-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μήπως να αρχίσω να ψήνομαι να το φέρω απ' έξω; -
Κοιτάξτε, παιδία, δεν είμαι λινουξάς, απλά στο σπίτι έχω Linux (έχω και παράθυρα dual-boot, αλλά έχουν αραχνιάσει…), στην δουλεία τα παράθυρα.
Είμαι απλός χρήστης Linux. Στο σπίτι χρηστικέ να μπω στα windows λόγο κινινών – backup κτλ…
Καλύπτομαι με το Linux πλήρες.
Λοιπόν πριν μερικά ποστ κάνατε ολόκληρη κουβέντα για τα antivirus – στο Linux δεν υπάρχει καν το θέμα αυτό!
Defragment, καθάρισμα Registry – δεν χρειάζεται ΠΟΤΕ!
Αντί για το Nero μου είπαν για το infrarecorder – το K3b το έχετε δει?
Υπάρχουν πολλά καλά προγράμματα για το Linux.
Γενικώς, αυτοί που «θάβουν» το Linux , το έχουν δουλέψει καθόλου; Έχουν δει έστω σε LiveCD;
Δεν νομίζω να είναι σωστό να εκφράζεσαι για κάτι, που δεν το έχεις δει καθόλου, ενώ μπορούσες!!! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ο λινουξάς στο άλλο πισι του έχει windows.
Εγω που δεν εχω πειράζει?
Η μάλλον έχω στο δευτερο pc dual boot αλλά για να τρέχω δυό προγράμματα μόνο και τπτ άλλο.
Οπως καταλαβαίνεις είναι θέμα προγραμματος κι όχι αδυναμίας λειτουργικού.Εδώ και πάνω από ενα χρόνο είπα ποτε ξανα παραθυρα.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Γενικώς, αυτοί που «θάβουν» το Linux , το έχουν δουλέψει καθόλου; Έχουν δει έστω σε LiveCD;
Ελα ντε....
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Έπεσα σήμερα πατώντας καταλάθος σε διαφήμιση στο google πάνω σε αυτό. Λέει ότι βελτιώνει το συνημίτονο διαθέτοντας μέσα του συστοιχία πυκνωτών, το βάζεις απλώς σε μια οποιαδήποτε μπρίζα του σπιτιού σου και τέλος.
Οι γνώσεις μου στις ηλεκτρικές μηχανές περιορίζονται μόνο σε ένα ομώνυμο μάθημα που έκανα στην σχολή, αλλά απ' όσο θυμάμαι, για να βελτιωθεί το συνημίτονο και να μειωθεί η άεργος ισχύς πρέπει να μελετηθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση, να καταγραφούν οι συνδεδεμένες συσκευές και ανάλογα με την συμπεριφορά του συστήματος (επαγωγική ή χωρητική), να προστεθούν πηνία ή πυκνωτές. Επίσης θυμάμαι ότι η βελτίωση του συνημιτόνου χρειάζεται σε εγκαταστάσεις που έχουν ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους (σύγχρονους, ασύγχρονους ή με DC inverter δεν έχω ιδέα).
Πως είναι δυνατόν αυτή η εταιρία να ισχυρίζεται ότι με μια συσκευή πασπαρτού, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει έτσι απλά και σε οποιαδήποτε εγκατάσταση, να έχει κάποιος εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 45%
Αν γνωρίζει κάποιος επί του θέματος ας απαντήσει, γιατί αν είναι έτσι να παραγγείλω μία για το σπίτι.Αυτό που κάνει η συσκευή είναι το πιο εύκολο πράγμα και με έναν και μόνο πυκτωτή. Μόνο που δεν είναι βελτίωση συνημιτόνου αλλά καταστροφή του συνημιτόνου. Αν έκανε βελτίωση οι μετρητές θα έγραφαν περισσότερο ρεύμα.
Το θέμα είναι ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που καταγράφουν οι μετρητές της ΔΕΗ και ουσιαστικά κλέβεις ρεύμα από την ΔΕΗ. Αυτό απαγορεύεται και δεν καταλαβαίνω πως πήρε άδεια να την πουλάνε.. Τα περί ενέργειας που χάνεται και την διατηρεί, συγνώμη αλλά είναι μαλακίες. Είναι δυνατόν να αποθηκεύει ΚW?
To Το συμπέρασμα μου είναι είτε δουλεύει και είναι παράνομο είτε δεν δουλεύει και είναι νόμιμο. -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Όχι. Δεν ξέρουμε μωρέ εμείς απ΄ αυτά. Που να τα μάθουμε άλλωστε; Όλη μέρα στο τιμόνι;
Αναγκάζομαι να ποστάρω από το i-phone...
Κανά επιχείρημα λογικό υπάρχει για το 'τσάμπα λειτουργικό' πέρα απ΄ το τσάμπα που όντως είναι σεβαστό; Γιατί το να μαυρίζουμε τις γνώσεις των άλλων ξέρουμε όλοι, ειδικά τώρα με τις εκλογές.
Γιατί ξέρετε ποιοι τρώνε το τσάμπα κρέας...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έπεσα σήμερα πατώντας καταλάθος σε διαφήμιση στο google πάνω σε αυτό. Λέει ότι βελτιώνει το συνημίτονο διαθέτοντας μέσα του συστοιχία πυκνωτών, το βάζεις απλώς σε μια οποιαδήποτε μπρίζα του σπιτιού σου και τέλος.
Οι γνώσεις μου στις ηλεκτρικές μηχανές περιορίζονται μόνο σε ένα ομώνυμο μάθημα που έκανα στην σχολή, αλλά απ' όσο θυμάμαι, για να βελτιωθεί το συνημίτονο και να μειωθεί η άεργος ισχύς πρέπει να μελετηθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση, να καταγραφούν οι συνδεδεμένες συσκευές και ανάλογα με την συμπεριφορά του συστήματος (επαγωγική ή χωρητική), να προστεθούν πηνία ή πυκνωτές. Επίσης θυμάμαι ότι η βελτίωση του συνημιτόνου χρειάζεται σε εγκαταστάσεις που έχουν ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους (σύγχρονους, ασύγχρονους ή με DC inverter δεν έχω ιδέα).
Πως είναι δυνατόν αυτή η εταιρία να ισχυρίζεται ότι με μια συσκευή πασπαρτού, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει έτσι απλά και σε οποιαδήποτε εγκατάσταση, να έχει κάποιος εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 45%
Αν γνωρίζει κάποιος επί του θέματος ας απαντήσει, γιατί αν είναι έτσι να παραγγείλω μία για το σπίτι.Αυτό που κάνει η συσκευή είναι το πιο εύκολο πράγμα και με έναν και μόνο πυκτωτή. Μόνο που δεν είναι βελτίωση συνημιτόνου αλλά καταστροφή του συνημιτόνου. Αν έκανε βελτίωση οι μετρητές θα έγραφαν περισσότερο ρεύμα.
Το θέμα είναι ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που καταγράφουν οι μετρητές της ΔΕΗ και ουσιαστικά κλέβεις ρεύμα από την ΔΕΗ. Αυτό απαγορεύεται και δεν καταλαβαίνω πως πήρε άδεια να την πουλάνε.. Τα περί ενέργειας που χάνεται και την διατηρεί, συγνώμη αλλά είναι μαλακίες. Είναι δυνατόν να αποθηκεύει ΚW?
To Το συμπέρασμα μου είναι είτε δουλεύει και είναι παράνομο είτε δεν δουλεύει και είναι νόμιμο.Βασικά αυτό που κάνει δέν είναι παράνομο, βελτιώνει το συντελεστή ισχύος. Στις βιομηχανίες βάζουν μεγάλες συστοιχίες πυκνωτών για να αντισταθμίσει την επαγωγική αντίσταση των μεγάλων ηλεκτρικών μοτέρ που έχουν.
Στο σπίτι όμως έτσι κι αλλιώς δέν χρεώνεσαι με βάσει τον συντελεστή ισχύος, οπότε δέν μπορώ να καταλάβω πώς αυτή η συσκευή μπορεί να σου μειώσει το λογαριασμό. (άσε που το ρεύμα είναι μηδαμινό μπροστά στα δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κτλ.)
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Όχι. Δεν ξέρουμε μωρέ εμείς απ΄ αυτά. Που να τα μάθουμε άλλωστε; Όλη μέρα στο τιμόνι;
Αναγκάζομαι να ποστάρω από το i-phone...
Κανά επιχείρημα λογικό υπάρχει για το 'τσάμπα λειτουργικό' πέρα απ΄ το τσάμπα που όντως είναι σεβαστό; Γιατί το να μαυρίζουμε τις γνώσεις των άλλων ξέρουμε όλοι, ειδικά τώρα με τις εκλογές.
Γιατί ξέρετε ποιοι τρώνε το τσάμπα κρέας...
Σιγά μην επιχειρηματολογήσουμε κιόλας. Το λίνουξ είναι τζάμπα, το σάλιο όμως κοστίζει για να το ξοδεύουμε 'τζάμπα'
για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον κ. j.marr -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Βασικά αυτό που κάνει δέν είναι παράνομο, βελτιώνει το συντελεστή ισχύος. Στις βιομηχανίες βάζουν μεγάλες συστοιχίες πυκνωτών για να αντισταθμίσει την επαγωγική αντίσταση των μεγάλων ηλεκτρικών μοτέρ που έχουν.
Στο σπίτι όμως έτσι κι αλλιώς δέν χρεώνεσαι με βάσει τον συντελεστή ισχύος, οπότε δέν μπορώ να καταλάβω πώς αυτή η συσκευή μπορεί να σου μειώσει το λογαριασμό. (άσε που το ρεύμα είναι μηδαμινό μπροστά στα δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κτλ.)
Αυτές οι συστοιχίες πυκνωτών στις βιομηχανίες είναι υποχρεωτικές από την ΔΕΗ για την επαγωγική αντίσταση. Αλλιώς μπορεί να καίει 1MW και να καταγράφει 100ΚW o μετρητής.
Οι οικιακοί μετρητές μετράνε κι αυτοί ενέργεια, δηλαδή ισχύς ανά χρόνο, δηλαδή το ίδιο πράγμα. Και επαναλαμβάνω ότι είναι παράνομο. -
Κανά επιχείρημα λογικό υπάρχει για το 'τσάμπα λειτουργικό' πέρα απ΄ το τσάμπα που όντως είναι σεβαστό;Βεβαίως. Υπάρχουν πολλά τεκμηριωμένα και αληθινά επιχειρήματα, υπέρ του Linux, κατά του Linux, υπέρ & κατά των Windows, υπέρ και κατά του MacOSX.
Αλλά ό,τι και να γράψει κανείς, δεν έχει καμμία σημασία. Διότι η τελική επιλογή εξαρτάται:
α) από τις ανάγκες του χρήστη (και τις εφαρμογές που επιθυμεί να τρέχει, το οποίο είναι το πιο ουσιώδες)
β) από την οικονομική του κατάσταση (ή το κατά πόσον είναι άνετος στο να τρέχει παράνομο λογισμικό)
γ) από τυχόν προσωπικά πιστεύω που έχει ('δε θέλω να μπλέξω με DRM', 'δεν βάζω proprietary / κλειστό κώδικα', 'δεν βάζω κάτι που είναι GPL', 'δεν βάζω κάτι αν δεν είναι GPL'ed', κ.λπ., ή η πλήρης έλλειψη πιστεύω - 'δε με νοιάζει τίποτα, απλά θέλω να κάνω τη δουλειά μου'). Το οποίο βέβαια πολλές φορές συγκρούεται με το α) και αναγκάζει σε χαμηλότερης 'ποιότητας' επιλογές (τρανταχτό παράδειγμα: επαγγελματικό audio σε Linux).Συνεπώς, αν μία συζήτηση δε λαμβάνει υπ όψη τους παραπάνω παράγοντες, τότε καταλήγει με μαθηματική ακρίβεια σε θρησκευτικού τύπου φανατισμό, flame wars και λοιπές παρεκτροπές.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Κανά επιχείρημα λογικό υπάρχει για το 'τσάμπα λειτουργικό' πέρα απ΄ το τσάμπα που όντως είναι σεβαστό;
Βεβαίως. Υπάρχουν πολλά τεκμηριωμένα και αληθινά επιχειρήματα, υπέρ του Linux, κατά του Linux, υπέρ & κατά των Windows, υπέρ και κατά του MacOSX.
Αλλά ό,τι και να γράψει κανείς, δεν έχει καμμία σημασία. Διότι η τελική επιλογή εξαρτάται:
α) από τις ανάγκες του χρήστη (και τις εφαρμογές που επιθυμεί να τρέχει, το οποίο είναι το πιο ουσιώδες)
β) από την οικονομική του κατάσταση (ή το κατά πόσον είναι άνετος στο να τρέχει παράνομο λογισμικό)
γ) από τυχόν προσωπικά πιστεύω που έχει ('δε θέλω να μπλέξω με DRM', 'δεν βάζω proprietary / κλειστό κώδικα', 'δεν βάζω κάτι που είναι GPL', 'δεν βάζω κάτι αν δεν είναι GPL'ed', κ.λπ., ή η πλήρης έλλειψη πιστεύω - 'δε με νοιάζει τίποτα, απλά θέλω να κάνω τη δουλειά μου'). Το οποίο βέβαια πολλές φορές συγκρούεται με το α) και αναγκάζει σε χαμηλότερης 'ποιότητας' επιλογές (τρανταχτό παράδειγμα: επαγγελματικό audio σε Linux).Συνεπώς, αν μία συζήτηση δε λαμβάνει υπ όψη τους παραπάνω παράγοντες, τότε καταλήγει με μαθηματική ακρίβεια σε θρησκευτικού τύπου φανατισμό, flame wars και λοιπές παρεκτροπές.
Οι παραπάνω παράγοντες που λες είναι άγνωστες λέξεις για τον φίλο. Ο οποίος όμως θεωρεί εαυτόν ειδήμονα του σπορ και παρεξηγιέται αν τον ρωτάς αν έχει δει linux ποτέ
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Βεβαίως. Υπάρχουν πολλά τεκμηριωμένα και αληθινά επιχειρήματα, υπέρ του Linux, κατά του Linux, υπέρ & κατά των Windows, υπέρ και κατά του MacOSX.
Ντάξ ρε Avel, με τσάκισες τώρα!
Το παραδέχομαι: σπίτι, που πληρώνω εγώ τα του υπολογιστή, έχω linux.
-
οι ανάγκες σου ξεπερνάνε τις δυνατότητες του Ardour??
-
Το παραδέχομαι: σπίτι, που πληρώνω εγώ τα του υπολογιστή, έχω linux.Προσωπικά χρησιμοποιώ linux και για άλλους λόγους, πέρα από τη φιλοσοφία του και από το πολύ σημαντικό οικονομικό. Αν αύριο βγάλει πχ. η Adobe lightroom έκδοση για linux, δεν έχω αντίρρηση να την πληρώσω, όπως εξάλλου θα έκανα σε κάθε λειτουργικό. Προτιμώ το linux γιατί είναι ασφαλές, έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά σαν λειτουργικό (πχ. ταχύτητα στη μεταφορά αρχείων, διαχείρηση software) και γιατί είναι ελεύθερο. Ελεύθερο όπως λέμε 'ελευθερία λόγου' και όχι τσάμπα, που επισημαίνω ξανά, είναι πολύ σημαντικό για μένα μιας και έχω 3 προσωπικούς υπολογιστές και με βολεύει το ελεύθερο (διαφορετικό από το 'σπασμένο') λογισμικό, νόμιμα όπου και να βρίσκομαι ή συνδέομαι.
Αυτό βέβαια είναι η δική μου πλευρά και άποψη, μιας και έχω περάσει από τα τρία βασικά λειτουργικά και απέκτησα μια (έστω) μέτρια ικανότητα χρήσης τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κρίνω ένα λειτουργικο σαν καλό ή κακό γιατί δεν μπορώ να κάνω μια καταχώρηση στη registry ή να εγκαταστήσω ένα app ή να περάσω ένα custom module στον kernel.
Καταννοώ απόλυτα κάποιον που χρησιμοποιεί το λειτουργικό για το οποίο βρίσκει το software που χρησιμοποιεί και γω αυτό κάνω, μα αυτό δεν είναι θέμα λειτουργικού είναι θέμα εταιριών software.
'Επιχειρήματα' όμως του στυλ: 'είναι δύσκολο και θέλει χρόνο ενώ windows ξέρω' == 'τα αγγλικά θέλουν διάβασμα και χρόνο ενώ ελληνικά ξέρω' ή 'δεν είναι καλό γιατί ούτε να κάνω μια εγκατάσταση 'φυσιολογικά' δε με αφήνει' == 'η φεράρι είναι για πέταμα, δοκίμασα να την ξεκινήσω και σβήνει' και πάει λέγοντας, απλά δεν... Εξάλλου δεν πουλάω linux, το χρησιμοποιώ. Δεν έχω ανάγκη να το βάλει και ο γείτονας για να 'κερδίσω'. Βλέπω όμως τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με άλλα λειτουργικά και το προτείνω σε κάποιες περιπτώσεις για να περνάει καλύτερα και ο άλλος. Και βέβαια δεν κάνει για όλους, όπως δεν κάνει για όλους ένα αυτοκίνητο.
Αυτά που θέλω εγώ από το λειτουργικό μου τα κάνει καλύτερα από όλα όσα δοκίμασα. Πιστεύω λοιπόν ότι αξίζει κάποιος να του δώσει μια εικαιρία στην περίπτωση που ξέρει ΤΙ ΘΕΛΕΙ και πιστεύει ότι θα το βρει στο linux. Αλλιώς καλύτερα να μην το κάνει γιατί και θα ταλαιπωρηθεί και θα ταλαιπωρήσει άτομα που μόνο να τον βοηθήσουν θέλουν. (Αυτό ισχύει για όλα τα λειτουργικά και όχι μόνο)
ΥΓ. Για την ιστορία ούτε σε αυτό, ούτε στους άλλους μου υπολογιστές έχω windows. Επειδή όμως μου αρέσει να χρησιμοποιώ πρόγραμμα που δεν υπάρχει έκδοση για linux, έχω και OS X. Αν δεν μπορουσα να έχω και το os x θα είχα ίσως windows για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά θα εξακολουθούσαν (για τα δικά μου κριτήρια) να είναι πιο κάτω από το os x και το linux. Προσωπική άποψη αυτό.
-
Εχω βρει καποια επεισοδια απο ντιουκς και knight rider εχω κατεβασει δυο αλλα βεβαια δεν εχουν ελληνικους υποτιτλους γνωριζεται καποιο προγραμμα που να βαζει υποτιτλους σε αυτα
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Εχω βρει καποια επεισοδια απο ντιουκς και knight rider εχω κατεβασει δυο αλλα βεβαια δεν εχουν ελληνικους υποτιτλους γνωριζεται καποιο προγραμμα που να βαζει υποτιτλους σε αυταΕίσαι
Σε αυτό το θρεντ τσακωνόμαστε για το ποιος την έχει μεγαλύτερη... ε, συγγνώμη, για το ποιο είναι το καλύτερο λειτουργικό.Σε αυτό που ρωτάς, αν έχεις βρει τους υπότιτλους, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δώσεις στο αρχείο των υποτίτλων το ίδιο ακριβώς όνομα με το αρχείο του βίντεο και να τα βάλεις στο ίδιο φόλντερ. Λογικά θα φορτώσουν αυτόματα, μόλις βάλεις να παίξουν τα βιντεάκια.
-
Οι υπότιτλοι έχουν συνήθως επέκταση '.srt'. Αν τα ΄χεις βρει κάνεις αυτό που λέει ο tazz.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@avelοι ανάγκες σου ξεπερνάνε τις δυνατότητες του Ardour??
Προσωπικά, όταν έπιασα το σκηνικό του audio -- είμαι εντελώς amateur μπασίστας --, δεν υπήρχαν ASIO drivers για την κάρτα που είχα επιλέξει (Mindprint trio usb). Γενικά το usb-audio ήταν (δεν ξέρω αν είναι ακόμα) μία μυστήρια κατάσταση στον Linux kernel.
Επίσης, ο jackd και το LADSPA είναι μάλλον ανέκδοτα για επαγγελματίες τού χώρου και η δυσκολία και τα προβλήματα με το να καταφέρεις να κάνεις ένα VST να δουλέψει είναι ένα επιπλέον εμπόδιο.
ΟΚ, ίσως και να έβρισκα άκρη με όλα αυτά εάν το έψαχνα. Όμως ήθελα κάτι πιο plug and play, γι'αυτό έμεινα στα Windows με το απλό freeware Krystal, τα VST plugins που έχω συνηθίσει και τους έτοιμους drivers για usb audio.
Πάντως εγώ αναφερόμουν σε professional audio. Είμαι βέβαιος ότι εάν ρωτήσεις σε τίποτα στούντιο ή παραγωγούς, θα γελάσουν με αυτά που υπάρχουν σε Linux περιβάλλοντα. Εκεί, οι επιλογές είναι stripped-down Windows XP ή Mac. Και ο απλούστατος λόγος είναι ότι οι καλές και διαδεδομένες εφαρμογές τρέχουν εκεί.
-
τι λετε γι'αυτο;
http://multirama.gr/products/category.a ... 630:F00638
με τρωνε τα καβουρια στις τσεπες μου κ αναρωτιεμαι αν θα ειναι οκ για surfing - μουσικη κ msn.. ταυτοχρονα ενιοτε
(βασικα το θελω σαν αντικαταστατη του eee μου, θα το δωσω πασα στην αδερφη μου..)
να δωσω 100 ευρω παραπανω να παρω καποιο με λιγο καλυτερο επεξεργαστη λετε (πχ compaq) ; σε 1 χρονο θα εχει πεθανει;
οσοι γνωστοι μου εχουν lenovo παντως ειναι ικανοποιημενοι.. -
Βγες Νικητης!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]