-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η Μάνδρα είχε 250 τόνους νερού ανά στρέμμα!
Πολύ σωστά όλα τα υπόλοιπα για την κλιματική αλλαγή, αλλά επειδή είμαστε στο τοπικό της πολιτικής, ανέφερες την Μάνδρα και θυμήθηκα επίσης ότι στο Μάτι κάποιο πόρισμα κατέληξε πως επρόκειτο για πυροθυελλα κατηγορίας 7 https://eleftherostypos.gr/ellada/794293-fotia-sto-mati-pyrothyella-katigorias-7-i-deyteri-pio-foniki-toy-21oy-aiona-pagkosmios
Για την Μάνδρα
και το Μάτι αρκεί ένα search στο FB και twitter με "Δούρου έκαψε" , "Δούρου έπνιξε" "Τσίπρας έκαψε , έπνιξε κλπ" για να καταλάβει κάποιος τι είδους χυδαίας αντιπολίτευσης αξίζει στα κοπρόσκυλα της ΝΔ για Τέμπη , Πυρκαγιές, Κροάτες , πλημμύρες...αλλά ευτυχώς Ανδρουλάκης , Κουτσιούμπας και Φάμελλος στέκονται στο ύψος των περιστάσεων σε όλες τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας.
Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει σε Θεσσαλία και Βόλο αυτή την στιγμή και αν υπάρχουν απώλειες και αποσιωπούνται όπως έκανε το ρεμαλι ο Τσίπρας το βράδυ της τραγωδίας στο μάτι με το επικοινωνιακό σόου που εστησε , εύχομαι να μην είναι κάτι τόσο τραγικό, πραγματικά οι ψυχολογικές αντοχές μου είναι οριακές , όλα αυτά που ζούμε τόσο καιρό μας επηρεάζουν ψυχικά βαθειά, αυτή η παρατεταμένη μιζέρια μόνο με χάπια μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει 2 ημέρες τώρα ειδήσεις, μόνο ότι διαβάζω εδώ και πολυ λίγο στα social, με συντάραξε πολυ αυτό με τον πνιγμένο στο λιμάνι Πειραιά, δεν αντέχω άλλο, περιμένω πως και πως να δω τα παιδάκια μου αν προλάβω το βράδυ μετά το γραφείο για να ηρεμήσω.Φεύγω σφαίρα τώρα να προλάβω να τα κοιμήσω.
-
Εμ για αυτό εσύ είσαι υδραυλικός και όχι γιατρός. Όχι;
-
Είτε γίνουν επιχειρήσεις υδραυλικων. Είτε παραμείνουν της γειτονιάς.
Το επιπρόσθετο κόστος της νομότυπης εργασίας θα το πληρώσει ο πελάτης.
Με τα πάντα νομότυπα κοστολογημένα από τον υδραυλικό. Το κόστος εργασίας ανά ώρα με την ασφάλισή του, το κόστος μετακίνησης, το κόστος φθοράς των εργαλείων του, το κόστος του ΦΠΑ και ότι άλλο κρίνει ότι πρέπει να χρεώσει.
Αν οι Έλληνες είναι έτοιμοι γι' αυτά τα κόστη, στοιχηματίζω ότι και ο υδραυλικός και το κράτος ευχαριστημένοι θα μείνουν.
Για τους πελάτες θα δείξει, αν και όποτε εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. -
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμ για αυτό εσύ είσαι υδραυλικός και όχι γιατρός. Όχι;
Και; Έχεις κάτι εναντίον των υδραυλικών;
Εάν πληρώνουν τους φόρους τους τίποτα απολύτως. Θέλω να παραμείνουν ε.ε και δεν θα επέλεγα ιδιωτική εταιρία με υδραυλικούς. Εάν όμως κλέβουν και πληρώνω εγώ και οι υπόλοιποι που δεν μπορούμε να κλέψουμε (δεν σου κάνω τον άγιο) το δικό τους μερίδιο στους φόρους, ναι έχω.
Έκανα ανακαίνιση μπάνιου σε ένα σπίτι, 1300 ευρώ πλήρωσα μόνο στον υδραυλικό για την εργασία και υλικά δηλαδή σωλήνες και όλα με απόδειξη.
Θα προτιμούσα να ναι ο φόρος στο 10% να δώσω πολύ λιγότερα και τα υπόλοιπα να παω ένα τριήμερο διακοπες.
Δεν είμαι υπέρ του 24% ΦΠΑ . Είμαι υπέρ του 10%. Αλλά όχι να πληρώνουν τους φόρους μονάχα ένα μέρος των φορολογουμένων.
-
Όχι ρε σαν άνθρωποι όλοι είναι ίσοι. Ο γιατρός όμως έχει δώσει τεράστιο κόπο για να γίνει γιατρός και η εργασία του έχει υψηλότερη προστιθέμενη αξία οπότε είναι στρέβλωση σε μια οικονομία ένας υδραυλικός να έχει πραγματικό και όχι πλασματικό εισόδημα υψηλότερο από έναν ιατρό του δημοσίου που δεν μπορεί να μην πληρώσει φόρους και εισφορές.
-
Δεν καταλαβαίνεις.
Υπάρχει μια στρέβλωση στην αγορά εργασίας. Οι νέοι ιατροί που μπαίνουν στο δημόσιο έχουν χαμηλά εισοδήματα διότι οι φόροι που βαραίνουν τα εισοδήματα αυτά είναι τεράστιοι. Οι φόροι είναι τεράστιοι διότι οι δαπάνες του κράτους είναι συγκεκριμένες. Το κράτος λοιπόν φορολογεί όσους μπορεί για να καλύψει αυτες τις δαπάνες.
Έτσι φτάνουμε στο σημείο να έχουμε το εξής φαινόμενο. Ένας μέσος ε.ε υδραυλικός έχει πραγματικό εισόδημα ( λόγο φοροδιαφυγής) τόσο ή και υψηλότερο από εναν ιατρό του δημοσίου.
Αυτό είναι μια στρέβλωση
-
Στρέβλωση είναι να συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα (εε με μισθωτό) για να βγάλεις το συμπέρασμα που θες.
Χαχαχα
Όχι pgs μου αυτό που κάνω ονομάζεται συσχέτιση και όχι σύγκριση και μια χαρά μπορεί να γίνει και είναι ένα κλασικό εργαλείο εξέτασης διαφορετικών σεναρίων διαφόρων μεταβλητών με διαφορετικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά.Συσχέτιζω το εισόδημα ενός ιατρού ως δημόσιο υπαλλήλο με αυτό ενός υδραυλικού ως ε.ε ως προς τις φορολογικές επιβαρύνσεις
-
Έχουμε τον καημό με τους φόρους μας έχουμε και τις εξυπνάδες σου
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είτε γίνουν επιχειρήσεις υδραυλικων. Είτε παραμείνουν της γειτονιάς.
Το επιπρόσθετο κόστος της νομότυπης εργασίας θα το πληρώσει ο πελάτης.
Με τα πάντα νομότυπα κοστολογημένα από τον υδραυλικό. Το κόστος εργασίας ανά ώρα με την ασφάλισή του, το κόστος μετακίνησης, το κόστος φθοράς των εργαλείων του, το κόστος του ΦΠΑ και ότι άλλο κρίνει ότι πρέπει να χρεώσει.
Αν οι Έλληνες είναι έτοιμοι γι' αυτά τα κόστη, στοιχηματίζω ότι και ο υδραυλικός και το κράτος ευχαριστημένοι θα μείνουν.
Για τους πελάτες θα δείξει, αν και όποτε εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.Μα είπαμε εάν καταργηθεί το ρευστό οι φόροι θα πέσουν κατακόρυφα και μάλιστα θα έχουμε και υπερεσοδα. Κατάργηση ρευστού πάει χέρι χέρι με μείωση φόρων.
Οπότε, οι πελάτες θα έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα ενώ και οι υπηρεσίες των υδραυλικών + ΦΠΑ 10% θα ναι φθηνές.
Σου είπα στο παράδειγμα σου, ένας υδραυλικός που έπαιρνε 20€ για μια βρύση θα χρεώνει 22€ λόγω ΦΠΑ.
Το θέμα των υδραυλικών δεν θα είναι το 10%-12% ΦΠΑ αλλά το γεγονός ότι θα εμφανίσουν εισοδήματα κάτι που προφανώς θα επιφέρει και αμεσο φόρο επί των εισοδημάτων τους. Ενώ, θα γίνει και σύγκριση των προηγούμενων δηλώσεων τους με τις νεότερες και θα είναι εμφανές το τι έκανανΈχουν μάθει πολλοί να μην πληρώνουν φόρους η πλέον να πληρώνουν ελάχιστους και να εμφανίζουν εισοδήματα 1000-3000 ευρώ/έτος και να ζητούν και επιδόματα ενώ το πραγματικό εισόδημα τους είναι πολλαπλάσιο.
Αυτοί λοιπόν αντιστέκονται με αστεία επιχειρήματα προκειμένου να μην εμφανίσουν εισοδήματα. Δεν καταλαβαίνουν όμως πως η συμπεριφορά τους αυτή ανοίγει τον δρόμο στις μεγάλες εταιρίες με τις ευλογίες των κυβερνήσεων να μπουν στον κλάδο και να κόβουν αποδείξεις.Και έχουμε το παιδάκι τω 18 ετών που εργάζεται ως σερβιτόρος να πληρώνει περισσότερο φόρο εισοδήματος από έναν οικογενειάρχη υδραυλικό με σπίτι και αυτοκίνητά.
-
Ονειρεύεσαι Γύρε. Δεν έχεις καταλάβει που ζεις.
Το Ελληνικό κράτος και το Ελληνικό Δημόσιο είναι μια ξεχωριστη επιχειρηματικη οντότητα μέσα στη χώρα. Έχει τις δικές της προτεραιότητες και οικονομικές δραστηριότητες. Και τα δικά της συμφέροντα, που δεν ταυτίζονται πάντα με τα συμφέροντα του συνόλου των πολιτων.
Πρέπει να πληρώσουν τους μισθούς και τα έξοδα όλων όσων εργάζονται για το Δημόσιο. Από το στρατό και τη δικσιοσύνη μέχρι τον τελευταίο Δημοτικό Υπάλληλο στην Άνω Ραχούλα.
Πρέπει να προσλαμβάνουν συνέχεια κόσμο για να κάνουν κομματικούς στρατούς και να δημιουργούν σίγουρους ψηφοφόρους.
Πρέπει να πληρώνουν το τεράστιο χρέος της χώρας, που το ίδιο το Δημόσιο δημιούργησε.
Ένα σωρό πράγματα.Και με τη φοροδιαφυγή ασχολούνται, όσο ασχολούνται, γιατί θέλουν τα φράγκα για τους δικούς τους σκοπούς και τις δικές τους υποχρεώσεις.
Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να μειωσουν τους φόρους σε σένα έρμε... -
Αντί να ψάχνετε φάρμακα να γιατρεψετε τον Καπιταλισμό, γιατί να μην τον καταργήσετε;
Ναι, ο κλέφτης ΕΕ θα βγάζει πιο πολλά απ τον γιατρό που σπουδάζει και ειδικεύεται 15 χρόνια και μια 17χρονη ινφλουένσερ με βυζγιά ή ένας τραπερ του κωλου θα βγάζει πολύ περισσότερα κι απ τους δυο, γιατί αυτός είναι ο Καπιταλισμός.
Δεν έχει σημασία στην Ελλάδα ή αλλού. -
Σήμερα έβαλα σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο βενζίνη και το έπλυνα. 115 ευρώ σύνολο. Τι να λέμε; Συνολικά δυο άτομα έχουμε φτάσει τα 400 ευρώ από τις αρχές του μήνα σε διάφορα έξοδα και σε όλα πληρώνουμε φόρους περα από τον άμεσο φόρο!!!! Και δεν υπολογίζω ενοίκια !!!!!
24% από εδώ, 24% από εκει, 70% εφκ και 24% επί αυτού.... χαμός
Έχουμε φάει μια φορά σε ένα ταβερνάκι δύο πράγματα και τίποτα άλλο. Σπίτι καθόμαστε.
Εντωμεταξυ πληρώνω σε όλα με κάρτα, και δεν έχω έκπτωση. Εστω αυτό το απλό!!@andya3 δεν έχεις καταλάβει τι γράφω.
Εάν πληρώσουν όλοι φόρο, ο φόρος θα πέσει και το κράτος θα έχει χρήματα να πληρώσει τις δαπάνες του. Θα είναι win win σιτσουεσιον
Ναι έχει κομματικούς στρατούς το δημόσιο,αλλά από την αλλη υπάρχουν και φοροφυγαδες που δεν πληρώνουν τίποτα. Έχουμε την χρυσή συνταγή της καταστροφής.
Παρόλα αυτά είχαμε αύξηση του ΑΕΠ μας λόγω τουρισμού και πληθωρισμού κατά 5,5%
-
-
-
Άσε ρε , "δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα"...
-
Βασικα ..καλημερα σας.
"Τι εγινε ρε παιδια??!!!"-(Απαράδεκτοι)
Κριση ειλικρινειας απο τον πορτοσαλτε...
Και συμφωνω μαζι του...εχουν χασει τη μπαλα... μαζι με τα αυγα και τα πασχαλια....
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αντί να ψάχνετε φάρμακα να γιατρεψετε τον Καπιταλισμό, γιατί να μην τον καταργήσετε;
Συμφωνώ 100%, αρκεί να μας πεις (ή όποιος άλλος θέλει) ένα ρεαλιστικό και εφικτό σύστημα με το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί. Όταν βρεθεί (στην πράξη όχι στα βιβλία) το ξανασυζητάμε....μέχρι τότε αναγκαστικά πορευόμαστε με αυτό που έχουμε.
ΥΓ: Το πρόβλημα δεν είναι το σύστημα, αλλά οι άνθρωποι. Γιατί το σύστημα το δημιουργούν η άνθρωποι δεν είναι αυθύπαρκτο.
-
Να σου πω εγώ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ:
"το σύστημα που έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και όχι τα κέρδη. που δίνει δωρεάν υγεία, παιδεία, στέγη. Αθρωπιά"Συμφωνούμε! Αλλά ποιό ειναι αυτό το σύστημα που τα έχει όλα αυτά? Και δεν ειναι απολυταρχικό και δεν διοικείται από ανθρώπους που τελικά κάνουν επίσης λαμογιές και ζουν εις βάρος των άλλων?
-
Είδε κανείς το βίντεο του Λέκκα;
Εάν αυτά που λέει ισχύουν, τα πράγματα είναι άκρως σοβαρά.
-
Είδε κανείς το βίντεο του Λέκκα;
Εάν αυτά που λέει ισχύουν, τα πράγματα είναι άκρως σοβαρά.
Link? τι λέει? ποιος ειναι αυτός επίσης?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2