Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
μιας και το διάβασα πρόσφατα...η μακροχρόνια χρήση ακεταμινοφαίνης(παρακεταμόλης) κ σε υψηλές σχετικά δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική σωληναριακή νέκρωση κ υπογλυκαιμικό κώμα.
γενικά τα φάρμακα ως επί το πλείστον αποβάλλονται με τα ούρα... επηρεάζουν το pH των ούρων, διαταράσουν την ιοντική ισχύ κ τους ηλεκτρολύτες αίματος κ ούρων κ επιβαρύνουν τους νεφρούς, εφόσον απεκκρίνονται μέσω αυτών.
Κανένα φάρμακο δεν είναι άμοιρο παρενεργειών. Φυσικά επιβαρύνουν νεφρά και ήπαρ ειδικά σε μακροχρόνια χρήση
όσον αφορά το salospir... εδώ στη Θεσσαλονίκη ένας καθηγητής αιματολογίας με πολύ καλές γνώσεις έλεγε πως καλό το salospir, όμως αυτός συνιστά την παιδική ασπιρίνη της Bayer... τη θεωρεί καλύτερη.
Το Salospir οπως και η aspirin 100 είναι εντεροδιαλυτά και χορηγούνται με βαση την κλινική εμπειρία για την αποφυγη σχηματισμου θρόμβων στο αίμα σε μακροχρόνια χορηγηση. Περιέχουν 100mg ακετυλοσαλικυλικου οξέος σε αντιθεση με την Ασπιρινη που εχει 500mg. Η 'παιδική' Ασπιρίνη (που ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ να χορηγούμε στα παιδιά) δεν ειναι εντεροδιαλυτή
ποτέ μην λαμβάνετε φάρμακα επειδή τα λαμβάνει κ ο διπλανός σας.
+1000. Η μεγαλύτερη χαζομάρα που μπορούμε να κάνουμε. Το σύμπτωμα μπορεί να μοιάζει το ίδιο αλλα η αιτία που το προκαλεί είναι συνήθως διαφορετική
όσον αφορά τα Μ.Σ.Α.Φ. (αντιφλεγμονώδη), μην τα παίρνετε για απλούς λόγους... ακόμα κ για τοπικές φλεγμονές θα σας συνιστούσα έμπλαστρα με αντιβλεγμονώδες κ όχι συστηματική αγωγή. προκαλούν μικροαιμορραγίες απο το γαστρεντερικό... υπό φυσιολογικές δόσεις ασπιρίνης, περίπου 5 ml αίματος κάθε ημέρα αποβάλλονται με τα κόπρανα. να τα αποφεύγετε.
Εδω θα μου επιτρεψεις να έχω αμφιβολίες. Τα έμπλαστρα με αντιφλεγμονώδες ή οι αντιφλεγμονώδεις κρέμες δρουν συμπληρωμάτικά στην συστηματική αγωγή και δεν φθανουν σε αποτελεσματικοτητα την απο του στοματος αγωγή. Καλό θα είναι να χρησιμοποιούνται τα αντιφλεγμονώδη δισκία για μικρό χρονικό διάστημα σύμφωνα με την οδηγία του γιατρου. Για τις μικροαιμορραγίες δεν εχω ξανακούσει κατι