-
Πάνω που είχαν αρχίσει να μου λείπουν οι 'omhroi'
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πληρώνεις βέβαια κάτι παραπάνω αλλα χαλάλι, έχεις εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα
Ναι, αυτος ειναι ο απωτερος σκοπος τελος παντων... σωστα το καταλαβες!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Απλά γενικώς ο ΕΣ έχει τον δικό του τρόπο να κάνει τα πράγματα που κάνει τους πάντες να γελάνε...
Ναι γιατί βλέπεις όλοι οι υπόλοιποι στην Ελλάδα ΡΟΚΑΡΟΥΝ στα αντικείμενά τους φυσάει η χώρα σε όλους τους τομείς.
Ε, καλά, απλά ο ΕΣ παίρνει βραβείο. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις λάθος τον τρόπο λειτουργίας του στρατού. Λάθος πχ είναι ο τρόπος λειτουργίας του Ληξιαρχείου. Ο ΕΣ λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που δεν υπάρχει λογικός όρος να το περιγράψει. Είναι 'out there'...
Ο ΕΣ ανήκει σε όλους μας και είναι ντροπή για αυτόν που τον κοροιδεύει .
Ωραία. Μόλις τελειώσω τη λάντζα 752.681 πιάτων, 967 ταψιών και τη σκοπιά μου παρέα με την άγρια φύση στη μέση του πουθενά σε φυλάκιο χωρίς τηλέφωνο ή δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο (για την περίπτωση που έρθουν οι οχτροί) θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη και θα μπω στο άρμα (που ποτέ κανείς δεν μου έδειξε πως ανοίγει), θα πάρω τον ασύρματο (που ποτέ κανείς δεν μου έδειξε πως λειτουργεί), θα στείλω μερικές εντολές βολής (έτσι για να περάσει η ώρα) και μετά θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη και θα συρθώ στα γόνατα του διοικητή (που έκοψε τις τιμητικές που ο ίδιος είχε δώσει), μήπως και ξεπλύνω το όνειδος.
Χωρίς ρεπό και χωρίς μπράβο έστω και με ανορθόδοξο τρόπο ο ΕΣ θα τρέξει εκεί που θα τον ζητήσετε όλοι σας!
Έτσι όπως είναι καλό θα ήταν να παραμείνει εκεί που βρίσκεται... Για την δασοπυρόσβεση για παράδειγμα, ο κανονισμός του ΕΣ για το τι θα πρέπει να φορούν οι φαντάροι όταν καλούνται να συνδράμουν την πυροσβεστική (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ - η πολιτική προστασία ΕΙΝΑΙ δουλειά του στρατού σε καιρό ειρήνης) έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με όσα λέει η πυροσβεστική για την ασφάλεια του προσωπικού κατά τη δασοπυρόσβεση.
Είναι ότι πιό σίγουρο έχετε όλοι σας και ας μήν είναι πυροσβέστες.Και δεν εννοώ τους φαντάρους και κάποια μεμονομένα ρεμάλια του στρατού,,,για να λέμε τα πράγματα όπως είναι!
Γιατί κύριοι στα δύσκολα απλά οι άλλοι δεν θα είναι αρκετοί να τα βγάλουν πέρα.Δεν καταλαβαίνω τι λες ακριβώς, αλλά έχω την εντύπωση ότι μεμονωμένοι είναι αυτοί που κάνουν κάτι σοβαρό και είναι τόσο απελπιστικά μόνοι που συνήθως δεν αντέχουν για πολύ και τα παρατάνε αηδιασμένοι.
Χωρίς την κάθε βοήθεια του ΕΣ θα είμασταν ξεβράκωτοι ΟΛΟΙ ΜΑΣ!
Ενώ τώρα...
Με τις υγείες μας!
Αυτό εννοείται...
-
δε θα πάνε οι φαντάροι στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση πολέμου αλλά οι μάχιμοι. οι φαντάροι είναι για να κρατάνε τους μάχιμους όρθιους, είτε μαγειρεύοντας είτε σκουπίζοντας και σφουγγαρίζοντας τους χώρους διαμονής, κοινώς να κάνουν όλη την από πίσω δουλειά. άμα πηγαίναμε εσύ και γω στον πόλεμο ζήτω που καήκαμε
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Απλά γενικώς ο ΕΣ έχει τον δικό του τρόπο να κάνει τα πράγματα που κάνει τους πάντες να γελάνε...
Ναι γιατί βλέπεις όλοι οι υπόλοιποι στην Ελλάδα ΡΟΚΑΡΟΥΝ στα αντικείμενά τους φυσάει η χώρα σε όλους τους τομείς.
Ε, καλά, απλά ο ΕΣ παίρνει βραβείο. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις λάθος τον τρόπο λειτουργίας του στρατού. Λάθος πχ είναι ο τρόπος λειτουργίας του Ληξιαρχείου. Ο ΕΣ λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που δεν υπάρχει λογικός όρος να το περιγράψει. Είναι 'out there'...
Ωραία. Μόλις τελειώσω τη λάντζα 752.681 πιάτων, 967 ταψιών και τη σκοπιά μου παρέα με την άγρια φύση στη μέση του πουθενά σε φυλάκιο χωρίς τηλέφωνο ή δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο (για την περίπτωση που έρθουν οι οχτροί) θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη και θα μπω στο άρμα (που ποτέ κανείς δεν μου έδειξε πως ανοίγει), θα πάρω τον ασύρματο (που ποτέ κανείς δεν μου έδειξε πως λειτουργεί), θα στείλω μερικές εντολές βολής (έτσι για να περάσει η ώρα) και μετά θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη και θα συρθώ στα γόνατα του διοικητή (που έκοψε τις τιμητικές που ο ίδιος είχε δώσει), μήπως και ξεπλύνω το όνειδος.
Χωρίς ρεπό και χωρίς μπράβο έστω και με ανορθόδοξο τρόπο ο ΕΣ θα τρέξει εκεί που θα τον ζητήσετε όλοι σας!
Έτσι όπως είναι καλό θα ήταν να παραμείνει εκεί που βρίσκεται... Για την δασοπυρόσβεση για παράδειγμα, ο κανονισμός του ΕΣ για το τι θα πρέπει να φορούν οι φαντάροι όταν καλούνται να συνδράμουν την πυροσβεστική (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ - η πολιτική προστασία ΕΙΝΑΙ δουλειά του στρατού σε καιρό ειρήνης) έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με όσα λέει η πυροσβεστική για την ασφάλεια του προσωπικού κατά τη δασοπυρόσβεση.
Είναι ότι πιό σίγουρο έχετε όλοι σας και ας μήν είναι πυροσβέστες.Και δεν εννοώ τους φαντάρους και κάποια μεμονομένα ρεμάλια του στρατού,,,για να λέμε τα πράγματα όπως είναι!
Γιατί κύριοι στα δύσκολα απλά οι άλλοι δεν θα είναι αρκετοί να τα βγάλουν πέρα.Δεν καταλαβαίνω τι λες ακριβώς, αλλά έχω την εντύπωση ότι μεμονωμένοι είναι αυτοί που κάνουν κάτι σοβαρό και είναι τόσο απελπιστικά μόνοι που συνήθως δεν αντέχουν για πολύ και τα παρατάνε αηδιασμένοι.
Ενώ τώρα...
Με τις υγείες μας!
Αυτό εννοείται...
Συγνωμη φιλε μου αλλα διαφωνουμε πουθενα?
Ενταξει γραφεις οπως ενας απλος πολιτης και τιποτα παραπανω!
Στα υπολοιπα εισαι απλα σε νυχτα!
Και που επλυνες τα πιατα η δεν ξερω τι επαθες?
Γιάυτο καλα μπανια να εχουμε! -
Σας έχει τύχει αυτοί που διαμαρτυρονταν εντόνως για τή θητεία τους στο στρατό, να ήταν συνήθως και οι πιο λουφαδόροι και καλοπερασάκηδες;
-
Όπως επίσης και που έκανα μπάνιο σε σκουπίδια ή σε πετρέλαιο ή που κοιμήθηκα σε ετοιμόρροπα κτίρια που χτίστηκαν από τον κολλητό του Κολοκοτρώνη, τίποτα δεν έπαθα. Εάν όμως πάω στο στρατό για να πλένω πιάτα, τότε γιατί πάω;;;; Βοηθάω την εθνική άμυνα πλένοντας πιάτα (ιδίως σε καιρό ειρήνης) ή μήπως το έργο αυτό είναι τόσο δύσκολο που χρειάζομαι 12μηνη εκπαίδευση γι' αυτό;;;; (όχι δεν ήμουν άοπλος. Ι1 ήμουν).
Αλήθεια, σύγχρονοι στρατοί με πολεμική εμπειρία πράσφατη ή τρέχουσα, έχουν φαντάρους να κάνουν όλες αυτές τις μ@λ@κίες;;;;;
Είμαι σε νύχτα που στην εκπαίδευσή μας ο εκπαιδευτής τη μισή ώρα έλλειπε και την υπόλοιπη είτε μιλούσε στο κινητό, είτε μας έλεγε ιστορίες για αγρίους;;;; Είμαι σε νύχτα που κανείς δεν μου έμαθε πως ανοίγει η γ@μημένη πόρτα στο άρμα, παρά μόνο τυχαία μία φορά μου έδειξε ένας ΕΠΟΠ, αφού είχαν περάσει περίπου 6 μήνες από τότε που υποτίθεται ότι έπρεπε να το μάθω;;;; Τότε ήταν που είδα και πως είναι το κονσερβοκούτι μέσα στο οποίο υποτίθεται ότι είχα εκπαιδευτεί. Φυσικά, η επόμενη φορά που μπήκα στο άρμα ήταν για να ξεσκονίσω... Όταν ρωτούσαμε πότε θα μπούμε στα άρματα (κατά την εκπαίδευση) η απάντηση ήταν: Σιγά μην μπείτε στα άρματα ποτέ. Ε, τότε τι σκ@τ@ κάναμε εκεί πέρα;;;;; Όποιος μου λύσει αυτή την απορία θα κερδίσει την αίωνια ευγνωμοσύνη μου!
Εφόσον βέβαια είμαι σε νύχτα για όλα αυτά που ζούσα κάθε μέρα στο τρελοκομείο, τότε ζητώ ταπεινά συγνώμη και παρακαλώ κάποιον να διορθώσει τις μνήμες μου. ευχαριστώντας εκ των προτέρων.
Υποτίθεται ότι πήγα εκεί που πήγα για να μάθω κάποια πράγματα σε περίπτωση πολέμου. Όπως λέγαμε μεταξύ μας οι φαντάροι, σε περίπτωση πολέμου, θα πάρουμε τα ξεσκονόπανα, το Φέρι για τα πιάτα και τα κινητά μας (το μόνο αξιόπιστο μέσο επικοινωνίας στο στρατόπεδο) και θα κάνουμε διαγωνισμό ποιος μπορεί να πλένει πιο πολλά πιάτα πιο γρήγορα...
Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι έχασα 1 χρόνο από τη ζωή μου για το τίποτα. Και ο χρόνος μου είναι πολύ πολύτιμος για να σπαταλιέται έτσι. Πολύ πιο χρήσιμο θα ήταν να κωλοβαρούσα όλη μέρα από καφετέρια σε καφετέρια.
@famas: πάω να συνεχίσω την καλοπέραση και τη λούφα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σας έχει τύχει αυτοί που διαμαρτυρονταν εντόνως για τή θητεία τους στο στρατό, να ήταν συνήθως και οι πιο λουφαδόροι και καλοπερασάκηδες;Εννοείται. Όπως και στη δουλειά άλλωστε.
Και ακόμα περισσότερο βέβαια διαμαρτύρονται τα 'στελέχη' του ΕΣ (στρατιωτικά και πολιτικά) για την πολλή δουλειά και το πήξιμο που έχουν στα γραφεία
Βέβαια, όταν τους έχεις δίπλα σου δεν είναι για γέλια αλλά για νεύρα. Να έχεις την χ-υ-ζ μονιμού αρχιλοχία στο τάδε επιτελικό γραφείο να κλαίγεται στο τηλέφωνο όλη την ώρα για το πόσο πολύ τρέξιμο έχει σήμερα (i.e. είχε μισής ώρας δουλειά για έναν ηλίθιο άνθρωπο, δλδ μιάμιση ώρα δουλειά για έναν στρατιωτικό and that's it, μετά σπιτάκι και μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει). Από αυτή την εξαιρετικής σημασίας και ευθύνης δουλεια του να καταχωρίσει 10 σελίδες στους αντίστοιχους φακέλους και να αντιγράψει 10 χαρτιά στον υπολογιστή (νταξ η αντιγραφή της έπεφτε βαρειά και προφανώς φωνάζουν κάποιον φαντάρο να την κάνει). Απίστευτος ο μικρόκοσμος στον οποίο ζούνε.
Τέσπα, εκεί μέσα δεν άντεξα πάνω από 3 ώρες. Καλύτερα να μαζεύω κορμούς στον ήλιο, να ιδρώνω και να φεύγει δέρμα από τις παλάμες, παρά να καταλήξω να βρίζω κανέναν/καμία και να κάνω καμιά ΕΣΣΟ περισσότερο
Ευτυχώς βέβαια και με λίγο ψάξιμο βρίσκεις και που παίζουν λίγο πιο σοβαροί άνθρωποι (μακριά από επιτελικά γραφεία, επιλχάδικα κλπ, που να μπορείς να πεις και καμιά μλκία παραπάνω και να κάνεις και καμιά πιο σοβαρή - - δουλειά)...
-
mjacob, oπως πάντα υπερβολικός
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Γιατί κύριοι στα δύσκολα απλά οι άλλοι δεν θα είναι αρκετοί να τα βγάλουν πέρα.
Με τις υγείες μας!Πες το ρε συ κι έχω καταγχωθεί χωρίς λόγο
Λοιπόν πες τον ΕΣ να τρέξει να πάρει τίποτα μπύρες γιατί έχω κόσμο σήμερα το βράδυ και δεν προλαβαίνω...Α και άκου να δεις δεν θέλω ανορθοδοξίες και μ@λ@κίες : απλές πράσινες Heineken θέλω....
Με τις υγείες μας
(εκτός από τις μπύρες μου 'φτιαξες και θέμα συζήτησης ατιμούλικο για το Συνέδριο, ακούς Ηλίααααααα και ο ΕΣ για το 1ο συνέδριο Σ.Δ.4τφ τρέχει )
-
Αλήθεια, σύγχρονοι στρατοί με πολεμική εμπειρία πράσφατη ή τρέχουσα, έχουν φαντάρους να κάνουν όλες αυτές τις μ@λ@κίες;;;;;
οχι... φέρνουνε φιλλιπινεζες οικιακες βοηθους...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Με τις υγείες μας!Πες το ρε συ κι έχω καταγχωθεί χωρίς λόγο
Λοιπόν πες τον ΕΣ να τρέξει να πάρει τίποτα μπύρες γιατί έχω κόσμο σήμερα το βράδυ και δεν προλαβαίνω...Α και άκου να δεις δεν θέλω ανορθοδοξίες και μ@λ@κίες : απλές πράσινες Heineken θέλω....
Με τις υγείες μας
(εκτός από τις μπύρες μου 'φτιαξες και θέμα συζήτησης ατιμούλικο για το Συνέδριο, ακούς Ηλίααααααα και ο ΕΣ για το 1ο συνέδριο Σ.Δ.4τφ τρέχει )
-
.....και τα κινητά μας (το μόνο αξιόπιστο μέσο επικοινωνίας στο στρατόπεδο).....Τα Racal του στρατού ήταν απλά για γέλια. Τα μισά τουλάχιστον χαλασμένα και όσα δούλευαν είχαν μηδενική εμβέλεια. Στις ασκήσεις τα στελέχη χρησιμοποιούσαν PMR του εμπορίου απο αυτά που αγοράζεις στο Πλαίσιο με 20-30 ευρώ. Περιτό να πώ οτι είχαν 10 φορές μεγαλύτερη εμβέλεια και ποιότητα ήχου απο τα Racal.
Μέσα στο στρατόπεδο έπεφτε πολύ κινητό τηλέφωνο, αφού ελάχιστα απο τα σταθερά τηλέφωνα λειτουργούσαν. Η πλάκα ήταν οτι σε ορισμένα σημεία του στρατοπέδου δέν έπιανε ελληνικό δίκτυο αλλά έπιανε το τουρκικο καμπάνα.
Αλλά και τα TRC 9200 που υποτείθεται είναι ότι καλύτερο έχει ο στρατός δέν πήγαιναν πίσω. Θυμάμαι προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με το φυλάκιο της βραχονισήδας μερικά χιλιόμετρα μακριά με οπτική επαφή και ακουγόντουσταν σαν να ήταν μέσα απο πηγάδι.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Με τις υγείες μας!Στην αρχη νομιζα οτι το συγκεκριμενο σχολιο ηταν απλα ειρωνικο και καυστικο...
Εγω το μονο που εχω να πω για τον ΕΣ ειναι οτι αποτελει προτυπο για ολα τα 'σπιτια' που φερουν το κοκκινο φωτακι απο εξω... Το ποιος ειναι η κοπελα και το ποιος η τσατσα θα το αφησω στην κριση σας!!
Edit: Επισης απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου απο το ΕΣ (που ευτυχως τελειωνει σε ελαχιστες μερες!!!) τα μη-ρεμαλια αποτελουσαν τις μεμονομενες περιπτωσεις! Ο κανονας ηταν δυστυχως τα ρεμαλια...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Με τις υγείες μας!Στην αρχη νομιζα οτι το συγκεκριμενο σχολιο ηταν απλα ειρωνικο και καυστικο...
Εγω το μονο που εχω να πω για τον ΕΣ ειναι οτι αποτελει προτυπο για ολα τα 'σπιτια' που φερουν το κοκκινο φωτακι απο εξω... Το ποιος ειναι η κοπελα και το ποιος η τσατσα θα το αφησω στην κριση σας!!
Edit: Επισης απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου απο το ΕΣ (που ευτυχως τελειωνει σε ελαχιστες μερες!!!) τα μη-ρεμαλια αποτελουσαν τις μεμονομενες περιπτωσεις! Ο κανονας ηταν δυστυχως τα ρεμαλια...
εκανες και εσυ στρατο???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εκανες και εσυ στρατο???
παρακαλουνται οι απαλευτοι κλ@ψομουνides που κανανε θητεια σπιτι τους να μην εκφερουν γνωμη...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
εκανες και εσυ στρατο???
παρακαλουνται οι απαλευτοι κλ@ψομουνides που κανανε θητεια σπιτι τους να μην εκφερουν γνωμη...
ναυτακι αι στην μπαντα
-
εκανες και εσυ στρατο???
ναυτακι αι στην μπαντα
Εχουνε ελλειψεις σε βληματα στο πυροβολικο, και εμαθα θα σε καλεσουνε
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
εκανες και εσυ στρατο???
ναυτακι αι στην μπαντα
ΠΗΡΑ ΛΕΥΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ....
-
εκανες και εσυ στρατο???
ναυτακι αι στην μπαντα
ΠΗΡΑ ΛΕΥΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ....
εε γι αυτο σε καλουνε για βλημα και οχι για φανταρο...
Περί Θητείας [#3]