-
αν κάνω σκάτζα τα πίσω λάστιχα με τα μπροστά λόγω των 21.500+ χλμ που έχω κάνει θα πρέπει να κάνω και ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αν κάνω σκάτζα τα πίσω λάστιχα με τα μπροστά λόγω των 21.500+ χλμ που έχω κάνει θα πρέπει να κάνω και ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση ?Είναι αρκετά τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει, θα πρότεινα να μην βάλεις τα μπρος πίσω. Αυτό έπρεπε να το έχεις κάνει στις 10-12000 χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
βγηκε κανεις να γραψει ποσα τους παιρνουν αλλου?
Σε αυτό δεν έχεις δίκιο.Γιατί θα βγει ο ένας που έχει πάει στον Χ μηχανικό και τον 'κατα-έκλεψε', θα βγει ο άλλος που έχει φίλο τον μηχανικό και θα του το κάνει τσάμπα, θα βγει ο άλλος που ο θείος του κάνει την ευθυγράμμιση κ.ο.κ.
Συν του ότι γιατί αυτές οι τιμές που λες εσύ να είναι οι σωστές και όχι αυτές που θα πει κάποιος άλλος?Ή να ισχυριστώ εγώ πχ ότι οι τιμές είναι χαμηλές γιατί είναι τσαπατσούλης αυτός που τα χρεώνει Χ € ενώ ο Χ+10€ τα κάνει πιο σωστά κτλ
Δε βγαίνει κάποιο συμπέρασμα, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Εσύ καλά έκανες μία παράθεση τιμών.Δε λέω...Όμως έχει σημασία και πόσο ακριβά 'πουλάς' το χρόνο σου.
Ας πούμε προσωπικά πάω σε κάποιον που γνωρίζω πολλά χρόνια και είναι και οικογενειακός φίλος του πατέρα μου.
Αυτός (κανονικά) χρεώνει την ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση 80€.Θα μου πεις πολλά?ΟΚ.Το δέχομαι.Αν σου πω ότι κάνει 1 ώρα (και κάτι) να σου κάνει ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση γιατί είναι ψείρας προσπαθώντας να το φέρει το αμάξι όσο το δυνατόν καλύτερα για τα γούστα και στυλ οδήγησής σου, τότε ίσως σου φανούν και λίγα.ΥΓ:Εμένα αυτός μου παίρνει 20€ κι αυτά για να τα πάρει τσακωνόμαστε.
Συμφωνω σε αυτα που λες..αλλα μια δοκιμη θα πεισει τον καθενα μας όποτε καποιος προτεινει καποιον εδω...ΑΛΛΑ αν παω σε καποιον που εκθειασε καποιος εδω μεσα και αποδειχτει φαβα ο μεζες....δηλ.θα ρισκαρες εσυ να προτεινεις καποιον και εγω να τον κανω ρομπα εδω επειδη ειναι ρομπας?
κοιτα στην υπογραφη μου..ποιος ιδιωτης σημερα μπορει να δωσει εως 30% εκπτωση σε γνησια ανταλακτικα opel,seat,ford και ολα τα βασικα αναταλακτικα πλην φανοποιειας για ολες σχεδον τις μαρκες αυτοκινητων παλι με 30% κατω?αρα δεν μπαινω εδω για να πιανω χωρο και να πω κατι..ουτε μιζες παιρνω..αν επαιρνα δεν θα ειχα το ιδιο σασι 6 χρονια τωρα..απλα ενα forum πρεπει και να προσφερει κατι..οπως και εγω εχω παρει κατι...καλη την πιστη τα λεω ολα επειδη οπως εχω ξαναπει ο ελληνας ΔΕΝ ακουει δυστυχως τους συνανθρωπους του..και απλα ετσι χαλαει η πιατσα..
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
αν κάνω σκάτζα τα πίσω λάστιχα με τα μπροστά λόγω των 21.500+ χλμ που έχω κάνει θα πρέπει να κάνω και ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση ?
Είναι αρκετά τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει, θα πρότεινα να μην βάλεις τα μπρος πίσω. Αυτό έπρεπε να το έχεις κάνει στις 10-12000 χιλιόμετρα.
Αν δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε φθορά μπορεί να τα αλλάξει θέση. Σε νερά όμως για μερικούς μήνες θα θέλει προσοχή (υδρολίσθηση).
-
ASTRAKITCAR
Συμφωνώ σε αυτά που λες.Προφανώς, χωρίς δοκιμή κανείς δεν πείθεται.
Δεν πρόκειται ποτέ να πω 'τράβα σε αυτόν, στον συστήνω' γιατί απλά μπορεί σε εμένα να φέρεται καλά και σε κάποιον άλλο (πχ του έχει πάει στραβά ημέρα) που θα πάει να του φερθεί πολύ ψυχρά και ίσως και αντιεπαγγελματικά ή δεν ξέρω κι εγώ τι.Λίγο offtopic αλλά δεν μπορώ να μην ρωτήσω...
30% έκπτωση εννοείς, από τις τιμές των αντιπροσωπειών ή από τις τιμές χοντρικής των ανταλλακτικών? -
εκπτωση εννοω αν πας εξω σε ενα μαγαζι με ανταλακτικα τα τακακια που θα παρεις εσυ θα τα παρεις με 30% εκπτωση..αν εχουν 100€ θα τα παρεις 70€..αντιπροσωπεια μπορει και να ειχαν 150€.αναλογα το μοντελο κτλ.με καταλαβαινεις φανταζομαι..πες μου τι θελεις με Pm.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ σήμερα έδωσα 30 € για ευθυγράμμιση...Όπως είχα αναφέρει έκανα ευθυγράμμιση και μου τα έφεραν όλα τα νούμερα στις εργοστασιακές-προβλεπόμενες τιμές, το πρόβλημα όμως συνεχίζει να παραμένει. Στην ευθεία το αμάξι πηγαίνει ευθεία μόνο αν κρατάω το τιμόνι (xωρίς να χρειάζεται δύναμη, απλά να το κρατάς). Αν το αφήσω ελεύθερο κόβει 1-2 μοίρες δεξιά και σταθεροποιείται εκεί, εκτρέποντας έτσι το αυτοκίνητο από την πορεία του.
Τι να κάνω για να λυθεί το πρόβλημα; Διάβαστα στο νετ ότι το πρόβλημα ίσως να λυθεί αλλάζοντας τα σινεμπλόκ, τα οποία είναι ψιλομούφα στις εκδόσεις των 1400 κ.ε. (είναι κούφια), και τοποθετώντας στη θέση τους αυτά του Cupra (που είναι συμπαγή). Τι άλλο να ζητήσω να κάνουν; Να ελέγξουν ολόκληρο το εμπρόσθιο σύστημα; Να ζητήσω να ψάξουν οι ίδιοι να βρουν τι φταίει αφού το πάνε μια βόλτα και δουν ιδίοις όμασι το πρόβλημα; -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τι άλλο να ζητήσω να κάνουν;Μία γερή έκπτωση και να πάρεις (σχεδόν τσάμπα) ένα leon Cupra ή άντε ένα leon 1.8T sport up.
Πέραν της πλάκας:
Αν και εμείς το έχουμε συζητήσει, πιστεύω ότι με την αντικατάσταση των σινεμπλόκ θα λυθεί το πρόβλημά σου. (ειδικά όταν λες ότι το δεξί είναι φθαρμένο, 'ακούγεται' ως η πιο πιθανή αιτία. ) -
Παιδια εχω ενα προβλημα.Ο πατερας μου εχει ενα αλμερα 1,5 με 40000χμ.Το αυτοκινητο ηταν μια χαρα μεχρι που το πηγε για service πριν 20 μερες περιπου.
Εκτος λαδιων ,φιλτρων κτλ του αλλαξαν και τα μπροστα τακακια.Παραλαμβανει ο πατερας μου το αυτοκινητο και βλεπει οτι το αυτοκινητο 'τραβαει 'αριστερα'.Ξαναγυριζει στο συνεργειο οπου επειτα απο 4 ωρες του παραδιδουν το αυτοκινητοκαι του λενε οτι ειναι ενταξει.Φυσικα το αυτοκινητο δεν ηταν ενταξει.Απο τοτε τραβαει συνεχεια αριστερα.Χθες που το οδηγησα εγω ,επαθα πλακα ...Αυριο θα το ξαναπαει στο ιδιο συνεργειο,ειναι το επισημο της Nissan.
Τι λετε να φταιει?
Πως καταφεραν να χαλασουν την ευθυγραμμιση του αυτοκινητου αλλαζοντας τακακια?? -
Από το να μαγκώνει η δαγκάνα μέχρι να το σήκωσαν με γρύλο από την ανάρτηση και να το στράβωσαν.
-
Ειδικα το τελευταιο ειναι πολυ ασχημο...Τελως παντων θα δουμε.
-
Εχω μια ερωτηση και εγω σχετικα με ευθυγραμμιση. Το αυτοκινητο (golf) εδω και 2-3 μερες ειχε ενα προβλημα, ενω πηγαινε κανονικα ευθεια χωρις προβλημα το τιμονι του ηταν λιγο αριστερα. Το πηγα σημερα στο συνεργειο και τους εξηγησα οτι το αυτοκινητο παει απολυτα ισια οποτε ισως θελει καποια ρυθμιση το τιμονι, αλλα μου ειπαν οτι δεν ρυθμιζεται (προσεξτε εχει σημασια αυτο). Οντως στην ευθυγραμμιση βρηκε λιγο συγκλιση (αν θυμαμαι καλα) στους πισω τροχους, κατι το οποιο ειναι λογικο καθως εχει 15000χλμ και ακομα και αυριο να το ξαναπαω μετα την ευθυγραμμιση κατι θα βρει λογω λακουβων κτλ. Εφτιαξε λοιπον τη συγκλιση, το αυτοκινητο παλι πηγαινε ισια αλλα αυτη τη φορα το τιμονι ηταν λιγο δεξια (αντι αριστερα). Οταν διαμαρτυρηθηκα μου ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο κτλ (κατι που δε παιζει) και τελικα ελυσαν το τιμονι και το ρυθμισαν μια σκαλα αριστερα, κατι το οποιο ειχα ζητησει απο την αρχη και οταν τους το ειπα μου ειπαν οτι δεν γινεται ρυθμιση χωρις να γινει πρωτα ευθυγραμμιση. Η δικη μου αποψη ηταν οτι η βλαβη δεν διορθωθηκε με την ευθυγραμμιση αλλα με τη ρυθμιση του τιμονιου, οποτε η ευθυγραμμιση εγινε χωρις λογο.
Εκτος βεβαια εαν δεν εγινε σωστα η ευθυγραμμιση ωστε να ερθει στα ισια του το τιμονι ωστε να μη χρειαζεται η ρυθμιση του τιμονιου.Συγγνωμη για το σεντονι, θα ηθελα τη γνωμη σας στο θεμα.
ΥΓ. Και σαν να βαρυνε λιγο το τιμονι, ειναι φυσιολογικο ;
-
Το να άλλαξε η θέση του τιμονιού σημαίνει μεταβολή της ευθυγράμμισης είτε είναι απορύθμιση είτε είναι λόγω φθοράς βιδών ρύθμισης, ελαστικών συνδέσμων, ελαστικών, στραβώματος ψαλιδιών, αυτοκινήτου κλπ.
Άρα αφού η ευθυγράμμιση είχε επηρεαστεί, όποια κι αν είναι η αιτία, ήταν σωστό να γίνει ευθυγράμμιση για να επανέλθει η γεωμετρία στα φυσιολογικά. Και αυτό αν ήταν μόνο θέμα ρύθμισης θα έπρεπε να φέρει και το τιμόνι ίσια... Το ότι δεν ήρθε δείχνει είτε ανικανότητα του μάστορα είτε, που είναι και το πιθανότερο οπότε μην ανησυχείς, φθορά.
Εμένα μετά από ευθυγράμμιση όπου άλλαξε το κάμπερ των εμπρός τροχών (εύκολα ρυθμίσιμο στο Lada Samara!) το τιμόνι ελάφρυνε.... δεν μου άρεσε αλλά μειώθηκε και η φθορά των ελαστικών και το αυτοκίνητο πήγαινε καλύτερα. Οπότε και το να βαρύνει το τιμόνι είναι δυνατόν και δεν πειράζει αν οι νέες ρυθμίσεις είναι πιο κοντά στις σωστές, πειράζει αν σημαίνει ότι ο μάστορας αυτοσχεδιάζει....Θέλει προσοχή αν αλλάζεις τη θέση στο τιμόνι. Σε μερικά αυτοκίνητα με αισθητήρα θέσης του τιμονιού (για να ξέρουν τα αντισπίν και τα ESP αν πας ίσια ή πόσο στρίβεις) ίσως να μπορεί να επηρεαστεί η λειτουργία του αισθητήρα... not good.
-
Οσες φορες εκανα ευθυγραμμιση η στεφανη του τιμονιου κλειδωνοταν στην ευθεια με ενα εξαρτημα και μετα εκαναν τις οποιες ρυθμισεις στην αναρτηση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οσες φορες εκανα ευθυγραμμιση η στεφανη του τιμονιου κλειδωνοταν στην ευθεια με ενα εξαρτημα και μετα εκαναν τις οποιες ρυθμισεις στην αναρτηση.+1
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οσες φορες εκανα ευθυγραμμιση η στεφανη του τιμονιου κλειδωνοταν στην ευθεια με ενα εξαρτημα και μετα εκαναν τις οποιες ρυθμισεις στην αναρτηση.καθε ποτε κανεις ευθυγραμηση γιατι εχω ακουσει οτι τα μκ2 την χανουν ευκολα εγω περιπου καθε 8μηνο κανω.
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
...εγω περιπου καθε 8μηνο κανω.Κάθε 5 χρόνια ελέγχω και δεν θέλει. Το σιβίκ μου όμως χαλάει ΠΟΛΛΕΣ ζάντες, κι αυτές που έχω τώρα στράβωσαν (λακούβες) αλλά όχι πολύ.
-
Punto MK2, κανω μια φορα το χρονο.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Punto MK2, κανω μια φορα το χρονο.αρα καλα κανω καθε 8μηνο εγω.και παντα εχει χασει ποτε δεν ειναι στα σωστα
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
Οσες φορες εκανα ευθυγραμμιση η στεφανη του τιμονιου κλειδωνοταν στην ευθεια με ενα εξαρτημα και μετα εκαναν τις οποιες ρυθμισεις στην αναρτηση.
καθε ποτε κανεις ευθυγραμηση γιατι εχω ακουσει οτι τα μκ2 την χανουν ευκολα εγω περιπου καθε 8μηνο κανω.
Mk2b HGT εχω εγω και δεν του εχω κανει ποτε ευθυγραμμιση.Στον δρομο παει ευθεια,το τιμονι κοιταει σωστα και τα λαστιχα τρωγονται ομοιομορφα.Στην 33 οταν αλλαξα ελατηρια και αμορτισερ εκανα ευθυγραμμιση και η επομενη φορα ηταν οταν αλλαξα λαστιχα.
Περί ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ