-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Edo se pistes kai sugkrishs xonoun S2K me to M3.
Oxi ra paidia. prospa8o na eimai antikimenikos. Alla kai ta duo auta autokinito ta exo fai sthn mapa se poles diaforetikes pistes. Den einai dunaton ena Celica na anteksh se epidoshs pou8ena se sxesh me to S2000.Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι σε πίστα θα είχε ελπίδες το Celica. Και έχεις δίκιο και είσαι αντικειμενικός αλλά και οι 4Τ έχουν δίκιο και είναι αντικειμενικοί! Η εξήγηση του παράδοξου αυτού φαινομένου πρέπει να βρεθεί στην εξαιρετικά υψηλή αντανακλαστική ικανότητα των ελληνικών δρόμων (καθρέφτες)!
Απλά τότε τα πισωκίνητα δεν μπορούν να βάλουν την ισχύ στο δρόμο αφού μόνο υπερστρέφουν χαζά....(ενώ με κατάλληλους 'χειρισμούς' σε καλό προσθιοκίνητο μπορείς να έχεις υπερστροφή και υποστροφή).
[παρά τα προηγούμενα σχόλια παραμένω οπαδός της πισωκίνητης σχολής!] -
Το βρήκα το άρθρο. Ήταν στους 4Τ Φεβρουαρίου 2001 (τ. 365)...
Συγχωρέστε μου μόνο δύο λάθη. Πρώτο η διαδρομή ήταν στην Ευβοια και όχι στον Χολωμόντα και δεύτερο, τέταρτο αυτοκίνητο της 'συντροφιάς' ήταν το SUBARU IMPREZA WRX και όχι το Fiat Coupe turbo.
Ορίστε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι:.....Aντίστοιχα, από την ώρα που κατηφόρισε, έφυγε μπροστά (η Celica) με «τρελαμένο» Bαζάκα στα πηδάλια, και μην την είδατε. Tο μικρό βάρος και τα μεγάλα φρένα απέδειξαν και πάλι ότι το απόλυτο δεν είναι η ιπποδύναμη, το τούρμπο, η τετρακίνηση και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Yπάρχουν και άλλες παράμετροι που, αν μπορείς να τις αξιοποιήσεις, βάζεις φτερά σε κάποιο θεωρητικά υποδεέστερο αυτοκίνητο.
Tην ίδια ώρα, φάνηκε ότι, σε άγνωστο δρόμο, το Xόντα δεν είναι ό,τι καλύτερο και σπάνια αφήνει τον οδηγό του να δουλέψει στα όρια του κινητήρα, εκεί που πραγματικά γίνεται πύραυλος.
H πίσω κίνηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη τράξιον κοντρόλ, «τσιμπημένο» βάρος, γρήγορο τιμόνι και την ψυχολογική ανασφάλεια της ανοικτής οροφής, δεν είναι ό,τι καλύτερο στο άγνωστο.
Mοιραία λοιπόν, το κυνήγι της Σέλικα ανέλαβαν οι... τετρακούνες...Ολόκληρο το άρθρο εδώ
-
Thanks gia to link. 8a to diabaso tora.
-
Θα συμφωνήσω μαζί σου ειδικά στην έκδοση 2.0 ν6 Τ.Β είναι άλλη φάση αλλά ανάμεσα στα δύο μοντέλα θα διάλεγα αμέσως το Type-R άλλωστε για μένα που επιμένω Ιταλικά πάντα!! η Ηonda είναι η αμέσως επόμενη επιλογή!!!! 200ps είναι αυτά!!!
-
Ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συμμετοχή σας και τις αποψεις σας αλλα να δώσω μερικες διευκρινήσεις....
Συγκρίνω την Celica 143 hp με το Χοντα γιατι ειναι πολύ κοντα στο κόστος αγοράς....Περίπου 28,000....Οποτε η TS απορρίπτεται ετσι και αλλιώς... Οπως απορρίπτονται και άλλα μοντέλα με μεγαλύτερη αξία...
Το οτι η Celica ειναι πιο αργη το θεωρώ σαν δεδομένο...Αλλωστε έχουν αρκετη διαφορα υποδύναμης...Για αυτό είπα να δούμε την όλη την αγορά σφαιρικά και όχι μόνο στο θέμα των επιδοσεων(και αυτο παιζει ρόλο αλλα οχι και τον μέγιστο)....
Οταν λέω σφαιρικα εννοω και : στησιμο,κόστος χρήσης, ευκολία καθημερινης χρήσης σε συνθήκες κίνησης, ιδιαίτερη εμφάνιση,ποιότητα κύλισης, αξία μεταπώλησης, ποιότητα εσωτερικού,after sales service κλπ κλπ...... -
Ευχαριστώ meco.
-
Ψηφιζω celica. Πολυ ομορφη και ποιοτικη.
CTR μονο αν βραζει τοσο πολυ το αιμα σου!!! -
το type-r χωρις πολλα πολλα...η συγκριση βεβαια με την celica ts!
τσελικα μονο αν εισαι του οπτικου εντυπωσιασμου... -
To NEO Type-R χωρίς περιστροφές.
Το Σέλικα, όπως θα έλεγε και ο ΟΥζο είναι show και no go -
Η Celica ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο και σιγουρα πιο σταθερο απο το Civic στις υψηλες ταχυτητες αλλα και λιγοτερο νευρικο και αποτομο στο οριο. Βεβαια, τα 200 αλογα ειναι πειρασμος. Αν μιλαγαμε για την TS θα αλλαζε το πραγμα. Βεβαια μην ξεχνας και τον πολυ σημαντικο παραγοντα της μεταπωλησης και της εξυπηρετησης πελατων οπου η Toyota δεν παιζεται και το λεω αυτο γιατι εχουν περασει 3 Toyota απο την οικογενεια.
-
Honda Type R
Dimitris...
-
Honda Dimitris...?
Νεο μοντελο???
Just a joke...sorry! -
celica εάν θες κάτι ευκολοδήγητο, σβέλτο και ιδιαίτερο. Πολύ ωραίο εσωτερικό, ερύχωρο πορτ-μπαγκάζ [και ναι εμένα με νοιάζει να χωράει εύκολα τα σανίδια για το χ/κ], παραδοσιακά μικρός χώρος πίσω και φυσικά... οδηγείς κουπέ, αρκετά εντυπωσιακό μάλιστα. Όντως ο αντικαταστάτης της θα φανεί κάπου στο 2005, ρώτα και το http://www.newcelica.org για πληροφορίες.
typeR εάν κοιτάς απόλυτες επιδόσεις, δεν σε ενδιαφέρει τόσο η άνεση και η αναγνωρισιμότητα και θες μηχάνιμα. Παράείναι σκληροπυρινικό για τα γούστα μου, αλλά θα το αγόραζα με τα 1000 εάν ήμουν 3 χρόνια νεότερος, ήτοι 19. Αισθητικά μου αρέσει το εξωτερικό, καθόλου το εσωτερικό, αλλά το κιβώτιο είναι φ-α-ν-τ-α-σ-τ-ι-κ-ό.
με typeR δεν έχω καμμία προσωπική εμπειρία εκτός από ένα ψηλάφισμα του εσωτερικού και της άριστης θέσης οδήγησης, ενώ με celica έχω κάνει βόλτες ως συνοδηγός. Στους τομείς κιβώτιο-κινητήρας-θέση οδήγησης-επιδόσεις-στρίψιμο θα μείνεις ικανοποιημένος κι από τα 2, αλλά με το typeR θα εισπράξεις περισσότερα [πολύ στις επιδόσεις]. Κατά τ' άλλα, τέρατα αξιοπιστίας και τα 2 και προσωπικά θα αγοραζα celica ακόμα και τώρα, μην λησμονούμε το [ελάχιστα φορεμένο] facelift του περασμένου Φεβρουαρίου.
Toyota Celica Vs Honda Type R