-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Θα το έκανα, αλλά ήξερα από την αρχή ότι δεν μπορουσα να αποδείξω τίποτα! Ούτε το ότι πλήρωσα όσα πλήρωσα, ούτε τη συνολική ποσότητα που αγόρασα. Ακόμα και τιμολόγιο να ζητουσα, αυτό δε θα αποδείκνυε ότι είχε μπει μια συγκεκριμένη ποσότητα στο ρεζερβουάρ μου, απλά θα έδειχνε ότι αγόρασα από αυτούς Χ λίτρα βενζίνης (τα οποία θα μπορούσα, λχ, να είχα βάλει σε μπετόνια). Οπότε, χαμένος, από νομικής σκοπιάς, από χέρι.Ναι μεν, αλλά θα υπήρχε καταχωρημένη μια καταγγελία για το εν λόγω βενζινάδικο. Που ξέρεις ότι δεν έχει πέσει θύμα και άλλος πελάτης και δεν το έχει ήδη καταγγείλει και εκείνος; ΄Η ότι δεν θα το κάνει κάποιος άλλος στο επόμενο διάστημα;
Εκείνο που θέλω να πω, είναι πως καταγγελία είναι καλό να γίνεται προς όφελος του συνόλου των καταναλωτών. Αν όλοι έκαναν καταγγελία τέτοιες απαράδεκτες και ληστρικές συμπεριφορές, τότε ίσως και να μην είχες πέσει θύμα και εσύ. Γιατί μπορεί να ήσουν ο πρώτος που θα το ανέφερε ως περιστατικό, αλλά αν αύριο μεθαύριο κάνουν 2-3 ακόμα άτομα αντίστοιχες καταγγελίες, τότε σίγουρα παρόλο που δεν έχεις στα χέρια σου αποδεικτικά στοιχεία (αν και θα μπορούσες π.χ. να περνούσες την συναλλαγή στην πιστωτική κάρτα ), σίγουρα άτομα του υπουργείου θα ελέγξουν τις καταγγελίες (π.χ. θα σε ρωτήσουν σε ποια αντλία έγινε αυτό και στέλνουν κλιμάκιο να ελέγξουν αν 'κλέβει' η αντλία) και θα διαπιστώσουν αν όντως υπάρχει παράβαση.
-
Είδα πριν λίγο το πρώτο βενζινάδικο που είχε ξεμείνει απο καύσιμα!!! Για να δούμε πόσο θα αντέξουν οι αγρότες και πόσο θα αντέξουμε εμείς!!!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Είδα πριν λίγο το πρώτο βενζινάδικο που είχε ξεμείνει απο καύσιμα!!! Για να δούμε πόσο θα αντέξουν οι αγρότες και πόσο θα αντέξουμε εμείς!!!!!εσεις στο Ηρακλειο καπως θα το παλεψεψετε αφου δυο εταιριες εχουν εγκαταστασεις εκει καποια θα βγαλει βυτια οποτε θα εχουν καυσιμα καποια πρατηρια το ιδιο και στα Χανια, εμεις στο ρεθυμνο τι θα κανουμε που δεν μπορουμε να παρουμε ουτε απο Ηρακλειο ουτε απο Χανια (μονο μια εταιρια θα εχει αφου στελνει καυσιμα με καραβι το οποιο ειναιστο λιμανι αλλα για ποσο?) και αρκετα πρατηρια εχουν μεινει απο καυσιμα απο χτες.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πλέον στα περισότερα βενζινάδικα οι αντλίες ελέγχονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και καταγράφονται όλες οι συναλλαγές αναλυτικά πχ: http://www.logicom.gr/photoes/Pumps_Screen_1024.gif.OK, θα το τσεκάρω, αν και σστο συγκεκριμένο δε νομίζω ότι είναι συνδεδεμένες οι αντλίες με κεντρικό σύστημα. Επειδή συχνά ζητάω τιμολόγιο, λόγω δουλειάς, από τα βενζινάδικά, σε όσα είναι εγκατεστημένο το σύστημα αυτό, το τιμολόγιο βγαίνει με βάση το ποσό που έχει βάλει η αντλία απευθείας -και σε αυτό δε θυμάμαι να είναι έτσι
Πάντως 35 λίτρα σε ρεζερβουάρ ονομαστικής χωρητικότητας 30 λίτρων μου ακούγεται νορμάλ, καθώς όλα τα ρεζερβουάρ έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα απο την ονομαστική. Αν πάντως όντως σε κλέψανε, κατα 99,99% αυτό έχει γίνει απο τον υπάλληλο εν αγνοία του αφεντικού, οπότε ζήτησε να μιλήσεις κατευθείαν με τον υπέυθυνο του πρατηρίου.
Το ρεζερβουάρ μου έχει αυτήνν την ονομαστική χωρητικότητα, αλλά δεν ήταν άδειο. Είχε μέσα τουλάχιστον 4 λίτρα.
@vasgti
όπως έγραψα και παραπάνω, δε διατήρησα την ψυχραιμία μου ωστε να χειριστώ το θέμα σωστά. Η χρέωση στην πιστωτική ίσως να βοηθούσε. -
Πλέον στα περισότερα βενζινάδικα οι αντλίες ελέγχονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και καταγράφονται όλες οι συναλλαγές αναλυτικά πχ: http://www.logicom.gr/photoes/Pumps_Screen_1024.gif.
OK, θα το τσεκάρω, αν και σστο συγκεκριμένο δε νομίζω ότι είναι συνδεδεμένες οι αντλίες με κεντρικό σύστημα. Επειδή συχνά ζητάω τιμολόγιο, λόγω δουλειάς, από τα βενζινάδικά, σε όσα είναι εγκατεστημένο το σύστημα αυτό, το τιμολόγιο βγαίνει με βάση το ποσό που έχει βάλει η αντλία απευθείας -και σε αυτό δε θυμάμαι να είναι έτσι
Η αυτόματη τιμολόγηση είναι ξεχωριστό σύστημα. Μπορείς να έχεις έλεγχο αντλιών χωρίς αυτόματη τιμολόγηση.
Πάντως 35 λίτρα σε ρεζερβουάρ ονομαστικής χωρητικότητας 30 λίτρων μου ακούγεται νορμάλ, καθώς όλα τα ρεζερβουάρ έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα απο την ονομαστική. Αν πάντως όντως σε κλέψανε, κατα 99,99% αυτό έχει γίνει απο τον υπάλληλο εν αγνοία του αφεντικού, οπότε ζήτησε να μιλήσεις κατευθείαν με τον υπέυθυνο του πρατηρίου.
Το ρεζερβουάρ μου έχει αυτήνν την ονομαστική χωρητικότητα, αλλά δεν ήταν άδειο. Είχε μέσα τουλάχιστον 4 λίτρα.
Η πραγματική χωρητικότητα μπορεί να είναι αρκετά λίτρα μεγαλύτερη απο την ονομαστική. Επίσης οι δείκτες των αυτοκινήτων είναι εντελώς αναξιόπιστοι, ο μόνος τρόπος να ξέρεις ακριβώς πόσα λίτρα χωράει το ρεζερβουάρ είναι να το αδειάσεις εντελώς και να το γεμίσεις ξανά με κάποιο ογκομετρημένο δοχείο
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η πραγματική χωρητικότητα μπορεί να είναι αρκετά λίτρα μεγαλύτερη απο την ονομαστική. Επίσης οι δείκτες των αυτοκινήτων είναι εντελώς αναξιόπιστοι, ο μόνος τρόπος να ξέρεις ακριβώς πόσα λίτρα χωράει το ρεζερβουάρ είναι να το αδειάσεις εντελώς και να το γεμίσεις ξανά με κάποιο ογκομετρημένο δοχείοΟκ, το κατανοώ αυτό. Αλλά παρακολουθώντας την κατανάλωση του pandaκίου μου συστηματικά και ξέροντας πως είχα διανύσει τα τελευταία 260 km, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω ότι ανέβασε την κατανάλωσή του στα 13.5 l/100 km.
(Υπάρχει ένα ακόμα ενδεχόμενο που δεν έχω αποκλείσει: στο προηγούμενο γέμισμα, να μου είχαν φουλάρει 'αέρα'...ισχύει, άραγε ) -
Χθες το μεσημέρι έβαλα Eko kinitron 100oct με 1,022€/lt.
Δεν ξέρω αν είναι καλή τιμή, όμως σίγουρα είχε καλή βενζίνη. -
(Υπάρχει ένα ακόμα ενδεχόμενο που δεν έχω αποκλείσει: στο προηγούμενο γέμισμα, να μου είχαν φουλάρει 'αέρα'...ισχύει, άραγε )Αν έγερνε το προηγούμενο βενζινάδικο ή έσκασε πιο νωρίς η αντλία, είχες βάλει λιγότερο. Η κατανάλωση στο προηγούμενο γέμισμα θα ήταν πολύ χαμηλή.
Να αθροίζεις 2-3 γεμίσματα/χιλιόμετρα για να ελαχιστοποιήσεις το λάθος στο γέμισμα (μη το ξεχειλίζεις).
-
Παρακολουθώ και καταγράφω συστηματικά την κατανάλωση του pandaκίου:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/298923.html
οπότε ξέρω πλέον καλά τις διακυμάνσεις στην κατανάλωση. -
πωωω καίει αρκετά...αν και έχει ένα άλλοθι λόγω 4κινησης...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πωωω καίει αρκετά...αν και έχει ένα άλλοθι λόγω 4κινησης...Αυτό ξαναπέστο.... Std 2 lt περισσότερο από το απλό.
Αλλά έγινε συνειδητά: τα χωματάκια -και είναι πολλά- απαιτουν θυσίες... -
Από ότι είδα στις καταναλώσεις σου, σου έφαγε 7-8 ευρώ ο βενζινάς.
-
Στο γνωστό σελλ στην αργ/λη έβαλα χθές στη μηχανή. Συνήθως βάζω σε ένα άλλο και τις τελευταίες 3-4 φορές έχοντας κάνει 200 χλμ βάζω 10-10.5 λτ. Στην αργ/λη με 210 χλμ έβαλα 12 λτ. Μου φάνηκε μεγάλη η διαφορά για την συνολική ποσότητα...
Μάλλον θα τον κόψω... ( ) -
0.785 Shell εταιρικό μέσα στην Ραφήνα....0.799 Shell εταιρικό στην Λεωφόρο Μαραθώνος στην διασταύρωση της Ραφήνας
-
Παρακολουθώ και καταγράφω συστηματικά την κατανάλωση του pandaκίου:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/298923.html
οπότε ξέρω πλέον καλά τις διακυμάνσεις στην κατανάλωση.Τότε είναι σχεδόν βέβαιο οτι σε δάγκωσε. Πήγαινε και πές το στο αφεντικό κατευθείαν. Συνήθως τέτοιες λαμογιές τις κάνουν οι υπάλληλοι εν αγνοία του αφεντικού
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&tag=9464&pubid=5369103
Παρεπιπτοντως για την Shell Ελλαδας εχω ακουσει οτι υπαρχει ενδιαφερον και απο τους Αραβες της Q8 εκτος απο LUK και EKO. -
Στη «μαύρη λίστα» οι ανατιμήσεις της BP
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=75&NEWS_DATA_ID=74377 -
λογικό....εδώ πέρα όλοι είναι στα ~ -8 cents από αυτούς.
-
Ενα αλλο περιεργο που διαπιστωσα ειναι οι μεγαλες αποκλισεις της τιμης της αμολυβδης σε σχεση με το diesel απο πρατηριο σε πρατηριο, αφου εκανα το...(κατα το ελληνικο κρατος) τεραστιο εγκλημα να μολυνω την αθηναϊκη ατμοσφαιρα με το Caliber CRD.
Η αποκλιση κυμαινοταν απο 2 λεπτα (Aegean στην Αχαρνων στα Κατω Πατησια) εως και...12 λεπτα το λιτρο (Jetoil στο Μενιδι). -
συνήθως είναι στα 10+- λεπτα.
Με το ντιζελ δεν πολυασχολούνται, στην αμόλυβδη σκοτώνονται
Βενζίνη ώρα μηδέν!