-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Όχι, το είχαν κάνει και με ένα Nissan για να δοκιμάσουν πόσο ανθεκτική είναι η όπισθεν. Τελικά δεν έπαθε κάτι το κιβώτιο αλλά πέθανε ο κινητήρας που πήγαινε κόφτη για ώρα.
http://www.youtube.com/watch?v=ZYYkgsg6Nsg' target='_blank' target='_blank
Με τη διαφορά όμως ότι ο κινητήρας δεν 'πέθανε επειδή πήγαινε κόφτη για ώρα', αλλά επειδή δεν πήγαινε αέρας στο ψυγείο...
το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο καθώς ο ρουφιάνος θα είχε κόψει την παροχή καυσίμου στους πρώτους 5 γύρους....
-
Αγαπητοί φίλοι,
Σχεδιάζω να αγοράσω ένα Jetta 122PS Highline (το πιθανότερο) ή το αντίστοιχο Golf (λιγότερο πιθανό). Έχω αποφασίσει για τα περισσότερα βασικά ζητήματα, αλλά έχω 'κολλήσει' στον προαιρετικό εξοπλισμό. Μου φαίνονται ενδιαφέροντα: 1) To δερμάτινο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 2) Ο συναγερμός 3) Αισθητήρας παρκαρίσματος με αυτόματη ρύθμιση καθρέφτη συνοδηγού και ένδειξη απώλειας αέρα ελαστικού και 4) Αντιθαμβωτικός κεντρικός καθρέφτης, φωτισμός στα πόδια, αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με αυτόματη ρύθμιση καθρέφτη συνοδηγού, coming home, αυτόματοι προβολείς, αισθητήρες βροχής. Επειδή το budget μου είναι συγκεκριμένο δεν μπορώ να τα παραγγείλω όλα. Εσείς που οδηγείτε αρκετό καιρό τέτοια αυτοκίνητα μπορείτε να με ενημερώσετε ποιά απ' αυτά σας φάνηκαν πραγματικά χρήσιμα και η λειτουργία τους δεν παρουσίασε προβλήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Εγώ θα έβαζα οπωσδήποτε και το cruise control. Για την Εθνική οδό είναι ό,τι πρέπει...
-
Ο χρήστης ioannis00 έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι,
Σχεδιάζω να αγοράσω ένα Jetta 122PS Highline (το πιθανότερο) ή το αντίστοιχο Golf (λιγότερο πιθανό). Έχω αποφασίσει για τα περισσότερα βασικά ζητήματα, αλλά έχω 'κολλήσει' στον προαιρετικό εξοπλισμό. Μου φαίνονται ενδιαφέροντα: 1) To δερμάτινο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 2) Ο συναγερμός 3) Αισθητήρας παρκαρίσματος με αυτόματη ρύθμιση καθρέφτη συνοδηγού και ένδειξη απώλειας αέρα ελαστικού και 4) Αντιθαμβωτικός κεντρικός καθρέφτης, φωτισμός στα πόδια, αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με αυτόματη ρύθμιση καθρέφτη συνοδηγού, coming home, αυτόματοι προβολείς, αισθητήρες βροχής. Επειδή το budget μου είναι συγκεκριμένο δεν μπορώ να τα παραγγείλω όλα. Εσείς που οδηγείτε αρκετό καιρό τέτοια αυτοκίνητα μπορείτε να με ενημερώσετε ποιά απ' αυτά σας φάνηκαν πραγματικά χρήσιμα και η λειτουργία τους δεν παρουσίασε προβλήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.καλημερα!
- λοιπον να ξερεις οτι εαν σκεφτεσαι να βαλεις aftemarket πηγη ηχου υπαρχει περιπτωση να μην δουλευουν τα πληκτρα στο τιμονι.
2)σε ο,τι αφορα το συναγερμο ζητα να σου το κανουν δωρο!
3)στο golf οι εργοστασιακοι αισθητηρες παρκαρισματος εμφανιζαν παλια προβλημα.
εγω στη θεση σου θα αγοραζα σιγουρα το
1)cruise control εαν κανεις πολλα ταξιδια σε εθνικη οδο
2)4 επιπλεον ηχεια πισω
3)προβολης ομιχλης
4)κεντρικο υποβραχιονιο ( αυτο να το παρεις σιγουρα, θα με θυμηθεις )
5)υπολογιστης ταξιδιου plus (αμελητεο κοστος) - λοιπον να ξερεις οτι εαν σκεφτεσαι να βαλεις aftemarket πηγη ηχου υπαρχει περιπτωση να μην δουλευουν τα πληκτρα στο τιμονι.
-
Ο χρήστης panosmei έγραψε:
- λοιπον να ξερεις οτι εαν σκεφτεσαι να βαλεις aftemarket πηγη ηχου υπαρχει περιπτωση να μην δουλευουν τα πληκτρα στο τιμονι.
Οχι, δεν ισχύει αυτό. Ολες οι εταιρείες έχουν αντάπτορες για να λειτουργούν με τα χειριστήρια (και να χρησιμοποιούν την εργοστασιακή οθόνη για τις ενδείξεις τους). Απλά ανεβαίνει το κόστος κατά περίπου 100-150 €.
+1
Αν είναι μόνο ηχητικοί, μην τους βάλεις. Προτίμησε aftermarket αισθητήρες σε μορφή ταινίας (αυτοκόλλητη ταινία στο εσωτερικό μέρος του προφυλακτήρα) που δεν κάνουν ζημιά - τρύπες ή σημάδια - και έχουν καλύτερη λειτουργία, και πιθανότατα είναι και φτηνότεροι.
1)cruise control εαν κανεις πολλα ταξιδια σε εθνικη οδοΕπίσης, +1
2)4 επιπλεον ηχεια πισω
Αυτό δεν έχει και τόσο νόημα...
-
Ο χρήστης kostas skordos έγραψε:
Εγώ θα έβαζα οπωσδήποτε και το cruise control. Για την Εθνική οδό είναι ό,τι πρέπει...Υπάρχει στο standard εξοπλισμό.
-
Στην highline υπαρχει, οχι στην sport.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Οχι, δεν ισχύει αυτό. Ολες οι εταιρείες έχουν αντάπτορες για να λειτουργούν με τα χειριστήρια (και να χρησιμοποιούν την εργοστασιακή οθόνη για τις ενδείξεις τους). Απλά ανεβαίνει το κόστος κατά περίπου 100-150 €.
+1
Αν είναι μόνο ηχητικοί, μην τους βάλεις. Προτίμησε aftermarket αισθητήρες σε μορφή ταινίας (αυτοκόλλητη ταινία στο εσωτερικό μέρος του προφυλακτήρα) που δεν κάνουν ζημιά - τρύπες ή σημάδια - και έχουν καλύτερη λειτουργία, και πιθανότατα είναι και φτηνότεροι.
1)cruise control εαν κανεις πολλα ταξιδια σε εθνικη οδοΕπίσης, +1
2)4 επιπλεον ηχεια πισω
Αυτό δεν έχει και τόσο νόημα...
Φίλοι μου (n_olympios και panosmei) καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας, όσα σημειώνετε είναι χρήσιμα για μένα. Παρέλειψα να σημειώσω στο πρώτο μήνυμά μου ότι έχω ήδη αποφασίσει να βάλω οπωσδήποτε ESP, προβολείς ομίχλης και πλευρικούς αερόσακους πίσω επιβατών (πρόεχει για μένα η ασφάλεια και πίσω κάθεται η κόρη μου). Το συναγερμό και το parkpilot μου τα κάνουν δώρο (όχι τα εργοστασιακά), αλλά έχω διαβάσει σε άλλο φόρουμ για πολλά προβλήματα που παρουσίασαν τα μη εργοστασιακά, ιδιαίτερα οι συναγερμοί. Τα πίσω ηχεία μου φάνηκαν και μένα σε κάποιο βαθμό χρήσιμα, αλλά από κάπου πρέπει να κόψω.
-
Ο χρήστης panosmei έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι,
Σχεδιάζω να αγοράσω ένα Jetta 122PS Highline (το πιθανότερο) ή το αντίστοιχο Golf (λιγότερο πιθανό). Έχω αποφασίσει για τα περισσότερα βασικά ζητήματα, αλλά έχω 'κολλήσει' στον προαιρετικό εξοπλισμό. Μου φαίνονται ενδιαφέροντα: 1) To δερμάτινο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 2) Ο συναγερμός 3) Αισθητήρας παρκαρίσματος με αυτόματη ρύθμιση καθρέφτη συνοδηγού και ένδειξη απώλειας αέρα ελαστικού και 4) Αντιθαμβωτικός κεντρικός καθρέφτης, φωτισμός στα πόδια, αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με αυτόματη ρύθμιση καθρέφτη συνοδηγού, coming home, αυτόματοι προβολείς, αισθητήρες βροχής. Επειδή το budget μου είναι συγκεκριμένο δεν μπορώ να τα παραγγείλω όλα. Εσείς που οδηγείτε αρκετό καιρό τέτοια αυτοκίνητα μπορείτε να με ενημερώσετε ποιά απ' αυτά σας φάνηκαν πραγματικά χρήσιμα και η λειτουργία τους δεν παρουσίασε προβλήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.καλημερα!
1)cruise control εαν κανεις πολλα ταξιδια σε εθνικη οδο
2)4 επιπλεον ηχεια πισω
3)προβολης ομιχλης
4)κεντρικο υποβραχιονιο ( αυτο να το παρεις σιγουρα, θα με θυμηθεις )
5)υπολογιστης ταξιδιου plus (αμελητεο κοστος)To cruise control και το υποβραχιόνιο είναι standard στο Jetta Highline. Ο υπολογιστής plus δεν φαίνεται στα χαρτιά που μου έδωσαν ότι μπορεί να αγοραστεί χωριστά, αλλά μόνο ως μέρος του πακέτου πολυλειτουργικό τιμόνι που είναι σχετικά ακριβό (500 Ε περίπου).
-
Αγαπητοί φίλοι,
Σχεδιάζω να αγοράσω ένα Jetta 122PS Highline (το πιθανότερο) ή το αντίστοιχο Golf (λιγότερο πιθανό). Έχω αποφασίσει για τα περισσότερα βασικά ζητήματα, αλλά έχω 'κολλήσει' στον προαιρετικό εξοπλισμό. Μου φαίνονται ενδιαφέροντα: 1) To δερμάτινο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 2) Ο συναγερμός 3) Αισθητήρας παρκαρίσματος με αυτόματη ρύθμιση καθρέφτη συνοδηγού και ένδειξη απώλειας αέρα ελαστικού και 4) Αντιθαμβωτικός κεντρικός καθρέφτης, φωτισμός στα πόδια, αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με αυτόματη ρύθμιση καθρέφτη συνοδηγού, coming home, αυτόματοι προβολείς, αισθητήρες βροχής. Επειδή το budget μου είναι συγκεκριμένο δεν μπορώ να τα παραγγείλω όλα. Εσείς που οδηγείτε αρκετό καιρό τέτοια αυτοκίνητα μπορείτε να με ενημερώσετε ποιά απ' αυτά σας φάνηκαν πραγματικά χρήσιμα και η λειτουργία τους δεν παρουσίασε προβλήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.- Το πολυλειτουργικό τιμόνι συνοδεύεται με την οθόνη plus. Σωστά σε ενημέρωσαν. Τώρα αν αξίζει, κατά τη γνώμη εντάσσεται στον πολύ έξτρα εξοπλισμό και όχι στον πραγματικά απαραίτητο.
- Συναγερμός δίνεται δώρο και λειτουργεί με το κλειδί του αυτοκινήτου.
- Αισθητήρας παρκαρίσματος στο Jetta ίσως να είναι χρήσιμος λόγω του όγκου του πίσω μέρους. Ο δεξιός καθρέφτης που αυτορυθμίζεται μόλις κουμπώσεις την όπισθεν σε διευκολύνει, η ένδειξη απώλειας αέρα χρήσιμο μεν, αλλά αυτό αν ελέγχεις σε τακτά διαστήματα την πίεση των ελαστικών όταν πας να βάλεις βενζίνη πχ., νομίζω πως δεν είναι τόσο πολύ απαραίτητο.
- Αυτό το πακέτο το συνιστώ. Πολύ χρήσιμο και εξυπηρετικό. Τα φώτα μόλις λίγο σκοτεινιάσει ανάβουν μόνα τους μέσω του αισθητήρα, το ίδιο και μόλις κλειδώσεις ή ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο φωτίζοντας και τον περιμετρικό χώρο (coming home). Ο αντιθαμβωτικός καθρέφτης επίσης πολύ χρήσιμος (και αποτελεσματικός) όπως και οι αισθητήρες βροχής. Θα σε διευκολύνουν πολύ αυτές οι ευκολίες.
Άρα κατά την άποψη μου το 2 το ζητάς ως δώρο, το 4 το παραγγέλνεις και εφόσον σου τράβηξε την προσοχή και σου αρέσει τοποθετείς και το 1.
Αισθητήρας παρκαρίσματος μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα ηχοσυστημάτων που ειδικεύεται σε αυτά, με πραγματικά ελάχιστο κόστος.
-
Και μια νέα ενημέρωση για την κατανάλωση του TSI σε περιβάλλον που δεν είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Κίνηση. Πολλή κίνηση, πηγμένοι δρόμοι (με κορυφαίο 3 χιλιόμετρα σε 25 λεπτά ).55 λίτρα -> 510 χιλιόμετρα (πρέπει να έβγαζε άλλα 20-30 αλλά μη μου μείνει και από βενζίνη ε) που σημαίνει ~10.7 λίτρα. Όχι κι άσχημα για 1.5 τόνο και 140 άλογα!
-
.....Παρέλειψα να σημειώσω στο πρώτο μήνυμά μου ότι έχω ήδη αποφασίσει να βάλω οπωσδήποτε ESP
Εχεις ρωτησει για το ποσο καιρο θα κανει να ερθει σαν παραγγελια; Γιατι φιλος μου που ηθελε να παρει Jetta 1.4T 122Ps με ESP extra, παραγγελία 01/2008 θα εμπαινε στη γραμμη παραγωγης 06-07/2008, βαλε ποτε θα ερχοταν Ελλαδα!!! Και αυτο ισχυει για ολα τα Jetta με ESP! Τελικα ο φιλος πηρε με τα 140 χωρις ESP με προβολεις ομιχλης.
Eπισης η Highline εχει στανταρ cruise control και υποβραχιονιο.
Συνολικα ειναι πολυ καλο αυτοκινητο, θα το χαρεις. -
Ο χρήστης geozax έγραψε:
.....Παρέλειψα να σημειώσω στο πρώτο μήνυμά μου ότι έχω ήδη αποφασίσει να βάλω οπωσδήποτε ESP
Εχεις ρωτησει για το ποσο καιρο θα κανει να ερθει σαν παραγγελια; Γιατι φιλος μου που ηθελε να παρει Jetta 1.4T 122Ps με ESP extra, παραγγελία 01/2008 θα εμπαινε στη γραμμη παραγωγης 06-07/2008, βαλε ποτε θα ερχοταν Ελλαδα!!! Και αυτο ισχυει για ολα τα Jetta με ESP! Τελικα ο φιλος πηρε με τα 140 χωρις ESP με προβολεις ομιχλης.
Eπισης η Highline εχει στανταρ cruise control και υποβραχιονιο.
Συνολικα ειναι πολυ καλο αυτοκινητο, θα το χαρεις.Ψιλό-απαράδεκτη η πολιτική της εδώ αντιπροσωπείας στο θέμα του ESP. Τον Ιούνιο θα εξεταστεί αν και κατά πόσον το συγκεκριμένο βοήθημα θα είναι στον standard εξοπλισμό των οχημάτων της Ε.Ε. σε όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν υπάρχει Golf-Jetta χωρίς αυτό και στην Ελλάδα το σύνολο των ετοιμοπαράδοτων είναι χωρίς.
-
ετοιμοπαραδοτο golf tsi ΜΕ esp ΔΕΝ υπαρχει!
-
Μου ήρθε ένα γράμμα από την VW για την επέκταση εγγύησης. Υπάρχει όμως ένα θέμα που με απασχόλησε. Το αυτοκίνητο το έχω 10 μήνες. Το γράμμα από την VW λέει 'με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι μηνών ζωής του αυτοκινήτου σας' μπλα μπλα επέκταση εγγύησης.
Δεδομένου ότι 6 μήνες πριν το πάρω ήταν Δεκέμβριος και ότι το παρέλαβα μέσα σε 3 μέρες μόνο, αναρωτιέμαι αν αυτό σημαίνει πως ο έμπορος το είχε εκτελωνίσει από την προηγούμενη χρονιά. Και αυτό τι επιπτώσεις έχει στην εργοστασιακή μου εγγύηση, θεωρείται ότι ισχύει από τη στιγμή που το παρέλαβα ελπίζω ε; -
Από την ημέρα που κόπηκε το τιμολόγιο αγοράς ισχύει η εγγύηση. Όπως για κάθε μηχάνημα ή συσκευή.
-
Όμορφα. Λογικά πάντως το αμάξι είχε εκτελωνιστεί/κατασκευαστεί 6 μήνες πριν με βάση αυτά που λέει το ενημερωτικό που μου έστειλαν...
-
Η εγγυηση ξεκιναει απο την πρωτη ημερομηνια της αδειας του αυτοκινητου.
Τ Ε Λ Ο ΣΥΓ.Αν σου εχουν πουλησει ταξινομημενο μοντελλο που καθοταν, εχεις καθε δικαιωμα να τους σκισεις με καθε δυνατο τροπο...
-
Ο χρήστης vadergr έγραψε:
Η εγγυηση ξεκιναει απο την πρωτη ημερομηνια της αδειας του αυτοκινητου.
Τ Ε Λ Ο ΣΥΓ.Αν σου εχουν πουλησει ταξινομημενο μοντελλο που καθοταν, εχεις καθε δικαιωμα να τους σκισεις με καθε δυνατο τροπο...
Καμιά ιδέα για το πως ακριβώς μπορώ να μάθω πότε ταξινομήθηκε και τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Να ρωτήσω στo thread νομικά θέματα;
-
απλα κοιτας την ημερομηνια της αδειας του αυτοκινητου σου και τσεκαρεις με την ημερομηνια που το πηρες στα χερια σου.(2-3 μερες διαφορα δεν μετρανε).
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)