικά σχόλια. Προς τί τόση κακία? Τί να πω αυτό το ιντερνετ κάτι έχει να πάρει η οργή και φορτίζει τους ανθρώπους.Βρε άντε ηρεμήστε όλοι. Τί έχουμε να χωρίσουμε?
Κοιτα απο οτι εχω δει στην πολιτικη κανεις δεν εχει να χωρισει τιποτα αλλα ολοι τσακονωνται επειδη ειναι φανατισμενοι!Γνωμη μου οσοι ασχολουνται ειναι ψιλοχαμενοι και φανατισμενοι.Πιστευω με οτι ασχολεισαι και απο λιγο.
Εκλογές 2009