-
Τελικά αυτό το παιδί , όταν πάιζει με την πλάτη στον τοίχο έχει τα < κοχονας > να τα βλάλει πέρα.
Μπράβο στον εξαιρετικό Massa -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μόνο και μόνο που ο άλλος είναι ΚΑΙ manager του γιού του λέει πολλά.Κοίτα, μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο, έχει δικαίωμα να μιλάει όσο θέλει και να λέει ό,τι θέλει, ακόμα και εκ μέρους του γιου του. Με μπαμπάδες και τέτοια δεν έχω πρόβλημα, αλλού είναι τα σπουδαία. Τα των μπαμπάδων είναι περισσότερο για κουτσομπολιό παρά για ουσία.
Για τα της πίστας τώρα. ΟΚ, είναι ωραίο σαν οπτικό εφέ το νυχτερινό, η πόλη επίσης είναι όμορφη και σύγχρονη όπως φαίνεται. Από κει και πέρα, η πίστα είναι άθλια. Για την χάραξη δεν θα σχολιάσω, θα κριθεί αυτό αύριο στον αγώνα. Τα τραγικά bumps που έχει είναι απαράδεκτα. Οι οδηγοί έχουν όλοι κάτι για το οποίο παραπονιούνται, για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη 'φοβούνται'. Η πίστα έχει μια άλφα χάραξη και κάποιες γραμμές που θεωρητικά θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να την οδηγήσει, οι ατέλειες όμως του οδοστρώματος έχουνε κάνει όλα τα μονοθέσια να φαίνεται πως αλλού πατάνε και αλλού βρίσκονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο γύρο. Τώρα αυτό μπορεί να θεωρηθεί από μερικούς και θετικό, εμένα μάλλον με ενοχλεί.
Ο Massa έκανε τρομερό γύρο, πραγματικά έχω απορία για το πόσα καύσιμα κουβαλάει. Φέτος ο Βραζιλιάνος στα δοκιμαστικά είναι αποκάλυψη, τρομερός μαχητής. -
O Weber ΔΕΝ ακουγόταν τόσο πολύ όσο ο MS ήταν στα κόλπα... Μήπως ακούμε τόσο συχνά τον manager του KR ή του Massa; Δεν νομίζω.
-
Πολυ ομορφο και γραφικο (με την καλη εννοια)το ολο σκηνικο!!Τα onboard πλανα και αυτα μαγικα!!(Η νυχτα βοηθαει να φαινεται το display πανω στο τιμονι πολυ καθαρα)
Για την δραση στα δοκιμαστικα πραγματικα ο Μασσα βγαζει ματια!!!Οπως και για μια ακομη φορα ο Βεττελ οδηγησε πολυ καλα.Ο κιμις δειχνει σημαδια ανοδου!Μενει να επαληθευτει και στον αγωνα αυριο!!!
Για τον Αλονσο τι να πω..το απολυτο ξενερωμα!!Και εδειχνε να εχει το pace αυτην την φορα!!!Κριμα..το μονο θετικο ειναι οτι ο Καζουκι ειναι μπροστα του!!!
Παντως η 1η στροφη μου φαινεται λιγο στενη..Ισως εχουμε θεματακι αυριο εκει..
Καλο αγωνα!!
-
Μασσομπαμπάς και Χαμιλτομπαμπάς λέγονται!
-
-
Περί σπιθών:
http://www.motorsport.com/photos/f1/200 ... p-0829.jpg
http://www.motorsport.com/photos/f1/200 ... p-0836.jpg
http://www.motorsport.com/photos/f1/200 ... p-0837.jpg
http://www.motorsport.com/photos/f1/200 ... p-0839.jpg
http://www.motorsport.com/photos/f1/200 ... p-0845.jpg
http://www.motorsport.com/photos/f1/200 ... p-0855.jpg
http://www.motorsport.com/photos/f1/200 ... p-0854.jpgGrid penalty o Heidfeld:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/70945 -
Τέλειες οι φωτογραφίες!
-
να πώ κι εγώ τις εντυπώσεις μου.
πρωτότυπο και εντυπωσιακό το βράδυ στη Σιγκαπούρη. πολύ ωραίοι φωτισμοί στα κτίρια και πολύ λαός στις κερκίδες! γενικά έχω καλές εντυπώσεις απο το πρώτο νυχτερινό GP, πρέπει να δούμε όμως και τον αγώνα αύριο για συνολικά συμπεράσματα.
χρειαζεται προσοχή όμως στο οδόστρωμα, όλοι λένε οτι είναι bumpy. επίσης η είσοδος/έξοδος απο τα pit πρέπει να βελτιωθεί του χρόνου.
στα των δοκιμαστικών.
πρέπει να μας πεί ο Μάσσα πού βρήκε το χρόνο που έκανε! πάρα πολύ καλός! δουλεύει πολύ και τ΄αποτελέσματα τον δικαιώνουν. εύχομαι να πάρει και το πρωτάθλημα! ο κίμι θα είναι δίπλα του και πιστεύω αύριο θα κάνει την δουλειά που πρέπει.
κρίμα για τον Αλόνσο. έδειχνε πολύ δυνατή η Renault στη Σιγκαπούρη. μακάρι να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.
ελπίζω να έχουμε έναν καλό και ασφαλή αγώνα αύριο.
-
ευχομαι να βρεξει.
-
Πολύ καλός ο γύρος του Massa, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε και τους αντίστοιχους των Lewis, Kimi. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχει να δούμε την καμπύλη εκμάθησης των οδηγών, μέσω των practice sessions ως το qualifying.
Alonso και Hamilton φάνηκαν να 'πιάνουν' γρηγορότερα το νόημα της πίστας, ενώ ο Massa αργά και σταθερά απέδωσε προς το τέλος, δηλαδή στα qualifying που μετράει.
Ο Lewis φαινόταν να χρειάζεται σημαντική βελτίωση στο εμπρός μέρος, με υποστροφή κυρίως στα μέσα των στροφών. Αυτά συνέβαιναν, βέβαια, στις ελεύθερες δοκιμές, όπου η πίστα δεν ήταν αρκετά στρωμένη με γόμα. Εικάζω (προσωπική άποψη) ότι η απροσδόκητη νευρικότητα και οι ξερές αντιδράσεις της McLaren στο Qualifying έχουν να κάνουν με την προσπάθεια να εξαλείψουν αυτά τα προβλήματα, οδηγούμενοι στην απέναντι πλευρά, ειδικά αφού η πίστα βελτιωνόταν από μόνη της.
O Vettel δεν φάνηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο, κατά τη γνώμη μου η Torro Rosso 'πάει' και στη Σιγκαπούρη.
Ο Alonso πιθανότατα θα πάλευε για τις πρώτες θέσεις, με την προϋπόθεση ότι ο απόλυτος ρυθμός του στα επόμενα qual stints θα ήταν περίπου 4-5 δέκατα χαμηλότερα από αυτόν που έδειξε στο Q1. Καθόλου απίθανο, αν δούμε πώς εξελίχθηκαν οι χρόνοι των υπολοίπων.
Δε μπορώ να κρίνω από το video αν το μονοθέσιο είναι βαρύ ή ελαφρύ, αλλά πιστεύω ότι αν Kimi και Lewis δεν έχουν κάνει κάποια χοντράδα (τάξεως 3-4 δεκάτων μαζεμένων), τα 6-8 δέκατα που βλέπουμε δε βγαίνουν με έναν απλά καλό γύρο. Το παιχνίδι του ποιός θα μπει πρώτος στα pits θα είναι το πρώτο που θα μας απασχολεί, καθώς ο πρώτος θα πέσει πίσω στην κίνηση ενός street circuit ενώ ο δεύτερος θα τρέχει μόνος του μπροστά καλύπτοντας τη διαφορά. -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
O Vettel δεν φάνηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο, κατά τη γνώμη μου η Torro Rosso 'πάει' και στη Σιγκαπούρη.Ναι αυτό άλλωστε είναι προφανές και από τη θέση του Bourdais. Ο οποίος είπε live σε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με τον τηλεμετρίστα του: 'Το αυτοκίνητο δεν οδηγιέται, δηλαδή όχι ακριβώς, αλλά είναι πολύ αργό, οπότε δεν έχει νόημα. Κάντε κάτι'
-
ένα μικρό σάντουιτς με ζαμπόν τον ημίαιμο πρίγκηπα και φετούλες το παιδί από τις Φαβέλες (που πήρε και την 1η pole) και τον Ορέστη Μακρή της Φ1.
Αύριο θα έχει πολύ γλέντι στην πρώτη στροφή καθώς σε αυτή τη πίστα τα προσπεράσματα θα γίνονται μόνον μετά από αίτηση με χαρτόσημο.....
Πολύ γλιστρά όμως....
-
O Heidfeld πήρε ποινή τριών θέσεων! Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
5 δεν έδιναν μέχρι τώρα;Το νυχτερινό σκηνικό φαίνεται ωραίο, μέχρι στιγμής.
-
Εκείνο το ντουβάρι που είνια αλα Καναδάς, ποιός λέτε να το αγαπήσει πρώτος;;;
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
O Vettel δεν φάνηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο, κατά τη γνώμη μου η Torro Rosso 'πάει' και στη Σιγκαπούρη.
Ναι αυτό άλλωστε είναι προφανές και από τη θέση του Bourdais. Ο οποίος είπε live σε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με τον τηλεμετρίστα του: 'Το αυτοκίνητο δεν οδηγιέται, δηλαδή όχι ακριβώς, αλλά είναι πολύ αργό, οπότε δεν έχει νόημα. Κάντε κάτι'
O Μπουρντε έκανε γύρους 1 δευτερόλεπτο + πάνω από τον Φέττελ. Επίσης βρίσκουν πάτημα στη Ρεντμπουλ τη διαφορά κινητήρα. χαχα Ας γινόταν καμια αμοιβαία ανταλλαγή οδηγών μεταξύ των δύο ομάδων να τους έριχνε μια σίγουρη παπαρούνα ο Φέττελ και απο κεί, να βλέπαμε που θα πήγαιναν να κρυφτούν. Είμαι σίγουρος πως δε θα δεχόντουσαν να πάνε στην τόρρο ρόσσο.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ναι αυτό άλλωστε είναι προφανές και από τη θέση του Bourdais. Ο οποίος είπε live σε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με τον τηλεμετρίστα του: 'Το αυτοκίνητο δεν οδηγιέται, δηλαδή όχι ακριβώς, αλλά είναι πολύ αργό, οπότε δεν έχει νόημα. Κάντε κάτι'
Ο ίδιος ο Bourdais έχει πει ότι το πρόβλημά του είναι ότι δε μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο 'παράθυρο' την Torro Rosso, κάτι που μπορεί ο Vettel. Επίσης ο Vettel πάντα δείχνει να βρίσκει τις ρυθμίσεις του γρήγορα, σε αντίθεση με τον Bourdais που πνίγεται εύκολα. Αυτό δε σημαίνει ότι το όχημα είναι για πέταμα, αλλά ότι ο ένας από τους δύο μπορεί να το εκμεταλλεύεται καλύτερα... ή ότι είναι εντελώς στημένο πάνω του συνολικά.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ένα μικρό σάντουιτς με ζαμπόν τον ημίαιμο πρίγκηπα και φετούλες το παιδί από τις Φαβέλες (που πήρε και την 1η pole) και τον Ορέστη Μακρή της Φ1.Αύριο θα έχει πολύ γλέντι στην πρώτη στροφή καθώς σε αυτή τη πίστα τα προσπεράσματα θα γίνονται μόνον μετά από αίτηση με χαρτόσημο.....
Πολύ γλιστρά όμως....
δεν θα χρειαστούν τα χαρτόσημα και οι αιτήσεις. Ετσι όπως την βλέπω την πίστα έχει να πέσει πολύ στούκα και έξοδο. Πρόβλεψη ότι 7-8 μονοθέσια θα εγκαταλείψουν.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ένα μικρό σάντουιτς με ζαμπόν τον ημίαιμο πρίγκηπα και φετούλες το παιδί από τις Φαβέλες (που πήρε και την 1η pole) και τον Ορέστη Μακρή της Φ1.
Αύριο θα έχει πολύ γλέντι στην πρώτη στροφή καθώς σε αυτή τη πίστα τα προσπεράσματα θα γίνονται μόνον μετά από αίτηση με χαρτόσημο.....
Πολύ γλιστρά όμως....
δεν θα χρειαστούν τα χαρτόσημα και οι αιτήσεις. Ετσι όπως την βλέπω την πίστα έχει να πέσει πολύ στούκα και έξοδο. Πρόβλεψη ότι 7-8 μονοθέσια θα εγκαταλείψουν.
+1
Ειδικα στην αριστερη με τα bumbs που εφευγαν πολλοι ευθεια(εκει που παρατησε το μονοθεσιο ο Alonso) πολυ φοβαμαι οτι θα γινει το 'ελα να δεις'..
-
ενας φιλος εθεσε το εξής ερωτημα
Πολ Μασσα 1.46
1.46 επι 61 γυρους = 1 ωρα και 48 λεπτα .... ( το λιγοτερο .... balte και 1-2 λεπτα την καθυστεριση απο τα πιτ και τον 1ο γυρο .... 1 ωρα και 50 μιν)
Μηπως ειναι πολύ κοντα στο 2ωρο ?
Αμα βρεξει θα δουμε μισό αγωνα ( χιλιομετρικα ) ?
Eπίσημο thread: GP Σιγκαπούρης 2008