-
Εεεε... μην ξεχνάμε και τα ...ομοιώματα δίσκων στους πίσω τροχούς.
-
Προσθέτω τις αλυσίδες κλπ κρεμαστάρια στον πίσω προφυλαχτήρα ή από την πίσω σούστα για γείωση και εξάλειψη του στατικού ηλεκτρισμού! (πρέπει να ήταν γύρω στο 1978) Σίγουρα έδιναν τουλάχιστον 5 άλογα!
Καλύματα για να γίνεται πιο παχύ το τιμόνι. Μερικά με καρούμπαλα για να κάνουν μασάζ στα χέρια και να αντιμετωπίζουν το στρες.... Άλλα, τριχωτά (προβιά) για να είναι ασορτί με το ανάλογο κάλυμα καθισμάτων. Γενικά καλύματα καθισμάτων επίσης μερικά με μασαζικές ιδιότητες!
Σε αυτοκίνητό μας (σαράβαλο) που έτυχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να έχει βάλει καρουμπαλιαστό κάλυμα στο τιμόνι το έχω κρατήσει για να τονίζει τον κίτς χαρακτήρα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου που διαθέτει και αεροτομές!
Το προηγούμενο αυτοκίνητο για αυξημένο effect αλλά και πρακτικότητα έχει και extra ποτηροθήκη που στηρίζεται στην εσοχή του τζαμιού....η οποία βέβαια πέφτει αν κατεβάσεις το τζάμι!
Είχε και extra τασάκι με μαγνητική βάση και extra θήκη αυτοκόλλητη για γυαλιά ηλίου και επίσης αυτοκόλλητη εικόνα με άγια φιγούρα αλλά αυτά ξηλώθηκαν γιατί υπάρχουν και όρια....!Ζάντες διαμέτρου 13 αλλά πλάτους 10 με ανάλογα λάστιχα υπερχαμηλού προφίλ. Παρά τον προφανή σπορτίφ προσανατολισμό φαίνεται να ικανοποιούνται και η μεταφορικές ανάγκες πατατών και καρπουζιών γνωστής νομαδικής κατηγορίας ακάθαρτων συνανθρώπων μας και συνδυάζονται καλύτερα με χωματόδρομους αλάνες και φορτηγάκια Datsun. Καλύτερα η ζάντα με χρυσό κέντρο και χρωμιωμένη περιφέρεια και offset τέτοιο ώστε να περισσεύει έξω από τα φτερά!
Τα μαλακά φουσκωτά καλύματα των ζωνών ασφαλείας! Κατευθείαν από τους αγώνες στην καθημερινότητα! (Η αλήθεια είναι ότι είχα βάλει ένα τέτοιο κάλυμα επειδή το σκαθάρι δεν είχε αυτόματες ζώνες και τις έσφιγγα πολύ και μέ έκοβαν λίγο.....)
Επίσης πιο πρόσφατα οι πετσέτες από μπαρ στο ταμπλώ.....όταν αντανακλάνε στο παρμπριζ έχεις head up display το ποτό της αρεσκείας σου....
-
Με έναν φίλο είχαμε σκεφτεί να βάλουμε όσα μπορούμε περισσότερα από όλα αυτά τα κακόγουστα αξεσουάρ σε ένα ήδη αδιάφορο αυτοκίνητο και είχαμε φτιάξει και λίστα με το τί έπρεπε να είχε για τη μέγιστη επιτυχία!
-
Ξέχασα τα λαστιχένια πούλια στους προφηλακτήρες, όπως επίσης και τα πλαστικά τάσια που μετέτρεπαν τις απλές ζάντες σε ότι μπορούσες να φανταστείς.
Το πέταλο αλόγου που βάζανε οι ιδιοκτήτες των Mercedes μπροστά στη μάσκα του αυτοκινήτου. Γιατί άραγε? Αυτό ποτέ δεν το κατάλβα.
Τα κουρτινάκια στο πίσω τζάμι, και κάτι που τουλάχιστον στα χρόνια μετά την μεταπολίτευση και μέχρι τις αρχές του 1980 δούλεψε καλά! Ηταν το στρατιωτικό πηλίκιο στο πίσω τζάμι. Ο λόγος δε ήταν απλός. Μπορούσες να παρκάρεις άνετα όπου γούσταρες στην Αθήνα. Και ποιός τροχομόνος είχε άντερα να σε γράψει. Ετσι τη δουλειά την είχαν μάθει όλοι και έτρεχαν στα στρατιωτικά είδη και αγόραζαν ένα πηλίκιο αλλά από συνταγματάρχη και πάνω. Βέβαια κάπου στο τέλος η τροχαία ψιλιάστηκε τη δουλειά και αδιαφορούσε στη θέα του καπέλου
-
Η μεγαλύτερη πλάκα είναι πως με τις θηριώδεις αεροτομές και οτιδήποτε αεροδυναμικό βοήθημα δούνε σε κάποια βιτρίνα ή άλλο αυτοκίνητο και βάλουν και στο δικό τους,συνήθως είναι επικίνδυνο αλλά και κακό για τις επιδόσεις...Άντε εξήγησε στον κάθε άσχετο με το Lanos που του έχει πετάξει επάνω την αεροτομή τύπου...Marcus Gronholm (!) στο διπλάσιο ότι λειτουργεί σαν τεράστιο αερόφρενο (spoiler) αεροσκάφους και κόβει απίστευτα σε μεγάλες ταχύτητες,ενώ δημιουργεί θόρυβο και αυξάνει την κατανάλωση...Αλλά έχω δει και εγκληματικές αεροτομές τοποθετημένες έτσι ώστε να δημιουργούν άνωση σε μεγάλες ταχύτητες,κυριολεκτικά σηκώνοντας το αυτοκίνητο από το δρόμο...Πραγματικά απίστευτοι αυτοί οι καραγκιόζηδες...Αλλά καλοί είναι για να τους έχουμε να γελάμε...
-
Ο χρήστης sakinen έγραψε:
Είναι γεγονός...ζούν αναμεσά μας!!! Οι μπλεφωτάκηδες ειναι εδώ. Αν κάνουν ένα κόμμα μαζί με αυτούς που ανάβουν τους προβολείς ομίχλης μεσημεριάτικα θα μπουν και στη βουλή Προβόλια και φωτάκια για όλα τα παιδακιαΑν έχει γραφτεί παλαιότερα μου το υπενθυμίζετε,αλλά αυτά τα φώτα ομίχλης,που τα έχουν πια ΟΛΑ τάυτοκίνητα έχουν γίνει μια πολύ επικίνδυνη ΚΑΤΑΡΑ .Οσους μπορώ να ρωτήσω ή κάνουν οτι δεν ξέρουν ή οτι ανάβουν απο μόνα τους και δεν το καταλάβαίνουν ή οτι είναι πιο όμορφο .Κάποιοι χαμογελούν ηλίθια.
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Είναι γεγονός...ζούν αναμεσά μας!!! Οι μπλεφωτάκηδες ειναι εδώ. Αν κάνουν ένα κόμμα μαζί με αυτούς που ανάβουν τους προβολείς ομίχλης μεσημεριάτικα θα μπουν και στη βουλή Προβόλια και φωτάκια για όλα τα παιδακια
Αν έχει γραφτεί παλαιότερα μου το υπενθυμίζετε,αλλά αυτά τα φώτα ομίχλης,που τα έχουν πια ΟΛΑ τάυτοκίνητα έχουν γίνει μια πολύ επικίνδυνη ΚΑΤΑΡΑ .Οσους μπορώ να ρωτήσω ή κάνουν οτι δεν ξέρουν ή οτι ανάβουν απο μόνα τους και δεν το καταλάβαίνουν ή οτι είναι πιο όμορφο .Κάποιοι χαμογελούν ηλίθια.
Προχθές το βράδυ με την καταρρακτώδη βροχή όλα τα ζωντόβολα στην εθνική είχαν το πίσω προβολάκι ομίχλης αναμένο.
'Γυναίκααααααα το δίκανοοοοοοοοοοοοο' -
Καλά είναι όλα αυτά που λέτε, αλλά εμένα πάντως με ενοχλεί πολύ, όταν χωρίς οι συνθήκες να το απαιτούν , να ανάβουν τα προβολάκια της ομίχλης. Ή όταν έχουμε απλώς τα ‘μικρά’ φώτα αναμμένα, ανάβουν και τα προβολάκια της ομίχλης. Μα, δεν έχουμε καταλάβει ότι είναι μόνο για ‘ομίχλη’;
-
Μα βρε παιδιά, στην Ελλάδα έχει καθημερινά ομίχλη;;;
Εμείς φταίμε που δεν πάμε από πίσω τους να τους ανάψουμε τα μεγάλα...
Καλά, το ξέρω, μην με φάτε, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το παίζει εκδικητής του δρόμου και ποτέ δεν το κάνω, αλλά τώρα θυμήθηκα το κτήνος που ήταν πίσω μου σήμεερα το πρωί (στις 07:15...μαύρη μαυρίλα)
με το Maveric να έχει τα φώτα ομίχλης... Και είχα στους καθρέφτες μία πολύ ενοχλητική και δυνατή λάμψηΤι του αναβόσβυνα το πίσω φως ομίχλης, τι τα αλάρμ του άναβα, τίποτα... Μάλλον ο γιατρός που τον ξεγέννησε ξέχασε να θέσει σε λειτουργία τον εγκλέφαλο...
Μετά φταίει ο δολοφόνος;;;
-
Μήπως πρέπει σ'αυτές τις κατηγορίες διπόδων να κορνάρουμε άγρια όταν τις βλέπουμε; Εγώ χθες τα πήρα στο κρανίο με κάτι καραγκιόζηδες που είχαν προκαλέσει έμφραγμα στις πηγμένες Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη έχοντας τριπλοπαρκάρει (!!!) και τους μούρλανα στο κορνάρισμα.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
λαμπακια = υστατη καβουρια
give me a break!!Kαμια λιστα για αποδοσεις αυτοκολλητων υπαρχει?
Volcom, forum πχ?
η volcom είναι εταιρία ρούχων skate/snowboard και η forum εξοπλισμού snowboard. Γενικά το κοσκινάκι με τα αυτοκόλλητα εταιριών ski/snowboard/skate/surf ξεκίνησε από Κηφισιά [σε κάτι θηριώδη SUV κολλημένα με τη ντουζίνα -κούραση] και βλέπω έχει επεκταθεί... κόσμο που ρωτάω με αυτά τα αυτοκόλλητα τι κάνουν μου απαντούν πως... απλά τους αρέσαν. Αν και ασχολούμαι με τέτοιες εταιρίες δεν είμαι υπέρ ούτε ενός απλού αυτοκόλλητου στο αυτοκίνητο.
πάντως πολύ καλό θέμα παιδιά, συνεχίστε!
-
Τι θα λέγατε όμως παιδιά να δείτε ένα αυτοκίνητο-μουσείο των διαφόρων κακογουστιών που έχουν γίνει ως τώρα; Δηλαδή να τις έχει ΟΛΕΣ, από τη γυριστή κεραία, μέχρι τα φωτάκια...
Δεν θα είχε πολύ γέλιο;
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
λαμπακια = υστατη καβουρια
give me a break!!Kαμια λιστα για αποδοσεις αυτοκολλητων υπαρχει?
Volcom, forum πχ?
η volcom είναι εταιρία ρούχων skate/snowboard και η forum εξοπλισμού snowboard. Γενικά το κοσκινάκι με τα αυτοκόλλητα εταιριών ski/snowboard/skate/surf ξεκίνησε από Κηφισιά [σε κάτι θηριώδη SUV κολλημένα με τη ντουζίνα -κούραση] και βλέπω έχει επεκταθεί... κόσμο που ρωτάω με αυτά τα αυτοκόλλητα τι κάνουν μου απαντούν πως... απλά τους αρέσαν. Αν και ασχολούμαι με τέτοιες εταιρίες δεν είμαι υπέρ ούτε ενός απλού αυτοκόλλητου στο αυτοκίνητο.
πάντως πολύ καλό θέμα παιδιά, συνεχίστε!
Πραγματικά είναι άξιο επιστημονικής μελέτης το να βάζει κάποιος αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο του που δεν έχει καμία σχέση απολύτως με την αυτοκίνηση και βλέπεις κάτι μάρκες από ρούχα, το σήμα του κολεγίου, και διάφορα άλλα κουφά 'διαφημιστικά προσωπικότητας'
1000 φορές αυτοκόλλητο NO MERCY ας πούμε παρά ένα σήμα από μάρκα snowboard!!!
-
Γιατί, το αυτοκόλλητο της Fender για τον προφυλακτήρα πού το βάζεις; Λες και θα δώσει κανένας σημασία αν έχεις κιθάρα Fender... Που οι περισσότεροι δεν παίρνουν ούτε καν τις μαζικής παραγωγής, μηχανοποίητες Αμερικάνικες (πόσο μάλλον τις χειροποίητες του Custom Shop), αλλά συνήθως τις Μεξικάνικης ή Κορεάτικης παραγωγής ή τις Κινέζικης παραγωγής Squier.
Εγώ όταν πήρα τη δικιά μου, θυμάμαι ότι στο μανίκι της είχε δεμένο ένα κορδονάκι στο οποίο ήταν δεμένα ένα φακελάκι από σελλοφάν με τις οδηγίες (για όλες τις Fender) και τους κωδικούς των τότε μοντέλων (κι επίσης μέσα ήταν και ένα σακουλάκι με δυο κλειδιά άλλεν), ένα καρτελάκι με τις υπογραφές όσων κάνανε τον έλεγχο ποιότητας, και, ναι, ένα αυτοκόλλητο 'bumper sticker' με το σήμα της Fender!
-
Αλήθεια
Θα βλέπατε ποτέ λαμπάκια σε μια Z3/SLK (τυχαία παραδείγματα) ή κάποιο άλλο ακριβό αυτοκίνητο?
Θα βλέπατε λαμπάκια σε κάποια αντίκα ?
Θα βλέπατε λαμπάκια σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας ?
Θα μπορούσαμε να συνδιάσουμε τα λαμπάκια με κάποιο στυλ οδήγησης ?
Θα βλέπατε σε ένα αυτοκίνητο ΜΟΝΟ λαμπάκια και όχι κάποια εξάτμιση-καμινάδα κλπ κλπ?Προφανώς μιλάμε για ποσοστά που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς να εννοώ ότι ισχύουν, απλά αναρωτιέμαι ...
-
Τα μόνα λαμπάκια που θα έβαζα σε μία αντίκα θα ήταν πολύ διακριτικά και αρμόζοντα με την εποχή της φλας.
Στη Βουλή θα έβαζα λαμπάκι... Καταλαβαίνεις τι χρώματος.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εεεε... μην ξεχνάμε και τα ...ομοιώματα δίσκων στους πίσω τροχούς.Τα οποία κυκλοφορούν σε χαρακτές και τρυπητές εκδόσεις
ακόμα να βγει αυτοκόλλητη δαγκάνα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εεεε... μην ξεχνάμε και τα ...ομοιώματα δίσκων στους πίσω τροχούς.
Τα οποία κυκλοφορούν σε χαρακτές και τρυπητές εκδόσεις
ακόμα να βγει αυτοκόλλητη δαγκάνα
Η αληθεια να λεγεται.....
Το αυτοκινητο ακινητοποιειται σε χρονο dt με αυτα.. -
Το σατανικό, διεστραμμένο μου μυαλό το άρρωστο κατέβασε άλλη μια απίστευτη ιδέα για την απόλυτη καγκουριά:
Πλαστικό κάλυμμα χώρου κινητήρα, το οποίο θα βιδώνει ή θα κολλιέται στις βάσεις των φτερών, στη μετώπη και στο τοίχωμα πίσω από τον κινητήρα και θα έχει τυπωμένη επάνω του 3D φωτογραφία του δυνατότερου κινητήρα με τον οποίο κυκλοφορεί το αυτοκίνητό σας, αλλά τρελά πειραγμένο. Έτσι, όταν θ'ανοίγετε το καπώ σας, θα αφήνετε άναυδους τους φίλους σας δείχνοντάς τους το κορυφαίο σας μοτέρ.
(Κι ας έχετε στην πραγματικότητα απλά τη βασική έκδοση με μια φιλτροχοάνη κι ένα μπουρί πίσω).
Αυτό τώρα δεν είναι ό,τι πρέπει για την ΑΜΑΝ Teleshopping;
-
Προχθές δοκίμασα να κάνω ένα σινιάλο σε 2 έξυπνους που είχαν τους προβολείς ομίχλης και μου έβγαλαν τα μάτια...
Αναβόσβησα 1-2 φορές τα μεγάλα φώτα και αναβόσβησα και τους προβολείς (δεν είχα το δικό μου αυτοκίνητο προφανώς ) και αμέσως τους έσβησαν!Υπάρχει αυτογνωσία τελικά ε?
Περι Λαμπακίων...