-
Γιαννη κι ομως μπορει να χρειαστει καποια στιγμη..
Στο επομενο εξαμηνο εχουμε τετοιο μαθημα(απο τα ελαχιστα χρησιμα) και θα θελησω πειραματοζωα για τραχειοτομη
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Γιαννη κι ομως μπορει να χρειαστει καποια στιγμη..Στο επομενο εξαμηνο εχουμε τετοιο μαθημα(απο τα ελαχιστα χρησιμα) και θα θελησω πειραματοζωα για τραχειοτομη
Για τραχειοτομες... ιδανικος ειναι ο Popolaros. Πληρως αναλωσιμος. Δεν θα λειψει σε κανενα
-
Ρε παιδια... περιοριστειτε σε πρακτικες συμβουλες που μπορει να ακολουθησει ο καθενας. Καλες η αδρεναλινες, αλλα δεν θα τις χορηγησει κανενας πλην του γιατρου (μην καταληξουμε να λεμε για το πως καρφωνουμε στην καρδια την ενεση αδρεναλινης
Σε αυτό έχεις δίκιο
Όμως η 1η ένεση αδρεναλίνης που συνήθως είναι τυποποιημένες μπορεί να γίνει από τον κάθε ένα και πράγματι να σώσει σε περίπτωση αναφυλακτικού σοκ.
Αρκεί να γνωρίζει ότι αυτή η ένεση θα πρέπει να είναι αδρεναλίνης (επινεφρίνης) και όχι μια Solu-Cortef (υδροκορτιζόνη) της οποίας η δράση θα εμφανιστεί πολύ αργότερα. (μίνιμουμ 1 ώρα εφόσον γίνει ενδοφλέβια) -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ρε παιδια... περιοριστειτε σε πρακτικες συμβουλες που μπορει να ακολουθησει ο καθενας. Καλες η αδρεναλινες, αλλα δεν θα τις χορηγησει κανενας πλην του γιατρου (μην καταληξουμε να λεμε για το πως καρφωνουμε στην καρδια την ενεση αδρεναλινης )Δες αυτό: http://imdb.com/title/tt0479884/
'when he learns he has been injected with a poison called 'The Beijing Cocktail' by his rival Verona, which will kill him if his heart rate drops. Trying to stay alive and seeking help from friend, Kaylo and Doc Miles, to keep his heart pumping. Chev sets out to find answers as well as protecting Eve, and get his revenge on those who have betrayed him before the poison kills him.'
Φαντάσου πώς επιτυγχάνει το bold
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Γιαννη κι ομως μπορει να χρειαστει καποια στιγμη..
Στο επομενο εξαμηνο εχουμε τετοιο μαθημα(απο τα ελαχιστα χρησιμα) και θα θελησω πειραματοζωα για τραχειοτομη
Για τραχειοτομες... ιδανικος ειναι ο Popolaros. Πληρως αναλωσιμος. Δεν θα λειψει σε κανενα
Αμα τον θέλει ας τον αγοράσει....είχα βάλει μια αγγελία παλιότερα αλλά κλειδώθηκε
-
παντως ο,τι κ αν διαβασετε εδω περα ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ
ΑΥΤΟΣ ειναι ο καταλληλος να σας πεικαποιες συμβουλες ειναι οκ να ακολουθησει ο καθενας σχετικα με ακινδυνα κ απλα πραγματα
αλλα πχ για φαρμακευτικα και σοβαρα θεματα (οπως ενεσεις αδρεναλινης) ΡΩΤΗΣΤΕ το γιατρο σας.
μην ακολουθειτε τετοιες προτροπες απο ιντερνετ (τι ενεση να κανω σε αλλεργικο σοκ, ποτε να παρω καποιο φαρμακο κλπ)
ρωτηστε το γιατρο σας. αυτος ξερει
και ειναι η δουλεια του να σας πειειμαι σιγουρος πως ολοι εχουμε τις καλυτερες προθεσεις και δεν θελω να κανω τον σπαστικο, αλλα ακομα και αν ημασταν ολοι γιατροι εδω μεσα και παλι ο καθε ασθενης ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ξεχωριστη περιπτωση. δεν ειναι φαση 1+1 = 2. μπορει να προτεινετε καποιο φαρμακο που σε μενα να ειναι σωστη θεραπεια (ή σε εσας επειδη σας το εγραψε ο γιατρος σας που ξερει το ιστορικο σας και σας εχει εξετασει), και καποιος αλλος να'χει αλλεργια στη δραστικη ουσια του φαρμακου. δεν ειναι καλη ιδεα να λεμε τετοια πραγματα.
προτεινω να περιοριστουμε σε 'γενικα' θεματα και οχι φαρμακευτικες συμβουλες (και σιγουρα οχι για ενεσεις αδρεναλινης )
-
Καλα οι ενεσεις αδρεναλινης ειναι ακραιο παραδειγμα και ηταν γενικου ενδιαφεροντος πληροφορια..
Αν και νομιζω οτι δεν θα σκεφτοταν κανεις με το που τον τσιμπουσε μελισσα, επειδη ειδε για ενεσεις αδρεναλινης στο 4TF να παει να καρφωσει μια πανω του
-
Μου ήρθε σε e-mail... ελπιζω οτι ειναι σωστό...
Διάγνωση Εγκεφαλικού :
Σε ένα μπάρμπεκιου μία γυναίκα σκόνταψε κι έπεσε κάτω.
Βεβαίωσε όλους ότι ήταν εντάξει (προσφέρθηκαν να καλέσουν ασθενοφόρο) και ότι απλά σκόνταψε εξαιτίας των καινούριων της παπουτσιών. Αφού ανασκουμπώθηκε της έδωσαν ένα άλλο πιάτο με φαγητό. Παρά το γεγονός ότι η Μαρία φαινόταν λίγο ταραγμένη,συνέχισε να απολαμβάνει το υπόλοιπο της βραδιάς. Λίγο αργότερα ο σύζυγος της Μαρίας τηλεφώνησε για να ειδοποιήσει όλους ότι είχε πάει τη σύζυγό του στο νοσοκομείο ( η Μαρία πέθανε στις 6 τα ξημερώματα). Είχε υποστεί εγκεφαλικό στο μπάρμπεκιου και δεν στάθηκε δυνατό από κανέναν να το αντιληφθεί. Αν κάποιος είχε καταλάβει τα συμπτώματα ότι επρόκειτο για εγκεφαλικό, ίσως η Μαρία να ζούσε σήμερα. Θα χρειαστείτε μόνο 1 λεπτό να διαβάσετε το παρακάτω.
Eνας νευρολόγος είπε ότι εάν του φέρουν ένα θύμα εγκεφαλικού μέσα σε 3 ώρες μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις ενός εγκεφαλικού...ολοκληρωτικά! Το κλειδi είναι να αναγνωρίσουμε, να διαγνώσουμε το εγκεφαλικό και να βρεθούμε κοντά στον ασθενή μέσα σε 3 ώρες.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ
Να θυμάστε τα '3' βήματα. Διαβάστε και μάθετε τα παρακάτω:
Καμιά φορά τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. Το θύμα μπορεί να έχει υποστεί βλάβη εγκεφάλου, ενώ οι άνθρωποι κοντά του δεν μπορούν να αντιληφθούν τα συμπτώματα του εγκεφαλικού. Οι γιατροί λένε τώρα ότι οποιοσδήποτε, χωρίς ιατρική εκπαίδευση, μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό, μέσα από τις 3 ακόλουθες απλές ενέργειες:- Ζητήστε του/της ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ.
- Ζητήστε του/της να ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ (ΜΠΡΑΤΣΑ).
- Ζητήστε του/της ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ)
π.χ. ...'Είναι μία ηλιόλουστη μέρα σήμερα'.
Εάν δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε από τις 3 αυτές ενέργειες, καλέστε το 166 αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα. Ανακαλύπτοντας ότι μία ομάδα από μη-ιατρικούς εθελοντές μπόρεσε να αναγνωρίσει αδυναμίες στο πρόσωπο, αδυναμίες στα χέρια και προβλήματα ομιλίας, οι ερευνητές παρακίνησαν το ευρύτερο κοινό να μάθουν αυτά τα 3 βήματα.
Παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους στην ετήσια συνάντηση της Παγκόσμιας Ένωσης Εγκεφαλικών την περασμένη εβδομάδα. Η διάδοση και χρήση αυτού του τεστ θα μπορούσε να συντελέσει στην άμεση διάγνωση
και θεραπεία ενός εγκεφαλικού και στην αποτροπή εγκεφαλικών βλαβών.Ένας καρδιολόγος είπε ότι εάν καθένας που λαμβάνει αυτό το e-mail το στείλει σε 10 άτομα , τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί.
-
Ένας γενικός κανόνας τουλάχιστον για ελαφριά εγκαύματα είναι , να βρέξουμε με πολύ και δροσερό νερό το έγκαυμα, να μην σπάσουμε τυχών φουσκάλες που έχουν παρουσιαστεί στο δέρμα.
Αυτά για αρχή και βλέπουμε!!!!
-
Περί αδρεναλίνης: κυκλοφορούν έτοιμα κιτ που ενίονται πολύ εύκολα και καλό είναι τα έχουν μαζί τους (ειδικά σε διακοπές) όσοι είναι γνωστό πως παρουσιάζουν σοβαρή αλλεργία σε κάτι. Πχ με τσίμπημα σφήκας να μη μπορούν να πάρουν ανάσα κλπ. Τώρα για τους υπόλοιπους, μάλλον είναι υπερβολή. Πηγαίνετε στο πλησιέστερο αγροτικό ιατρείο για να σας κάνουν μια ένεση κορτιζόνης και για περαιτέρω παρακολούθηση.
Επίσης, για το δάγκωμα από φίδι:
στην Ελλάδα μόνο η οχιά είναι δηλητηριώδης. Άνοιγμα της πληγής με μαχαίρι, ρούφηγμα, περίδεση (αυτό είναι αμφιλεγόμενο, αλλά καλύτερα αφήστε το, είναι πιθανόν να το κάνετε λάθος) και λοιπές τακτικές του ΜακΓκάιβερ, ξεχάστε τις. Καλό πλύσιμο και περιποίηση της πληγής. Βουρ στο ιατρείο/κέντρουγείας/νοσοκομείο και θα σας κάνουν αντιτετανικό ορό και θα σας δώσουν αντιβίωση. Θα χρειαστεί παρακολούθηση. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Περί αδρεναλίνης: κυκλοφορούν έτοιμα κιτ που ενίονται πολύ εύκολα και καλό είναι τα έχουν μαζί τους (ειδικά σε διακοπές) όσοι είναι γνωστό πως παρουσιάζουν σοβαρή αλλεργία σε κάτι. Πχ με τσίμπημα σφήκας να μη μπορούν να πάρουν ανάσα κλπ. Τώρα για τους υπόλοιπους, μάλλον είναι υπερβολή. Πηγαίνετε στο πλησιέστερο αγροτικό ιατρείο για να σας κάνουν μια ένεση κορτιζόνης και για περαιτέρω παρακολούθηση.Επίσης, για το δάγκωμα από φίδι:
στην Ελλάδα μόνο η οχιά είναι δηλητηριώδης. Άνοιγμα της πληγής με μαχαίρι, ρούφηγμα, περίδεση (αυτό είναι αμφιλεγόμενο, αλλά καλύτερα αφήστε το, είναι πιθανόν να το κάνετε λάθος) και λοιπές τακτικές του ΜακΓκάιβερ, ξεχάστε τις. Καλό πλύσιμο και περιποίηση της πληγής. Βουρ στο ιατρείο/κέντρουγείας/νοσοκομείο και θα σας κάνουν αντιτετανικό ορό και θα σας δώσουν αντιβίωση. Θα χρειαστεί παρακολούθηση.Στην Ελλαδα δεν ειναι μονο η οχια δηλητηριωδης , αλλα κ η σαιτα κ ο αστριτης .Ειδη οχιας τα οποια ομως διαφερουν τοσο πολυ , που ο περισσοτερος κοσμος δεν γνωριζει οτι προκειται για οχιες.
Μεχρι τωρα ηξερα οτι πρεπει να κανεις αντιοφικο ορο κ οχι μονο αντιτετανικο .
Δηλαδη εγω που εχω κανει προσφατα αντιτετανικο , αν παρω κ αντιβοιωση ειμαι καλυμενος σε περιπτωση που με δαγκωσει οχια .
Αυτα που γραφεις ισχυουν μονο για μη δηλητηριωδη φιδια ,σκορπιους κτλ . η κανω λαθος -
Τα βιβλία μόνο για την οχιά γράφουν.
Τα ίδια ισχύουν για όλα τα φίδια. Φανταζομαι το ίδιο και για τον σκορπιό. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Megane98hp, καλέ μου άνθρωπε, άσε τις πατέντες για το Megane και όχι για τα φάρμακα.Οχι ρε δεν το πιστευω. Κι εσυ ρε Χαρη; Αυτος ο γκρουβι μονκ με εχει καταστρεψει με τα ψεματα που λεει για μενα.
Θα μου το πληρωσει ο κακούργος.Και καλα ολα αυτα που λετε. Εγω ομως γιατι εχω να παθω εστω και απλο κρυολογημα εδω και πολλα χρονια;
Εισαστε ολοι άσχετοι. Το depon βοηθαει.Πλακα κανω ετσι.
-
μιας και το διάβασα πρόσφατα...
η μακροχρόνια χρήση ακεταμινοφαίνης(παρακεταμόλης) κ σε υψηλές σχετικά δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική σωληναριακή νέκρωση κ υπογλυκαιμικό κώμα.
γενικά τα φάρμακα ως επί το πλείστον αποβάλλονται με τα ούρα... επηρεάζουν το pH των ούρων, διαταράσουν την ιοντική ισχύ κ τους ηλεκτρολύτες αίματος κ ούρων κ επιβαρύνουν τους νεφρούς, εφόσον απεκκρίνονται μέσω αυτών.
όσον αφορά το salospir... εδώ στη Θεσσαλονίκη ένας καθηγητής αιματολογίας με πολύ καλές γνώσεις έλεγε πως καλό το salospir, όμως αυτός συνιστά την παιδική ασπιρίνη της Bayer... τη θεωρεί καλύτερη.
ποτέ φάρμακα χωρίς τη συνταγή ιατρού. ποτέ μην λαμβάνετε φάρμακα επειδή τα λαμβάνει κ ο διπλανός σας.
όσον αφορά τα Μ.Σ.Α.Φ. (αντιφλεγμονώδη), μην τα παίρνετε για απλούς λόγους... ακόμα κ για τοπικές φλεγμονές θα σας συνιστούσα έμπλαστρα με αντιβλεγμονώδες κ όχι συστηματική αγωγή. προκαλούν μικροαιμορραγίες απο το γαστρεντερικό... υπό φυσιολογικές δόσεις ασπιρίνης, περίπου 5 ml αίματος κάθε ημέρα αποβάλλονται με τα κόπρανα. να τα αποφεύγετε.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ένας γενικός κανόνας τουλάχιστον για ελαφριά εγκαύματα είναι , να βρέξουμε με πολύ και δροσερό νερό το έγκαυμα, να μην σπάσουμε τυχών φουσκάλες που έχουν παρουσιαστεί στο δέρμα.Αυτά για αρχή και βλέπουμε!!!!
Πολυ αποτελεσματικές στα εγκαυματα οι αλοιφες με aloe vera
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
μιας και το διάβασα πρόσφατα...η μακροχρόνια χρήση ακεταμινοφαίνης(παρακεταμόλης) κ σε υψηλές σχετικά δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική σωληναριακή νέκρωση κ υπογλυκαιμικό κώμα.
γενικά τα φάρμακα ως επί το πλείστον αποβάλλονται με τα ούρα... επηρεάζουν το pH των ούρων, διαταράσουν την ιοντική ισχύ κ τους ηλεκτρολύτες αίματος κ ούρων κ επιβαρύνουν τους νεφρούς, εφόσον απεκκρίνονται μέσω αυτών.
Κανένα φάρμακο δεν είναι άμοιρο παρενεργειών. Φυσικά επιβαρύνουν νεφρά και ήπαρ ειδικά σε μακροχρόνια χρήση
όσον αφορά το salospir... εδώ στη Θεσσαλονίκη ένας καθηγητής αιματολογίας με πολύ καλές γνώσεις έλεγε πως καλό το salospir, όμως αυτός συνιστά την παιδική ασπιρίνη της Bayer... τη θεωρεί καλύτερη.
Το Salospir οπως και η aspirin 100 είναι εντεροδιαλυτά και χορηγούνται με βαση την κλινική εμπειρία για την αποφυγη σχηματισμου θρόμβων στο αίμα σε μακροχρόνια χορηγηση. Περιέχουν 100mg ακετυλοσαλικυλικου οξέος σε αντιθεση με την Ασπιρινη που εχει 500mg. Η 'παιδική' Ασπιρίνη (που ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ να χορηγούμε στα παιδιά) δεν ειναι εντεροδιαλυτή
ποτέ μην λαμβάνετε φάρμακα επειδή τα λαμβάνει κ ο διπλανός σας.
+1000. Η μεγαλύτερη χαζομάρα που μπορούμε να κάνουμε. Το σύμπτωμα μπορεί να μοιάζει το ίδιο αλλα η αιτία που το προκαλεί είναι συνήθως διαφορετική
όσον αφορά τα Μ.Σ.Α.Φ. (αντιφλεγμονώδη), μην τα παίρνετε για απλούς λόγους... ακόμα κ για τοπικές φλεγμονές θα σας συνιστούσα έμπλαστρα με αντιβλεγμονώδες κ όχι συστηματική αγωγή. προκαλούν μικροαιμορραγίες απο το γαστρεντερικό... υπό φυσιολογικές δόσεις ασπιρίνης, περίπου 5 ml αίματος κάθε ημέρα αποβάλλονται με τα κόπρανα. να τα αποφεύγετε.
Εδω θα μου επιτρεψεις να έχω αμφιβολίες. Τα έμπλαστρα με αντιφλεγμονώδες ή οι αντιφλεγμονώδεις κρέμες δρουν συμπληρωμάτικά στην συστηματική αγωγή και δεν φθανουν σε αποτελεσματικοτητα την απο του στοματος αγωγή. Καλό θα είναι να χρησιμοποιούνται τα αντιφλεγμονώδη δισκία για μικρό χρονικό διάστημα σύμφωνα με την οδηγία του γιατρου. Για τις μικροαιμορραγίες δεν εχω ξανακούσει κατι
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Και καλα ολα αυτα που λετε. Εγω ομως γιατι εχω να παθω εστω και απλο κρυολογημα εδω και πολλα χρονια;
οχι παντως επειδη παιρνεις depon προληπτικα..
παιζουν παρα πολλα πραγματα ρολο, το περιβαλλον που ζεις (πχ για πηγαινε ενα ταξιδακι στην ινδια να σου πω για το ποτε θα αρρωστησεις ) , οι ιοι, ο τροπος ζωης (πχ φανταζομαι για να παιρνει καποιος 2 ντεπον στο καθισιο του θα ειναι αρκετα health freak για να μην καπνιζει, να πλενει τα χερια του παντα πριν φαει κοκ), και φυσικα οπως ειπαμε κ πιο πριν ο καθε οργανισμος ειναι τελειως διαφορετικος.
ετσι, ειναι πολυ συνηθισμενο μια ομαδα ανθρωπων (πχ μια οικογενεια) να εχει προσβληθει απ'τον ιδιο ιο, και παρολα αυτα να μην εμφανιζουν ολα τα μελη της τα ιδια συμπτωματα στην ιδια ενταση
ετσι, προφανως δεν αρρωσταινουμε ολοι το ιδιο συχνα, γιατι παιζουν ρολο ολα αυτα.απο την αλλη, για να ειμαι ειλικρινης, αδυνατω να καταλαβω αυτη σου την υπερβολικη... 'προληψη'. ειδικα το να παιρνεις καποιο φαρμακο προληπτικα για κατι τετοιο.
δηλαδη δεν μιλαμε για κατι που τιθεται θεμα προφυλακτικης αγωγης, οπως πχ η επιληψια.
εσυ παιρνεις ενα φαρμακο το οποιο δεν προσφερει προληπτικη θεραπεια, και χρησιμοποιειται μονο για συμπτωματικη ανακουφιση, για μια 'πιθανη' ιωση η οποια δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο..
χαλαρα: το κρυωμα ειναι κατι που συμβαινει, ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟ σε καποιον κατα τ'αλλα ΥΓΕΙΗ ανθρωπο. δεν παθαινεις τιποτα, θα κανει τον κυκλο της η ιωση και θα περασει
οσον αφορα αυτο που λεω, φυσικα δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να προσεχουμε, αλλα αυτες οι υπερβολες ΔΕΝ χρειαζονται απο εναν ανθρωπο ο οποιος ειναι κατα τ'αλλα υγειηςοσον αφορα τα ΜΣΑΦ, δεν συμφωνω με το να τα αποφευγει καποιος.
ΑΛΛΑ οπως και καθε φαρμακο που χορηγειται με ιατρικη συνταγη, πρεπει να τα παιρνει καποιος ΜΟΝΟ οταν του τα εχει συστησει ο γιατρος του και οχι για το παραμικρο ή επειδη πιανουν σε ενα φιλο του.ο λογος που δεν συμφωνω με το να τα αποφευγει καποιος, ειναι επειδη ειναι πολυ αποτελεσματικα, ειδικα σε σχεση με την -λιγοτερο βλαβερη παρακεταμολη
-
Όσο πας φοβισμένα και επιφυλακτικά μην κολλήσεις τόσο πιο πολύ πιθανό είναι τελικά να κολλήσεις...
Πάντως χειμώνα αν πάει να σας πιάσει ο λαιμός, το πρωί μόλις ξυπνάτε και πριν βγείτε, να ρίχνετε κρύο νερό στο πρόσωπο και στον λαιμό σας. Και να μην φοράτε συνέχεια κασκόλ κτλ. Μου το είχε συστήσει γιατρός και από τότε που το εφάρμοσα δεν με έπιανε ο λαιμός μου τόσο συχνά (βράχνιασμα ή και βήχα κτλ).
-
Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξαρχής ότι έχω ήδη πάρει ιατρική συμβουλή(από φίλους γιατρούς, την οποία συμβουλή και θα ακολουθήσω) για το πρόβλημα που θα αναφέρω παρακάτω, και απλώς θέλω να ξέρω αν πάσχει-έπασχε και κάποιος άλλος, αν του ξαναπαρουσιάστηκε, τι επιπλέον είχε κάνει για την αντιμετώπιση, κ.λ.π.
Εδώ και 1 1/2 - 2 μήνες, άρχισε σαν κούραση στο δεξί μου χέρι κυρίως(στην εξωτερική-πλάγια πλευρά του αντιβραχίου εκτεινόμενο μέχρι την εξωτερική-πάνω πλευρά του αγκώνα) η οποία δεν περνούσε με την απλή ξεκούραση από τη δουλειά.
Σιγά-σιγά, αυτή η κούραση συσσωρευόταν όλο και πιο πολύ ώσπου έγινε ενόχληση πέρα από κάποιο σημείο και, πλέον, πόνος.Οι φίλοι μου γιατροί μου είπαν για επικονδυλίτιδα. Μια γιατρός(παθολόγος) μου είπε για Mesulid και ένας ορθοπαιδικός(που είναι πιο ειδικός) για ένεση κορτιζόνης και ακινητοποίηση για 2 μέρες με χρήση κολλάρου και νάρθηκα για επικονδυλίτιδα(θα περιμένω ~10 μέρες που έχω 3 ρεπό μαζί και θα το κάνω).
Ποτέ δεν αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο και απολύτως κανένα σοβαρό πρόβλημα από γυμναστήριο-αθλητισμό, το οποίο συνεχίζω ακόμα και έκανα-κάνω πάντα πολύ καλό ζέσταμα οτιδήποτε και να κάνω.
Πριν 2 1/2 μήνες άρχισα νέα δουλειά όπου μπορεί ξαφνικά να χρειαστεί να σηκώσεις, ας πούμε γενικώς και στο περίπου, από 70 μέχρι 140+ κιλά(μαζί με έναν ακόμα). Δεν έχει σήκωμα συνέχεια, καμιά σχέση, αλλά μερικές φορές την ημέρα μπορεί να τύχει να ζοριστείς και πολύ και απότομα, ενώ είσαι χαλαρός και οι μυς 'κρύοι'. Αυτές είναι οι συνθήκες και δεν αλλάζουν.
Βέβαια, μπορεί στο μέλλον να ξαναπαρουσιαστεί, αλλά δεν γίνεται να το αφήσω έτσι(κάποια στιγμή δεν θα μου έχει μείνει καθόλου δύναμη στα αντιβράχια).Αντιμετώπισε κανείς σας ίδιο πρόβλημα(επικονδυλίτιδα) ;
Επεξεργασία
Ψάχνω να βρω και βίντεο/συμβουλές για ασκήσεις στο Διαδίκτυο(βρήκα αρκετά για 'tennis elbow').Υ.Γ.: Το δημοσίευσα σε αυτή το 'Θέμα', μιας και είναι σχετικό με 'Πρώτες Βοήθειες - Ιατρικά', αλλά αν κάποιος διαχειριστής κρίνει ότι πρέπει να ανοιχτεί καινούργιο Θέμα, ας μετακινηθεί.
-
απορια:
τι εξετασεις εκανες ωστε να διαγνωσουν οι γιατροι σου τι εχεις;
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες