-
Και εδώ είχαμε Αλβανικές και είχαμε και προεκλογική επίσκεψη και συγκέντρωση και από τον Ράμα και από τον Μπερίσα παλιότερα.
Αν δεν κάνω λάθος, που μάλλον δεν κάνω, είχαμε στο παρελθόν προεκλογική συγκέντρωση και για τους πακιστανούς.
Από πακιστανούς υποψήφιους όχι από τον σύριζα...

-
Η Λεμεσός πράγματι έχει σημαντικό αριθμό Ισραηλινών αγοραστών και μεγάλων αναπτύξεων, όμως οι ισχυρισμοί περί νομικών όρων που απαγορεύουν την πώληση σε Κύπριους ανήκουν στη σφαίρα της παραπληροφόρησης και των αστικών μύθων των social media.
Οι Ισραηλινοί βρήκαν στην Κύπρο το στρατηγικό βάθος που τους λείπει και οι "κουμπάροι" έναν ακόμη "φύλακα" απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα.
Εν τω μεταξύ υπάρχει αντίστοιχη (και νομικά πολύ πιο περίπλοκη) ανησυχία στα Κατεχόμενα για τις μαζικές αγορές γης από Ισραηλινούς στα κατεχόμενα, γεγονός που οδήγησε πρόσφατα την τουρκοκυπριακή πλευρά στη λήψη περιοριστικών μέτρων
-
Οπως και εμείς, αλλά η τρέχουσα προπαγάνδα δεν το λέει.
Βέβαια ο κόσμος σκέφτεται αλλιώς, όπως είδαμε σε κάποια πρόσφατη δημοσκόπηση, που μόνο το 20-25 % είναι εναντίον του Ισραήλ σαν χώρα, όχι σαν τρέχουσα διακυβέρνηση.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
Και εδώ είχαμε Αλβανικές και είχαμε και προεκλογική επίσκεψη και συγκέντρωση και από τον Ράμα και από τον Μπερίσα παλιότερα.
Αν δεν κάνω λάθος, που μάλλον δεν κάνω, είχαμε στο παρελθόν προεκλογική συγκέντρωση και για τους πακιστανούς.
Από πακιστανούς υποψήφιους όχι από τον σύριζα...

Δεν κάνεις λάθος, είχε έρθει ο Ράμα
-
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
Η Λεμεσός πράγματι έχει σημαντικό αριθμό Ισραηλινών αγοραστών και μεγάλων αναπτύξεων, όμως οι ισχυρισμοί περί νομικών όρων που απαγορεύουν την πώληση σε Κύπριους ανήκουν στη σφαίρα της παραπληροφόρησης και των αστικών μύθων των social media.
Οι Ισραηλινοί βρήκαν στην Κύπρο το στρατηγικό βάθος που τους λείπει και οι "κουμπάροι" έναν ακόμη "φύλακα" απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα.
Εν τω μεταξύ υπάρχει αντίστοιχη (και νομικά πολύ πιο περίπλοκη) ανησυχία στα Κατεχόμενα για τις μαζικές αγορές γης από Ισραηλινούς στα κατεχόμενα, γεγονός που οδήγησε πρόσφατα την τουρκοκυπριακή πλευρά στη λήψη περιοριστικών μέτρων
Δεν τα ξέρω. Δέχομαι και αυτό που λες.
Βέβαια το θέμα επειδή δεν φαίνεται εδώ όπως στο facebook που είχε την γιαγαντοαφίσα του Εβραίου υποψηφίου είναι: Μπορεί ένας ξένος, να βάζει αφίσα για την υποψηφιότητά του στο......Ισραήλ;
Για εμένα δεν θα έπρεπε να του επιτραπεί. Τα θέματα εκλογής εκπροσώπων, αφορούν την Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία. Θα μπορούσα να το κάνει μέσω διαδικτύου.
Χωρίς να γνωρίζω τα νομικά σε βάθος. Μπορούμε όλοι μας, στη διαθήκη μας, να θέσουμε ως όρο η περιουσία μας να πάει αν δεν βρεθεί συγγενής, στην Ισραηλινή, Εβραική Κοινότητα, ή στην Ελληνική. Αυτό νομίζω είναι κάτι που μπορεί να γίνει χωρίς να δηλώνει ρατσισμό.
Η περιουσία μου, είναι ιδιωτική και τη διαθέτω και όσο ζω και μετά θάνατον, όπως εγώ επιθυμώ.
Οπότε ίσως, υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Όπως παλιά σε εμάς οι Εθνικοί μας Ευεργέτες είχαν σαν όρο η περιουσία τους στο σύνολό της ή μέρος της, να πάει για γηροκομεία, νοσοκομεία, στον στρατό για την άμυνα. -
Τελικά μάλλον έχει δίκιο ο Φάνης σε κάποια πράγματα...
-
Σε φάση αναζωογόνησης οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Κίνας
Τα στοιχεία της Ετήσιας Έκθεσης 2025 του Γραφείου ΟΕΥ Πεκίνου δείχνουν ότι, παρά το μεγάλο εμπορικό έλλειμμα υπέρ της Κίνας, καταγράφονται εξελίξεις που δημιουργούν αισιοδοξία για τα επόμενα χρόνια.
Το 2025 το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Κίνας ξεπέρασε τα 7,18 δισ. ευρώ. Οι ελληνικές εξαγωγές προς την κινεζική αγορά αυξήθηκαν κατά 68,1%, φθάνοντας τα 697,2 εκατ. ευρώ από 414,6 εκατ. ευρώ το 2024, ενώ οι εισαγωγές από την Κίνα μειώθηκαν κατά 6,6%, στα 6,48 δισ. ευρώ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4