-
Απάντηση: κανένας. Εκτός απ τον Λαπ.
Που είναι σπάνιο ταλέντο.Αν εσύ, μέσα στο αυτοκίνητο σου, μυρίζεις τα ppm αμμωνίας που παράγεται απ την εξουδετέρωση των ppm NOx της καύσης εν κινήσει οχήματος, δεν έχεις μύτη αλλά φασματογραφο μάζας, άσε ότι κάνεις και κοίτα να πιάσεις δουλειά σαν σπεσιαλίστας σε κάποια γαλλική βιομηχανία αρωμάτων να πληρώνεσαι δεκαχιλιαρα το μήνα, είναι σπάνιο ταλέντο που το ψάχνουν.
Πιο εύκολα βρίσκουν μετανάστες για το nba...Επίσης, εφόσον με την υπερδύναμη σου μυρίζεις αυτή τη μυρωδιά που δεν πιάνουν οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, πάει να πει πως ο καταλυτικός μετατροπέας με το adblue κάνει δουλειά και εξουδετερωνει όλα τα επικίνδυνα NOx του συγκεκριμένου οχήματος που προπορευεται, αρα του οποίου το δοχείο & αντλία adblue δεν έχει πρόβλημα.
-
Μα δεν το μύρισα μόνο εγώ.
Μήπως τα τσιγάρα, τα κιλά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα ρουθούνια;
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα δεν το μύρισα μόνο εγώ.
Μήπως τα τσιγάρα, τα κιλά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα ρουθούνια;
Μην ξεχνάς και το long covid.
Πάντως ΑΝ το μυρίζεις αυτό, πάει να πει NOx γιοκ!
-
Δεν υπάρχουν όρια αμμωνίας στα αυτοκίνητα οπότε...
-
Είπαμε δεν είμαι ο μόνος που το μυρίζω, σιγά τον εξωγήινο και τις ικανότητες του. Απλα εσείς δεν εχετε καλή όσφρηση για χ,ψ λόγους.
H αμμωνία είναι το ίδιο επιβλαβή για το περιβαλλον με τα Νοχ μη πω περισσότερο
Τα τελευταία έτη προσπαθούν να την χρησιμοποιήσουν σε διάφορες μορφές είτε μέσα στο καύσιμο είτε με διάφορα άλλα κομσεπτς για καλύτερα αποτελέσματα στους ρύπους. Λίγο να ψάξεις στο ίντερνετ βλέπεις διάφορες επιστημονικές μελέτες.
Ως τότε όμως, είναι ρύπος και μάλιστα πολύς σοβαρός. Και τα βενζίνης βγάζουν.
Αλλά αυτό με τα diesel όταν πατάνε το πεντάλ στο πάτωμα δεν το έχω μυρίσει πίσω από βενζινοκινητα. Και εκείνα μυρίζουν έντονα μια μυρωδιά μεταξύ βενιζνης και λάδι αλλά όχι σαν τα diesel.
-
http://195.134.76.37/chemicals/chem_ammonia.htm
Να διαβάσεις Λαπ γιατί θα μας τρελάνεις, κι η αμμωνία ρυπος του περιβάλλοντος κι η καύση βενζινης προτιμότερη!!!1!
-
Ωχ σταμάτα πια.
Η αμμωνία είναι στη φύση και εκλύεται από την αποσύνθεση. Είναι φυσικο αέριο αλλά ως ένα επίπεδο ισορροπίας. Όταν το παράγεις και εκλύεις σε μεγάλες ποσότητες στην ατμόσφαιρα ενώνεται και με άλλους ρύπους και δημιουργεί διάφορες χημικές ενώσεις και σοβαρό θέμα μόλυνσης και του περιβάλλοντος και στον άνθρωπο.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ωχ σταμάτα πια.
Η αμμωνία είναι στη φύση και εκλύεται από την αποσύνθεση. Είναι φυσικο αέριο αλλά ως ένα επίπεδο ισορροπίας. Όταν το παράγεις και εκλύεις σε μεγάλες ποσότητες στην ατμόσφαιρα ενώνεται και με άλλους ρύπους και δημιουργεί διάφορες χημικές ενώσεις και σοβαρό θέμα μόλυνσης και του περιβάλλοντος και στον άνθρωπο.
Αλλά είναι πιο οικολογικό να καις βενζίνη ε;
-
Lap ,δεν είσαι ο μόνος που μυρίζει τα νέα ντίζελ.
-
@teo-mak said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αντε ρε έχουμε μπλέξει με σας όλους τους μυρωδιάδες...
Πρωτοκλάστης, πρωτομυριστής λέει η παροιμία...Μας έβγαλε πιο οικολογική τη μπενζινα απ την αμμωνία ο Λαπ...
Φταίω εγώ μετά:
Κυριακάτικη επιστροφή απ το χωριό...
-
Απο ποιό χωριό αν επιτρεπεται?
προορισμος πολη του Βόλου? -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πρωτοκλάστης, πρωτομυριστής λέει η παροιμία...Μας έβγαλε πιο οικολογική τη μπενζινα απ την αμμωνία ο Λαπ...
Φταίω εγώ μετά:
-
Για να λέμε σωστά πράγματα. Και τα δύο εκπέμπουν παρόμοια ποσοστά αμμωνίας σε πραγματικές συνθήκες εφόσον δεν έχουν παγίδα αμμωνίας. Υπάρχουν πολλές μελέτες που το βεβαιώνουν. Τα diesel euro6 όμως σε πραγματικές συνθήκες εκπέμπουν 3-4 φορές παραπάνω από τα όρια ΝΟΧ. Στα χαρτιά δηλαδή είναι καθαρά, στην πράξη όμως δεν μπορούν ακόμα να τα μαζέψουν με την υπάρχουσα αντιρυπαντικη τεχνολογία. Μέσα σε αυτά τα οξείδια είναι σε μεγάλα ποσοστά και το υποξειδιο του αζώτου που συμβάλλει αρνητικά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου στην τρύπα του όζοντος και στην υγεία των ανθρώπων. Εκεί τα βενζίνης είναι πολύ έως πάρα πολύ καλύτερα από τα diesel και δη τα έμμεσου ψεκασμού όπως τα διάφορα υβριδικά.
Σκεφτείτε τώρα τα diesel euro5. Γίνεται πάρτυ από Νοχ. Ένα χάος παραπάνω από τα όριαΚαι εμείς επιδοτούμε αυτό το καύσιμο με δημόσιο χρήμα.
Εγώ αυτό που μυρίζω μου θυμίζει αμμωνία διότι μου καίει τα ρουθούνια. Τώρα το τι είναι δεν ξέρω, δεν έχω και σύστημα ανάλυσης στην μύτη μου.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Φταίω εγώ μετά:
Λίγο ελλιπή την βλέπω την εφαρμογή.
Δεν γράφει πόσο της %/100 km συμμετέχει ο lap.
-
Εκεί στο 1,76 έπρεπε να είχε και τον Δογκανο σε φωτογραφία όταν πάει επίσκεψη στην τοπική του ΔΟΥ
-
ΛΑΠ
ΣΕ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ! -
Άντε να πάμε πίσω στα καρμπιρατέρ και τις πλατίνες να καθαρίσει ο αέρας.
-
Τώρα που αναγνωρίστηκε η εισφορά μου, και με ευχαριστείτε μολύνετε ελεύθερα τους δρόμους μας.
Σκύλες των diesel ξαμοληθειτε στους δρόμους.
Άντε αφήστε με τώρα, με έχετε πρήξει...
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Άντε να πάμε πίσω στα καρμπιρατέρ και τις πλατίνες να καθαρίσει ο αέρας.
Φοβερό επιχείρημα, μόνος σου το σκέφτηκες;
-
Μα αυτό ακριβώς συγκρίνουμε, τα υπέρ και κατά κάθε καυσίμου.
Και φαίνεται το ντίζελ να έχει τη (διαχρονική) στήριξη της Κυβέρνησης τιμολογιακά.Όχι. Εδώ και αρκετές σελίδες δεν κάνετε αυτό. Παρά κουβεντιάζετε για το ποιος επιδοτείται, ποιος όχι, ποιος επιδοτεί ποιον, τι είναι δίκαιο, τι είναι άδικο και δε συμμαζεύεται. ΚΑΙ δεν πρόκειται να συμφωνήσετε ποτέ ........................ ΚΑΙ δεν έχει σχέση αυτή η αντιδικία με το θέμα του τίτλου.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά