-
Nα ρωτήσω κάτι για την κουκλα αυτη...Χάζευα στο mobile.de και βλέπω οτι οι τιμές τους ξεκινούν από τα 10000 περίπου. Μου φαίνεται αρκετά χαμηλή τιμή όταν οι αντίστοιχες εκδόσεις της 159 ξεκινούν από τα 15 με 17 χιλιάδες ευρώ. Τρέχει τίποτα; Κάπου διάβασα μέσα στο forum οτι έπιαναν φωτιά σε περίπτωση σύγκρουσης στο οποίο δεν έδωσα σημασία. Όμως διαβάζοντας στο alfaromeo.gr βλέπω ότι έχουν εξοπλίσει την GT με το FPS, Fire Prevention System, που σημαίνει οτι κάτι έπαιζε...Τέλος πάντων, αν μπορείτε εξηγείστε μου την χαμηλή τιμή στο εξωτερικό. Ξέρει κανείς τίποτα για τους ντιζελοκινητήρες της alfa? Έχει οδηγήσει κανείς GT ή 159 με το 1.9 ή το 2.4 ?
-
Αυτά περί φωτιάς είναι χαζομάρες. Σιγά μη δίνουν στις αντιπροσωπείες αντί για πατάκια πυρίμαχη φόρμα και μπαλακλάβα...
Η τιμή είναι τόσο χαμηλή 1)γιατί κοιτάς καταλόγους Γερμανίας με ότι συνεπάγεται αυτό και 2)γιατί η GT είναι προηγούμενης γενιάς τεχνολογία (άσχετα αν βγήκε αρχές 04) και γενικά το μόνο που τη διαχωρίζει τεχνολογικά από τις 147,156 είναι το δίλιτρο JTS μοτέρ.
Πέρνα μια από το alfisti.gr να δεις περισσότερα για το τι πρέπει να προσέξεις αν σε απασχολεί το ενδεχόμενο αγοράς μεταχειρισμένης. -
Tο FPS υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα και η χρησιμότητα του είναι προφανής σε μια σύγκρουση. Ο JTS δεν έμπαινει και στην 156 Eddie ή κάνω λάθος? Πάντως αυτό το μοτέρ έχω την αίσθηση οτι ποτέ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα
-
μετριο το θυμαμαι εγω...
-
Ο χρήστης georgemvg έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι για την κουκλα αυτη...Χάζευα στο mobile.de και βλέπω οτι οι τιμές τους ξεκινούν από τα 10000 περίπου. Μου φαίνεται αρκετά χαμηλή τιμή όταν οι αντίστοιχες εκδόσεις της 159 ξεκινούν από τα 15 με 17 χιλιάδες ευρώ. Τρέχει τίποτα; Κάπου διάβασα μέσα στο forum οτι έπιαναν φωτιά σε περίπτωση σύγκρουσης στο οποίο δεν έδωσα σημασία. Όμως διαβάζοντας στο alfaromeo.gr βλέπω ότι έχουν εξοπλίσει την GT με το FPS, Fire Prevention System, που σημαίνει οτι κάτι έπαιζε...Τέλος πάντων, αν μπορείτε εξηγείστε μου την χαμηλή τιμή στο εξωτερικό. Ξέρει κανείς τίποτα για τους ντιζελοκινητήρες της alfa? Έχει οδηγήσει κανείς GT ή 159 με το 1.9 ή το 2.4 ?Η GT και μάλιστα η έκδοση 1,9JTDm,είναι η δεύτερη καλύτερη στην κατηγορία της πανευρωπαϊκά στον τομέα της διατήρησης της μεταπωλητικής της αξίας. Και μάλιστα ο σχετικός πίνακας ετήσιας απαξίωσης προκύπτει από τα στοιχεία των τραπεζικών εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες χρονομίσθωσης (leasing)και όχι από το πόσο του κατεβαίνει του καθενός ιδιώτη στο κεφάλι να ζητήσει γι' αυτήν.Συνεπώς μην δίνεις βάση σε ένα site μεταχειρισμένων,μέσα στο οποίο κυκλοφορούν κάθε λογής απατεώνες και κομπραδόροι.Δεν σου κάνει εντύπωση ότι υπάρχει μιά ή δυό σελίδες με τιμές γύρω στα 10χιλιάρικα (και μάλιστα εδώ οι περισσότερες καταχωρήσεις έχουν γίνει από ιδιώτες,για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο πέρα από ένα τηλέφωνο επικοινωνίας),ενώ αντιθέτως υπάρχουν άλλες 50 ή 60 σελίδες με φυσιολογικές τιμές (άνω των 15 χιλιάδων ευρώ);
Το FPS είναι ένα σύστημα διακοπής της τροφοδοσίας καυσίμου σε περίπτωση σύγκρουσης,ώστε να αποφεύγεται το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαϊάς,που συνοδεύει σχεδόν όλα τα μοντέλα του gruppo εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια.Έχοντας οδηγήσει και τα δύο πετρελαιοκίνητα μοτέρ της Fiat (το 1,9 16V JTDm σε GT,το δε 2,4 20V JTDm σε 159 Sportwagon),έχω να σου επιβεβαιώσω απλά όσα προκύπτουν από τις στατιστικές των πανευρωπαϊκών αγορών (όπου το 80% των πωλήσεων αφορά πετρελαιοκίνητες εκδόσεις).Σε επίπεδο δύναμης,χαρακτηριστικών λειτουργίας,οικονομίας,ακουστικής άνεσης στο ταξίδι και συντήρησης οι multijet είναι σε εντελώς δικό τους επίπεδο.Η διαφορά είναι τέτοια που ουσιαστικά κάνουν την επιλογή μονόδρομο σε σχέση με οποιονδήποτε βενζινοκινητήρα Twin Spark ή JTS (Fiat ή Fiat/GM PT) της Alfa Romeo.Στα υπόψην ότι ο άρτι αφιχθείς 1,9 ΤST των 190 ίππων και ο εντελώς νέος 2λιτρος JTDm των (σε πρώτη φάση) 165 ίππων και των θηριωδών καμπύλων ροπής,θα φέρουν σε εξαιρετικά δυσμενή θέση ακόμα και τον υπερσυμπιεζόμενο 1,8TJet των 230 ίππων,που μοιραία θα κληθεί να κάνει πωλήσεις μόνο σε 'περίεργες' αγορές .Σε θέμα δε αξιοπιστίας μιλούν από μόνες τους οι δηλώσεις των ίδιων των τεχνικών της Audi,οι οποίοι χαρακτήρισαν τα μοτέρ multijet του gruppo ώς τους τελειότερους κινητήρες της κατηγορίας τους,για τα οποία ένας κύκλος ζωής των 600.000 χιλιομέτρων είναι απλή ρουτίνα (με προγραμματισμένη απλώς συντήρηση).
Ο JTS τοποθετήθηκε και στην 156,ενώ για την παθητική ασφάλεια της πλατφόρμας Tipo2 και αυτήν της premium ενδεικτικά είναι τα κάτωθι επίσημα crash tests.Μην ξεχνάμε ότι όσο και αν έκανε επαρκώς τη δουλειά του το πλαίσιο των 156/147/GT,δεν παύει να είναι ένα πλαίσιο εξελιγμένο προ 13+ ετών,που με τη σειρά του και παρά τις εκτεταμένες τροποποιήσεις,κατάγεται από ένα πάτωμα που πρωτοεμφανίστηκε το 1988.Φυσικό λοιπόν είναι η 159 να βρίσκεται σε εντελώς δικό της και σύγχρονο επίπεδο στον τομέα της παθητικής ασφάλειας.
156
http://www.youtube.com/watch?v=g5EP0IMaLVs' target='_blank' target='_blank' target='_blank
147
http://www.youtube.com/watch?v=o9Sa4I5v ... re=related' target='_blank' target='_blank' target='_blank
159
http://www.youtube.com/watch?v=2tIOmEXG ... re=related' target='_blank' target='_blank' target='_blank -
Ρε παιδια τα εχω μπερδεψει με τους ντιζελ κινητηρες του gruppo fiat.Μπορει καποιος να μου πει ποσοι ειναι και ποσα βγαζει ο καθενας???
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ρε παιδια τα εχω μπερδεψει με τους ντιζελ κινητηρες του gruppo fiat.Μπορει καποιος να μου πει ποσοι ειναι και ποσα βγαζει ο καθενας???Χοντρικά και μόνο για τα επιβατικά αυτοκίνητα που διατίθενται σε ευρωπαϊκή και ασιατική αγορά,οι multijet κινητήρες του gruppo είναι:
4cyl 1300 multijet 16V για αυτοκίνητα Α & Β segment,με αποδόσεις 75,90 και 105 ίππων και ροπές από 190 ως 250 ΝΜ.Ο κινητήρας αυτός στη βασική του έκδοση με τα 75 άλογα διατίθεται και για πελατειακή χρήση στην GM και Ford
4 cyl 1600 multijet II 16V για αυτοκίνητα του C segment,με αποδόσεις 105 και 120 ίππων και ροπές από 290 ως 300ΝΜ.Ο κινητήρας αυτός είναι αποκλειστικής χρήσης gruppo και αντικαθιστά την 8βαλβιδη έκδοση του 1900 mjet των 120 ίππων
4 cyl 1900 multijet ΙΙ 16V, για αυτοκίνητα του C & D segment,με αποδόσεις 165 και 190 ίππων (TST)και ροπές από 350 ως 400ΝΜ.Ο κινητήρας αυτός διατίθεται και για πελατειακή χρήση στο GM group,και ήδη θα αντικατασταθεί στο προσεχές μέλλον από τον δίλιτρο mjet II
4cyl 2000 multijet II 16V,για αυτοκίνητα του C και D segment,αποκλειστικής χρήσης gruppo με σημερινή απόδοση 165 ίππων και 350ΝΜ ροπής,ενώ στο άμεσο μέλλον η έκδοση ΤST θα ξεπεράσει τα 230 άλογα και τα 400ΝΜ ροπής
5 cyl 2400 multijet II 20V,για D & E segment,απόδοσης 185 και 210 ίππων και 350ΝΜ εως 420ΝΜ ρoπής,αποκλειστικής χρήσης gruppo.O κινητήρας αυτός θα αντικατασταθεί στο μέλλον από έναν πιο σύγχρονο 2,5άρη.
Στο μέλλον θα εμφανιστεί για το Ε segment ένας V6 3 λίτρων ισχύος 300 ίππων,ενώ ήδη δοκιμάζεται ένας 1400άρης multijet ισχύος 115 ίππων για να προστεθεί δίπλα σε αυτόν του 1,3 λίτρων.
http://www.fptpowertrain.com/eng/applic ... as.htm#g24' target='_blank
-
Thanks
-
Alba Parietti, ήσουν κατατοπιστικότατος! Τώρα για το mobile, δεν το έψαξα τόσο πολύ και συγνώμη. Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους. Το μόνο diesel που έχω οδηγήσει είναι το Nissan Navara 2.5 με 175 hp, και αυτό που με πειράζει απίστευτα είναι το εξής. Το turbo μπαίνει περίπου στις 1500 στροφες παρά κάτι, με σκαλοπάτι, και όταν βρίσκεσαι σε ανηφορικές στροφές και πρέπει να κόψεις για να στρίψεις σε με φουρκέτα π.χ. , πέφτουν οι στροφές κάτω από την είσοδο του turbo και μένεις εκει. Θα μου πείτε τωρα: 'Ρε φίλε! Θες να ανέβεις την φουρκέτα με 1200 στροφές και τρίτη με ένα αμάξι 2+τόνων;' Ναι, αλλά με ξενίζει πάρα πολύ και με τσαντίζει ακόμα και τώρα. Ρωτάω όλα αυτά γιατί στην Πάτρα αποκλείεται να έχουν τις diesel εκδόσεις να δοκιμάσω. Και δεν μου πάει να το απαιτήσω από την στιγμή που θα πάω για μεταχειρισμένο...
-
Ο χρήστης georgemvg έγραψε:
Ρωτάω όλα αυτά γιατί στην Πάτρα αποκλείεται να έχουν τις diesel εκδόσεις να δοκιμάσω. Και δεν μου πάει να το απαιτήσω από την στιγμή που θα πάω για μεταχειρισμένο...Φυσικά και να το απαιτήσεις.Κοίταξε μάλιστα μήπως παρ'ελπίδα υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο του gruppo διαθέσιμο με το moteur που σε ενδιαφέρει,για να πάρεις μια ιδέα του τρόπου λειτουργίας του.Στη χειρότερη περίπτωση,αν σε δουν σαν υποψήφιο πελάτη,ακόμα και αν δεν έχουν διαθέσιμο mjet,ίσως προσπαθήσουν να σε φέρουν σε επαφή με πελάτη τους με αντίστοιχο αυτοκίνητο για να το 'δοκιμάσεις'.
Σε κάθε περίπτωση μην σε απασχολεί τόσο το lag και οι ακραίες αντιδράσεις,με δεδομένη την πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση.Οι κινητήρες αυτοί πλέον έχουν σχεδόν ηλεκτρική λειτουργία. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αυτά περί φωτιάς είναι χαζομάρες. Σιγά μη δίνουν στις αντιπροσωπείες αντί για πατάκια πυρίμαχη φόρμα και μπαλακλάβα...http://www.car.gr/classifieds/cars/view/245' target='_blank
-
Καλά που το ΚΑΨΙΜΟ είναι ΕΛΑΦΡΙ!
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά που το ΚΑΨΙΜΟ είναι ΕΛΑΦΡΙ!Με λιγη ψιλη αλοιφη δεν θα φαινετε τιποτα!!!
-
Προκειται καθαρα περι εμπρησμου....δεν ειναι δα και γκολφ να 'αρπαζει' απο μονο του...
-
Μάλλον κάποιο αναμμένο τσιγάρο...
-
Άκου εκεί ελαφρύ κάψιμο...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Προκειται καθαρα περι εμπρησμου....δεν ειναι δα και γκολφ να 'αρπαζει' απο μονο του...Για ξαναπήγαινε στις αρχικές σελίδες του συγκεκριμένου τόπικ γιατί άρχισες να ξεχνάς. Και τότε εκείνη η GT από εμπρησμό είχε καεί;
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση μην σε απασχολεί τόσο το lag και οι ακραίες αντιδράσεις,με δεδομένη την πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση.Οι κινητήρες αυτοί πλέον έχουν σχεδόν ηλεκτρική λειτουργία.Να συμπληρώσω ότι οι κινητήρες MJet του gruppo έχουν τουρμπίνες μεταβλητής γεωμετρίας που αποδίδουν ομαλά και δυνατά σε όλο το φάσμα στροφών εξαλείφοντας την καθυστέρηση στις χαμηλές στροφές και αποδίδοντας παράλληλα καλά και στις υψηλές.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Προκειται καθαρα περι εμπρησμου....δεν ειναι δα και γκολφ να 'αρπαζει' απο μονο του...
Για ξαναπήγαινε στις αρχικές σελίδες του συγκεκριμένου τόπικ γιατί άρχισες να ξεχνάς. Και τότε εκείνη η GT από εμπρησμό είχε καεί;
Οχι απο εμπρησμο,απο ζηλια... Το gti σου εχει ακομα τη μαμα τουρμπινα;
ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ - ALFA ROMEO GT 2.0 JTS???(βοήθεια!!)