-
-
Ωχου, κάποια πράγματα είναι τόσο προφανή πχια 🥱:
-Εκθειάζουν την ταχύτητα έκδοσης/απονομής συντάξεων αυτοί που τις κατακρεούργησαν και όταν (δεν) παρέδωσαν είχαν αφήσει πίσω τους χάος και στον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων. Αλλά είπαμε: Τα άσχημα γι'αυτη τη χώρα ξεκίνησαν το '15, πριν πήγαιναν όλα πρίμα.
-Το Πιερκακακι ( πείτε ντε ότι είναι και κάτοικος Μενιδαρας -Αγ. Πετρου- να νιωσει σκίρτημα η λαϊκή Δεχτσα ) δεν κάνει κάτι το ξεχωριστό. Έχουμε φτάσει στο δυοχιλιαρικα εικοσιδύο και μοιραία η γραφειοκρατία ψηφιοποιείται. Και; Η μορφή άλλαξε.
-Η χώρα από τα τέλη του '18 είχε μπει "σε μια ρότα" και μειώθηκαν οι πιέσεις από "οίκους". Η απόδειξη γι'αυτό μα ή μη εφαρμογή μιας ακόμη ψηφισμένης μείωσης στις συντάξεις.
-Το ποσοστό των κόκκινων δανείων ξέρουμε καλά μέσω ποιας διαδικασιας έχει μειωθεί. Να δούμε λοιπόν αν ο Τίγρης της Τανάγρας θα κάτσει να πιει το πικρό ποτήρι των πλειστηριασμών ή σαν θα φύγει.
-Μιλανε για ανεργία οι δολοφόνοι του 27,5% στα χρόνια της Αντωνελλας ρε φίλε. 4 μονάδες την έριξαν από τότε που ανέλαβαν και κάνουν λες και τι κατάφεραν αντί να κοιτάξουν τα ξεφτιλικια των μισθών.
-Για τον ΟΣΕ έχουμε πει. Σε 5 χρόνια ο όποιος ιδιώτης θα μπορούσε να τα φερει αν ήθελε όλα τούμπα. Μαντολες, γιατί μια χαρά βολεύεται. Στον ιδιώτη περισσότερο παρά στη ΝΔ πάει η κριτική και βέβαια στους ιδιωτολαγνους που δεν θέλουν να δεχτούν ότι πρακτικά δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό το συγκεκριμένο πράγμα.
-Αν άφηνε οποιοσδήποτε άλλος ερευνητικό πλοίο των απέναντι να κάνει τσάρκες θα τον ειχαν πατήσει κάτω οι μπατριωτες που θεωρησαν την απώθηση "λάθρο" πολεμική νίκη Ας μην άφηναν στους Γάλλους το ελληνικό ξεροκομματο οι Αμερικανοί μετά τη χαλάστρα που τους έκαναν με τους Αυστραλούς και θα βλέπαμε τι θα είχαμε αγοράσει τελικά...Γράφει όντως ιστορία ο Κούλης ως το απόλυτο case study συνειδητής εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Δεν φταίει γι'αυτό γιατι ο "Μητσαρας" που τον ψήφισε είναι της λογικής:
-Μλκ, το είδες το νέο ηλεκτρικό NouDou GTP στους 108τροχους Ιουλιου; Έχω πάθει πλάκα με το infotainment του.
+Ναι ρε Μήτσο αλλά η αυτονομία του είναι η μισή από αυτή που λένε τα περιοδικά.
-Το άλλο με το design που το πας; Κρυφοί φωτισμοί, ήχο 12κυλινδρης Ferrari από το ηχοσύστημα.
+Ναι, αλλά τελική μόνο 150 ρε Μητσαρα!...οπότε μην απορούμε. Τώρα βέβαια που το ρεύμα τον τσούζει θα ξηγηθει καταλλήλως. ΑπλΟΥΣΤατα.
Α καλά...
-
Φυσικα και διαφωνουμε. Που ομως? Το ζητημα στην τελικη απεχει απο το να χαρακτηριστει ιδεολογικη διαφορας.
Εδω εχει να κανει με διαφορετικη αντιληψη των γεγονοτων. Και ο τελευταιος μακακας πλεον ξερει πως ηρθαν τα capital controls, τις αποψεις της Τασιας και του Μαρδα για τους παρατυπους..., την συμβολη του Κατρουγκαλου στην προσωπικη...διαφορα, την απατη του κουραμπιε με το Ναι και το Οχι, ακομη και την ιδρυση του λαομισητου χρηματιστηριου της ενεργειας. Σορρυ, τωρα επεστρεψα απο την βολτιτσα μου. Αφηνω μηπως καποιος αλλος θελει να ασχοληθει με τα λεγομενα σου Γιαννακη.
Καλη συνεχεια και ποτε δεν ξερεις... Ολο και καποιο χρυσοψαρο θα βρεθει να συμφωνησει μαζι σου. Ηδη ενα τσιμπησε αν ειδα σωστα.
Σου βαζω και καρδουλα αν θες για το μαλαγρομα. -
Πάλι καλά που υπήρξε κι ο Τσίπρας, για να υπερασπίζονται φανατικά τη ΝΔ και να το ρίχνουν δαγκωτό και οι "μα εγώ δεν είμαι Νεοδημοκράτης".
Αυτός ο Τσίπρας είναι μια κάποια λυσις...Τα χρυσόψαρα θυμούνται μόνο μέχρι το 2015, πριν έχουν σβηστεί τα πάντα.
-
Και χρυσοψαρο? Και θεματα αναγνωσης? Αμ για αυτο εχεις τον ασυνενοητο. Λυπηρο.
-
"Αφού κυργιε τετχοιε μας δεν εργάζεστε, δε δικαιΟΥΣΤε δια να ομιλείτε", κέις κλόουζντ.
Βtw, να φανταστούμε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής -ποια ΝΔουλα την εφερε;- ενσωματωθηκε στους λογαριασμούς επειδή την αγαπάει ο λαός. Το δε ζαιϊκο χρηματιστήριο ενέργειας τα συριζορνια με τα γαμψά νύχια έχουν επιβάλλει να καθορίζει στο 100% την κιλοβατώρα ενώ οι Γερμανοί φίλοι μας είναι χαζοί που έχουν περιορισει το ποσοστό συνεισφοράς του στον καθορισμο της τιμής.
-
Αστο δε μαζευεται
-
Εμ βέβαια, μόλις στριμώχνεσαι (ειδικά για το ρεύμα), τρελιτσα. 🥱
-
Είχα πει κάποια στιγμή πως άλλη μια τετραετία Κούλη και θα γίνουμε Κολομβία.
Που να ήξερα...Οι φίλοι μου οι κουλιδιωτες μου έλεγαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον διορισμό ενός αχυρανθρωπου χωρίς καν τα τυπικά προσόντα στην ΕΥΠ η οποία θα υπάγονταν πλέον κατευθείαν υπό τον ΠΘ.
Τα ίδια έκανε και ο πατέρας του άλλωστε, αλλά ποιος το θυμόταν;
Εν τω μεταξύ το καλύτερο για μένα είναι ο υπέρ πάντων αγώνας την πετσωμένων ρουφιάνων που αναμεταδίδουν πανικόβλητα τα αφελεστατα non paper του Μαξίμου και προσπαθούν να χτίσουν απίστευτα αφηγήματα , να δείτε που στο τέλος θα βγάλουν τον Ανδρουλάκη προδότη.
Απόλαυση είναι επίσης και ο πανικός των τσατσαιων στα κουλέϊκα που δεν μπορούν να καταλήξουν σε μια γραμμή για το τι αφήγημα πρέπει να προωθήσουν.
(Αν επιτρέπεις @spi_duster μπορώ να δώσω σε κάποιους από αυτούς το λινκ των τελευταίων απαντήσεων σου , νομίζω θα βοηθήσουν πολύ , ειδικά τα περί ταχύτερης απονομής των συντάξεων ήταν πολύ επιτυχημένο)
Πάντως πέρα από την πλάκα το πιο σημαντικό για εμένα σε όλο αυτό ήταν η ανάδειξη της σημασίας που έχει η αληθινή και μαχητική δημοσιογραφία για την λειτουργία της δημοκρατίας.
100 μέσα μουγκα στη χούντα, ένα όμως έφτανε για να αποκαλυφθεί μια τόσο σημαντική αλήθεια.
(Αλήθεια ο .. Βαξεβανης που ήταν; Πως του ξέφυγε αυτό; ) -
Κάτσε βρε vagkirk, αμέσως μας σερβιρε ο ΜΗ νουδου συνομιλητής μας χθες λινκακιον από το "Πρώτο Ψέμα" ότι η κυβέρνησαρα θα κάνει εξεταστική. Έλα όμως που έχει δράκο ( συγνώμη ρήτρα ) το παραμυθακι. Ρήτρα εμπιστευτικότητας...
Έτσι θα το πάμε τώρα: Τα ηλεκτρικά είναι ανωτερα οχήματα αλλά έχουν ρήτρα αυτονομίας, τα SUV πάνε παντού αλλά έχουν ρήτρα γωνίας ράμπας, οι ομάδες ποδοσφαίρου/μπάσκετ θα πήγαιναν καλύτερα έξω αλλά έχουν ρήτρα χρηματοδότησης και...τα μιλφατα Θεοδωρε τα σπάνε αλλά άμα βγουν τα ρουχα έχουν ρήτρα χαλαρωμενης βυζιολογικοτητας!
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμ βέβαια, μόλις στριμώχνεσαι (ειδικά για το ρεύμα), τρελιτσα. 🥱
Σιγα μη στριμωχτηκα. Καμια πρεμουρα. Ειναι σα να λες σε οπαδο του Απολλωνα πως τον στριμωξες για τον Ολυμπιακο εσυ ο Παναθηναικος. Εσυ εχεις πρεμουρα .
Εγω οντας εξω απο Δημοσιο και αποστασιοποιημενος απο κομματα γραφω τις αποψεις μου για ολους.
Οπως εγραψα αν βγει καποιος Μητσος Κωστας Σουπερ Κικη ή οτι αλλο καλυτερος παλι εδω θα μαι και θα το πω.
Τωρα για τους Αριστερους των κοτερων δεν εχω να πω τπτ αλλο. Τους μαθαμε κι αυτους. -
Βεβαίως και έχω πρεμουρα. Και επειδή τα γραπτά μένουν, οποίος θέλει ας πάει 3 κάτι χρόνια πίσω να δει τι έλεγα και αν η Νο1 προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης ήταν η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Βέβαια πάντα αντιμετωπίζομαι ως ο "γιος του μπαμπά μου", (λες και δεν έχω δική μου πορεία) και όχι ως καταναλωτής που ηξερε τι έρχεται. Άντε τώρα να εξηγήσεις τη δική σου πρεμουρα (και όλων των ιδιωφανς) στον κόσμο που δεν κόβει μόνο από "χαϊλικια" για να πληρώσει τους αρπακτιΚουληδες, αλλά και από φόρους, από ένδυση και
...φαγητό. Αλλά "οποιος κατουρα στα απαραίτητα, το βρίσκει στην κάλπη". -
Οκ λοιπον. Ο δρομος ειναι γνωστος. Με ενα νομο και ενα αρθρο οταν με το καλο επιστρεψετε για νιοστη φορα, ας φερετε την ΔΕΗ και οσα εχουν κατα τη γνωμη σας λαθος πορεια, σντα μετρα ντου λαου. Απο μικρος το διπολο το εχω δει να εναλλασεται ξανα και ξανα.
Δημοκρατια εχουμε. -
Μα ποτέ το θέμα δεν είναι "να επιστρέψουμε εμείς", αλλά να μην φτάνουμε στο σημείο να ρίχνουμε τόσο έξω το καράβι. Στείλτε επιτέλους στο διάολο τη ΝΔ και φτιάξτε κάτι νέο να πάμε παρακάτω. Πόσα χρόνια ακόμα απ'τη ζωή μας πρέπει να χαλαλισουμε για να τελειώνουμε ΚΑΙ με τους δύο;
-
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι ωριμες οι συνθηκες για να γινουν εκλογες. Θα ηταν ακομη καλυτερο για την αντιπολιτευση να γινονταν μεσα στον Μαρτιο.
Με την κυβερνηση να εχει αποτυχει πληρως στα ενεργειακα θα ειναι ευκολακι η αλλαγη.
Δε θα με χαλαγε απο τα 300 τοσα τον μηνα για ενεργεια να πεσουν οι λογαριασμοι στα ποσα 50, 100. Θα ητο τελειο.
Υπαρχει κατι αλλο θετικοτατο να περιμενουμε? Αδημονω. -
Οπως εχω γραψει πολλες φορες αυτο που πρεπει να βλεπει ο πωλητης για να ειναι ευχαριστημενος, ειναι αυξηση του βιοτικου του επιπεδου και της αισθησης ασφαλειας και εργασιακης ειρηνης.
Με αυτα κρινω τις κυβερνησεις. -
Αν γίνουν νωρίτερα θα είναι λόγω της μη καταβολής της δόσης του ταμείου ανάκαμψης. Για κανένα άλλο λόγο.
-
Πάντως έχετε σε κάποια θέματα δίκιο όλοι.
Γιατί όλοι έχουμε υποφέρει από τις κυβερνήσεις της κρίσης.Δεν ξεχνάμε ΓΑΠ, Σαμαροβενιζέλους, Τσίπρες και βέβαια Κούληδες...
Οι δύο πρώτοι έβλαψαν συνειδητά για μένα την χώρα, υπακούοντας σε κελεύσματα.
Οι επόμενοι φοβισμένοι από τα όσα συνέβαιναν στο πολιτικό σκηνικό, έπαιξαν έτσι και έτσι. Σε κάποια βοήθησαν τον κόσμο, στα περισσότερα έμειναν πίσω, σε κάποια είχαν ατού, ο Τσίπρας στις ρυθμίσεις και στην περίθαλψη, ο Κούλης στο ψηφιακό κράτος και στα Εθνικά θέματα.
Οπως πάντα και παντού, οι ηγέτες έχουν την καμαρίλα τους. Αυτοί συχνά αισθάνονται τόσο ισχυροί που κάνουν βλακείες.
Καρανίκας, Παππάς, Δημητριάδης, όλοι αυτοί νομίζουν ότι είναι Λουδοβίκοι ΙΔ, οπότε εύκολα παίρνουν προαγωγή και γίνονται ΙΣΤ.Υπάρχουν διάφορα σάιτ στην δεξιά που γράφουν τα πράγματα όπως είναι . Τα λένε περιθωριακά και είναι, αλλά έτσι μπορούν να γράψουν και καμία αλήθεια και κανένα όνομα.
Ο πανικός του Μαυρίδη και των άλλων στο λίμπεραλ, δείχνει ότι το θέμα των υποκλοπών θα έχει συνέπειες. Από την άλλη όταν ο παναθηναϊκάκιας ψάχνει ποιος τις αποκάλυψε και όχι ποιος τις έκανε τις υποκλοπές, έχουμε πρόβλημα.
Για το τρένο Γιόχαν ακούγονται πολλά. Οτι ίσως οι Ιταλοί την κάνουν. Μεταξύ μας, όταν έχεις ένα μπουρδέλο δίκτυο που κάθε ένας κόβει καλώδια, γελάδια κυκλοφορούν στις γραμμές , τα κλειδιά είναι γυρισμένα ανάποδα , τα κλαδιά είναι μέσα στις γραμμές και οι εργολαβίες δεν τελειώνουν, τι να φέρεις ?
Ασε που οι παραγγελίες για νέα τρένα τρώνε 5-8 χρόνια.
Για τις ιδιωτικοποιήσεις όμως, παραμένω αμετακίνητος. Εστω και αν πληρώνω παραπάνω. Κάποτε θα φτιάξουν, αλλά το σκηνικό να περιμένω 9 μήνες για νερό και ρεύμα στην οικοδομή πρέπει να αλλάξει..
Τώρα μαθαίνω ότι πρέπει να περιμένεις πολύ για να πάρεις βεβαίωση αν θέλει να δεσμεύσει για υποσταθμό η ΔΕΗ σε νέα οικοδομή και διάφορα άλλα.
Ιδιωτικοποίηση και ταχύτατες ποινές σε όσους τα ξύνουν. Να θυμίσω τις περιπτώσεις με τα νοσοκομεία που έδιωξαν κόσμο που πέθανε ?
Παραδειγματικές τιμωρίες, για να μαζεύονται όλοι.
-
Το πρόβλημα με τα τρένα criu στην Ελλάδα θα τελειώσει μόνο όταν υπάρχει σύνδεση με άλλες χώρες. Οι χώρες που συνορεύουν μαζί μας...δεν, οπότε δεν υπάρχει ελπίδα καμιά.
Το λέω αυτό επειδή όταν δεν με παίρνει ο ύπνος βλέπω τρενοYoutubers 🤫 οπότε μέσα από τα βίντεο καταλαβαίνεις γιατί έξω γουστάρουν τρένο, ειδικά στην κεντρική Ευρώπη αφού συνδέει χώρες γρήγορα και φθηνά. Θυμάμαι το '11 να προσπαθώ να πείσω γυναίκα και λοιπή παρέα ότι δεν είναι πυρηνική φυσική να πεταχτουμε από Πράγα Δρέσδη (ελεύθερη μέρα σε γκρουπ) και με κοιτούσαν σαν χάνοι. Μην πούμε τώρα Γερμανία με το 9ευρω όπου είναι Η ευκαιρία (πχ Φρανκφούρτη-Κομπλεντζ που κοιτάω για κάτι δικό μου).
Βέβαια επιλεγμένες γραμμές (ειδικά προαστιακες) πάντα μπορούν να αποδώσουν. Πολύ ωραίο θα είναι η ανατολική-παραλιακη Αττική να αποκτήσει τρένο και να πιάσει τόπο η οικιστική της ανάπτυξη+τα λιμάνια Ραφηνας-Λαυριου. Και σε ένα ονειρικό κόσμο, τι ωραία θα ήταν να συνέχιζε από Καλαμπακα η γραμμή και να έφτανε Γιάννενα...
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ωραία τα είπες, θα σου πάρω ένα Α3
Ευχαριστω φιλε. Να προσπαθησω λιγο περισσοτερο για το Α4 τωρα.
Με τον ενα ή τον αλλο τροπο περιοριστηκαν οι αθρωες εισροες παρατυπων (σικ!) που θα ελεγε και η Λιανα.
Εξασφαλιστηκαν κονδυλια για την συντηρηση τους, το καθαρισμο των δημων απο ξεροχορτα και αλλα πολλα που οποιος ενδιαφερεται μπορει να τα μαθει. Οι Δημοσιες υπηρεσιες και η υγεια αντεξε και δεν κρασαρε διχως να χρειαζεται επιταξη γιατρων και νοσοκομειων του ΙΤ, οπως θα θελε ο Μητσαρας. Η δικαιοσυνη αρχισε παλι να λειτουργει. Οχι κατι ευφανταστο αλλα δεν ειναι πλεον κλινικα νεκρη. Συντριπτικο ειναι το ποσοστο των ελληνων που εφετος εκαναν ή θα κανουν διακοπες.
Η αγορα αυτοκινητων - δεικτης πηρε τα πανω της. Προβλημα αλυτο για τον Μητσοτακη η ελλειψη ημιαγωγων.
Ο Τουρκος εχει φρικαρει με αυτον τον ανεδη πρωθυπουργο και τον υπουργο του τον τρελο Κερκυραιο. Με αλλους ενιωθε πολυ καλυτερα. Νοικοκυρεμα δηλαδη.
Ακομη και οι Κυπριοι ηρεμησαν με τη βοηθεια του.
Δε συνεχιζω αλλο. Θα ετοιμαστω για την βραδινη μας εξοδο.Η πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας , πολλές φορές απέχει από τα γεγονότα. Θα προσπαθήσω λοιπόν να δώ τα γεγονότα και μόνο , όσο μπορώ μακριά από την πραγματικότητα που εγώ αντιλαμβάνομαι.
Γράφεις "Εξασφαλιστηκαν κονδυλια για την συντηρηση τους, το καθαρισμο των δημων απο ξεροχορτα και αλλα πολλα που οποιος ενδιαφερεται μπορει να τα μαθει." Εγώ λοιπόν ενδιαφέρομαι αλλά δεν έχω τέτοια στοιχεία. Ποια είναι αυτά τα κονδύλια;. Η συντήρηση είναι στη συντριπτική πλειοψηφία της ίδιοι πόροι των Δήμων. Άρθρο μάλιστα της καθημερινής https://www.kathimerini.gr/society/561858847/oi-antipyrikes-ypochreoseis-ton-dimon-ti-provlepei-i-nea-nomothesia/ διαψεύδει τα γραφόμενά σου. Στα δε Ευρωπαϊκά Προγράμματα των Δήμων υπάρχει πλήρης στασιμότητα. Πολύ απλά σε όποια σελίδα (ΕΣΠΑ, Interreg) , μπεις θα διαπιστώσεις την πλήρη απουσία Προσκλήσεων για Δράσεις. Ένα αναπτυξιακό εργαλείο υπήρχε το Πρόγραμμα Τρίτσης και αυτό περιέκοψε τους πόρους η κυβέρνηση και το μοιράζει αναλόγως. Οι Δήμοι λοιπόν "στέγνωσαν"....
"η υγεια αντεξε και δεν κρασαρε " , εδώ η πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ , επί μήνες φιγουράραμε στο βάθρο των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έχοντας παράλληλα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων ανά εισαγωγές σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας!. Κάποια στιγμή χτυπούσαμε και το χρυσό! Η κραυγή του Υπουργού "ευτυχώς δε γίναμε Βέλγιο" τελικά μακάρι να μην ήταν αλήθεια.
"Ο Τουρκος εχει φρικαρει" Ο Τούρκος υπογράφει μνημόνιο με μή αναγνωρισμένη κυβέρνηση (Λιβύη) ενάντια στα συμφέροντά μας και καλείται σε όλες τις συσκέψεις για την επίλυση του θέματος, εμείς όχι. Επίσης έχει βγάλει τσάρκα το ερευνητικό εντός της "ΑΟΖ" μας πολλάκις, έχει κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί και άλλα πολλά, έμπρακτα γεγονότα ενάντια στα συμφέροντά μας τα οποία δεν είχαν επαναληφθεί στο παρελθόν με τέτοια συχνότητα. Το πιό ενάντια στην πραγματικότητα είναι το "οι Κυπριοι ηρεμησαν " , όταν ολοκληρώθηκε η κατοχή των Βαρωσίων , μετά από 45 χρόνια, όταν τους απαγόρευσε ο Τούρκος την έναρξη νέων γεωτρήσεων σε καινούργιο οικόπεδο (γεγονότα με Ιταλικές και Γαλλικές εταιρίες που αποσύρθηκαν εντέλει) , όταν οι Τούρκοι έχουν κάνει πολλές δοκιμαστικές γεωτρήσεις στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της θάλασσας και όταν συζητούν πλέον ανοιχτά την προσάρτηση των Κατεχομένων!
Υπάρχουν και άλλα πολλά γεγονότα στα παραπάνω στοιχεία , αλλά ας μην κουράζω περισσότερο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2