-
Δεν είναι καινούργια ομάδα αυτή με τα σπορ αυτοκίνητα, νομίζω πως λέγεται ομάδα Μ. Υπάρχει αρκετά χρόνια με αυτοκίνητα που βρέθηκαν μετά από κατασχέσεις.
Η σχετική ομάδα δημιουργήθηκε μετά από εισήγηση του ηθοποιού Μηχαλόπουλου που έπαιζε σε σήριαλ με θέμα την αστυνομία (αν δεν κάνω λάθος).
Υποτίθεται ότι θα την χρησιμοποιούσαν για την αστυνόμευση των εθνικών οδών και για την αντιμετώπιση περιπτώσεων που τα απλά περιπολικά δεν είναι ικανά. -
Οντως ονομαζεται Ομαδα Μ τα αμαξια προερχοντε απο τον ΟΔΔΥ και ειναι κατασχεμενα, εχει μεχρι και ΠΟΡΣΕ , ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ 155 !!!!
το μονο διακριτικο σε αυτα που εχω δει στην κυριως στην BMW και ΑΛΦΑ ειναι στην πορτα του οδηγου ενα κιτρινο σημα με το 'Μ' στην μεση
βεβαια πανε 2 χρονια που τα ειδα στην θηνα, δεν θα μου φανει περιεργο να εχουν αναβαθμισει τον στολο τους.... με καινουργια παιχνιδακια
-
Εγώ πάντως έχοντας γνωστούς που αυτή τη στιγμή τελειώνουν σχολές αστυφυλάκων πραγματικά έχω τρομάξει με το χαρακτήρα,τις απόψεις και τις αντιλήψεις τους!Πραγματικά ούτε ένας δεν αντιλαμβάνεται τι θα πει το να φοράς τη στολή αυτή και τι θα πει να είσαι προστάτης και όχι 'ανώτερος' δυνάστης των πολιτών...Πραγματικά,έχω μαζέψει περιστατικά και απόψεις και θα ανοιχτεί καινούριο τόπικ κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο (και όρεξη ) ή ίσως να δώσω μια καινούρια συνέχεια στο δημοφιλές τόπικ 'Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά'.Πάντως το σίγουρο είναι ότι τέτοιες παροχές σε αυτούς τους ανθρώπους μόνο κακό μπορούν να κάνουν και πραγματικά ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα...Η επόμενη γενιά αστυνομικών που βγαίνει τώρα από τις σχολές είναι χειρότερη από ποτέ και τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας,μπατσολογικής και-κυρίως-μπατσοσυμπεριφοράς θα πάρουν διαστάσεις επιδημίας...Τρέμω και μόνο στη σκέψη με αυτά που έχω ακούσει από τους 'νέους' πραγματικά...
-
Όσον αφορά την ομάδα Μ:
Δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα κατασχεμένα. Αγοράστηκαν κάποια ειδικά για αυτό το σκοπό, και αυτά είναι: Alfa Romeo 155 Q4 (νομίζω 10) και κάποια Audi RS2 (4?)
Άλλα αυτοκίνητα της ομάδας:
BMW M5
Mercedes 190E 2.3 16v (μάλιστα το ένα ήταν του τότε διοικητή της Ασφαλείας)
Porsche 911 Targa
και κάποια άλλα, δε θυμάμαι τώρα... -
Α, και κάτι άλλο. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο αυτής της ομάδας (όντας ουσιαστικά αμαρκάριστο) μπορεί να έρθει δίπλα σου, να σε προκαλέσει για κόντρα, και μετά να σε γράψει για επικίνδυνη οδήγηση και επίδειξη οδηγικής επιδεξιότητας...
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
...Οντως ονομαζεται Ομαδα Μ τα αμαξια προερχοντε απο τον ΟΔΔΥ και ειναι κατασχεμενα, εχει μεχρι και ΠΟΡΣΕ , ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ 155 !!!!Ομάδα 'Σ' με κίτρινα αυτοκόλλητα στις πόρτες!!
Οδηγεί ένα από αυτά ο γνωστός αγωνιζόμενος Νιώρας. (μια Deltona αν δεν κάνω λάθος) -
Ο χρήστης servmx έγραψε:
...Οντως ονομαζεται Ομαδα Μ τα αμαξια προερχοντε απο τον ΟΔΔΥ και ειναι κατασχεμενα, εχει μεχρι και ΠΟΡΣΕ , ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ 155 !!!!
Ομάδα 'Σ' με κίτρινα αυτοκόλλητα στις πόρτες!!
Οδηγεί ένα από αυτά ο γνωστός αγωνιζόμενος Νιώρας. (μια Deltona αν δεν κάνω λάθος)Δεν ξερω αμα εχουν ολα τα αυτοκινητα της ομαδας, θυμαμε την BMW & ALFA ROMEO οτι εχουν....
-
Άμα λείπει το γνώθι σαυτόν... Μωρέ δε φταίει το άμοιρο το αυτοκίνητο, η βλακεία του οδηγού φταίει.
Α, επίσης είχα ακούσει προ καιρού ότι η ομάδα Σ διαλύθηκε.
-
n_olympios Δημοσιεύτηκαν: 05/10/03 4:36 Δημοσίευση θέματος:
Α, και κάτι άλλο. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο αυτής της ομάδας (όντας ουσιαστικά αμαρκάριστο) μπορεί να έρθει δίπλα σου, να σε προκαλέσει για κόντρα, και μετά να σε γράψει για επικίνδυνη οδήγηση και επίδειξη οδηγικής επιδεξιότητας...
Το ίδιο γίνεται και κατά την αντιμετώπιση εγκλημάτων που σχετίζονται πχ με ναρκωτικά!Σου παριστάνουν under cover τον αγοραστή για να συλλάβουν τον έμπορο!Πως αλλιώς θα σε πιάσουν?Και γιατί αυτό να είναι κατακριτέο?
Αν τώρα εσύ στις 5 το πρωί δέχεσαι την πρόταση που σου κάνει ο οποιοσδήποτε για να...τρέξεις σε 15 λεπτά από Λιμανάκια μέχρι Πειραιά, ε δε φταιέι εκείνος αν σε γράφει!Στην έπόμενη πρόταση για κόντρα θα είσαι...προσεκτικότερος και απλά δε θα δεχτείς!! -
Όμως η σύλληψη 'undercover' πρέπει να συνοδεύεται από σοβαρές ενδείξεις ότι είσαι εγκληματίας και μερικά κιλά γραφειοκρατίας, αλλιώς (στο εξωτερικό τουλάχιστον) προφασίζεσαι 'παγίδευση' (entrapment) και τη σκαπουλάρεις.
Αν είναι δυνατόν ο κάθε τροχαίος που δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει να προκαλεί ανθρώπους να παρανομήσουν για να γεμίσει το μπλοκάκι του και να κάνει την πλάκα του/ταϊσει τα κόμπλεξ του! Και αν στην κόντρα που θα προκαλέσει και μέχρι να σε συλλάβει βγεις από το δρόμο και σκοτωθείς ή σκοτώσεις άλλους ποιός θα φταίει; Όχι, είναι απαράδεκτη αυτή η πρακτική!
Κανένας πραγματικός δικηγόρος;
-
Σωστός, kyan... Πάλι μου έκλεψες (βλ. με πρόλαβες) την απάντηση!
-
Νομιζω αμα εισαι σωστος και συνηδητοποιημενος οδηγος ακομα και να σε προκαλεσει σε κοντρα εσυ δεν θα ακουλουθησεις !
Και ποιος ο λογος να κανεις κοντρα ??? Αμα θες να τρεξεις και να κανεις κοντρες μπορεις καλλιστα να πας σε πιστα και να ξεδωσεις και οχι στον δρομο, γιατι δεν εισαι μονος σου .
-
Μια και μιλάμε για κρυφούς τροχονόμους...
Ιδού λαυράκι απ'τα Χανιά:
Λευκό Skoda Octavia με πινακίδες ΧΝΚ-8521. Τα σήματα τα φέρει στις μπροστινές πόρτες. Άρα, όταν είναι μπροστά σου ή πίσω σου δεν το καταλαβαίνεις ότι είναι pigmobile (κατά το batmobile) και δεν φέρει κανένα άλλο διακριτικό.
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε βάση δεδομένων με τα κρυφά pigmobiles;
-
Νομιζω αμα εισαι σωστος και συνηδητοποιημενος οδηγος ακομα και να σε προκαλεσει σε κοντρα εσυ δεν θα ακουλουθησεις !Και ποιος ο λογος να κανεις κοντρα ??? Αμα θες να τρεξεις και να κανεις κοντρες μπορεις καλλιστα να πας σε πιστα και να ξεδωσεις και οχι στον δρομο, γιατι δεν εισαι μονος σου .
Συμφωνώ σε αυτό αλλά διαφωνώ με την πρακτική αστυνομικών να σε προκαλούν να παρανομήσεις.
ΥΓ: Χαίρομαι που το θέμα πήρε τη σωστή τροπή ανάλογα με το όνομά του και ξέφυγε από το αν τα 'σπορ' αυτοκίνητα είναι εχμμμ... 'κοινωνικώς αποδεκτά' (sic).
-
Νομιζω αμα εισαι σωστος και συνηδητοποιημενος οδηγος ακομα και να σε προκαλεσει σε κοντρα εσυ δεν θα ακουλουθησεις !Και ποιος σου λέει ότι ακόμα και μια σβέλτη εκκίνηση δεν θα θεωρηθεί ως 'αυτοσχέδιος αγώνας' από το υποψήφιο μπέικον;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Νομιζω αμα εισαι σωστος και συνηδητοποιημενος οδηγος ακομα και να σε προκαλεσει σε κοντρα εσυ δεν θα ακουλουθησεις !
Και ποιος σου λέει ότι ακόμα και μια σβέλτη εκκίνηση δεν θα θεωρηθεί ως 'αυτοσχέδιος αγώνας' από το υποψήφιο μπέικον;
Φαντάσου εκτός από όρια ταχύτητας να είχαμε και όρια επιτάχυνσης!
Να σε γράφει το στρουμφ γιατί πετάχτηκες με 1G με το που άναψε πράσινο...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και ποιος σου λέει ότι ακόμα και μια σβέλτη εκκίνηση δεν θα θεωρηθεί ως 'αυτοσχέδιος αγώνας' από το υποψήφιο μπέικον;
Αυτο δυστυχως δεν μπορεις να το ξερεις , μιας και κανουν οτι τους κατεβει αφου αυτοι διαταζουν αυτοι αποφασιζουν κιολας.... δηλαδη μπορει να μην κανεις τιποτα και να σε σταματησουν επειδη ειχες καμμενο στοπ , λεμε τωρα αλλα αμα θελουν να σε γραψουν κατι θα βρουνε...
λεμε πως θα μπορεσουμε να προφυλακτουμε και ενας τροπος ειναι να μην προκαλουμε.... Τωρα δικια τους η πιτα, δικο τους και το μαχαιρι ....οπως θελουν την κοβουν....Απλα λαμβανουμε τα μετρα μας !!!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Φαντάσου εκτός από όρια ταχύτητας να είχαμε και όρια επιτάχυνσης!Να σε γράφει το στρουμφ γιατί πετάχτηκες με 1G με το που άναψε πράσινο...
Μία καλή πλακίτσα που κάνω σε στρουμφ που έχουν στήσει μπλόκο είναι να κατεβάζω μια-δυο ταχύτητες και να σανιδώνω το γκάζι. Να τους δείτε πώς γυρνούν όλοι και κοιτάζουν αγριεμένα, ειδικά αν οδηγώ την Alfasud. Δεν μπορούν όμως να με γράψουν γιατί έχω νόμιμη ταχύτητα. Νιάααα-νια, νια νιάααα-νια!
-
Αμ'το άλλο, να σε φασκελώνει το στρουμφάκι επειδή δεν του'κανες το χατήρι να σε γράψει;
Ρε έχουνε ξεφύγει! Σε δρόμο με διπλή διαχωριστική γραμμή, χωρίς κίνηση, είχα την ατυχία να βρεθώ πίσω από περιπολικό της Τροχαίας, το οποίο πήγαινε με 50. 'Φύλαγε τα ρούχα σου, για να'χεις τα μισά', σκέφτηκα, και κάθησα πίσω του. Αν δεν ήταν στρουμφ, θα προσπέρναγα χαλαρά, γιατί ήταν ευθεία και είχα ορατότητα περίπου 300 μέτρα. Κόβει λίγο πιο δεξιά το στρουμφ, όχι όμως και τέρμα άκρη (ήθελε βλέπεις να σιγουρευτεί πως, αν προσπεράσω, θα πατήσω τη γραμμή). Ε, συνέχισα εγώ με 50 από πίσω του κι έκατσα κι εγώ δεξιά. Φτάνοντας σε μια διασταύρωση που βγαίνει για την 'εθνική', τραβάει επιταχύνει λίγο, από το ανοιχτό παράθυρο μου τραβάει ένα φοβερό φάσκελο και με χειρόφρενο (!!!) στρίβει για εθνική!
Ρε θέλουν μάζεμα με ζουρλομανδύα...
-
ενταξει να μην τρελαθουμε κιολας ...ειναι γελοια τα ορια ταχυτητας σε πολλες περιπτωσεις αμα ειχαν και για την εκκινηση θα ηταν πολυ γελοιοι οι στρουμφ ,οχι πως δεν ειναι αλλα λεμε
Η σπορ οδήγηση θέλει λογική ! Αλλιώς κάτσε σπίτι σου !