-
Λοιπόν....μετά από μια ευτυχή περιήγηση στα Αμερικανικά Λιπαντικά λέω να επιστρέψω για δοκιμή στις Ευρωπαικές Φίρμες...
Κατέληξα στα κάτωθι για το αυτοκίνητό μου,μια παλιά BMW 318ti του '97-Aral High Tronic 5-40w με κόστος 55 ευρώ τα 5 λίτρα
-Fuchs Titan Supersyn 5-40W με κόστος 35,5 ευρώ
-Elf Excellium 5-40w με κόστος 44 ευρώ τα 5 λίτραΤι από τα παραπάνω θα προτείνατε,και αν υπάρχει άλλη πρόταση πέρα από REDLINE και Αmsoil,Μotul,Shell θα ήταν δεκτή (είπαμε,το βλεπω και σαν ευκαιρία δοκιμής )
H Fuchs είναι αξιόλογη εταιρεία,στο επίπεδο των άλλων 2 για παράδειγμα?
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
-
Γειά σας παλιόφιλοι.
Ναι σε GrΙΙΙ/IV/V FUCHS ή Silkolene από Ευρώπη! Ναι και στα αντίστοιχα της ELF.
Α... ζήτω η AMSOIL (για να μην ξεχνιόμαστε)!
Έχω καιρό να ελέγξω και την λίστα μου. Θα το κάνω προσεχώς.
ΥΓ Δεν έχω τόσο διαθέσιμο χρόνο όπως παλιότερα.
-
Μιλτελας ιζ μπακ! (έστω και για λίγο)
-
Eπιτέλους ρε Μίλτο!!
Καλως ήρθες!
EDIT: Για να μην γεμίζουμε ποστς, μήπως κάποιος γνωρίζει από που μπορούμε να προμηθευτούμε Silkolene για autos, και όχι για motos?
-
Γεια σου Μίλτο, σε χάσαμε για πολύ καιρό!
Καλωσήλθες και πάλι! -
Γειά σου Μίλτο, που χάθηκες βρε ψυχή;
@ tsilis , edit ( όποιος πρόλαβε , τον κύριον είδε).
-
ok thanks!
-
Μίλτο κανένα φτηνό λάδι (πχ lamco) δοκίμασες; Μόλις έβαλα το 5W40 στο σιβικ.
-
Καλησπέρα,
Από βδομάδα πάει το ibizaκι 1,2 για service 30000 km τι λάδια προτείνετε να βάλω γιατί στην αντιπροσωπία βάζουν divinol που από οτι έχω ακούσει δεν είναι ότι καλύτερο. Παίρνει ημισυνθετικά 10-40. Ευχαριστώ -
Επειδή η ερώτηση αυτή έρχεται ξανά και ξανά, μήπως πρέπει να γίνει ένα read only sticky που να αναφέρει τι στοιχεία χρειαζόμαστε ώστε να κάνουμε μια όσο γίνεται καλύτερη πρόταση; Αν είναι δυνατόν, να είναι ακριβώς πάνω από το 'Περι λιπαντικών γενικώς' ή με κάποιο τρόπο συνεχώς ορατό μέσα σε αυτό το thread...
kouk τι νομίζεις; -
Καλή ιδέα, αλλά δύσκολα πραγματοποιείται όπως είναι τώρα το Φόρουμ. Υπομονή μερικές ημέρες, και θα το κάνουμε.
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Άλλαξα λάδια στο matiz 1.0 και μου έβαλαν περισσότερο από το max.
Δλδ αν ο δείκτης είναι αυτός:.....min...........................max
-----||------------------------||-----έβαλαν:
.....min...........................max
-----||------------------------||-----
...........................................^θα έχω πρόβλημα έτσι ή μήπως να αφαιρέσω μόνος μου λίγο για να έρθει έστω στο ύψος του max?
Η συνέχεια γράφτηκε ως εξής (τώρα κατέβασα τις φωτό στο pc):
αφαίρεσα λάδι μόνος μου - πρώτα ήταν στο κόκκινο και τώρα στο μπλε:
η ποσότητα που αφαίρεσα σε σύγκρυση με ένεν αναπτήρα bic μικρό (υπολογίζω ~400 ml):
το λάδι είναι το MOTUL 8100 5W40 X-cess κατόπιν υπόδειξης κάποιων συμφορουμητών (τους ευχαριστώ).Επίσης θα ήθελα μια συμβουλή για τα AMSOIL τα οποία σκέφτομαι να χρησημοποιώ στο εξής στο outy turbo μου (αλλαγές Απρίλη - Οκτώβρη):
-
Ο χρήστης mikros1988 έγραψε:
Καλησπέρα,
Από βδομάδα πάει το ibizaκι 1,2 για service 30000 km τι λάδια προτείνετε να βάλω γιατί στην αντιπροσωπία βάζουν divinol που από οτι έχω ακούσει δεν είναι ότι καλύτερο. Παίρνει ημισυνθετικά 10-40. ΕυχαριστώAral High Tronic 10-40
CASTROL MAGNATEC 10W40. -
Μπορείτε να μου προτείνετε ένα 10-40 για το Swift Sport μου? Η μήπως να προτιμήσω το MOTUL 8100 5W40 X-cess ?
-
Πιστεύω πως θα βοηθούσε όλους όσοι ζητούν προτάσεις για λάδια να μας αναφέρουν, κάποια από τα παρακάτω στοιχεία (όχι, δεν χρειάζεται όλα, βασικά όπου ξεφεύγουν από τον μέσο όρο):
[list:38wwmmxt]Αυτοκίνητο, έτος παραγωγής, κινητήρα, χιλιόμετρα, ποσό συχνές είναι οι αλλαγές ως τώρα, με τι τύπου λάδια
Έχει αισθητή κατανάλωση λαδιού, αν ναι πόσο και με κανονική ή σκληρή χρήση. (ml ανά 1000 χιλιόμετρα)
Τι διαδρομές κάνει (διάρκεια, χλμ, τρόπος οδήγησης , μέση ταχύτητα, ορεινές διαδρομές; φορτωμένο ή άδειο;)
Χροιά κινητήρα, αποδεκτή, ενοχλητική, άνευ σημασίας;
Τι γράφει το manual σχετικά με τα λάδια
Πόσος χρόνος ζεστάματος είναι αποδεκτός, θερμοκρασίες εκκίνησης.
Προτεραιότητες (τι ζητάς από τα λάδια;)
Πόσα χρήματα είναι διευθετημένοι να διαθέτουν και πόσα χιλιόμετρα κάνουν ανά έτος.
... και ότι άλλο θεωρούν σχετικό.[/list:u:38wwmmxt]
Πιστεύω πως έτσι οι προτάσεις μας θα είναι ποιο σωστές και όλοι ποιο ικανοποιημένοι -
-
Αντιγράφω κάτι ενδιαφέρον από το manual του aygo, που ίσως μερικοί δεν το γνωρίζουν
Όταν μετράτε την κατανάλωση λαδιού, θυμηθείτε ότι το λάδι μπορεί να έχει αναμιχθεί με άλλες ουσίες και ότι, συνεπώς, η σωστή μέτρηση της στάθμης είναι δύσκολη.
Για παράδειγμα, αν ένα όχημα χρησιμοποιείται συνεχώς για μικρές διαδρομές και καταναλώνει φυσιολογική ποσότητα λαδιού, ο δείκτης λαδιού μπορεί να μην δείξει καθόλου πτώση της στάθμης, ακόμα και μετά από 1.000 χλμ ή περισσότερο.
Αυτό συμβαίνει, επειδή το λάδι αναμιγνύεται σιγά-σιγά με καύσιμο ή υγρασία, πράγμα που δίνει την εντύπωση ότι η στάθμη του δεν έχει μεταβληθεί. Οι ουσίες που είχαν αναμιχθεί με το λάδι εξατμίζονται όταν μετά οδηγήσετε σε μεγάλες ταχύτητες, π.χ. σε αυτοκινητόδρομο, οπότε δίνεται η εντύπωση πως έχει καταναλωθεί υπερβολική μεγάλη ποσότητα λαδιού -
+1
Άλλοι οδηγούν συνέχεια στη πόλη (μικρές διαδρομές) και βλέπουν τη στάθμη του λαδιού να είναι παραπάνω απ' ότι ήταν μετά την αλλαγή.
-
Λέω να αγοράσω λάδια Μotul LL01 5-30 αντί για Castrol 5-30 TXT LL04 που χρησιμοποιούσα.Τι λέτε?
-
porsche approved oils
Περι λιπαντικών γενικώς