-
Αθηνα εισαι ή Θεσσαλονικη ?
-
Αθήνα
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Στο Aveo έχω βάλει και μοτέρ και πλακέτα για να κλειδώνουν οι πόρτες με το τηλεχειριστήριο του συναγερμού.
Και αυτά όμως δυσλειτουργούν. Λειτουργούν όποτε τους καπνίσει.Αφού περίμενα να τα φτύσει εντελώς το σύστημα που κλείδωνε αυτόματα τις πόρτες, πήγα στον εγκαταστάτη.
Μετά από μία ώρα ψάξιμο βρέθηκε προβληματικό καλώδιο (κομμένο εσωτερικά, απίστευτο και όμως αληθινό).
Επίσης και το ρελέ του μηχανισμού βρέθηκε να μην λειτουργεί σωστά. Αλλάχθηκαν και τώρα είναι ok. όλα.Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσουν...
-
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης-για την ακρίβεια κάποιος τεχνικός-έχει τοποθετήσει τη σειρήνα του συναγερμού μπροστά στο καπάκι του φίλτρου καμπίνας.Έχει βάλει ένα δίχαλο σαν βάση και την έχει τοποθετήσει εκεί.Αφενός για να αλλάξω φίλτρο καμπίνας πρέπει να βγάλω τη σειρήνα πρώτα,αφεταίρου η μία βίδα στη βάση που πιάνει η σειρήνα έχει χαλάσει και τρίζει με αποτέλεσμα να μου σπάει τα νεύρα.Έχει ιδέα κάποιος πού να την μεταφέρω τη σειρήνα;Φυσικά τεχνικός θα το κάνει αλλά να μη μου πει καμία 'μπαρούφα'.Να έχω μελετήσει κάποιο σημείο.Το αμάξι είναι Peugeot 307.
-
Μεταξύ των παρακάτω συναγερμών ποιόν προτείνετε και γιατί;
-
Clifford 330x3
-
Cobra 4620
-
Metasystem Easycan Evo Digital
-
Pandora Mini
-
-
Κανείς;
-
Aπέφυγε Clifford και Μeta.
-
Πρόσφατα αγόρασα ένα νέο αυτοκίνητο, Opel Corsa F, το οποίο ήρθε με το συναγερμό EasyCan της MetaSystem.
Όταν ρώτησα τον πωλητή τι θα συμβεί αν ο συναγερμός χτυπήσει και δεν τον καταλάβω (δεν βρίσκω parking συνήθως κοντά στο σπίτι) μου είπε ότι θα συνεχίσει να χτυπάει όλο το βράδυ μέχρι να εξαντληθεί η μπαταρία. Αλλού διαβάζω ότι η διάρκεια καθορίζεται από την νομοθεσία (δεν βρήκα πουθενά την διάρκεια).
Ξέρει κανείς τι ισχύει;
-
Ανάλογα το λόγο που χτύπησε ο συναγερμός. Αν χτύπησε προειδοποιητικά (π.χ. επειδή κάποιος πήγε να το ανοίξει ή κάποιος το κούνησε ή κάποιος το χτύπησε) τότε θα σταματήσει μετά από λίγο. Αν χτύπησε όμως επειδή έγινε διάρρηξη η οποία αφήνει εκτεθειμένο το αυτοκίνητο (π.χ. ανοιχτή πόρτα ή σπασμένο τζάμι) τότε ο συναγερμός θα χτυπάει περιοδικά και συνέχεια. Φυσικά όλα εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις του συναγερμού, τις δυνατότητές του κλπ...κλπ...
Συνήθως οι ΜΕΤΑ έχουν τους δύο αισθητήρες κίνησης και παγιδεύουν όλες τις πόρτες, καπό, τιμόνι, εγκέφαλο, ηλεκτρικά τζάμια, κλειδαριές κλπ... Αν κάποια από αυτά μείνουν εκτεθειμένα ή αν οι αισθητήρες διαπιστώνουν κίνηση τότε ο συναγερμός χτυπάει συνέχεια.
Μία λύση είναι η βοηθητική μπαταρία για τον συναγερμό εφόσον δεν θέλεις να 'μείνεις' από μπαταρία ή να έχεις ένα εκκινητή ώστε αν προκύψει πρόβλημα να μπορέσεις να βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο. Εγώ θα επέλεγα τον εκκινητή που μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες καταστάσεις.
-
με το πλήκτρο του κεντρικού κλειδώματος στο κλειδί υπάρχει πρόβλημα.
Κάποιες φορές ενεργοποιείται απλά το κεντρικό κλείδωμα,αλλά κάποιες άλλες μπαίνει και ο συναγερμός.
Το ωραίο είναι ότι αν γίνει αυτό και μετά πατήσεις το πλήκτρο για να ξεκλειδώσεις,συνήθως ξεκλειδώνουν ναι μεν οι πόρτες αλλά δεν απενεργοποιείται ο συναγερμός.Με αποτέλεσμα αν ανοίξεις κάποια πόρτα να αρχίσει να βαράει.
Οπότε πρέπει να πατάς το πλήκτρο παρατεταμένα μέχρι κάποια στιγμή να απενεργοποιηθεί (ο συναγερμός).
Δυστυχώς το στικάκι που το χώνεις στο ταμπλό για να κλείσει δεν δουλεύει.
Αυτό γιατί γίνεται;Είναι πρόβλημα του κεντρικού κλειδώματος ή του συναγερμού;
Άμα είναι του συναγερμού πως λύνεται;Βγάζοντας την ασφάλειά του;
Ο συναγερμός ειναι ΜΕΤΑ και το αμάξι Citroen.. -
Αν το πρόβλημα ήταν από την 1η στιγμή τότε φταίει η εγκατάσταση του συναγερμού. Δεν τον έχουν τοποθετήσει σωστά.
Αν το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά τότε φταίει ο ίδιος ο συναγερμός. Δεν αντιλαμβάνεται τις εντολές που δέχεται από τον εγκέφαλο.
Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να το δεις ειδικός ώστε να ελέγξει την πλακέτα του συναγερμού, τις συνδέσεις στα καλώδια και να κάνει δοκιμές εντολών.
-
Στο ίντερνετ μου έβγαλε διαφήμιση αυτό.
Ξέρει κανείς τίποτα;Και από ότι βλέπω δεν είναι μόνο για αυτοκίνητα.
-
Από τον τρόπο γραφής της διαφήμισης και το κείμενο,
προσωπικά θα το απέφευγα... -
δεν χρειάζεται κάρτα sim για να δουλέψει ? Πως θα στέλνει δεδομένα ?
-
Πολλά δεν κατάλαβα, πολλά μου φάνηκαν περίεργα γι' αυτό το ανέβασα μήπως κάποιος ήξερε κάτι παραπάνω.
-
@gtsartsal said in ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ . ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ?Απόψεις.:
Πολλά δεν κατάλαβα, πολλά μου φάνηκαν περίεργα γι' αυτό το ανέβασα μήπως κάποιος ήξερε κάτι παραπάνω.
Το συγκεκριμενο δεν το γνωριζω, αλλα, μου θυμιζει απελπιστικα την φιλοσοφια των air tags. Καλο για τα κλειδια.
Για το αυτοκίνητο το μονο που θα μπορει να βρει ειναι που εχεις παρκαρει με την προσεγγιση οτι σε εκεινο το σημειο απομακρυνθηκε το συζευγμενο τηλεφωνο, αρα, εκει το εχεις παρατησει. Αν καποιος παρει το αυτοκινητο απο εκει, δεν αναγνωριζεται. -
Μια και που αναστήθηκε το τοπικό γράφω εδώ για αφτερ μαρκετ συναγερμό που ρώτησα για το yaris cross .
Μια επιλογή είναι να μπει ένας βασικός αν τελικά δεν τον κάνει δώρο η αντιπροσωπεία , 220 έχει ο βασικός Gemini can bus ,φυσικά χωρίς κόψιμο καλωδίων και λειτουργεία με το εργοστασιακό τηλεχειριστήριο. Για όσους φοβούνται την εγγύηση η πιο καλή λύση και ο λιγότερο παρεμβατικός .
Υπάρχει λύση και για αυτούς που τα θέλουν όλα και δεν φοβούνται , όχι ότι κόβουν τίποτα καλώδια can bus είναι αλλά πιο παρεμβατικός
ο Starline, πήρα μια προσφορά στα 600 € τοποθετημένος και έχεις όλα τα έξτρα των ακριβών εκδόσεων του yaris cross όπως απομακρυσμένη εκκίνηση κινητήρα και κλιματισμού ,keyless entry ,GPS κάμερες να γράφουν ,πράγματα που δεν τα έχουν τα ακριβά cross όπως να κλείνουν τα παράθυρα με την όπλιση να κλείνουν οι ασφάλειες μετά από κάποια ταχύτητα κλπΘα το σκεφτώ...
-
Ασφάλιση κλοπής δεν έχεις;Σίγουρα ναι.
Οι συναγερμοί, ειδικά οι ακριβοί με τα πολλά έξτρα, περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν, ειδικά σε βάθος χρόνου.
Βάλε τον πιο φθηνό για ψυχολογικούς λόγους ή μόνο ένα gps tracker (για να βλέπεις που πήγε η σύζυγος «για καφέ με τα κορίτσια»...αχμ..)
Τελευταία, κινούνται στην αγορά και οι Pandora (Ρώσικοι!). -
@bassstarlet μαζί σου είμαι αν και μάλλον θα μου τον κάνει δώρο η αντιπροσωπεία αλλά είναι δελεαστικό το πακέτο starline μέχρι και κάμερα που ξεκινάει να γράψει όταν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός έχει στα 600€ .
Το καλό είναι ότι τον έχουν περάσει σε καινούργια yaris cross άρα έχουν την τεχνογνωσία για τις ιδιαιτερότητες του αυτοκινήτου. -
Το remote start πάντως που κατά πως φαίνεται συνοδεύεται από συναγερμό είναι τρομερό εργαλείο.
Περί Συναγερμών........