-
Έκανα ευθυγράμμιση και έβαλα τα ελαστικά εμπρός πίσω, παρόλα αυτά το πρόβλημα δε φαίνεται να έφυγε εντελώς, μάλλον απλά περιορίστηκε. Το μάλλον το λέω γιατί δεν οδήγησα το αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο σε απόλυτη ευθεία για να βγάλω κάποιο πιο έγκυρο συμπέρασμα, αλλά μόνο σε συνθήκες κίνησης με χαμηλή ταχύτητα.
Υπήρχε όντως μια κακορύθμιση στον εμπρός δεξιό τροχό η οποία και διορθώθηκε, αν όμως υπάρχει ακόμα πρόβλημα τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Μου είπαν ότι ίσως φταίει το σινεμπλόκ του τροχού που δείχνει κάπως φθαρμένο. Μπορεί να φταίει αυτό; -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έκανα ευθυγράμμιση και έβαλα τα ελαστικά εμπρός πίσω, παρόλα αυτά το πρόβλημα δε φαίνεται να έφυγε εντελώς, μάλλον απλά περιορίστηκε. Το μάλλον το λέω γιατί δεν οδήγησα το αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο σε απόλυτη ευθεία για να βγάλω κάποιο πιο έγκυρο συμπέρασμα, αλλά μόνο σε συνθήκες κίνησης με χαμηλή ταχύτητα.
Υπήρχε όντως μια κακορύθμιση στον εμπρός δεξιό τροχό η οποία και διορθώθηκε, αν όμως υπάρχει ακόμα πρόβλημα τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Μου είπαν ότι ίσως φταίει το σινεμπλόκ του τροχού που δείχνει κάπως φθαρμένο. Μπορεί να φταίει αυτό;Χθες είπες μόνο για τα λάδια...ντράπηκες να πεις τα υπόλοιπα προβλήματα?
Το 'φθαρμένο σινεμπλόκ' ακούγεται όντως ως μία πολύ πιθανή αιτία.
(προσωπικά θα άλλαζα και τα 2 ΑΝ έμπαινα στη διαδικασία να αλλάξω το φθαρμένο )ΥΓ:Το service που έλεγες το έκανες?
-
Ο χρήστης B.M-SPORT έγραψε:
...μην μιλησω για μηχανικους και αντιπροσωπειες...εκει εχει κλαψει πολυς κοσμος...
+1
Πες τα φιλε σωστος.......γιατι και που τα λεω ποιος ακουει?
και για ευθυγραμιση ειπα τιμες και για δουλεια καλη και αξιοπιστη..
βγηκε κανεις να γραψει ποσα τους παιρνουν αλλου?
και να μην σου λυθει κιολας το προβλημα που τυχον εχεις ολοκληρωτικα..και να εχεις πληρωσει ενα σκασμο λεφτα.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
βγηκε κανεις να γραψει ποσα τους παιρνουν αλλου?Σε αυτό δεν έχεις δίκιο.Γιατί θα βγει ο ένας που έχει πάει στον Χ μηχανικό και τον 'κατα-έκλεψε', θα βγει ο άλλος που έχει φίλο τον μηχανικό και θα του το κάνει τσάμπα, θα βγει ο άλλος που ο θείος του κάνει την ευθυγράμμιση κ.ο.κ.
Συν του ότι γιατί αυτές οι τιμές που λες εσύ να είναι οι σωστές και όχι αυτές που θα πει κάποιος άλλος?Ή να ισχυριστώ εγώ πχ ότι οι τιμές είναι χαμηλές γιατί είναι τσαπατσούλης αυτός που τα χρεώνει Χ € ενώ ο Χ+10€ τα κάνει πιο σωστά κτλ
Δε βγαίνει κάποιο συμπέρασμα, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Εσύ καλά έκανες μία παράθεση τιμών.Δε λέω...Όμως έχει σημασία και πόσο ακριβά 'πουλάς' το χρόνο σου.
Ας πούμε προσωπικά πάω σε κάποιον που γνωρίζω πολλά χρόνια και είναι και οικογενειακός φίλος του πατέρα μου.
Αυτός (κανονικά) χρεώνει την ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση 80€.Θα μου πεις πολλά?ΟΚ.Το δέχομαι.Αν σου πω ότι κάνει 1 ώρα (και κάτι) να σου κάνει ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση γιατί είναι ψείρας προσπαθώντας να το φέρει το αμάξι όσο το δυνατόν καλύτερα για τα γούστα και στυλ οδήγησής σου, τότε ίσως σου φανούν και λίγα.ΥΓ:Εμένα αυτός μου παίρνει 20€ κι αυτά για να τα πάρει τσακωνόμαστε.
-
Εγώ σήμερα έδωσα 30 € για ευθυγράμμιση...
-
Μιλάς για τα σινεμπλόκ των ψαλιδιών λοιπόν. Θα μπορούσε να το δει ο μάστορας. Κάποιοι έχουν και μηχάνημα μου μετρά τζόγους αλλά δύσκολα τους βρίσκεις. Αν έχει διάθεση ο μάστορας μπορείς να αλλάξεις μόνο τα σινεμπλόκ (μπροστά και πίσω) των ψαλιδιών (προϋποθέτει ξεπρεσαρισμα για να βγουν). Και αφού κάνεις τη δουλειά άλλαξε και τα μπαράκια που συνδέουν την αντιστρεπτική με το ψαλίδι αν δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ (μικρό το κόστος για αυτά)
-
Και εγώ 30 έχω δώσει (σε αυτόν βάζω και λάστιχα και είχα βάλει και αμορτισέρ).
Μάλλον δεν είμαι ευχαριστημένος αλλά φοβάμαι τα χειρότερα οπότε λέω πού να τρέχω σε άλλον.
Πιο συγκεκριμένα ο εμπρός αριστερός τροχός σαφώς έχει φθαρεί στην έξω γωνία. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι δεν μπορούσε να το φέρει στις εργοστασιακές προδιαγραφές... μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό αλλά γιατί; (εφόσον δεν έχει τρακάρει και δεν έχει τρελλούς τζόγους από φθαρμένα σινεμπλόκ) Μήπως κάποιες έκκεντρες βίδες έχουν φθαρεί και θέλουν αντικατάσταση (κάτι τέτοιο είχα διαβάσει σε σχετικό τεχνικό εγχειρίδιο). Θεωρώ ότι αν ισχύει αυτό είναι δουλειά του ευθυγραμμισά και όχι να κάνει ευθυγράμμιση όπως όπως (ούτε να σου πει πήγαινε στο συνεργείο σου να σου αλλάξουν τις βίδες). Όμως δεν μου είπε κάτι τέτοιο άρα είτε δεν το ξέρει είτε βαριέται να ασχοληθεί... και οι δύο περιπτώσεις δεν με ικανοποιούν... -
Υπάρχουν περιπτώσεις που το αμάξι δέν μπορεί να ευθυγραμιστεί με τίποτα. Πχ αν οι μπροστινοί τροχοί για κάποιο λόγο έχουν διαφορετικό camber, ακόμα και αν η σύγκλιση/απόκλιση είναι σωστά ρυθμισμένη, το αμάξι θα τραβάει προς τη μεριά του τροχού με το πιό αρνητικό camber (το λεγόμενο camber thrust).
Στη δική σου περίπτωση ο αριστερός τροχός τρώει την έξω μεριά άρα έχει πιό θετικό camber απο το δεξιό. Λογικά πρέπει να σου τραβάει δεξιά?
Απο τη μία οι ευθυγραμμισάδες κατα 99,9% ούτε ξέρουν να μετρούν, πόσο μάλλον να ρυθμίζουν κάμπερ και απο την άλλη σε ελάχιστα σύγχρονα αυτοκίνητα ρυθμίζεται χωρίς πατέντες.
-
Νομίζω ότι βάσει του camber thrust που αν κατάλαβα καλά δημιουργεί τάση στροφής προς την μεριά της κλίσης του ελαστικού (όπως στρίβουν τα δίκυκλα) θα έπρεπε να τραβάει προς τα αριστερά και όχι προς τα δεξιά.
Ότι προς τα κάπου τράβαγε πριν την ευθυγράμμιση ήταν αλήθεια όπως και ότι τώρα δεν τραβάει σχεδόν καθόλου αλλά δεν θυμάμαι προς τα που....
To θέμα είναι ότι θα πρέπει να κάνω μια καλή ευθυγράμμιση (όταν αλλάξω λάστιχα γιατί τα φθαρμένα μπορεί να επηρεάζουν)... -
Τα τελευταία επτά χρόνια και αφού άλλαξα αρκετούς , έχω βρει το μάστορά μου και έχω ξεμπλέξει με τέτοιες σκοτούρες. Είναι στο γουδί, πληροφορίες με π.μ. για όποιον θέλει.
-
αν κάνω σκάτζα τα πίσω λάστιχα με τα μπροστά λόγω των 21.500+ χλμ που έχω κάνει θα πρέπει να κάνω και ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αν κάνω σκάτζα τα πίσω λάστιχα με τα μπροστά λόγω των 21.500+ χλμ που έχω κάνει θα πρέπει να κάνω και ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση ?Είναι αρκετά τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει, θα πρότεινα να μην βάλεις τα μπρος πίσω. Αυτό έπρεπε να το έχεις κάνει στις 10-12000 χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
βγηκε κανεις να γραψει ποσα τους παιρνουν αλλου?
Σε αυτό δεν έχεις δίκιο.Γιατί θα βγει ο ένας που έχει πάει στον Χ μηχανικό και τον 'κατα-έκλεψε', θα βγει ο άλλος που έχει φίλο τον μηχανικό και θα του το κάνει τσάμπα, θα βγει ο άλλος που ο θείος του κάνει την ευθυγράμμιση κ.ο.κ.
Συν του ότι γιατί αυτές οι τιμές που λες εσύ να είναι οι σωστές και όχι αυτές που θα πει κάποιος άλλος?Ή να ισχυριστώ εγώ πχ ότι οι τιμές είναι χαμηλές γιατί είναι τσαπατσούλης αυτός που τα χρεώνει Χ € ενώ ο Χ+10€ τα κάνει πιο σωστά κτλ
Δε βγαίνει κάποιο συμπέρασμα, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Εσύ καλά έκανες μία παράθεση τιμών.Δε λέω...Όμως έχει σημασία και πόσο ακριβά 'πουλάς' το χρόνο σου.
Ας πούμε προσωπικά πάω σε κάποιον που γνωρίζω πολλά χρόνια και είναι και οικογενειακός φίλος του πατέρα μου.
Αυτός (κανονικά) χρεώνει την ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση 80€.Θα μου πεις πολλά?ΟΚ.Το δέχομαι.Αν σου πω ότι κάνει 1 ώρα (και κάτι) να σου κάνει ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση γιατί είναι ψείρας προσπαθώντας να το φέρει το αμάξι όσο το δυνατόν καλύτερα για τα γούστα και στυλ οδήγησής σου, τότε ίσως σου φανούν και λίγα.ΥΓ:Εμένα αυτός μου παίρνει 20€ κι αυτά για να τα πάρει τσακωνόμαστε.
Συμφωνω σε αυτα που λες..αλλα μια δοκιμη θα πεισει τον καθενα μας όποτε καποιος προτεινει καποιον εδω...ΑΛΛΑ αν παω σε καποιον που εκθειασε καποιος εδω μεσα και αποδειχτει φαβα ο μεζες....δηλ.θα ρισκαρες εσυ να προτεινεις καποιον και εγω να τον κανω ρομπα εδω επειδη ειναι ρομπας?
κοιτα στην υπογραφη μου..ποιος ιδιωτης σημερα μπορει να δωσει εως 30% εκπτωση σε γνησια ανταλακτικα opel,seat,ford και ολα τα βασικα αναταλακτικα πλην φανοποιειας για ολες σχεδον τις μαρκες αυτοκινητων παλι με 30% κατω?αρα δεν μπαινω εδω για να πιανω χωρο και να πω κατι..ουτε μιζες παιρνω..αν επαιρνα δεν θα ειχα το ιδιο σασι 6 χρονια τωρα..απλα ενα forum πρεπει και να προσφερει κατι..οπως και εγω εχω παρει κατι...καλη την πιστη τα λεω ολα επειδη οπως εχω ξαναπει ο ελληνας ΔΕΝ ακουει δυστυχως τους συνανθρωπους του..και απλα ετσι χαλαει η πιατσα..
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
αν κάνω σκάτζα τα πίσω λάστιχα με τα μπροστά λόγω των 21.500+ χλμ που έχω κάνει θα πρέπει να κάνω και ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση ?
Είναι αρκετά τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει, θα πρότεινα να μην βάλεις τα μπρος πίσω. Αυτό έπρεπε να το έχεις κάνει στις 10-12000 χιλιόμετρα.
Αν δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε φθορά μπορεί να τα αλλάξει θέση. Σε νερά όμως για μερικούς μήνες θα θέλει προσοχή (υδρολίσθηση).
-
ASTRAKITCAR
Συμφωνώ σε αυτά που λες.Προφανώς, χωρίς δοκιμή κανείς δεν πείθεται.
Δεν πρόκειται ποτέ να πω 'τράβα σε αυτόν, στον συστήνω' γιατί απλά μπορεί σε εμένα να φέρεται καλά και σε κάποιον άλλο (πχ του έχει πάει στραβά ημέρα) που θα πάει να του φερθεί πολύ ψυχρά και ίσως και αντιεπαγγελματικά ή δεν ξέρω κι εγώ τι.Λίγο offtopic αλλά δεν μπορώ να μην ρωτήσω...
30% έκπτωση εννοείς, από τις τιμές των αντιπροσωπειών ή από τις τιμές χοντρικής των ανταλλακτικών? -
εκπτωση εννοω αν πας εξω σε ενα μαγαζι με ανταλακτικα τα τακακια που θα παρεις εσυ θα τα παρεις με 30% εκπτωση..αν εχουν 100€ θα τα παρεις 70€..αντιπροσωπεια μπορει και να ειχαν 150€.αναλογα το μοντελο κτλ.με καταλαβαινεις φανταζομαι..πες μου τι θελεις με Pm.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ σήμερα έδωσα 30 € για ευθυγράμμιση...Όπως είχα αναφέρει έκανα ευθυγράμμιση και μου τα έφεραν όλα τα νούμερα στις εργοστασιακές-προβλεπόμενες τιμές, το πρόβλημα όμως συνεχίζει να παραμένει. Στην ευθεία το αμάξι πηγαίνει ευθεία μόνο αν κρατάω το τιμόνι (xωρίς να χρειάζεται δύναμη, απλά να το κρατάς). Αν το αφήσω ελεύθερο κόβει 1-2 μοίρες δεξιά και σταθεροποιείται εκεί, εκτρέποντας έτσι το αυτοκίνητο από την πορεία του.
Τι να κάνω για να λυθεί το πρόβλημα; Διάβαστα στο νετ ότι το πρόβλημα ίσως να λυθεί αλλάζοντας τα σινεμπλόκ, τα οποία είναι ψιλομούφα στις εκδόσεις των 1400 κ.ε. (είναι κούφια), και τοποθετώντας στη θέση τους αυτά του Cupra (που είναι συμπαγή). Τι άλλο να ζητήσω να κάνουν; Να ελέγξουν ολόκληρο το εμπρόσθιο σύστημα; Να ζητήσω να ψάξουν οι ίδιοι να βρουν τι φταίει αφού το πάνε μια βόλτα και δουν ιδίοις όμασι το πρόβλημα; -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τι άλλο να ζητήσω να κάνουν;Μία γερή έκπτωση και να πάρεις (σχεδόν τσάμπα) ένα leon Cupra ή άντε ένα leon 1.8T sport up.
Πέραν της πλάκας:
Αν και εμείς το έχουμε συζητήσει, πιστεύω ότι με την αντικατάσταση των σινεμπλόκ θα λυθεί το πρόβλημά σου. (ειδικά όταν λες ότι το δεξί είναι φθαρμένο, 'ακούγεται' ως η πιο πιθανή αιτία. ) -
Παιδια εχω ενα προβλημα.Ο πατερας μου εχει ενα αλμερα 1,5 με 40000χμ.Το αυτοκινητο ηταν μια χαρα μεχρι που το πηγε για service πριν 20 μερες περιπου.
Εκτος λαδιων ,φιλτρων κτλ του αλλαξαν και τα μπροστα τακακια.Παραλαμβανει ο πατερας μου το αυτοκινητο και βλεπει οτι το αυτοκινητο 'τραβαει 'αριστερα'.Ξαναγυριζει στο συνεργειο οπου επειτα απο 4 ωρες του παραδιδουν το αυτοκινητοκαι του λενε οτι ειναι ενταξει.Φυσικα το αυτοκινητο δεν ηταν ενταξει.Απο τοτε τραβαει συνεχεια αριστερα.Χθες που το οδηγησα εγω ,επαθα πλακα ...Αυριο θα το ξαναπαει στο ιδιο συνεργειο,ειναι το επισημο της Nissan.
Τι λετε να φταιει?
Πως καταφεραν να χαλασουν την ευθυγραμμιση του αυτοκινητου αλλαζοντας τακακια?? -
Από το να μαγκώνει η δαγκάνα μέχρι να το σήκωσαν με γρύλο από την ανάρτηση και να το στράβωσαν.
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ??????