-
Καλησπέρα, η απορία μου είναι η εξής:
Για να βάψω αυτοκίνητο χωρίς φούρνο αξίζει ή δεν θα κρατήσει το χρώμα και θα ξεφλουδίσει?
-
Δεν αξίζει, θα έχει μικρή διάρκεια ζωής
-
Χωρια τα σκουπιδια που θα προκαλεσουν τα λεγομενα μπιμπικια, δε θα παρεις ουτε το 50% της αντοχης του χρωματος που θα ειχε σε σωστες συνθηκες βαψιματος.
-
Πριν από αρκετά χρόνια ένας υπάλληλος σε μια εταιρεία, δίπλα σε αυτή που εργαζόμουν, είχε ένα Renault 5. Παλιό μαύρο.
Ξαφνικά τον είδα με ένα κουτί λαδομπογιά μαύρη, να το βάφει!
Φαινόταν μετά οι πινελιές.
Δεν είχε κανένα πρόβλημα όμως αυτός!
-
Ολα στο μυαλο μας ειναι.
-
Εχει πολλά βίντεο στο youtube αλλα το παρακάτω μου αρέσει γιατί δεν κρύβει την πολλή δουλεια που χρειάζεται για τριψίματα και μασκαρίσματα ...
Με ρολό και χρώμα για γεωργικά μηχανήματα
ακόμα και έτσι χρειάζεται κλειστός χώρος και πολλές μερες ηλιοθεραπεία μετα

-
@monman2 said in Βάψιμο αυτοκινήτου χωρίς φούρνο:
Εχει πολλά βίντεο στο youtube αλλα το παρακάτω μου αρέσει γιατί δεν κρύβει την πολλή δουλεια που χρειάζεται για τριψίματα και μασκαρίσματα ...
Με ρολό και χρώμα για γεωργικά μηχανήματα
ακόμα και έτσι χρειάζεται κλειστός χώρος και πολλές μερες ηλιοθεραπεία μετα

Τι παπαντζα χρωμα ειναι αυτο ; ακου για τρακτερ . Ακρυλικο μονης και ειναι μια χαρα ολα τα γεωργικα μηχανηματα , μακρυα απο κοκκινο , και τα αμερικανικα σε κοκκινο σε 5 χρονια δειχνουν σαραβαλα .
Στο χωριο ακομα γελαμε με εναν που εβαψε μηχανακι με λαδομπογια και φλιτ . -
Οπότε εκτός του ότι θα κολλήσουν σκουπιδάκια μέχρι να στεγνώσει καλά, λέτε ότι το χρώμα και το βερνίκι δεν θα δέσει σωστά με το αστάρι?
Γενικά ο φούρνος χρειάζεται σε όλους τους τύπους βαψίματος με πιστόλι?
-
@123lol said in Βάψιμο αυτοκινήτου χωρίς φούρνο:
Οπότε εκτός του ότι θα κολλήσουν σκουπιδάκια μέχρι να στεγνώσει καλά, λέτε ότι το χρώμα και το βερνίκι δεν θα δέσει σωστά με το αστάρι?
Γενικά ο φούρνος χρειάζεται σε όλους τους τύπους βαψίματος με πιστόλι?
Ακριβως, εχει ελεγχομενη θερμοκρασια και υγρασια. Βεβαια οι επαγγελματιες βαφεις με την εμπειρια τους μπορουν να βαψουν μερεμετια και χωρις φουρνο και να φτασουν στο 80-85% απο οτι στο φουρνο, ξερουν ποσο θα μεταβαλουν την αραιωση του χρωματος και τι παχος θα ψεκασουν, αλλα αυτο θελει χρονια με το πιστολι.
-
Εγώ με ακρυλικό μιας έβαψα κάποια πράγματα, αναλογία έβαλα 50-50 χρώμα και σκληρυντή και από κάτω αστάρι.
Τώρα διάρκεια θα δείξει
Βάψιμο αυτοκινήτου χωρίς φούρνο