-
τον τελευταίο καιρό έχω συνέχεια πρόβλημα συγχρονισμού της dsl (ote @ 4mbit/att: 52db/annex B (ISDN))
και ξαναρωτάω:
- αν γυρίσω σε PSTN θα δω καλύτερη μέρα?
- Αν γυρίσω σε PSTN, θα έχω μεγάλης διάρκειας διακοπή του internet ? Στο 134 μου λένε ότι μπορεί να μείνω καιρό χωρίς νετ
ΔΕΝ υποφέρεται άλλο η κατάσταση
δεν υπάρχει και κανά ελεύθερο ασύρματο κοντά
-
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
σίγουρα δεν φταίει το router σου?
έχω το SAGEM που μου χε δώσει η otenet, μια χαρά ρουτεράκι με πλήρη παραμετροποίηση. τα προβλήματα ξεκίνησαν με την δωρεάν αναβάθμιση από 4 σε 8. βέβαια ξαναζήτησα να με πάνε στα 4 λόγω απόστασης από το κέντρο και συνεχών disconnect. αλλά και πάλι τα απογεύματα/βράδυα δε συγχρονίζεται με τίποτα και αν γίνει μου δίνει πολύ αδύναμο σήμα ~ 5-6db noise margin
-
Ψάχνω ένα media streamer για το σαλόνι για να αντικαταστήσω το DVD-R που παίζει μόνον DivX, Xvid τα οποία με τα καινούρια format αρχείων video καθίστανται όλο και πιο σπάνια!
Βρήκα αυτό εδώ:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801695
όπως και αυτό εδώ σαν πιο οικονομική λύση:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303980Το θέμα είναι πως αυτά τα δύο παίζουν μεν τα πάντα, αλλά το δεύτερο θέλει εξωτερικό σκληρό που δεν έχω. Εσωτερικό για το πρώτο έχω έναν που δεν τον χρησιμοποιώ , παρά σαν αποθήκη (500GB είναι οπότε κάνει...).
Το θέμα είναι πως ιδανικά θα ήθελα κάτι σαν το παρακάτω:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809659
Το τελευταίο , εκτός από το να παίζει, γράφει και έχει πάνω και TV Tuner απλό και ψηφιακό. Αλλά δυστυχώς, ΔΕΝ παίζει όλα τα αρχεία που παίζουν τα δύο πρώτα (κυρίως τα mp4.H264 που είναι πολύ δημοφιλή...).Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην αγορά; Να παίζει τα πάντα και να μπορεί να γράψει κιόλας από την TV; Αν δεν βρω, θα μεταφέρω τον υπολογιστή στο σαλόνι, αλλά μου πέφτει κάπως μεγάλο το κουτί... Η χαζομάρα είναι πως το πρόβλημα θα λυνόταν με το φτηνό Western Digital και να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου για εγγραφή, αλλά στην κρεβατοκάμαρα που τον έχω έχω κακό τηλεοπτικό σήμα και έχει φασαρία η διόρθωση του καλωδίου της κεραίας γιατί είναι καλωδιωμένο στον τοίχο...
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Default Conn-X PASSWORDS
1234567890123
1234567891234Ειδικα οπου βλεπεις σαν SSID το CONN-X κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει αλλαχτει ουτε το PASS... Χτυπας ενα απο τα παραπανω και μπαινεις
ps: ο καημενος μου ο γειτονας ειναι πολυ χρησιμος για seed
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Default Conn-X PASSWORDS
1234567890123
1234567891234Ειδικα οπου βλεπεις σαν SSID το CONN-X κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει αλλαχτει ουτε το PASS... Χτυπας ενα απο τα παραπανω και μπαινεις
ps: ο καημενος μου ο γειτονας ειναι πολυ χρησιμος για seed
τα ξέρω αλλά δεν έχει κανα conn-x εκεί κοντά
-
Το http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303980 το ειχα δει και εγω πριν λιγο καιρο αλλα ελεγαν σε φορουμ οτι εχει προβληματα με τους ελληνικους υποτιτλους.
http://www.greektvsubs.gr/showthread.php?t=25264 -
Ένας φίλος έχει το εξής πρόβλημα με το Thunderbird (σε ΧP-SP3):
Όταν κάνει drag & drop κάποια αρχεία Word σε ένα νέο μήνυμα (ή τα επισυνάπτει 'κανονικά') για να τα στείλει ως attachments, δεν του εμφανίζεται εικονίδιο αλλά μόνο το όνομα του αρχείου. Όταν, δε, πάει να στείλει το μήνυμα, αυτό δε φεύγει (του λέει 'attachment not found' ή κάτι αντίστοιχο).
Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?
-
Πρίν κατι μήνες πήρα ένα πολύ λεπτό Sandisk απο τα Saturn, 4GB, στην υπερβολική τιμή των 9 ολάκερων €
Ξεπαραδιάστηκα... -
Σκέφτομαι να φρεσκάρω το pc με ένα formatάκι, μετά κι από κάτι κουλά που μου κάνει. Έχω 4 σκληρούς δίσκους. Οι 3 είναι εσωτερικοί (στον έναν εκ των οποίων είναι εγκατεστημένα τα xp sp2) και ο άλλος εξωτερικός.
Το θέμα είναι, να κάνω format αυτόν που έχει τα xp και να τα ξαναπεράσω στον ίδιο ή να τα περάσω και σε έναν άλλο δίσκο και να κάνω boot από όποιον θέλω; Είναι απλό το δεύτερο; Υπάρχει κάποιος step-by-step οδηγός; Ο λόγος που θέλω να κάνω το δεύτερο είναι από φόβο μήπως μου ξεφύγει τίποτα στο backup πριν το format.
-
fox τελικά κατέληξα στον 320 elite, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν βρήκα άλλον 320ρη σε κάποιο πλαίσιο.
θέλω λίγο να με διαφωτίσεις με το λογισμικό του. έχεις κάνει setup το λογισμικό του, δηλαδή το πρόγραμμα wdsetup?
εγώ δεν το εχω κάνει σε κανέναν από τους 2. θα μου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο?ευχαριστώ.
-
Πέρασε το νέο λειτουργικό στον άλλο δίσκο χωρίς να πειράξεις αυτό που έχεις. Μετά θα έχεις επιλογή ποιο από τα δύο λειτουργικά να ξεκινήσεις.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τον τελευταίο καιρό έχω συνέχεια πρόβλημα συγχρονισμού της dsl (ote @ 4mbit/att: 52db/annex B (ISDN))και ξαναρωτάω:
- αν γυρίσω σε PSTN θα δω καλύτερη μέρα?
- Αν γυρίσω σε PSTN, θα έχω μεγάλης διάρκειας διακοπή του internet ? Στο 134 μου λένε ότι μπορεί να μείνω καιρό χωρίς νετ
ΔΕΝ υποφέρεται άλλο η κατάσταση
γενικα τα isdn εχουν καποια προβληματα. Δεν αποκλειεται μαλιστα τις διακοπες να σου τις προκαλει καποια αλλη isdn που περνα κοντα στο δικο σου καλωδιο.
εαν αλλαξεις δε σημαινει οτι θα λυσεις σιγουρα το προβλημα.
εισαι μακρια απο τον ΟΤΕ? Γιατι το 52att ειναι πολυ μεγαλο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πέρασε το νέο λειτουργικό στον άλλο δίσκο χωρίς να πειράξεις αυτό που έχεις.Αποσυνδέω δηλαδή τους άλλους δίσκους, εγκαθιστώ το νέο λειτουργικό και τους επανασυνδέω; Έτσι απλά;
Μετά θα έχεις επιλογή ποιο από τα δύο λειτουργικά να ξεκινήσεις.
Ρυθμίζοντας το boot sequence από το BIOS ή θα βγαίνει αυτόματα η επιλογή κάθε φορά που κάνω boot;
Επίσης, έχει καμία διαφορά αν θα εγκαταστήσω το νέο λειτουργικό σε SATA ή σε IDE δίσκο;Ευχαριστώ
-
@ Skotch
Για το πρώτο: Μπορείς να το κάνεις κι έτσι - ν' αποσυνδέσεις τα power cables απ' τoυς δίσκους τους οποίους δε θες να πειράξεις και να 'φαίνεται' μόνο ο άλλος, στον οποίο θες να στήσεις το λειτουργικό.
Για το δεύτερο: Kανονικά το ρυθμίζεις απ' το BIOS, αλλά, ανάλογα τι μητρική έχεις, παίζει και να πατάς κάποιο function key μόλις ξεκινήσεις τον υπολογιστή και να σου βγαίνει μενού που να σε ρωτάει από ποιο δίσκο θες να bootάρεις (στο ASUS P5Q DX μου έτσι γίνεται - πολύ βολικό).
Σημ.
Το έχω δοκιμάσει μόνο με ίδιου τύπου σκληρούς αυτό, όχι με μίξη SATA-IDE (που να έχει π.χ. ο ένας XP κι ο άλλος Linux). Αν σου περισσεύει SATA για να στήσεις εκεί το νέο λειτουργικό θα σου έλεγα να τον προτιμήσεις (και λόγω πιο γρήγορου interface). -
Μητρική έχω της Intel (αυτή συγκεκριμένα) και δεν ξέρω αν υποστηρίζει αυτό το extra μενού.
Σχετικά με τους δίσκους, περισσεύει ένας SATA (του κουτιού μάλιστα) αλλά ο δίσκος που έχει αυτή τη στιγμή το λειτουργικό είναι IDE. Από IDE (για να έχω και τα 2 λειτουργικά σε IDE) μου περισσεύει ένας 160άρης αλλά είναι λίγο παλιός (4ετίας+) και γι αυτό δεν ξέρω αν πρέπει να τον προτιμήσω έναντι του SATA. -
Αν θέλεις να μπουτάρεις και τα δύο λειτουργικά, μην αλλάζεις τίποτε. Απλά η εγκατάσταση θα γίνει στο D:\Windows (κλπ).
Αλλιώς και τα δύο λειτουργικά θα είναι στο C:\windows (σε διαφορετικούς όμως δίσκους) και θα πρέπει κάθε φορά να αποσυνδέεις τους δίσκους (ή να αλλάζεις τη σειρά τους στο BIOS).
-
Επισης να θυμασαι οτι αν πας να βαλεις τα ΧΡ πρεπει να χεις καπου προχειρα τους drivers για τον SATA controller
-
Όχι απαραίτητα, οι σχετικά νεώτερες μητρικές βλέπουν κατευθείαν τους SATA δίσκους και δεν χρειάζεται να περάσεις drivers κατά την εγκατάσταση των XP.
@Scotch: για το 'εξτρα μενού', πρόσεξε τα μηνύματα που σου δίνει ο υπολογιστής όταν μπουτάρει, στην πρώτη οθόνη που εμφανίζεται (με τον έλεγχο της RAM κλπ)...συνήθως εκεί που σου λέει 'press DEL to enter setup' λέει και κάτι του στυλ 'press F8 for boot options', 'F8: BBS' ή κάτι τέτοιο.
Πάντως από τη στιγμή που περάσεις λειτουργικό και στο δεύτερο δίσκο (ενώ έχεις συνδεδεμένο και τον πρώτο), το boot menu θα εμφανίζεται σε μεταγενέστερο στάδιο (μετά δηλαδή τους αρχικούς ελέγχους) και ρυθμίζεται καθαρά από το αρχείο boot.ini...δεν είναι θέμα μητρικής
Τέλος, αν το λειτουργικό σου δουλεύει μια χαρά.....μπορείς να μεταφέρεις το λειτουργικό και ό,τι άλλο υπάρχει από τον IDE δίσκο σου στον καινούριο SATA με ένα πρόγραμμα όπως το Acronis Migrate Easy (πιο απλό) ή το Acronis True Image. Ούτε επανεγκατάσταση, ούτε backup, ούτε τίποτα...και τα έχεις όλα έτοιμα στον καινούριο δίσκο.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μητρική έχω της Intel (αυτή συγκεκριμένα) και δεν ξέρω αν υποστηρίζει αυτό το extra μενού.Δεν το υποστηρίζει, αλλά δεν τρέχει και τίποτα (αν έχεις σκοπό να βάλεις φρέσκα XP μπορείς να κάνεις αυτό που πρότεινε ο leonp).
Σχετικά με τους δίσκους, περισσεύει ένας SATA (του κουτιού μάλιστα) αλλά ο δίσκος που έχει αυτή τη στιγμή το λειτουργικό είναι IDE. Από IDE (για να έχω και τα 2 λειτουργικά σε IDE) μου περισσεύει ένας 160άρης αλλά είναι λίγο παλιός (4ετίας+) και γι αυτό δεν ξέρω αν πρέπει να τον προτιμήσω έναντι του SATA.
Μια χαρά είναι 160άρης IDE 4ετίας, απλά αν στήσεις το λειτουργικό στον SATA, που είναι και του κουτιού, το πιθανότερο είναι να δεις κάποια διαφορά στα γκάζια. Αν προτιμάς να περάσεις τα XP στον IDE μπορείς μετά να τον κλωνοποιήσεις (π.χ. με κάποιο από τα προγράμματα που πρότεινε παραπάνω ο ArrowsFA1 ή να κατεβάσεις κανένα Hiren's boot CD που έχει μέσα τα πάντα), να δεις τη διαφορά.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]