Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Το παραδέχομαι: σπίτι, που πληρώνω εγώ τα του υπολογιστή, έχω linux.
Προσωπικά χρησιμοποιώ linux και για άλλους λόγους, πέρα από τη φιλοσοφία του και από το πολύ σημαντικό οικονομικό. Αν αύριο βγάλει πχ. η Adobe lightroom έκδοση για linux, δεν έχω αντίρρηση να την πληρώσω, όπως εξάλλου θα έκανα σε κάθε λειτουργικό. Προτιμώ το linux γιατί είναι ασφαλές, έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά σαν λειτουργικό (πχ. ταχύτητα στη μεταφορά αρχείων, διαχείρηση software) και γιατί είναι ελεύθερο. Ελεύθερο όπως λέμε 'ελευθερία λόγου' και όχι τσάμπα, που επισημαίνω ξανά, είναι πολύ σημαντικό για μένα μιας και έχω 3 προσωπικούς υπολογιστές και με βολεύει το ελεύθερο (διαφορετικό από το 'σπασμένο') λογισμικό, νόμιμα όπου και να βρίσκομαι ή συνδέομαι.
Αυτό βέβαια είναι η δική μου πλευρά και άποψη, μιας και έχω περάσει από τα τρία βασικά λειτουργικά και απέκτησα μια (έστω) μέτρια ικανότητα χρήσης τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κρίνω ένα λειτουργικο σαν καλό ή κακό γιατί δεν μπορώ να κάνω μια καταχώρηση στη registry ή να εγκαταστήσω ένα app ή να περάσω ένα custom module στον kernel.
Καταννοώ απόλυτα κάποιον που χρησιμοποιεί το λειτουργικό για το οποίο βρίσκει το software που χρησιμοποιεί και γω αυτό κάνω, μα αυτό δεν είναι θέμα λειτουργικού είναι θέμα εταιριών software.
'Επιχειρήματα' όμως του στυλ: 'είναι δύσκολο και θέλει χρόνο ενώ windows ξέρω' == 'τα αγγλικά θέλουν διάβασμα και χρόνο ενώ ελληνικά ξέρω' ή 'δεν είναι καλό γιατί ούτε να κάνω μια εγκατάσταση 'φυσιολογικά' δε με αφήνει' == 'η φεράρι είναι για πέταμα, δοκίμασα να την ξεκινήσω και σβήνει' και πάει λέγοντας, απλά δεν... Εξάλλου δεν πουλάω linux, το χρησιμοποιώ. Δεν έχω ανάγκη να το βάλει και ο γείτονας για να 'κερδίσω'. Βλέπω όμως τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με άλλα λειτουργικά και το προτείνω σε κάποιες περιπτώσεις για να περνάει καλύτερα και ο άλλος. Και βέβαια δεν κάνει για όλους, όπως δεν κάνει για όλους ένα αυτοκίνητο.
Αυτά που θέλω εγώ από το λειτουργικό μου τα κάνει καλύτερα από όλα όσα δοκίμασα. Πιστεύω λοιπόν ότι αξίζει κάποιος να του δώσει μια εικαιρία στην περίπτωση που ξέρει ΤΙ ΘΕΛΕΙ και πιστεύει ότι θα το βρει στο linux. Αλλιώς καλύτερα να μην το κάνει γιατί και θα ταλαιπωρηθεί και θα ταλαιπωρήσει άτομα που μόνο να τον βοηθήσουν θέλουν. (Αυτό ισχύει για όλα τα λειτουργικά και όχι μόνο)
ΥΓ. Για την ιστορία ούτε σε αυτό, ούτε στους άλλους μου υπολογιστές έχω windows. Επειδή όμως μου αρέσει να χρησιμοποιώ πρόγραμμα που δεν υπάρχει έκδοση για linux, έχω και OS X. Αν δεν μπορουσα να έχω και το os x θα είχα ίσως windows για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά θα εξακολουθούσαν (για τα δικά μου κριτήρια) να είναι πιο κάτω από το os x και το linux. Προσωπική άποψη αυτό.