-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ας μην ξεχνάμε ότι με τους μισθούς των ΔΥ δουλεύει σχεδόν όλη η οικονομία στην Ελλάδα.2.) α. Οι μισθοί των οποίων έρχονται απο τους ΕΕ.
Δηλαδη επρεπε να γραψει 'με τους φορους των ΔΥ δουλευει σχεδον ολη η οικονομια στην Ελλαδα' για να καταλαβεις τι εννοει;;
Όχι, δεν εννοώ με τους φόρους εννοώ με το μισθό τους που θα τον αναλώσουν σε αγορά αγαθών ή υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα ώστε να βγουν οι μισθοί των ιδιωτικών υπαλλήλων (οι οποίοι μισθοί απλά ανακυκλώνονται, δεν βάζουν νέα λεφτά στο σύστημα, τα λεφτά που μπαίνουν είναι των ΔΥ)>β. Κι ετσι να είναι, είναι θλιβερό όμως, δεν νομίζεις..;;; Οι εύρωστες κι ανεπτυγμένες οικονομίες ΔΕΝ βασίζονται στους ΔΥ...!!!
Και δεν ξέρω πόσο σωστός είμαι αλλά είναι όντως πολύ θλιβερό...>Γι αυτο λοιπον πρεπει να πληρωνουν κανονικα τους φορους τους οι υπολοιποι, να βασιζεται και σε αυτους οι οικονομια.
Ακριβώς έτσι, αν οι έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν αποδίδουν το φόρο που πρέπει τότε το κράτος για να πληρώσει τις υποδομές (σχολεία, νοσοκομεία κλπ) και τους ΔΥ θα πρέπει να φορολογήσει περισσότερο όποιον μπορεί.... Φορολογώντας όμως κυρίως τους μισθωτούς (ιδιωτικούς και ΔΥ) αναγκαστικά λιγοστεύει την αγοραστική τους δύναμη οπότε πλήττονται και όλοι οι υπόλοιποι.... όχι άμεσα αλλά μετά από τόσα χρόνια μάλλον φτάσαμε στο σημείο που αναφέρω.
-
Πολλές εύρωστες οικονομίες στηρίζονται στο δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα οι Σκανδιναβικές.
Είναι λάθος να λέμε με απόλυτο τρόπο ότι ο ιδιωτικός τομέας και η ελεύθερη οικονομία είναι κάτι το καλύτερο από το δημόσιο τομέα και εταιρείες τύπου ΔΕΚΟ (ή το ανάποδο).
Για εμένα το ιδανικό μείγμα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι κάτι το δυναμικό.
Αντικειμενικά στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας είναι μικρός (κάπου 25% του ΑΕΠ νομίζω) αν και προσπαθεί να προσφέρει παροχές που σε άλλες χώρες προσφέρονται με δημόσιο τομέα που κατέχει το 50% του ΑΕΠ. -
Σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνο ότι τα τελευταία χρόνια τώρα με τη ΝΔ το δημόσιο χρέος ανέβηκε συνολικά κατά 66 δις ευρώ. Τι γίνεται ρε πούστη μου? Πάντα χρεωμένοι θα είμαστε?
Και καλά εμείς τα παίρνουμε, ποιος μας τα δίνει??? (τόσο φερέγγυοι που είμαστε) -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνο ότι τα τελευταία χρόνια τώρα με τη ΝΔ το δημόσιο χρέος ανέβηκε συνολικά κατά 66 δις ευρώ. Τι γίνεται ρε πούστη μου? Πάντα χρεωμένοι θα είμαστε?
Και καλά εμείς τα παίρνουμε, ποιος μας τα δίνει??? (τόσο φερέγγυοι που είμαστε)Οσα πιο πολλά χρωστάς τόσο πιο εύκολα βρίσκεις να δανειστής. Αν καταρρεύσεις θα χάσουν πολλά
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Και καλά εμείς τα παίρνουμε, ποιος μας τα δίνει??? (τόσο φερέγγυοι που είμαστε)Το δημόσιο χρέος είναι ένα νούμερο που απο μόνο του δέν λέει τίποτα. Μπορεί να ανέβει απο έργα υποδομής που γίνονται τα οποία θα φέρουν κέρδος έμμεσα σε βάθος χρόνου, πχ δρόμοι, γέφυρες, νέες τεχνολογίες κτλ. Βέβαια απο τους ολυμπιακούς και μετά δέν νομίζω οτι έγινε κάποιο φοβερό έργο οπότε μάλλον ανέβηκε επειδή τα φάγανε
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το δημόσιο χρέος είναι ένα νούμερο που απο μόνο του δέν λέει τίποτα. Μπορεί να ανέβει απο έργα υποδομής που γίνονται τα οποία θα φέρουν κέρδος έμμεσα σε βάθος χρόνου, πχ δρόμοι, γέφυρες, νέες τεχνολογίες κτλ. Βέβαια απο τους ολυμπιακούς και μετά δέν νομίζω οτι έγινε κάποιο φοβερό έργο οπότε μάλλον ανέβηκε επειδή τα φάγανε
Την Εγνατία την έχεις ακουστά???? Το μετρό Θεσσαλονίκης?? Το Γ ΚΠΣ?? Εκτός και αν αυτά πέραν της Ευρωπαϊκής συμμετοχής έγιναν με τσόφλια....
Φυσικά και ο μεγάλος όγκος πήγε στην κάλυψη ανελαστικών δαπανών όπως μισθοί (+25% από το 2004) συντάξεις (+30% από το 2004) των ΔΥ.
ΥΓ. Από πότε οι ΔΥ κινούν μία οικονομία. Ο ΔΥ ως ορισμού καταναλώνει χρήματα από το κράτος δεν παράγει για αυτό???? Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το δημόσιο χρέος είναι ένα νούμερο που απο μόνο του δέν λέει τίποτα. Μπορεί να ανέβει απο έργα υποδομής που γίνονται τα οποία θα φέρουν κέρδος έμμεσα σε βάθος χρόνου, πχ δρόμοι, γέφυρες, νέες τεχνολογίες κτλ. Βέβαια απο τους ολυμπιακούς και μετά δέν νομίζω οτι έγινε κάποιο φοβερό έργο οπότε μάλλον ανέβηκε επειδή τα φάγανε
Την Εγνατία την έχεις ακουστά???? Το μετρό Θεσσαλονίκης?? Το Γ ΚΠΣ?? Εκτός και αν αυτά πέραν της Ευρωπαϊκής συμμετοχής έγιναν με τσόφλια....
Σε όλα αυτά τα έργα πάω στοίχημα πως έχει πάει ποσό ισοδύναμο με το 10% (και αν) της αύξησης του χρέους.
Αναφέρομαι σε όλα, όλα, μα όλα τα έργα, από το γήπεδο μπάσκετ στην Άνω Ραχούλα μέχρι την Εγνατία.
Ο βασικός λόγος που ανέβηκε το χρέος είναι το ότι ενώ ο Αλογοσκούφης ανακοίνωνε αυξήσεις μισθών/συντάξεων στο δημόσιο τομέα της τάξης του 2-3%, η σχετική δαπάνη αυξανόταν κατά 10%.
Μαγικό?!
Επιπλέον κάτι κινήσεις του στυλ κατάργηση λίστας φαρμάκων* μας επιβαρύνουν με πολλές εκατοντάδες εκ. κάθε χρόνο (ίσως να πλησιάζουμε και το δις πλέον, ετησίως πάντα).*Είχε ίσως κάποια θετικά, αλλά η τρύπα που άνοιξε η κατάργησή της είναι
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πολλές εύρωστες οικονομίες στηρίζονται στο δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα οι Σκανδιναβικές.
Είναι λάθος να λέμε με απόλυτο τρόπο ότι ο ιδιωτικός τομέας και η ελεύθερη οικονομία είναι κάτι το καλύτερο από το δημόσιο τομέα και εταιρείες τύπου ΔΕΚΟ (ή το ανάποδο).
Για εμένα το ιδανικό μείγμα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι κάτι το δυναμικό.
Αντικειμενικά στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας είναι μικρός (κάπου 25% του ΑΕΠ νομίζω) αν και προσπαθεί να προσφέρει παροχές που σε άλλες χώρες προσφέρονται με δημόσιο τομέα που κατέχει το 50% του ΑΕΠ.Στην Μ. Βρεττανια ο δημοσιος τομεας ειναι 16% του ΑΕΠ (βασικα ειναι οι μισθοι των δημ. υπαλληλων). Το τι μπορει να προσφερει το κρατος σχετικα με παροχες εξαρταται και απο τα εσοδα που φυσικα προερχονται απο την φορολογια του ιδιωτικου τομεα σε μεγαλο βαθμο.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δεν αναφέρομαι σε εισαγωγές-εξαγωγές...! Διαβασε την προηγούμενη σελίδα, κάπου αναφέρεται και ο zorz στο θέμα ΦΠΑ.σε τι αναφερεσαι? Γιατι ετσι οπως το εγραψες εγω καταλαβα οτι δεν θα πρεπει να εχουμε προβλημα με την φοροΔΙΑΦΥΓΗ, οσοι αγοραζουμε απο το εξωτερικο γιατι προτιμαμε το 15% ΦΠΑ της Αγγλιας κ τις χαμηλοτερες τιμες. Αυτο λες?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αντικειμενικά στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας είναι μικρός (κάπου 25% του ΑΕΠ νομίζω) αν και προσπαθεί να προσφέρει παροχές που σε άλλες χώρες προσφέρονται με δημόσιο τομέα που κατέχει το 50% του ΑΕΠ.Στην Μ. Βρεττανια ο δημοσιος τομεας ειναι 16% του ΑΕΠ (βασικα ειναι οι μισθοι των δημ. υπαλληλων). Το τι μπορει να προσφερει το κρατος σχετικα με παροχες εξαρταται και απο τα εσοδα που φυσικα προερχονται απο την φορολογια του ιδιωτικου τομεα σε μεγαλο βαθμο.
Οι δαπάνες του δημόσιου τομέα δεν είναι μόνο οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.
Στην Ελλάδα πάντως η δαπάνη για μισθούς και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων μόλις που ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ.
Συνολικά οι δημόσιος τομέας ανά χώρα ως ποσοστό του ΑΕΠ φαίνονται στον κάτωθι πίνακα (που έχω ξαναβάλει)
Όπως βλέπετε είμαστε κοντά στον πάτο.
Παρά το ότι έχουμε αρκετούς φόρους έχουμε έναν ατροφικό δημόσιο τομέα... και ο ΜΟΝΟΣ λόγος για αυτό είναι η φοροδιαφυγή, όπου κάποιοι δε σηκώνουν καθόλου τα βάρη που τους αναλογούν. -
- Την ιαπωνία την βλέπω στον πάτο. Δεν πιστεύω ότι τα πάει άσχημα σαν οικονομία...
- Μέχρι ένα σημείο είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης αφού τα έχουν κάνει σκ@τα.
-
Σήμερα το βράδυ είχα πάει να βρω μια παρέα σε γνωστό μαγαζί το οποίο έχει αναφερθεί και νωρίτερα σ' αυτό το τόπικ.
Τρώμε, πίνουμε, ζητάμε λογαριασμό, έρχεται 'ενημερωτικό δελτίο' (το οποίο, για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση, από 1/7/09 αποτελεί παρανομία αν έρθει αντί νόμιμης απόδειξης καθώς κάποιοι το είχαν κάνει σύστημα να δίνουν μόνο τέτοια). Πληρώνουμε δίνοντας πίσω το 'ενημερωτικό δελτίο' για να μας φέρουν απόδειξη και ρέστα. Έρχονται τα ρέστα παρέα με το ίδιο 'ενημερωτικό δελτίο'. Το παίρνω και πάω και βρίσκω τον υπεύθυνο του μαγαζιού. Οι άλλοι στο μεταξύ περιμένουν στην είσοδο. Με το Ν και με το Σ του λέω ότι κάποιος δεν κάνει και πολύ καλά τη δουλειά του διότι δε νοείται να μας επιστρέφουν τα ρέστα παρέα με ένα χαρτάκι που δεν αποτελεί απόδειξη αλλά 'ενημέρωση', ότι ισχύει νόμος για τα χαρτάκια αυτά τον οποίο προφανώς 'αγνοούν', ότι το μαγαζί τους έχει γίνει το αντικείμενο συζητήσεων στο ίντερνετ κι αν συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια 'λάθη' το πιθανότερο είναι να την πατήσουν.
Φυσικά το ότι πήρε το χαρτάκι και πήγε να μου φέρει την κανονική απόδειξη δε δείχνει αν τα κατάλαβε όλα αυτά που του είπα. Το πόσα κατάλαβε και που τα έγραψε θα το δείξει το μέλλον....
-
τον ιουνιο πηγαμε με την αδερφη μου και τον αντρα της να παρουμε κατι επιπλα...κοστος 3600...του ειπαμε για καλυτερη τιμη και μας ειπε παιδια δεν γινεται κτλ κτλ του ειπαμε αποδειξη δεν θελουμε και μας τα αφησε 3200... μην μου πειτε τωρα οτι εσεις που και καλα ζητατε αποδειξεις για τα σουβλακια που τρωτε θα πληρωνατε +400 για να βοηθησετε τα εσοδα του κρατους...
επισης αυτοι που και καλα καρφωνουνε στο Σδοε επιχειρησεις που δεν δινουνε αποδειξεις γιατι δεν πανε να καρφωσουνε τον γιατρο που του δωσανε φακελακι????ε δεν γινεται...τον γιατρο τον εχουνε αναγκη
μαγκες ειμαστε εκει που μας παιρνει..η πικρη αληθεια ειναι οτι ζηταμε αποδειξεις οχι για το καλο της ελλαδας αλλα γιατι δεν μπορουμε να κλεψουμε και εμεις,,,ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε
πς οταν ημουνα φοιτητης νοικιαζα διαμερισμα απο δημοσιο υπαλληλο και μου εκοβε μιση αποδειξη...το παραμυθι οι δημοσιου υπαλληλοι δεν κλεβουνε και αρα αυτοι οι καημενοι τραβανε το βαρος της φορολογικης πολιτικης μαλλον πρεπει να σταματησει γιατι και αυτοι κλεβουνε(θα κλεβανε )οταν μπορουνε(αν μπορουσανε).
-
Με το να μην κοπεί απόδειξη στερήσατε από το κράτος όχι μόνο 400 ευρώ αλλά πολύ περισσότερα, ας πούμε 1000 ευρώ χοντρά χοντρά. Γιατί δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ αλλά και ο φόρος εισοδήματος (και ίσως και άλλα που δεν ξέρω).
Τα 1000 αυτά ευρώ όμως το κράτος τελικά θα τα πάρει με άλλη φορολόγηση από εσένα. Γιατί το κράτος πάντα πέρνει αυτό που χρειάζεται.
Με το να μην κοπεί απόδειξη δεν κέρδισες 400 ευρώ, αντίθετα ζημιώθηκες 600 ίσως ευρώ που πήγαν στην τσέπη του επιπλοποιού. -
Με το να μην κοπεί απόδειξη στερήσατε από το κράτος όχι μόνο 400 ευρώ αλλά πολύ περισσότερα, ας πούμε 1000 ευρώ χοντρά χοντρά. Γιατί δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ αλλά και ο φόρος εισοδήματος (και ίσως και άλλα που δεν ξέρω).
Τα 1000 αυτά ευρώ όμως το κράτος τελικά θα τα πάρει με άλλη φορολόγηση από εσένα. Γιατί το κράτος πάντα πέρνει αυτό που χρειάζεται.
Με το να μην κοπεί απόδειξη δεν κέρδισες 400 ευρώ, αντίθετα ζημιώθηκες 600 ίσως ευρώ που πήγαν στην τσέπη του επιπλοποιού.α εσυ δηλαδη θα πληρωνες + 400...sorry φιλε μου αλλα δεν σε πιστευω...α και αντιθετα με σενα ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΑΛΛΟς αλλα ποσα γλυτωσα εγω σημερα
επισης το πραδειγμα σου ειναι εντελως αστοχο γιατι αν ηταν να πληρωνω αμεσα το ποσο που μου αναλογει απο τιςν αποδειξεις που δεν εχω ζητησει θα επρεπε να πληρωνω φορο 50.000ευρω με προαυξηση 5000 ευρω τον χρονο
και αφου θες να παιξουμε με απλα μαθηματικα ας σου δωσω κι εγω το δικο μου παραδειγμα
κανω αγορες 10000 φετος πληρωνω 8500 γιατι δεν παιρνω αποδειξη κερδος 1500
ερχεται το κρατος και επειδη καποιοι δεν ζητανε αποδειξη ανεβαζει την φορολογια 10% εκει που πληρωνω 3000 θα πληρωνω 3300....παλι τσεπωνω 1200 ευρω.......καλο ε???
πς α και να με ρωτας προτιμω να πανε στην τσεπη του επιπλοποιου παρα να πανε στην τσεπη του υπουργου
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
Με το να μην κοπεί απόδειξη δεν κέρδισες 400 ευρώ, αντίθετα ζημιώθηκες 600 ίσως ευρώ που πήγαν στην τσέπη του επιπλοποιού.α εσυ δηλαδη θα πληρωνες + 400...sorry φιλε μου αλλα δεν σε πιστευω...α και αντιθετα με σενα ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΑΛΛΟς αλλα ποσα γλυτωσα εγω σημερα
πς α και να με ρωτας προτιμω να πανε στην τσεπη του επιπλοποιου παρα να πανε στην τσεπη του υπουργου
Καπως ετσι θα σκεφτεται και ο υπουργος.
Προτιμω τα € να πανε στη ντσεπη μου παρα στην τσεπη του μαλακα φορολογουμενου
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καπως ετσι θα σκεφτεται και ο υπουργος.
Προτιμω τα € να πανε στη ντσεπη μου παρα στην τσεπη του μαλακα φορολογουμενου
και γιατι να μην το σκεφτει????αφου και ο μαλακας ο φορολογουμενος κλεβει ...
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
επισης το πραδειγμα σου ειναι εντελως αστοχο γιατι αν ηταν να πληρωνω αμεσα το ποσο που μου αναλογει απο τιςν αποδειξεις που δεν εχω ζητησει θα επρεπε να πληρωνω φορο 50.000ευρω με προαυξηση 5000 ευρω τον χρονο
και αφου θες να παιξουμε με απλα μαθηματικα ας σου δωσω κι εγω το δικο μου παραδειγμα
κανω αγορες 10000 φετος πληρωνω 8500 γιατι δεν παιρνω αποδειξη κερδος 1500
ερχεται το κρατος και επειδη καποιοι δεν ζητανε αποδειξη ανεβαζει την φορολογια 10% εκει που πληρωνω 3000 θα πληρωνω 3300....παλι τσεπωνω 1200 ευρω.......καλο ε???
Aυτό περιγράφεις είναι ο ορισμός του κουτοπόνηρου Έλληνα. Του ίδιου που έλεγε τους Ευρωπαίους κουτόφραγκους αλλά δεν του έκοβε να αναρωτηθεί πως έχουν φράγκα αφού είναι κουτοί!
Θα σου το ξαναπώ με άλλα λόγια.
Κόβοντας απόδειξη ο επιπλοποιός για 3600€ βάζει στην τσέπη του ας πούμε 2600 ευρώ (στην πράξη μάλλον είναι λιγότερα) και δίνει στο κράτος με τη μορφή φόρων, εισφορών κλπ. ας πούμε 1000 ευρώ (στην πράξη πρέπει να είναι περισσότερα).
Με το να μη σου κόψει απόδειξη και να σου πάρει 3200 ευρώ, τον πλήρωσες 600 ευρώ παραπάνω τουλάχιστον.
Για κάτι που κάνει 2600€ ή και λιγότερα, πλήρωσες 3200€.
Μπορεί να μην έχεις πρόβλημα να βάλει τα χρήματα στην τσέπη ο επιπλοποιός. Θα τα ζητήσει όμως το κράτος αυτά τα χρήματα από εσένα. ...και αν είσαι τσακάλι και ζεις στη σκια αυτού του κόσμου, θα τα ζητήσει από εμένα. -
Με το να μην κοπεί απόδειξη δεν κέρδισες 400 ευρώ, αντίθετα ζημιώθηκες 600 ίσως ευρώ που πήγαν στην τσέπη του επιπλοποιού.Όταν όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι παίζουν με τους κανόνες του παιχνιδιού τότε έχει νόημα αυτό που λές.
Όταν όμως όλοι γύρω σου κλεβουν και εσύ είσαι ο σωστός, τότε στο τέλος και δεν έχεις κερδίσει απο το κλεψιμο και θα κληθείς να πληρώσεις επιπλέον φόρους
-
Το κακό είναι ότι το μυαλουδάκι του μέσου Έλληνα σταματάει στο 'σήμερα'.
Δεν αναρωτιέται καν τι θα γίνει αν όλοι κάνουμε αυτό που ο ίδιος θεωρεί 'μαγκιά'. Κι όταν έρθει η μέρα να του βάλει το κράτος +500 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, 15 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο 'έκτακτη εισφορά' για το σπίτι του, 'αντικειμενικό τεκμήριο' για το μαγαζί του βάση περιοχής κι αντικειμένου ('έχεις το τάδε μαγαζί στην τάδε περιοχή άρα βρέξει-χιονίσει βγάζεις τουλάχιστον τόσα') θα αρχίσει να κλαίγεται λες και ο ίδιος δεν ήταν μέρος των αιτίων που θα έχουν οδηγήσει σε τέτοια μέτρα.
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες