-
-
-
-
Δύο σχόλια για το ενδιαφέρον άρθρο.
Το πρώτο ότι έκαναν δύο τούνελ και το ένα έχει διπλή κυκλοφορία και το δίπλα δουλεύει σαν διαφυγής, αλλά έχει και δυνατότητα κυκλοφορίας.
Για 6 χλμ μήκος η διπλή κυκλοφορία μάλλον είναι μεγάλο πρόβλημα, ειδικά για χώρες με σχετικά απείθαρχους οδηγούς.
Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το σκανδαλάκι, που έδωσαν αρχικά το έργο σε αλβανική εταιρεία με 140 εκ. αλλά ακύρωσαν τον διαγωνισμό, τον οποίο τον πήρε τούρκικη εταιρεία με 172 εκ. που έδωσε υπεργολαβία το έργο στην προηγούμενη νικήτρια την αλβανική με 140 εκ. και πήρε 32 εκ. κολόκουρο...

Αυτό μου θύμισε ένα παλιό ανέκδοτο της δεκαετίας του 90.
Στον Παράδεισο λέει ο Αγιος Πέτρος θέλει να κάνει ένα δημόσιο έργο.
Εμφανίζονται λοιπόν 3 υποψήφιοι, εργολάβοι δημοσίων έργων εν ζωή και δίνουν προσφορές.
Πρώτος ένας Αλβανός, που δίνει 1 εκ ουράνιες μονάδες.
Δεύτερος ένας Γερμανός που λέει ο Αλβανός θα κάνει χάλια δουλειά και εγώ θα έχω γερμανική ποιότητα αλλά θέλω 2 εκ.
Τρίτος έρχεται ένας Ελληνας. Πιάνει παράμερα τον Αγιο Πέτρο και του λέει : Θα μου δώσεις εμένα το έργο με 3 εκ. Θα δώσουμε το 1 στον Αλβανό να το κάνει και θα μοιραστούμε τα άλλα δύο...

-
-
-
Το νέο τούνελ που αλλάζει τα δεδομένα: Τα πλοία θα περνούν μέσα από βουνό (+video)
@bekiaris προβλέπω ο Τραμπ, με τα 300$δις, να κάνει τούνελ για τα τάνκερ στο Ορμούζ,

-

-
-
-
-
-
-
Παγιδευμένος μέσα σε ένα τεράστιο τούνελ είναι σημαντικός φοβος.
Αλλα βοηθάνε να μειώνονται αποστάσεις -
Πώς φτάνεις σε 20 ώρες από την Αθήνα στο Μπρένερ;
-
@tgd said in ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΟΥΝΕΛ? (Σήραγγες):
Πώς φτάνεις σε 20 ώρες από την Αθήνα στο Μπρένερ;
ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΟΥΝΕΛ? (Σήραγγες)