-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δείτε το με προσοχή
Καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών στο ΕΚΠΑ
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λοιπόν παιδιά σήμερα το συστημικό αφήγημα είναι ότι "ξαφνικά ο κρατικός μηχανισμός πάτησε ένα μαγικό κουμπί και δουλεύει τέλεια".
Κλείστε τ' αυτιά σας, τα μάτια σας (και όποια άλλη είσοδο) και μην πιστεύετε τίποτα από τα πετσωμένα!
Προσοχή προσοχή, Πετσωμένα Αλέρτ: δεν βλέπουμε Σκάι, Μέγκα, Αντένα, Άλφα (Όπεν; Δεν ξέρω, ας ενημερώσουν οι σύντροφοι - συναγωνιστές).
Ψηλά το κεφάλι!Πέρα από το να ασχολείσαι με τα πολιτικά πιστεύω των άλλων κάτι άλλο στην ζωή σου σε απασχολεί; Έχεις κανένα χόμπι, καμία ασχολία, καποιο όνειρο που παλεύεις να επιτύχεις;
Δεν έχεις γράψει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ποστ για τα αυτοκίνητα; Τι αυτοκίνητο έχεις;
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν έχω αυτοκίνητο, δεν είμαι επιτυχημένος σαν εσένα.
Ονειρεύομαι μια μέρα να σου μοιάσω, φαίνεσαι ενδιαφέρον άτομο, όχι σαν κάποιους άλλους που ξημεροβραδιάζονται στα φόρουμ κι έχουν 28.4k δημοσιεύσεις.Παρ όλα αυτά, βαθιά Νεοδημοκράτης και Καπιταλιστης.
-
Τεσπα τα έσβησα. Προσωπικά ζήτηματα συζήτηση κομμένη δεν έλεγε εκείνος ο υδραυλικός;
Αυτό!
Ναι ρε pgsεαν εσύ έχεις επαφή με την πραγματικότητα και είσαι αυτός που είσαι με τις απόψεις αυτές, σκέψου τι κάνουν οι άλλοι;
-
Βγάζει και παρά βγάζει, απλά εσύ δεν μπορείς να το κατανοήσεις.
Καταλάβαμε όλοι τι και πώς.
-
Το να χλευάζεις κάποιον για κάτι που πέτυχε λόγω σπουδών και ικανοτήτων του εγκεφάλου του με λίγα λόγια υψηλής νοημοσύνης, ενώ εσύ δεν τον φτάνεις ούτε στο δαχτυλακι του σε ικανότητες και προστιθέμενη αξία, είναι δείγμα του πάθους και φθόνου που μπορεί να σε διακατέχει. ( Για να σε προλάβω δεν μιλώ για εμένα, δεν έχω αυτα τα χαρακτηριστικά )
Από την άλλη το να χλευάζεις κάποιον που δεν έχει παλέψει για τίποτα από όσα έχει και μιλάει για θεωρίες και ιστορίες στην βάση αυτών που κληρονόμησε είναι μια άλλη ιστορία. Το κάνω και εγώ και κάπως άκομψα για να είμαι ειλικρινής
Αυτά τα δύο είναι δύο τελείως διαφορετικές συνθήκες.
Τροφή για σκέψη.
-
Εντάξει, η αντίδραση σου τα λέει όλα.
Κατάλαβες τι θέλω να πω όπως κατάλαβε και όποιος συμμετέχει στην κουβέντα.
Αλλο το παπάκι και άλλο η hayabusa
-
Ολόκληρος άντρας, τέτοιες βλακείες λέει. Και μετά κοιτάει γύρω του και φθονεί
-
Δεν είπα οτι φθονείς εμένα ρε pgs.
Ούτε αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις από τα συμφραζόμενα
Βαρέθηκα.....
Λοιπόν κόβε αποδείξεις, μη περνάς και τις οδοντογλυφίδες στος δαπάνες σου, και γίνε σοβαρός.
-
Δεν είσαι ε.ε;;;;
-
Μάλιστα!!! Γράψε λαθος
-
..Και αν κάποιος από τους δυο σας (3-4 , όσοι), γράψετε κάτι που θίξει / ταπώσει / ή ότι φαντάζεστε όταν τα γράφετε, τι ικανοποίηση θα σας δώσει; ρητορικό είναι. Το να συμφωνήσετε είναι πλέον ξεκάθαρό ότι ..δεν.
Υπάρχει η ελευθερία της - όποιας - γνώμης όσο και περίεργη να μας φαίνεται.Νόμοι υπάρχουν. Δεν τηρούνται. Τόσο απλό είναι αυτό που συζητάτε υπό μία ευρύρετη εννοια. (Δεν θίγω αν είναι δίκαιοι ή όχι).
Και (γνώμη και αυτή), το κονσεπτ της διαδικασίας σύγκρισης ανθρώπων, δουλειών, κλπ κλπ είναι λίγο "κάπως"
Φιλικά,υγ. Ελπίζω να μην πάει για ignore το topic
-
Σωστός!!!!!! Σοφά τα λόγια σου.
Αλλά υπάρχει και ένα όριο..... Όταν ο ένας κληρονομεί και ζει στην άνεση και λέει τους άλλους πως αυτά που έχω κληρονομήσει δεν πρέπει να τα επιθυμείτε αλλά ούτε και τα δίνω παραπέρα και τα κρατώ για την πάρτη μου, θα σας πω εγώ τι είναι το καλύτερο για εσάς να επιθυμείτε και αν δεν συμφωνείτε τότε είστε ηλίθιοι... Υπάρχει κενό για σχολιασμό επί προσωπικού
Ή το αντίθετο.... Να βλέπεις κάποιον να είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, να ξεκινάει από το μηδέν και να γίνεται κάτι θαυμαστό αλλά να έχει και τις ενστάσεις του για τα πράγματα, την αγορά, την οικονομία κτλ, που πες πως δεν συμφωνείς, και εσύ να μην μπορείς ούτε τα μισά να επιτύχεις για χ,ψ λογους, οπότε τον χλευάζεις για τις ενστάσεις του και την ζωή του....υπάρχει κενό για σχολιασμό επί προσωπικού
Υ.γ ignore και εσύ γιατί λες αλήθειες.
-
@iceburner said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νόμοι υπάρχουν. Δεν τηρούνται. Τόσο απλό είναι αυτό που συζητάτε υπό μία ευρύρετη εννοια. (Δεν θίγω αν είναι δίκαιοι ή όχι).
Κακώς ξεχωρίζεις το νόμο από το δίκαιο.
Όταν δεν γίνεται αποδεκτός ένας νόμος για μεγάλο χρονικό διάστημα από πολύ κόσμο, σημαίνει ότι δεν πληρεί το αίσθημα δικαίου των πολιτών. 'Η ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα ή επιμέρους κοινωνικές ομάδες και οι υπόλοιποι τον απορρίπτουν.
Μπορεί τυπικά η εφαρμογή του νόμου να είναι υποχρεωτική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι πολίτες είναι πρόβατα και δεν έχουν ίδια άποψη και κρίση.
Ο καθένας προστατεύει τον εαυτό του όπως μπορεί όταν νιώθει ότι αδικείται.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νόμοι υπάρχουν. Δεν τηρούνται. Τόσο απλό είναι αυτό που συζητάτε υπό μία ευρύρετη εννοια. (Δεν θίγω αν είναι δίκαιοι ή όχι).
Όταν δεν γίνεται αποδεκτός ένας νόμος για μεγάλο χρονικό διάστημα από πολύ κόσμο, σημαίνει ότι δεν πληρεί το αίσθημα δικαίου των πολιτών. 'Η ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα ή επιμέρους κοινωνικές ομάδες και οι υπόλοιποι τον απορρίπτουν.
Μπορεί τυπικά η εφαρμογή του νόμου να είναι υποχρεωτική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι πολίτες είναι πρόβατα και δεν έχουν ίδια άποψη και κρίση.
Δε βλέπω που διαφωνούμε (εκτός της τελευταίας πρότασης λίγο ή είναι απλά θέμα wording "όπως μπορεί , αρκεί να μην είναι εις βάρος άλλων" ). Η παρένθεση με το σχόλιο μου αφορά αυτό που περιγράφεις άλλωστε.
Σαν παράδειγμα. Οι "Χ" ομάδα ατόμων - για να μην θίξω κάποιον - θεωρεί δίκαιο και σωστό να μην εκδώσει την νέα ταυτότητα γιατι πιστεύει ότι θα την παρακολουθούν ή ότι άλλο (δικαιωμά τους το να το πιστεύουν). Καλά κάνουν, αυτό όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα να μην επιτρέψουν σε μια άλλη ομάδα ατόμων να την εκδώσει εάν το επιθυμεί.
Εκτιμώ ότι λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια.
-
Δε βλέπω που διαφωνούμε (εκτός της τελευταίας πρότασης λίγο ή είναι απλά θέμα wording "όπως μπορεί , αρκεί να μην είναι εις βάρος άλλων" ). Η παρένθεση με το σχόλιο μου αφορά αυτό που περιγράφεις άλλωστε.
Σαν παράδειγμα. Οι "Χ" ομάδα ατόμων - για να μην θίξω κάποιον - θεωρεί δίκαιο και σωστό να μην εκδώσει την νέα ταυτότητα γιατι πιστεύει ότι θα την παρακολουθούν ή ότι άλλο (δικαιωμά τους το να το πιστεύουν). Καλά κάνουν, αυτό όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα να μην επιτρέψουν σε μια άλλη ομάδα ατόμων να την εκδώσει εάν το επιθυμεί.
Εκτιμώ ότι λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια.
Συμφωνώ.
Το θέμα δεν είναι να κάνει ο καθένας ότι θέλει, ή αν υπάρχει μια μικρή ομάδα θρησκόληπτων που δεν θέλει τις νέες ταυτότητες να υποχωρήσει το κράτος.
Όπως έγραψα και πριν, όταν ένας νόμος δεν γίνεται αποδεκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα από σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, εκεί υπάρχει πρόβλημα. Προφανώς αναφέρομαι κατά κύριο λόγο στο θέμα της φοροδιαφυγής, μια και αυτό συζητούσαμε.
-
Όπως έγραψα και πριν, όταν ένας νόμος δεν γίνεται αποδεκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα από σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, εκεί υπάρχει πρόβλημα.
Πρόβλημα στο νόμο ή στον πληθυσμό!?!? χαχαχα.....
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σωστός!!!!!! Σοφά τα λόγια σου.
Αλλά υπάρχει και ένα όριο..... Όταν ο ένας κληρονομεί και ζει στην άνεση και λέει τους άλλους πως αυτά που έχω κληρονομήσει δεν πρέπει να τα επιθυμείτε αλλά ούτε και τα δίνω παραπέρα και τα κρατώ για την πάρτη μου, θα σας πω εγώ τι είναι το καλύτερο για εσάς να επιθυμείτε και αν δεν συμφωνείτε τότε είστε ηλίθιοι... Υπάρχει κενό για σχολιασμό επί προσωπικού
Ή το αντίθετο.... Να βλέπεις κάποιον να είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, να ξεκινάει από το μηδέν και να γίνεται κάτι θαυμαστό αλλά να έχει και τις ενστάσεις του για τα πράγματα, την αγορά, την οικονομία κτλ, που πες πως δεν συμφωνείς, και εσύ να μην μπορείς ούτε τα μισά να επιτύχεις για χ,ψ λογους, οπότε τον χλευάζεις για τις ενστάσεις του και την ζωή του....υπάρχει κενό για σχολιασμό επί προσωπικού
Εγώ μπερδεύτηκα τώρα. Εσύ είσαι ο πλούσιος κληρονόμος ή ο πετυχημένος επιχειρηματίας;
Προσπαθώ να καταλάβω για ποιόν λόγο θίχτηκες.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όπως έγραψα και πριν, όταν ένας νόμος δεν γίνεται αποδεκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα από σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, εκεί υπάρχει πρόβλημα.
Πρόβλημα στο νόμο ή στον πληθυσμό!?!? χαχαχα.....
Και στους δύο. Αλλά έτσι δουλειά δε γίνεται.
Όταν το κράτος προσπαθεί να επιβάλλει κάτι με τον "αέρα του ισχυρού" και μεγάλο μέρος των πολιτών δεν υπακούει άμεσα ή έμμεσα, είναι δυσάρεστη η κατάσταση για όλους.
Στην Ελλάδα κάθε κυβέρνηση που περνάει διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών προς ίδιο όφελος. Οι πολίτες έχουν πάρει τα ιστορικά μαθήματά τους και παίζουν άμυνα.
Είμαστε μια ωραία παρέα με ευχάριστη ατμόσφαιρα στη χώρα, δε συμφωνείτε?
-
Όπου γιορτή και χαρά.......ο Νάσος πρώτος.
Εγώ σχολιάζω τους διαλόγους στο τοπικό στο οποίο συμμετέχω.
Εσύ;;;;; τι είσαι από τα δύο;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2